Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Απριλίου 2024

Πολύτιμος βαθμός στη Νέα Φιλαδέλφεια! (2024)


Σαν σήμερα στις 7/4/2024, για την 4η αγωνιστική των play offs, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με την ΑΕΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Όττο, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλια και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιεστικά στο ματς, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί, με τον ΠΑΟΚ σταδιακά να ισορροπεί και να δείχνει πως κατέβηκε στην Αθήνα για να διεκδικήσει αποτέλεσμα!

Απέναντί του, εκτός από την αθηναϊκή ομάδα, βρήκε και έναν περίεργο ρέφερι, που χάρισε ουκ ολίγες κίτρινες στους παίκτες του Αλμέιδα, ενώ αντίθετα με μεγάλη ευκολία τις έδειχνε στους δικούς μας. Ήταν κίτρινες αυτές που έβγαλε, αλλά υπήρχαν και άλλες που ... δεν βγήκαν ποτέ!

Η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 30', όταν μετά από λάθος συνεννόηση παικτών μας, ο Γκατσίνοβτς έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε τον Κοτάρσκι. Πολλές διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που είδαν χέρι του Γκαρσία στο ξεκίνημα της φάσης, ένα χέρι που δεν υποδείχτηκε...

Στο 35' η κεφαλιά του Κεντζιόρα πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ με την έναρξη της επανάληψης, στο 49', ο Άμραμπατ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-0, ένα γκολ στο οποίο φέρει σίγουρα ευθύνη ο Κοτάρσκι!

Στο 62' ο Μπάμπα με σουτ μείωσε σε 2-1, και στο 89' ο Οζντόεφ πέτυχε το 2-2, όταν μετά από κεφαλιά του Κουλιεράκη, αν και πεσμένος πλάσαρε τον Αθανασιάδη ισοφαρίζοντας...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Aθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα (79΄ Σιντιμπέ), Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (87΄ Φερνάντες), Πινέδα (87΄ Μάνταλος), Αμραμπατ (73΄ Γιόνσον), Γκαρσία (46΄ Πόνσε), Ελίασον.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Όττο (59΄ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (66΄ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τόμας (59΄ Σαμάτα).

.....................................
Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου του OPAP Arena μετά την «χρυσή» ισοπαλία του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ με 2-2.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ένας αγώνας κρατά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα και κρίνεται από τη συνολικη εικόνα του αγώνα. Το αποτέλεσμα αυτό πως ήρθε; Τα δυο γκολ που δεχθήκαμε ήταν αποτέλεσμα δυο δικών μας λαθών. Και ήρθαν χωρίς η ΑΕΚ να έχει τη μεγάλη φάση απέναντι στη δική μας εστία. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τουλάχιστον το ένα γκολ. Ηταν ένα ισορροπημένο ματς χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Εμείς έπρεπε να δώσουμε ότι μπορούμε για να γυρίσουμε το ματς. Δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο παιχνιδιού μας αλλά παλέψαμε ως το τέλος, σκοράραμε δυο γκολ και πήραμε αυτή την ισοπαλία.

Είμαι πολύ χαρούμενος προφανώς γιατί πήραμε ένα αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε μια καλή ομάδα αλλά κυρίως είμαι πιο χαρούμενος για τον χαρακτήρα που δείξαμε μετά το 2-0. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε μεγάλη θέληση και αυτό το κάναμε και μετά το 2-2 αφού ψάξαμε το τρίτο γκολ άσχετα αν αυτό μπορεί να είχε ρίσκο.

Βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση, δώσαμε το 50ο ματς, μια μεγάλη σεζόν για εμάς και ξεκινώντας το καλοκαίρι που μπορεί να μην πιστεύαμε πως θα φτάναμε εδώ, πρώτοι και επίσης στους ¨8" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αλλά έχουμε πολλα ματς ακόμη μπροστά μας και θα τα δώσουμε όλα για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας».

.....................................

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και κατάφερε να γίνει ο game changer του ΠΑΟΚ με το γκολ που πέτυχε το οποίο ήταν καθοριστικής σημασίας και χάρισε στον Δικέφαλο έναν πολύτιμο βαθμό.

Ο Οζντόεφ ρωτήθηκε για το γκολ του, όμως η απάντησή με δάκρυα στα μάτια του έκρυβε πολλά περισσότερα και τα όσα είπε ο μέσος του Δικεφάλου ήταν συγκλονιστικά...

