Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαρτίου 2024

Πλήρωσε τα λάθη του στο Ζάγκρεμπ! (2024)


Σαν σήμερα στις 7/3/2024, για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Conference League, o ΠΑΟΚ έχασε με 2-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Όττο, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Σε ένα πρώτο 45λεπτο με ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 5' με τον Χότζα που πλάσαρε από καλή θέση άουτ, για να φτάσουμε στο 27' όταν δημιουργήθηκε ευκαιρία, αυτή τη φορά για τον ΠΑΟΚ, με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπάμπα, χωρίς όμως να βρει εστία.

Η Ντιναμό έδωσε την κατοχή της μπάλας στον ΠΑΟΚ και προσπάθησε πιέζοντας να κλέψει μπάλες ώστε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Και στο 37', ο Όττο έκανε ένα παιδικό λάθος, όταν γύρισε απρόσεχτα την μπάλα πίσω, ο Πέτκοβιτς μπήκε στη φάση και αφού αρχικά ο Κοτάρσκι τον νίκησε στο τετ α τετ, η μπάλα στρώθηκε και πάλι σε αυτόν, που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 71' σημειώθηκε το 2-0 με σκόρερ και πάλι τον Πέτκοβιτς που πλάσαρε εύστοχα τον Κοτάρσκι, διαμορφώνοντας το σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό στο ματς, καθώς στο 84΄, ο Τζίμας πάσαρε την μπάλα στον Μουργκ, ο οποίος όμως σούταρε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πλέον σε μια βδομάδα θα έπρεπε να τα δώσει όλα στη ρεβάνς της Τούμπας αναζητώντας διαφορά τριών τερμάτων για να φτάσει σε πρόκριση! Πράγμα δύσκολο αλλά όπως αποδείχτηκε, όχι αδύνατον!

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ:
Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα (90+3' Χαλίλοβιτς), Σπίκιτς (72' Τανέκο), Χότζα (46' Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89' Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς (83' Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69' Μουργκ), Τάισον, Μπράντον Τόμας (60' Ντεσπόντοφ).

..................................

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να επιστρέφει για παιχνίδι στη χώρα του, αλλά και κόντρα στην ομάδα της οποίας υπήρξε μέλος των ακαδημιών.

Ο παίκτης του Δικεφάλου παραχώρησε δηλώσεις αμέσως μετά το παιχνίδι, στα μέσα της πατρίδας του, και μίλησε τόσο για το αποτέλεσμα του Μάξιμιρ, όσο και για τον επαναληπτικό της Τούμπας, εκεί όπου πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να προκριθεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θα έλεγα ότι κάναμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Η Ντιναμό στάθηκε καλά στο γήπεδο, αλλά δεν έπαιξε κάτι ιδιαίτερο, τους τα δώσαμε όλα μόνοι μας, οπότε δεν έχω κάτι έξυπνο να πω. Δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε χειρότερα από αυτό. Το 2-0 είναι… εντάξει, η πρόκριση είναι ακόμη ζωντανή, την επόμενη εβδομάδα παίζουμε εντός έδρας, οπότε πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα για να πάρουμε την πρόκριση».
 
Για το πως του φάνηκε η Ντιναμό: «Όπως είπα, δεν έπαιξαν κάτι ιδιαίτερο. Περίμεναν το λάθος μας, μπήκαν καλά στον χώρο και πήραμε ψυχολογία από το πρώτο γκολ. Αλήθεια δεν βρίσκω τις λέξεις, πραγματικά παίξαμε πολύ άσχημα. Πιστεύω σε μια ανατροπή στην ρεβάνς και το ελπίζω γιατί ξέρω τι είμαστε ικανοί να κάνουμε εντός αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερα στην Τούμπα, πιστεύω στην πρόκριση, είναι ζωντανό το αποτέλεσμα».

Για το αν είπε κάτι μετά το τέλος του αγώνα με τους συμπαίκτες του στην εθνική Ελπίδων, τον Πέρκοβιτς, τον Βίντοβιτς και τον Ζίβκοβιτς: «Τους είδα, τους χαιρέτησα και τους έδωσα συγχαρητήρια. Τους είπα ότι θα τα πούμε στην ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης μετά το 2-0:
«Είπα πριν το ματς ότι δεν βλέπω φαβορί. Είμαι απογοητευμένος μετά το αποτέλεσμα αυτό, περιμέναμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όλα είναι στο χέρι μας για την πρόκριση στην ρεβάνς».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να παίξει στο Μάξιμιρ μπροστά στο κοινό της 
Ντιναμό: «Ήταν εντάξει. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν πολύ συναισθηματικό για μένα. Είμαι επαγγελματίας, όταν ξεκινά ο αγώνας, όλα είναι φυσιολογικά».

........................................

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Στέφαν Σβαμπ, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ζάγκρεμπ...

Για το παιχνίδι: "Νομίζω ότι δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα, δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, είχαμε μηδέν σουτ στην εστία, είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Τόμας (Μουργκ), αυτή μπορώ να θυμηθώ, δεχτήκαμε και δύο γκολ από ατομικά λάθη και αδράνειες. Έτσι χάσαμε με 2-0 ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήμασταν καλοί, θα παλέψουμε στη ρεβάνς".

