Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2024

Έμεινε στο "Χ" μπορούσε τη νίκη! (2024)


Σαν σήμερα στις 11/2/2024, για την 22η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ στην Τούμπα ...

Στην άδεια -για τελευταία φορά- Τούμπα, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόραμ Κουλεράκη, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Τάισον, Μουργκ και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Στο πρώτο 45λεπτο έλειψαν οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα διαρκές πρέσινγκ, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά ουσιαστικά ήταν ακίνδυνη.

Την καλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ την έχασε στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μεϊτέ, όταν μπήκε δυναμικά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά το σουτ του από πλάγια θέση και δύσκολη γωνία, το απέκρουσε ο Στάνκοβιτς.

Με την έναρξη της επανάληψης η αθηναϊκή ομάδα βρήκε γκολ στην κόντρα με τον Ελίασον που εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Γκαρσία και με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, με τις αλλαγές του Λουτσέσκου να συμβάλλουν σε αυτό. Στο 81' το σουτ του Ντεσπόντοφ σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς που έμεινε άγαλμα στη φάση, για να έρθει στο 89' η ισοφάριση με τον Κεντζιόρα μετά την εκτέλεση φάουλ του Τάισον.

Ένα γκολ που ήταν αρκετό για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος και την ομάδα να έχει να δώσει στο δεκαήμερο που ακολουθούσε παιχνίδια με Παναθηναϊκό (Κύπελλο εντός), Ολυμπιακό (εντός) και Παναθηναϊκό (Κύπελλο εκτός).

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (76' Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (76' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (76' Τόμας).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (82' Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (73' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (82' Ζίνι), Τσούμπερ (82' Αραούχο), Γκαρσία (73' Πόνσε).

..............................

Ευχαριστημένος από την εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου αλλά τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» θα μπορούσαν να πάρουν «κάτι περισσότερο» από τον βαθμό της ισοπαλίας.

«Έχω δύο απόψεις, μία επαγγελματική που λέει ότι παίζαμε κόντρα μία οργανωμένη ομάδα που βασίζεται στα φυσικά της προσόντα, αν δεν μπορείς να κερδίσεις να μην χάσεις το παιχνίδι. Από την άλλη συναισθηματικά, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο, στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες, χάσαμε δύο βαθμούς», δήλωσε αρχικά για να προσθέσει:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα το σημερινό παιχνίδι για να κρίνω τι έρχεται, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο, κάθε παιχνίδι είναι μάχη, απομένουν 14 παιχνίδια. 
 
Μετά την Άιντραχτ ήμασταν χαρούμενοι που περάσαμε στην επόμενη φάση του Conference και δεν θα είχαμε τον Φλεβάρη παιχνίδια. Είχαμε την ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι σε αυτές τις μάχες».

..................................

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ στο αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ, Τόμας Κεντζιόρα, στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια, υποστήριξε πως ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ανώτερος και στάθηκε στην επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πως αισθάνεται μετά το ντέρμπι και το γκολ που πέτυχε:
«Θέλω να σταθώ στην ομαδική προσπάθεια που κάναμε. Παίξαμε καλά, είχαμε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκαμε. Το θετικό είναι πως είμαστε στην κορυφή και όχι ότι σκόραρα εγώ».

Πρόσθεσε: «Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, το παιχνίδι ήταν σκληρό, με πολλές μονομαχίες, απέναντι σε δύο καλές ομάδες. Πλέον έχουμε μπροστά μας δύο ακόμα ντέρμπι, θα έχουμε τον κόσμο μας κοντά μας και αυτό είναι το καλύτερο γιατί μας έλειψαν. Ο κόσμος μας είναι ένας έξτρα παίκτης για εμάς».

Για τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και το κατά πόσο δυσκολεύουν τον ΠΑΟΚ: «Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι, κάναμε ευκαιρίες και δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης για εμένα. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν μία κακή παρένθεση. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι είναι σε δύο ημέρες, είμαστε επαγγελματίες, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

......................................

Ο Γιόνι Όττο, έκανε το ντεμπούτο του στη Super League στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), λέγοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, γιατί ήθελε τη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν πολύ καλό που έκανα το ντεμπούτο παρότι δεν υπήρχε κόσμος, ευτυχώς επιστρέφουν μέσα στην εβδομάδα, δεν είμαστε χαρούμενοι από το αποτέλεσμα γιατί θέλαμε τη νίκη.
 
 Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, πολύ απαιτητικό, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, θεωρώ πως αξίζαμε τη νίκη, πρέπει να συνεχίσουμε για τον επόμενο αγώνα. Η υποδοχή ήταν εξαιρετική, με βοήθησαν όλοι οι άνθρωποι εδώ, είμαι πολύ καλά, κυρίως σωματικά και θα συνεχίσω για να γίνομαι καλύτερος».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4