Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2023

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ και διπλό στην Τρίπολη! (2023)


Σαν σήμερα στις 17/12/2023, για την 14η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ συνέτριψε με 4-1 στο "Θ. Κολοκοτρώνης" τον Αστέρα Τρίπολης...



Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα του Βιεϊρίνια, Κουλιεράκη, Κεντζιόρα, Μπάμπα, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Μουργκ και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να παίξει παιχνίδι κατοχής και να δημιουργήσει με υπομονή τις επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Παπαδόπουλου, όμως στο 5' ο Κοτάρσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Μουνάφο, μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Βιεϊρίνια! Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον Αλάγκμπε.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε και άπλωσε το παιχνίδι του σε όλο το γήπεδο, ρίχνοντας ιδιαίτερα βάρος στην αριστερή πτέρυγα, με τους Μπάμπα, Κωνσταντέλια. Στο 21' είχαμε τεράστια απόκρουση του Παπαδόπουλου σε κεφαλιά του Κουλειράκη και στο 34' ο Μουργκ μπήκε κυριολεκτικά με την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 60' ο Ντεσπόντοφ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σαμάτα πέτυχε το 0-2, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα ο Τζουκάνοβιτς, μετά από λάθος του Κοτάρσκι. Στο 69' ο Μουργκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Αστέρα και από κοντά σκόραρε το 1-3!

Το τελικό 1-4 ήρθε στο 90' από τον Ντεσπόντοφ που αξιοποίησε ιδανικά την συρτή παράλληλη σέντρα του Τζίμα, βάζοντας έτσι το κερασάκι στην τούρτα, σε μια εντυπωσιακή νίκη του Δικεφάλου του Βορρά! 
 
Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Αλβαρες, Μουνάφο (77΄ Βαλιέντε), Αλάγκμπε, Καλτσάς (90΄ Ντιαρά), Μπαρτόλο (27΄ Γκος), Ζουγλής (77΄ Σίτο), Μιριτέλο (77΄ Μάντζης).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (73΄ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ (73΄ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας (81΄ Μπράντον), Σαμάτα (89΄ Τζίμας).

...............................

Από τους πρωταγωνιστές της νίκης του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με 4-1 ήταν ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, που σκόραρε δύο φορές.


«Σκόραρα πολλά γκολ πριν έρθω στον ΠΑΟΚ. Ξέρω ότι δεν είχα δείξει απολύτως την ποιότητα μου, όμως βελτιώνομαι διαρκώς γιατί πλέον έχω καταλάβει τη φιλοσοφία της ομάδας. Είναι τελείως διαφορετικά από την ομάδα που ήμουν. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, πρέπει να συγχαρώ τον Αστέρα Τρίπολης για το γεγονός ότι έπαιξε καλά», τόνισε ο διεθνής Βούλγαρος μεσοεπιθετικός.

Και συνέχισε:  «Είμαι χαρούμενος πιο πολύ για τη νίκη της ομάδας μου, αλλά φυσικά χαίρομαι και για τα γκολ που πέτυχα. Δεν μπορεί ένας παίκτης στο ποδόσφαιρο να κερδίσει μια αντίπαλη ομάδα 11 παικτών. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Σκοράραμε τέσσερα γκολ σήμερα, εγώ έβαλα τα δύο, αλλά είναι δουλειά όλων. Από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, το σταφ. Εάν συνεχίσουμε έτσι, που πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα».

Κι ο Ντεσπόντοφ κατέληξε: «Φυσικά και μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Θα είναι μια μακριά σεζόν σε διάρκεια. Πρέπει να εστιάζουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και ακόμα καλύτερα. Να είμαστε ενωμένοι και να μεγαλώνουμε σαν ομάδα».
...............................

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη που επισφραγίστηκε από μία ακόμη νίκη στη Super League εμφανίστηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις απουσίες που είχε και το πώς ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να ανοίγει όλες τις άμυνες:
«Δεν με εκπλήσσει η εικόνα μας, γιατί βλέπω κάθε μέρα τι κάνει η ομάδα, καταλαβαίνω την δουλειά των παικτών. Δεν είναι μόνο ότι κερδίζουμε, αλλά κάνουμε και πολύ καλή εμφάνιση σήμερα. Με εξαιρετικά γκολ μέσα από ομαδικές ενέργειες. Είμαι χαρούμενος γιατί κάναμε φανταστική δουλειά, δυο γκολ με ανάκτηση μπάλας σε όχι εύκολες καταστάσεις. Ήμασταν ταπεινοί, δώσαμε στον αντίπαλο μας τον απαραίτητο σεβασμό και πήραμε το μάξιμουμ.

