Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Νοεμβρίου 2023

Καταιγιστικός ΠΑΟΚ και ... 5-0! (2023)


Σαν σήμερα στις 25/11/2023, για την 12η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό με 5-0...

Μπροστά σε λίγους θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ράφα Σοάρες, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Σβαμπ, μπροστά τους τους Μουργκ, Τάισον, Ντεσπόντοφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να κυριαρχήσει στο γήπεδο, η ομάδα κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα, ψάχνοντας διαδρόμους, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε πολύ κλειστά στο πρώτο 20λεπτο.

Το σκορ άνοιξε στο 21' με κεφαλιά ο Οζντόεφ, μετά από καταπληκτική σέντρα του Τάισον και εφτά λεπτά αργότερα ο Μουργκ μετά από ασίστ και πάλι του Τάισον πέτυχε το 2-0!

Στο 40' είχε δοκάρι ο Πανσερραϊκός με τον Δεληγιαννίδη, μεγάλη ευκαιρία άμεσα στην κόντρα με τον Μουργκ να μην προλαβαίνει το γύρισμα του Ντεσπόντοφ, με τον Χοβάν εξουδετερωμένο! Με τον Δικέφαλο να προηγείται με 2-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 52' χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Χόβαν να σταματάει τον Μπράντον! Στη δεύτερη περίπτωση ο Χόβαν απέκρουσε με το πόδι! 3-0 στο 71' ο Μουργκ με κοντινό σουτ, προηγήθηκε ωραία προσπάθεια του Κωνσταντέλια και γύρισμα του Ντεσπόντοφ!

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε κόρνερ με πολλά φάλτσα από τα δεξιά και η μπάλα πήγε στα δίχτυα! Η μπάλα βρήκε και στον Ντάνκερλουι. Το τελικό 5-0 διαμορφώθηκε στο 80' από τον Ράφα Σοάρες με βολίδα από πλάγια θέση, προηγήθηκε καταπληκτική προσπάθεια του Τζίμα την οποία σταμάτησε ο Χόβαν!

Στα αξιομνημόνευτα του παιχνιδιού η αποθέωση του Πάμπλο Γκαρσία από τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην Τούμπα, με το όνομα του τεχνικού του Πανσερραϊκού να γίνεται σύνθημα για μια ακόμη φορά!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαηλίδης, Εκόνγκ, Σάστρε (77' Βιεϊρίνια), Οζντόεφ (68' Μεϊτέ), Σβαμπ, Τάισον (68' Κωνσταντέλιας), Μουργκ (77' Τζίμας), Ντεσπόντοφ, Μπράντον (68' Σαμάτα).

Πανσερραϊκός: Χοβάν, Ντάνκερλουι, Μπέργκστρεμ, Αυλωνίτης (24' Δεληγιαννίδης), Πεταυράκης, Στάικος (63' Μασαρίποφ), Μορέιρα, Μούργος, Τομάς (46' Θυμιάνης), Πηλέας, Άλεξιτς (63' Μπαΐροβιτς).

...............................

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στις δηλώσεις που έκανε στην συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό με 5-0, στάθηκε στο καλό κλίμα που υπάρχει στον Δικέφαλο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Βρισκόμαστε σε μια καλή περίοδο, με καλή ενέργεια και με αυτοπεποίθηση. Είμαστε σε καλό σημείο και με καλή ψυχολογία που χτίστηκε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Μέρα με την μέρα η χημεία των παικτών βελτιώνεται. Είμαστε σε μια περίοδο που για καλή μας τύχη δεν έχουμε τραυματισμούς, μας βοηθάει πολύ αυτός και οδηγεί τους παίκτες να προπονούνται στο ίδιο επίπεδο και να είναι όλοι διαθέσιμοι.

Υπάρχει ένας ενθουσιασμός στους παίκτες και ένα πολύ καλό κλίμα, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσέχεις γιατί τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Υπάρχει μια απόλαυση να βρίσκονται μαζί και πρέπει να το κρατήσουμε αυτό. Πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ως τελικό, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πρέπει να δείχνουμε αποφασιστικότητα μέσα στο γήπεδο και συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η λογική μας είναι να διατηρήσουμε το κίνητρο των παικτών σε υψηλό σημείο, να διατηρήσουμε την απόλαυση, γιατί μόνο έτσι μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Αν πιστεύεις σε μια στιγμή ότι είσαι πάρα πολύ καλά, είναι εκείνη η στιγμή που θα κάνεις λάθος. Έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα ότι αυτό το μοτίβο να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να κρατάμε τα καλά και να συνεχίζουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί κάποιες φορές θα παίζουμε καλά, κάποιες όχι, αλλά θα πρέπει κάθε φορά να εκμεταλλευόμαστε τις καταστάσεις».


Για τον Μάρκος Αντόνιο και το πότε θα παίξει: «Προλαβαίνω κάποια ερώτησή σας, θα είναι έτοιμος πιο γρήγορα από ότι πιστεύαμε. Θα είναι μια εσωτερική μεταγραφή και θα μας βοηθήσει πολύ».

Για τον Μουργκ, την εικόνα του και το ότι είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον ΠΑΟΚ:
  «Πάντα τον εκτιμούσα τον Τόμας. Στην πρώτη του σεζόν είχε 40 με 45 ματς και δεν ήταν μια εύκολη σεζόν για αυτόν. Στην δεύτερη σεζόν έγινε λάθος διαχείριση από πολλές πλευρές, ενώ υπήρχε και ο τραυματισμός που τον άφησε πίσω. Στην τρίτη σεζόν, έχουμε μιλήσει αρκετά, του έχω πει ότι τον εκτιμώ πολύ ως παίκτη και μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα.

