Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2023

Τεράστιος ΠΑΟΚ (και) στη Φρανκφούρτη! (2023)


Σαν σήμερα στις 30/11/2023, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1-2...

Έχοντας τη συμπαράσταση χιλιάδων οπαδών του, ο Δικέφαλος του Βορρά έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του, παίρνοντας μεγάλο διπλό στην έδρα της γερμανικής ομάδας, κλειδώνοντας από νωρίς την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Ράφα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Μουργκ, Τάισον, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (μέχρι το 25'), αλλά ο Κοτάρσκι όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί για πρώτη φορά στο 29', όταν ο Τραπ σταμάτησε με το πόδι το σουτ του Μουργκ.

Το πρώτο 45έπτο δεν είχε μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και έμοιαζε με παιχνίδι υπομονής, καθώς οι ομάδες ζητούσαν την καθαρή ευκαιρία, χωρίς όμως να τη βρίσκουν.

Στην επανάληψη και στο 51' ο Μουργκ εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, για να έρθει στο 55' ο Κεντζιόρα να βρει με προβολή δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην ασπρόμαυρη κερκίδα.


Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρμούς με κεφαλιά ισοφάρισε, για να ακολουθήσει ένα διάστημα μεγάλης πίεσης από την Άιντραχτ που αναζητούσε την ανατροπή, ευτυχώς χωρίς να τα καταφέρει!

Η καλύτερή τους στιγμή σε εκείνο το χρονικό σημείο, καταγράφηκε στο 62
ο λεπτό, όταν το σουτ του Εμπιμπέ πέρασε εκατοστά άουτ, από το δεξί δοκάρι μας. Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 73' ήρθε το 1-2 από τον Ζίβκοβιτς. Προηγήθηκε σουτ του Μπράντον απέκρουσε ο Τραπ και ο καλυπτόμενος Ζίβκοβιτς σκόραρε.

Στο 85' χάθηκε σημαντική ευκαιρία για την Άιντραχτ για να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μαρμούς να αστοχεί από κοντά, ενώ στο 94' ο Γιάκιτς είδε την 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Οι συνθέσεις:

Άιντραχτ:
Τραπ, Τούτα (74' Τούτα), Σμόλτσιτς, Πάτσο, Εμπιμπέ (86' Φερί), Λάρσον, Σκίρι (54' Γιάκιτς), Ενκουνκού, Γκέτσε (74' Άαρονσον), Τσαϊμπί, Μαρμούς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (80' Εκόνγκ), Μεϊτέ, Οζντόεφ (80' Σβαμπ), Τάισον (83' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (66' Κωνσταντέλιας), Αν. Ζίβκοβιτς, Άλι Σαμάτα (66' Μπράντον).

...................................

Μόνο αποθεωτικά ήταν τα σχόλια του Ράζβαν Λουτσέσκου για τους παίκτες και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου μετά τον «ασπρόμαυρο» θρίαμβο στην Φρανκφούρτη.

Τι δήλωσε για την ανανέωση του συμβολαίου του αλλά και την... πίεση του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην συνέντευξη τύπου:

«Πρέπει να συγχαρώ τους παίκτες μου. Σε αυτούς ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο. Η απευθείας πρόκριση στους 16 σημαίνει μια ακόμη έξτρα πρόκριση, ειδικά απέναντι σε μια γερμανική ομάδα», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ρουμάνου τεχνικού του Δικεφάλου.

Για το παιχνίδι: «Σε ορισμένα σημεία υποφέραμε, σε άλλα σταθήκαμε τυχεροί, σε άλλα το διαχειριστήκαμε έξυπνα. Ξέραμε πως να ανταπεξέλθουμε. Σήμερα είναι η βραδιά των παικτών μου. Εμείς είμαστε δίπλα στον πάγκο για να βοηθήσουμε. Αυτοί υποφέρουν, αυτοί δίνουν τα πάντα».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ: «Αν θέλετε να μιλήσουμε για την προοπτική του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, θα σας πω ότι το επόμενο παιχνίδι μας είναι τον Μάρτιο. Πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει τέτοια πορεία. Είπα το καλοκαίρι ότι πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγιση μας να γίνουμε πιο θετικοί.

Μετά το ματς με την Άιντραχτ στην Τούμπα πίστευα ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι εδώ. Αν κάποιος μας πίεσε παρά πολύ για να πάρουμε το μέγιστο από τους παίκτες μας, ήταν το αφεντικό. Ανήκει μερίδιο επιτυχίας και στον Ιβάν Σαββίδη».


Για την υποστήριξη των οπαδών: «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη ομάδα που να αγαπιέται τόσο και να την ακολουθούν τόσο πιστά. Το σημείωσε και ο Βιεϊρίνια στο λόγο του, παίζουμε γι' αυτόν τον κόσμο, όχι μόνο για την πρωτιά».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ανησυχεί κάποιος. Αν όλες οι πλευρές θελήσουν, δεν θα είναι πρόβλημα. Αλλά δεν είναι της παρούσης να μιλήσουμε. Έχω ζήσει πολλά στον ΠΑΟΚ».

.....................................

Για τον ασπρόμαυρο θρίαμβο στο Deutsche Bank Park, την πρωτιά στον όμιλο, τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά και για τη δική του εικόνα μίλησε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι όλοι. Είναι πολύ σημαντικό να τερματίζουμε πρώτοι στον όμιλό μας και να προκρινόμαστε απευθείας στους «16» του Conference League. Και είχαμε και έναν δύσκολο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε στο γκρουπ. Δεν πρόλαβε ακόμη να μας πει κάτι ο προπονητής. Μόνο συγχαρητήρια μας έδωσε και μετά επικράτησε... πανηγυρικό κλίμα.