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Για τον βαθμό και για την εμφάνισή μας. Όλοι παίξαμε σήμερα για τον άλλον. Θέλω να πω κάτι άλλο όμως. Το τελευταίο διάστημα είχα πολλά προβλήματα. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού στα τελευταία παιχνίδια και έπαιζα με αυτό. Είναι η πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα στον ΠΑΟΚ και για πρώτη φορά στη ζωή μου αντιμετώπισα κάποια ψυχολογικά προβλήματα.

Σε όλο αυτό το διάστημα ήταν δίπλα μου ο προπονητής, ο πρόεδρος με έπαιρναν συνεχώς και με στήριζαν με όμορφα λόγια, ώστε να ξεπεράσω αυτό που αντιμετώπιζα. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Με τη βοήθειά τους το ξεπέρασα, είμαι ξανά πίσω και νιώθω καλά. Ο κ. Λουτσέσκου μου έλεγε πόσο με πιστεύει συνεχώς και αυτό με βοήθησε.

Καταλαβαίνω τον κόσμο που περιμένει πολλά από εμένα. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς και τους ευχαριστώ. Ήθελα να το μοιραστώ αυτό μαζί σας και είμαι χαρούμενος τώρα...».

.........................................
Ο Ράχμαν Μπάμπα έβαλε κι αυτός τη σφραγίδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να φθάσει στο 2-2. Τι δήλωσε μετά την λήξη του αγώνα...

«Γνωρίζαμε από την αρχή, πως θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Ειδικά, όταν έρχεσαι να παίξεις στην «OPAP Arena» απέναντι στην ΑΕΚ, είναι κάτι πολύ δύσκολο» είπε ο Αφρικανός στις δηλώσεις του, προσθέτοντας: «Ήταν ένα ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, που μάχονται για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οπότε, όντως ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολύ ένταση, φάσεις, αλλά νομίζω πως κρατήσαμε το μαχητικό μας πνεύμα, καταφέρνοντας να πάρουμε τον βαθμό».
.........................................
Στις αποδείξεις που έδωσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά το μεγάλο comeback κόντρα στην ΑΕΚ, στάθηκε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στην OPAP Arena.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έχουμε δείξει ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν τα παρατάμε ποτέ. Μέχρι να τελειώσει το ματς κανείς αντίπαλος δεν πρέπει να μας ξεγράφει. Είμαστε πολύ δυνατοί πνευματικά, έχουμε ψυχικά αποθέματα. Με τις αλλαγές που έγιναν τα παιδιά μπήκανε με μεγάλη διάθεση, η ομάδα ήταν εκεί μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήραμε το βαθμό της ισοπαλίας.

Είναι πολύ σημαντικός βαθμός, σε δύσκολη έδρα δείξαμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Πρέπει να μείνουμε όμως ταπεινοί. Δεν πρέπει να μείνουμε στα λόγια. Πρέπει να δουλέψουμε, ακολουθούν αρκετά παιχνίδια ακόμα. Εννοείται ότι πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Δεν περίμενα ότι θα σουτάρει στο δεύτερο γκολ. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Θα μάθουμε όμως από αυτά τα λάθη. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι στο Βέλγιο θα πρέπει να είμαστε μάχιμοι όπως σήμερα».
..........................................

Συγκλονιστικές δηλώσεις από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετά το ισόπαλο 2-2 με την ΑΕΚ, αποτέλεσμα που κρατάει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας των play offs του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος διεθνής είπε:

«Πιστεύαμε στους εαυτούς μας, στην ομάδα μας. Βγήκαμε στο δεύτερο μέρος για να πεθάνουμε ο ένας πλάι στον άλλον! Ποτέ δεν τα παρατάμε, πάντα παλεύουμε. Αξίζαμε την ισοπαλία και ίσως και κάτι παραπάνω.

Ήταν ένα αποτέλεσμα που μας δίνει αυτοπεποίθηση και για την ευρωπαϊκή μάχη με την Κλαμπ Μπριζ. Πάμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Βέλγιο. Ξέραμε ότι παίζουμε απέναντι σε μια καλή και δύσκολη ομάδα. Είπαμε ότι δεν πρόκειται να χάσουμε σήμερα.

Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ από αντεπίθεση, το δεύτερο ήταν τυχερό. Αντιδράσαμε και πιστεύω ότι αξίζαμε ακόμα και τη νίκη σήμερα».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4