Σε ερώτηση για το τι χρειάζεται να αλλάξει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να παλέψει για την πρόκριση, απάντησε:
"Θα πρέπει να τα κάνουμε όλα καλύτερα σε σχέση με το πώς ήμασταν σήμερα, θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, πιο δυναμικοί στην αντίπαλοι περιοχή, να δημιουργήσουμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες, γιατί αυτή τη φορά χρειαζόμαστε αρκετά γκολ για να πάρουμε την πρόκριση. Γενικά πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με αυτό που κάναμε σήμερα..."
 
........................................
 
Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης στάθηκε στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πλήρωσε τα λάθη του και έδωσε σύνθημα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Με την μπάλα στα πόδια κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, απλώς ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη μας. Εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Στα λάθη μας. Η Ντιναμό ήταν μία συμπαγής ομάδα. Δεν έγινε κάτι άλλο όμως στο παιχνίδι τους. Είχαμε ένα θέμα στη δημιουργία φάσεων, όμως θεωρώ ήμασταν ανώτεροι. Θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να δούμε τον επαναληπτικό
».

Για τη ρεβάνς της Τούμπας: «Εμείς θα κρατήσουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Θα είναι άλλο παιχνίδι στην Τούμπα. Είναι ένα καλό προβάδισμα γι' αυτούς το 2-0, όμως δεν μας φοβίζει τίποτα να είμαστε αυτοί που πρέπει και με τον κόσμο στο πλευρό μας».

........................................
Ο Ράχμαν Μπάμπα, στάθηκε στα λάθη του ΠΑΟΚ και έδωσε σύνθημα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι το παιχνίδι της ζωής μας».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα:
«Η Ντιναμό βρήκε δύο γκολ από λάθη μας. Νομίζω πως σήμερα πυροβολήσαμε το κεφάλι μας. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία καλή ομάδα. Δεν βρήκαμε τους χώρους που θα θέλαμε. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, δεν βρήκαμε τις ευκαιρίες μας, αλλά άποψή μου είναι πως είχαμε τον έλεγχο.

Έχουμε ένα βουνό να ανέβουμε τώρα μετά το 2-0, παίζουμε όμως στην έδρα μας, και θα δώσουμε τα πάντα για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Θεωρώ πως θα κερδίσουμε. Είναι το παιχνίδι της ζωής μας και είμαι αισιόδοξος πως θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

........................................

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 2-0 στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό και καλούνταν να κάνει την επόμενη Πέμπτη την ανατροπή στην Τούμπα για να πάρει εκείνος την πρόκριση στην οχτάδα του Conference League.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δήλωσε:

«Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έπαιξε έξυπνα και εμείς… νικήσαμε τον εαυτό μας. Σκόραραν δύο γκολ από πολύ δικά μας εύκολα λάθη. Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται στα λάθη που κάναμε. Έτσι, αξίζαμε να χάσουμε σήμερα.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα τόλμης στην επίθεση. Τα λάθη μας τους έδωσαν αυτοπεποίθηση. Δεν διαχειριστήκαμε καλά την κατοχή της μπάλας. Κάναμε μακρινές μπάλες χωρίς λόγο. Ίσως να πανηγυρίζουν πολύ περισσότερο από ότι πρέπει τη νίκη τους στο πρώτο παιχνίδι.

Δώσαμε δύο μπάλες που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε. Εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και πέτυχαν δύο γκολ, ενώ εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δικές μας ευκαιρίες σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, κάτι που θα μπορούσε να δώσει διαφορετική τροπή στο ματς και στην ρεβάνς.

Μας έλειψε η τακτική πειθαρχεία. Ήμασταν εγωιστές σε κάποιες στιγμές. Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις απλά πράγματα και να τα τοποθετείς στη συνολική εικόνα.

Ο επιθετικός τους είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα, ξέρει πώς να κοντρολάρει το παιχνίδι. Βρίσκεται στο σημείο που πρέπει για να σκοράρει.

Όμως θα το ξαναπώ ότι από δύο μπάλες που δώσαμε εμείς ήρθαν τα γκολ. Δεν έκανε πολλές ευκαιρίες η Ντιναμό.

Πρέπει να συνεχίσουμε και να βρούμε άλλη λύση για την Κυριακή για να επιστρέψουμε. Ίσως είναι δύσκολη περίοδος με συνεχόμενα παιχνίδια. Ξέρετε το πρόγραμμα που έχουμε από τον Ιανουάριο, ειδικά τον Φεβρουάριο.

Κάτω από αυτήν την πίεση μπορούν να έρθουν πολλά λάθη, όπως έγινε σήμερα, και κάποιοι παίκτες να μην παίξουν καλά.

Το μυαλό μας δεν ήταν φρέσκο σήμερα. Ίσως να υπήρχε μια σύγχυση, μια διαφορετική αντιμετώπιση στο παιχνίδι. Θα το δούμε και θα το βελτιώσουμε.

Έληξε απλώς το… πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει τελειώσει το παιχνίδι. Υπάρχει ακόμη ένα ματς στη Θεσσαλονίκη. Και έχουμε αποδείξει και άλλες φορές μέσα στη σεζόν ότι μπορούμε να επιστρέψουμε».





Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4