Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2024

Μαγική εικόνα η ήττα από τον συμπολίτη (2024)


Σαν σήμερα στις 29/9/2024, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League της περιόδου 2024-2025...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν αξιοποίησε καμία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε και γνώρισε την ήττα με 0-1, με γκολ που σημείωσε με ατομική ενέργεια ο Μανού Γκαρσία.

Μπροστά σε 22.000 θεατές, ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη, Όττο, αμυντικά χαφ τους Μπακαγιόκο, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Τισουντάλι.

Στομ πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση, αλλά ούτε ο Κωνσταντέλιας σε δύο περιπτώσεις, ούτε ο Μιχαηλίδης (δύο κεφαλιές), ούτε ο Τισουντάλι (κοντινό πλασέ στο δοκάρι), κατάφεραν να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους σε αυτό το διάστημα να πατάνε σε ελάχιστες περιπτώσεις στην περιοχή μας.

Στην επανάληψη, το σουτ του Τάισον στο 52' πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 56' ο Κοτάρσκι απεσόβησε το 0-1 σε προσπάθεια των φιλοξενούμενων με την μπάλα πάντως να κοντράρει στον Μπάμπα και να αλλάζει πορεία πριν ο Κοτάρσκι πει όχι.

Στο 63' ο Μάνου Γκαρσία πέτυχε με ατομική προσπάθεια το 0-1, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια πίεσε τον συμπολίτη που ταμπουρώθηκε στο 1/4 του γηπέδου, όμως στην καλύτερη στιγμή μας στο 84', ο Μπάμπα από πολύ καντά κατάφερε να χάσει το άχαστο σημαδεύοντας το δοκάρι του Κουέστα, που απλά παρακολουθούσε τη φάση...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Όττο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (Καμαρά 68’), Μπακαγιόκο (Οζντόεφ 76’), Κωνσταντέλιας, Τάισον (Ντεσπόντοφ 76’), Α. Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (Τσάλοφ 68’).

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ (Ρόουζ 45’), Μπράμπετς, Φρίντεκ, Μόντσου, Σιφουέντες, Ντιαντί (Σαβέιρο 74’), Γκαρθία (Νταρίντα 81’), Σίστο (Σουλεϊμάνοφ 74’), Μορόν (Ζαμόρα 81’).

......................................

Για τα λάθη αλλά και τις χαμένες ευκαιρίες του ΠΑΟΚ μίλησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την ήττα από τον Άρη.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα 60 λάθη του ΠΑΟΚ στο ματς και το αν έπαιξε ρόλο κάποια κούραση από το παιχνίδι με την Γαλατασαράι:
«Τα λάθη κρίνουν τα παιχνίδια. Εμείς είχαμε λάθη μπροστά από την εστία μας και ένα από αυτά το πληρώσαμε, δεχόμενοι ένα γκολ. Δεν με ενδιαφέρει η στατιστική. Παίξαμε πολύ καλά αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να σκοράρεις, αν δεν το κάνεις μπορεί να το πληρώσεις στην μια φάση του αντιπάλου. Πάντα μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολη η διαχείριση αλλά είμαστε μαθημένοι σε αυτό. Ο Άρης είναι μια καλή ομάδα, αλλά υπήρχε διαφορά στην ποιότητα των ευκαιριών ανάμεσα μας. Είχαμε τεράστια διαφορά δυναμικότητας μέσα στο γήπεδο. Δεχτήκαμε ένα γκολ από μια απίστευτη κατάσταση, ενώ εμείς χάσαμε ένα γκολ πραγματικά με κενή εστία.

Υπάρχουν περίοδοι στο ποδόσφαιρο που ό,τι και αν κάνεις, γυρνάει εναντίον σου. Υπάρχουν και το αντίθετο, που ό,τι και αν κάνεις σου βγαίνει. Υπάρχουν διάφορες περίοδοι με μπάλες που με κάποιο τρόπο πήγαιναν άουτ κατά καιρούς και σε αυτή την διαδικασία πρέπει να μάχεσαι συνεχώς και να βγάζεις αντίδραση με αποφασιστικότητα στο γήπεδο. Πρέπει να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση προς όφελος μας.

Πιστεύω ότι είχαμε 5-6 καταστάσεις που για μια πάσα όχι τόσο δυνατή ή μια επιλογή δεν ήταν τέλεια και δεν βγήκαμε κοντά στο γκολ, πέραν των φάσεων που είχαμε για να σκοράρουμε. Ήταν μια καλή εμφάνιση, με αποφασιστικότητα αλλά δυστυχώς πληρώσαμε αυτό το λάθος και τις χαμένες μας ευκαιρίες. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό στους παίκτες. Αυτή η κατάσταση από το πλάγιο μας κόστισε το γκολ εναντίον μας και την ήττα. Δεν μπορώ να θυμηθώ ένα ματς τα τελευταία τρία χρόνια με τον Άρη, ειλικρινά, που ακόμα και να έχουμε κερδίσει να έχουμε δημιουργήσει τόσες φάσεις όσες σήμερα. Ειδικότερα κόντρα σε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει με συνοχή όταν αντιμετωπίζει μια από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα».