Αυτή η αυτοπεποίθηση μας, που είμαστε σε μια περίοδο που η ομάδα την έχει κερδίσει και δεν την βγάλαμε σε αλαζονεία αλλά σε υπευθυνότητα στο γήπεδο. Και το άλλο που έχουμε πει είναι ότι πρέπει να παίρνουμε το μάξιμουμ από κάθε ματς και αυτό κάναμε σήμερα. Σε όλους τους τομείς να τα κάνουμε με την δουλειά σε κάθε ματς, όπως κάναμε σήμερα. Τα τελευταία 10 λεπτά οι παίκτες του Αστέρα δεν μας βρήκαν ανοργάνωτους γιατί είχαμε αυτή την ταπεινότητα στο γήπεδο για να βγάλουμε την υπευθυνότητα μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το σημερινό ματς, είναι ήδη στην ιστορία. Την Πέμπτη έχουμε ένα άλλο παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε αυτοθυσία, ταπεινότητα και υπευθυνότητα».

Για το αν είχε στα ξανά στην καριέρα του τέτοια μεσοεπιθετική γραμμή σε επίπεδο παραγωγικότητας και αν ο Μουργκ ήταν Τάισον και ο Ντεσπόντοφ ήταν Ζίβκοβιτς στο ματς:
  «Ακόμα και αν είναι σε στυλ... χαριτολογώντας, δεν θέλω να παίξω αυτά τα παιχνίδια. Ο καθένας έχει το δικό του στυλ στην ομάδα. Όλοι είναι σημαντικοί, όλοι έχουν ποιότητα στο ρόστερ. Αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος και να πετύχεις πράγματα πρέπει να δίνεις τα πάντα για την ομάδα, αυτό το έχω πει αρκετές φορές στους παίκτες. Πρέπει να παίρνουμε από το κάθε ματς το μάξιμουμ και αμέσως να πηγαίνουμε στο επόμενο παιχνίδι με την ίδια νοοτροπία. Το πιο σημαντικό για εμένα δεν είναι τόσο τα τέσσερα γκολ, όσο το πρέσινγκ που κάναμε και η ένταση που βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο, αυτή η δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα. Πάντα γίνονται λάθη στο ποδόσφαιρο, αλλά μέσα από την δουλειά μπορείς να τα καλύψεις και να αφαιρέσεις την αυτοπεποίθηση από τον αγωνιστικό χώρο».

Για τις επιλογές στην άμυνα και το αν λειτουργεί καλύτερα με τις αλλαγές που έγιναν:  «Δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Κάθε ματς είναι σημαντικό. Σήμερα ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι για εμάς, ειδικά μετά τον αγώνα της Πέμπτης. Είχαμε σημαντικά ματς όλα για τον δικό τους λόγο. Διαχειριζόμαστε την ομάδα έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα παιχνίδια. Συμπεριφερόμαστε σε κάθε αγώνα σαν να είναι τελικός, σκεφτόμαστε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα για το κάθε ματς. 

Στην Κηφισιά δηλαδή θα είναι ένας εύκολος αγώνας; Φυσικά και όχι, πρέπει να είμαστε με τον ίδιο τρόπο. Το βασικό κέρδος φέτος είναι ότι με το rotation οι παίκτες κέρδισαν αυτοπεποίθηση με την ομάδα να δείχνει τον χαρακτήρα της. Ο κάθε παίκτης έχει τα δικά του καλά και τα δικά του αρνητικά. Εμείς έτσι θα πηγαίνουμε από εδώ και πέρα μέχρι το τέλος».

...............................

Μπορεί να μην πέτυχε γκολ, αλλά ο Σαμάτα είχε ενεργή συμμετοχή σε δύο από τα τέσσερα γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην εμφατική εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης.

 

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι δεν σκόραρε, καθώς ο «στρατηγός», όπως αποκάλεσε τον Ράζβαν Λουτσέσκου, εξηγεί στους επιθετικούς τι θέλει από εκείνους στο χορτάρι, με τον ίδιο να το απολαμβάνει.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Το σημαντικό είναι ότι ήρθαμε εδώ και πήραμε το τρίποντο. Μπορεί να μην σκόραρα, δε με ανησυχεί, το γκολ θα έρθει. Στόχος δικός μου και των συμπαικτών μου ήταν να πάρουμε τη νίκη.

Είμαστε σε μια διαδικασία που χτίζουμε πράγματα. Εάν είμαστε συγκεντρωμένοι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε.

Ο "στρατηγός" (σ.σ ο Λουτσέσκου) ξέρει πως να μιλάει στους ποδοσφαιριστές, και ειδικότερα σε εμάς τους επιθετικούς, αλλά και πως να προετοιμάζει το γκρουπ κατάλληλα. Είναι αλήθεια ότι ζητάει από εμάς τους επιθετικούς περισσότερα πράγματα και εγώ το απολαμβάνω.

Θέλω να είμαι πάντα διαθέσιμος για την ομάδα, να κυνηγάω κάθε μπάλα. Φυσικά και για τον επιθετικό μετράει το γκολ, αλλά εμείς δε σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να δίνουμε λύσεις σε κάθε συμπαίκτη μας, να δίνουμε χώρους και στο τέλος να απολαμβάνουμε τις νίκες που έρχονται».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4