Μου είπε ότι είναι 100% αφοσιωμένος στην ομάδα, έκανε μια εξαιρετική προετοιμασία. Είναι κάτι φυσιολογικό, δεν με εκπλήσσει η εικόνα του γιατί είναι πολύ έξυπνος παίκτης και ξέρει τι να κάνει σε κάθε περίπτωση. Και όταν έχει την μπάλα και όταν δεν την έχει. Είναι η δουλειά που κάνει σε κάθε προπόνηση, η συγκέντρωση και το κίνητρο που δείχνει κάθε μέρα για να βοηθάει την ομάδα. Δεν μπορώ να δεχτώ το να χαθεί η προσοχή σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα ή ακόμα και πριν το ματς».


Για την συζήτηση που είχε με τον Πάμπλο Γκαρσία μετά το τέλος του αγώνα και το πως βλέπει τον Πανσερραϊκό:
«Πριν το παιχνίδι αλλά και μετά το παιχνίδι, είναι η αλήθεια ότι κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Έχω δει όλα τα ματς του Πανσερραϊκού και με εντυπωσιάζει το πως παίζει.

Του είπα ότι έχει κάνει τεράστια δουλειά και του έδωσα συγχαρητήρια για την πορεία της ομάδας του. Πριν 2-3 μέρες είχα μια κουβέντα για το πως κυλάει το πρωτάθλημα και είπα πως υπάρχουν φαβορί στο πρωτάθλημα για το ποιες ομάδες θα μπουν στα play offs, αλλά πέραν των φαβορί υπάρχουν ομάδες όπως η Λαμία, ο Πανσερραϊκός και ο ΟΦΗ που έχουν κάνει πολύ καλά ματς φέτος και έχουν ξεχωρίσει, μπορούν να διεκδικήσουν την παρουσία τους στα play offs. Κάποια στιγμή μπορεί να χαθεί ο ενθουσιασμός για τον Πανσερραϊκό, αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από το συζητάμε για έναν υποβιβασμό του Πανσερραϊκού».


Για τους περισσότερους ενεργούς φέτος στο ρόστερ και το πόσο ασφάλεια νιώθει ο ίδιος:
«Είναι η αλήθεια ότι για δυο χρόνια δεν είχαμε νίκη μετά από διακοπή πρωταθλήματος. Αυτή την σεζόν, το έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε δυο σερί φορές μετά από διακοπή. Έχουμε διαφορετική προσωπικότητα παικτών φέτος, έχουμε και διαφορετική... τύχη, υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα φέτος.

Η κατάσταση ξεκινάει από το καλοκαίρι που ένα γκρουπ παικτών, που λόγω της καθυστέρησης της έλευσης κάποιων παικτών, μας έφερε προκρίσεις και επιτυχίες και όταν ήρθαν οι νέοι παίκτες έφεραν το γκρουπ ακόμα πιο ψηλά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλες ομάδες στην Ελλάδα ή την Ευρώπη που αλλάζουν εννέα παίκτες στην ενδεκάδα από Πέμπτη σε Κυριακή χωρίς να επηρεάζονται τόσο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος μας».

...............................

Ο Τόμας Μουργκ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας και από το τελικό αποτέλεσμα.


Αναλυτικά όσα είπε:

«Για μένα το πιο σημαντικό σήμερα είναι που νίκησε η ομάδα και όχι οι προσωπικές μου επιδόσεις. Παίξαμε πάρα πολύ καλά, πετύχαμε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στα αποδυτήρια είπαμε να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και έτσι φτάσαμε στο τελικό 5-0, με μια πολύ καλή εμφάνιση».

Στη συνέχεια είπε: «Σήμερα είναι η δεύτερη φορά που νικήσαμε μετά από διακοπή των Εθνικών ομάδων, οπότε έχουμε αφήσει στο παρελθόν τα άσχημα αποτελέσματα μετά από διακοπές. Στο σημερινό παιχνίδι, δείξαμε ότι μένουμε ανεπηρέαστοι από τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις των παικτών που συμμετέχουν με τις Εθνικές τους ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη απέναντι στον Πανσερραϊκό και κοιτάμε όπως κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι».

Για τις καιρικές συνθήκες: «Σήμερα ειδικά ήταν πάρα πολύ δύσκολες και τέτοιο κρύο και βροχή εγώ δεν έχω ζήσει στην Αυστρία. Στο δεύτερο μου γκολ ο Σβαμπ αστειεύτηκε μαζί μου για τον τρόπο που το πέτυχα».

...............................

Ο Ράφα Σοάρες θα θυμάται για πάντα τον αποψινό αγώνα, αφού πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο να μιλά γι' αυτό στις δηλώσεις του.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γκολ την εικόνα του ΠΑΟΚ:
«Από την περσινή σεζόν έψαχνα το γκολ. Είναι κάτι που το ήθελα πολύ. Το πέτυχα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Θα μπορούσα να το έχω πετύχει και νωρίτερα, αλλά ήρθε επιτέλους. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι, βάλαμε πέντε γκολ. Είμαστε σε τρομερή κατάσταση και πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια από 'δω και πέρα».

Πρόσθεσε: «Μάθαμε πολλά από τα λάθη μας. Ξέρουμε πως να ελέγξουμε ένα παιχνίδι, μία κατάσταση. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Ξέρουμε πως να επιστρέφουμε μετά από διακοπή και να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Για το παιχνίδι με την Άιντραχτ που ακολουθεί:
«Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη Super League. Το σημερινό παιχνίδι, εμείς το κάναμε να φαίνεται εύκολο με την εικόνα μας και την απόδοσή μας. Θα μας δώσει ώθηση για να πάμε στην Φρανκφούρτη και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4