Για το αν σοκαρίστηκε η ομάδα από το γκολ του Άρη και τα διαστήματα που άνοιξε ο ρυθμός: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ aggressive και κερδίσαμε αρκετές φορές την μπάλα στον άξονα. Ο Άρης είχε πολλούς παίκτες στο δικό του μισό. Εμείς δεν είχαμε τόσα λάθη στο πρώτο, όσα στο δεύτερο. Μετά το γκολ είναι λογικό να υπάρχει μια απογοήτευση στην ομάδα, ειδικά με τον τρόπο που μπαίνει μετά από τις χαμένες δικές μας ευκαιρίες. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να τελειώσουμε τις φάσεις όπως πρέπει. Περίμενα λίγο περισσότερα πράγματα από τους παίκτες που πέρασαν στο ματς ως αλλαγή, έδειξαν θέληση, είχαν και περισσότερη πίεση σε εκείνο το σημείο του αγώνα».

Για τον αέρα και αν επηρέασε το πλάνο του για το ματς: «Επηρέασε και τις δυο ομάδες. Ο Άρης είχε τον αέρα μαζί του στο πρώτο μέρος, αλλά εμείς είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες σε αυτό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις. Δεν νομίζω να επηρεαστήκαμε από αυτό. Μην το κάνετε να φαίνεται περίπλοκο. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, σε κάθε περίπτωση, έχοντας κάνει φάσεις, θα πρέπει να σκοράρεις. Αν δεν το κάνεις, θα υπάρξουν στιγμές όπως αυτή η φάση που σκόραρε ο Άρης. Γιατί δεν σκοράραμε; Γιατί είχαμε έλλειψη έμπνευσης, γιατί υπήρχε υπερβολική θέληση, γιατί δεν πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή, γιατί έλειψε η τελική πάσα, είναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Στο ποδόσφαιρο είναι απαραίτητη η αντίδραση και πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια. Σαν προπονητής αυτής της ομάδας έχω τρελαθεί για την ήττα, είναι λογικό όταν χάνουμε να υπάρχει αυτή η αναστάτωση μέσα όπως σε κάθε παιχνίδι και ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι».

Για το τρίτο γκολ που δέχεται από πλάγιο ο ΠΑΟΚ φέτος και την κατάσταση του Μπράντον: «Δεν είναι νορμάλ, αλλά πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ακόμα και στα πλάγια άουτ. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι ωραίο. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί ειδικά όταν νομίζεις ότι είναι όλα ΟΚ. Τώρα γιατί μας τιμώρησε το ποδόσφαιρο, δεν ξέρω. Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία με τους σέντερ φορ στην ομάδα. Μας λείπει η χημεία και οι κινήσεις του Μπράντον, ο τρόπος παιχνιδιού του που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Είναι σημαντικό για τους φορ να αφομοιώσουν την δουλειά. Ο Μπράντον ακόμα δεν είναι σε κατάσταση να προπονηθεί μαζί μας, όταν είναι έτοιμος θα μπει να αγωνιστεί».

..........................................
Για κυριαρχία του ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μετά την ήττα από τον Άρη, κάνοντας λόγο πως ο Δικέφαλος παρουσιάζει περισσότερες επιθετικές αρετές συγκριτικά με την περσινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί όσο έπρεπε. Κυριαρχήσαμε στο ματς, από μια ευκαιρία ήρθε το γκολ του Άρη. Κάναμε ευκαιρίες, ήμασταν στο μισό τους, ένιωθες ότι κυριαρχούσαμε. Μπορεί να μην ήρθε το αποτέλεσμα, όμως είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μας. Περιμένω να έρθει το επόμενο ματς για να αντιδράσουμε».

Για την κούραση μετά τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Είμαι 21 χρονών (σ.σ. γέλια). Δεν κουράζομαι πολύ να σου πω την αλήθεια! Το διαχειρίζομαι».

Για τις χαμένες ευκαιρίες: «Πάντα προσπαθώ να είμαι μέσα στο γκολ. Σήμερα έχασα αρκετές ευκαιρίες. Θέλω να είμαι κοντά στην εστία και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Για το αντίκτυπο της ήττας από τον Άρη στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Όπως και ο κόσμος, έτσι και εμείς, μας πονάει που χάσαμε στην έδρα μας ένα ντέρμπι. Αλλά πρέπει να πάμε παρακάτω. Κοιτάμε το ματς με την Στεάουα».

Για την αίσθηση που του αφήνει το σημερινό αποτέλεσμα: «Νιώθω ότι έχουμε μεγάλη βελτίωση. Είμαστε πολύ πιο επιθετικοί από πέρυσι και κυριαρχούμε στα παιχνίδια. Είναι θέμα χρόνου να επιβεβαιωθεί και στο γήπεδο».

Για την αυτοπεποίθηση μετά τις ήττες από Γαλατασαράι και Άρη:
«Νιώθουμε αυτοπεποίθηση, κάνουμε πάντα το καλύτερο που μπορούμε. Προσωπικά, μπαίνω στο γήπεδο για να το χαρώ, όπως και όλη η ομάδα, και φαίνεται η διαφορά από πέρυσι».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου: «Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τις απαιτήσεις του κόσμου. Εγώ κάνω το καλύτερο που μπορώ και αυτό είναι όλο».

Για το καλοκαίρι και το ενδιαφέρον για το πρόσωπο του από άλλες ομάδες: «Το καλοκαίρι ανήκει στο παρελθόν, εγώ είμαι στον ΠΑΟΚ και νιώθω χαρούμενος. Πιστεύω πως διαχειρίστηκα ήρεμα το καλοκαίρι».

Για το αν θα μπορούσε να πετύχει γκολ στο σημερινό παιχνίδι: «Θα μπορούσα να κάνω αρκετά γκολ και πιστεύω πως αυτά θα έρθουν σιγά σιγά».

.......................................
Για την ήττα από τον Άρη, την εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά και τους λόγους που τον έκαναν να έρθει στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Μπακαγιόκο που σήμερα πήρε φανέλα βασικού από τον Λουτσέσκου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκίνησα στο παιχνίδι, αλλά είμαι δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα. Ήταν ένα “χτύπημα” για εμάς αυτή η ήττα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε και να αντιδράσουμε.

Χάσαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Έκαναν μια ευκαιρία και σκόραραν. Είναι πολύ απλά τα πράγματα, μας έλειψε η αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα έπαιξε καλά και στην Τουρκία και σήμερα, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να κερδίζεις, δε μετράει η εμφάνιση. Αυτό σίγουρα είναι πρόβλημα».


Για τους λόγους που ήρθε στον ΠΑΟΚ και αν είναι στο 100% ή θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένα σπουδαίο κλαμπ. Μπορώ να πετύχω πολλά εδώ. Ήταν εύκολη απόφαση να έρθω. Δεν είμαι ακόμα στο 100%, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο και μόλις πάρω λίγα ακόμα παιχνίδια στα πόδια μου θα φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο».

Πώς βλέπει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και εύκολα πρωταθλήματα. Σήμερα αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο που σκόραρε στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε, αλλά έκανε το δικό του παιχνίδι. Είναι πολύ καλό το επίπεδο του πρωταθλήματος».

..........................................
Ο Γιόνι Όττο παραχώρησε δηλώσεις, λίγο μετά το φινάλε του ΠΑΟΚ – Άρης, με τον Ισπανό πλάγιο μπακ να θεωρεί πως ο Δικέφαλος πρέπει να βασιστεί στην καλή ψυχολογία και το δέσιμο της ομάδας, για να ξεπεράσει βραδιές σαν κι αυτή.

«Θεωρώ ότι η ομάδα έπαιξε καλά σήμερα. Το ποδόσφαιρο δυστυχώς είναι έτσι. Είχαμε ευκαιρίες, φάνηκε αυτό. Δυστυχώς εκείνοι πέτυχαν το γκολ. Θα πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να κοιτάξουμε το παιχνίδι της Πέμπτης» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν χάσαμε κάτι ψυχολογικά. Είμαστε δυνατοί. Ήρθαμε για να παίξουμε και θεωρώ ότι με αυτήν την ψυχολογία, ότι πιστεύουμε στην ομάδα μας δηλαδή, θα πρέπει να προχωρήσουμε στα επόμενα παιχνίδια»
τόνισε σχετικά με την ψυχολογία και πρόσθεσε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος να αναλύσουμε αυτό το παιχνίδι παραπάνω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στα παιχνίδια που έρχονται. Γενικά πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και όχι το παρελθόν. Με την καλή ψυχολογία που έχουμε ως ομάδα να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά.

Είμαστε όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Είμαστε έτοιμοι για να παίζουμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες. Είμαστε δεμένοι σαν ομάδα και πάντοτε δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι στα παιχνίδια ως επαγγελματίες»...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4