Εννοείται πως όλη η ομάδα μετά από τέτοιο αποτέλεσμα έχει αυτήν την αυτοπεποίθηση. Ακόμα και από το πρώτο παιχνίδι, ασχέτως αν το γκολ μπήκε στα τελευταία λεπτά γιατί είχαμε και καλό πρόσωπο. Όπως και στο δεύτερο ματς είχαμε ένα καλό πρόσωπο.

Ήμασταν οργανωμένοι καλά, συγκεντρωμένοι στο πλάνο από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο, ασχέτως του ότι είχαμε ήδη περάσει. Εμείς θέλαμε την νίκη και την πρώτη θέση για να πάμε απευθείας στην φάση των «16»

Δουλέψαμε ομαδικά, είχαμε και τον 12ο παίκτη μας στο γήπεδο, τον κόσμο της ομάδας που μας έδωσε τεράστια υποστήριξη και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του στο γήπεδο. Τους ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη τους. Οπότε όλα πήγαν όπως θέλαμε, όπως έπρεπε, και δουλέψαμε πολύ ομαδικά».

Μιλώντας για τις διαφορές που είχαν τα δύο ματς σε Τούμπα και Φρανκφούρτη, σημείωσε: «Το παιχνίδι στην Φρανκφούρτη ήταν πολύ διαφορετικό ματς και πολύ δύσκολο. Στην έδρα του αντιπάλου σε μια δύσκολη και ωραία έδρα. Το πιο σημαντικό ήταν πως ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή στο πλάνο. Υπήρχαν διαστήματα που είχαμε την μπάλα, άλλα που δεν την είχαμε, αλλά ήμασταν συμπαγείς, ήμασταν... όλοι μαζί σε όλα και το πιο κομβικό για μένα ήταν ότι παλέψαμε όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα».

Σε ερώτηση για το αν το καλοκαίρι κατά την διάρκεια των προκριματικών είχε σκεφτεί ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να κάνει μια τέτοια πορεία στην Ευρώπη:
«Εκείνη την περίοδο ήμασταν αφοσιωμένοι στα παιχνίδια που είχαμε μπροστά μας. Βλέπαμε πως θα βελτιωθούμε για να φτάσουμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα που θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.

Δεν θα πω ότι το περίμενα γιατί δεν το σκεφτόμουν. Τότε είχα στο μυαλό μου εκείνα τα παιχνίδια και το πώς θα πάμε βήμα βήμα μπροστά. Φτάσαμε πλέον σε αυτό το σημείο να είμαστε στους 16, είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό και συνεχίζουμε».


Ο ίδιος εμφανίστηκε όμως και πολύ προσγειωμένος, στέλνοντας το μήνυμα της επόμενης ημέρας. Και η επόμενη ημέρα έχει... Λαμία:
«Πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Να κρατήσουμε τη χαρά μας, την εικόνα που είχαμε στον αγωνιστικό χώρο και την ομαδικότητα μας και να κοιτάξουμε τη Λαμία. Είναι πολύ καλή ομάδα, είναι μία διαφορετική διοργάνωση. Αφορά τις υποχρεώσεις μας στην Ελλάδα. Και εκεί διεκδικούμε στόχους και είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Από αύριο επιστρέφουμε στη δουλειά και ετοιμαζόμαστε για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ναι μεν στεκόμαστε σε μία καλή εμφάνιση, αλλά προσπαθούμε να βελτιώνουμε και τα μικρά λάθη που σίγουρα θα γίνουν σε έναν αγώνα. Δεν θεωρώ ότι καμία ομάδα έχει ταβάνι, οπότε συνεχίζουμε δυναμικά σε Ελλάδα και Ευρώπη».


Όσο για τη δική του παρουσία στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ; Στην πρώτη του επαγγελματική σεζόν μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος και στην δεύτερη μοιάζει με σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Όχι και άσχημα έτσι;

«Δεν είναι μόνος μου, είναι θέμα μίας ολόκληρης ομάδας. Έχω συμπαίκτες που με στηρίζουν, όπως και εγώ εκείνους. Αυτό είναι το ομαδικό κλίμα. Όποιος κι αν ήταν στη θέση μου, θα χαιρόμουν. Πέρσι, στην πρώτη μου σεζόν, βρέθηκα στην καλύτερη ενδεκάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευλογημένος. Με πολλή στήριξη από τους γονείς μου και τους ανθρώπους που έχω κοντά μου. Και συνεχίζω φέτος, στη δεύτερη μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ, για να γίνω ακόμη καλύτερος».

..................................

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι δεν κάνει συχνά δηλώσεις, αλλά όταν τοποθετείται δημόσια, έχει να πει ενδιαφέροντα πράγματα.

Τα όσα σχολίασε σε δηλώσεις του ο Κροάτης γκολκίπερ μετά το ματς;

«Ξέρω ότι έχουμε μια καλή ομάδα, ότι έχουμε παίξει καλά έως τώρα, ότι τους έχουμε κερδίσει ήδη μια φορά και θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαίο. Ξέραμε τι θα μας δώσει μία νίκη. Είχαμε αυτοπεποίθηση, το πιστεύαμε και αγωνιστικά και πνευματικά. Έχουμε αποδείξει από την αρχή ότι είμαστε ένα σύνολο που δουλεύει σκληρά και σιωπηλά, παρά το γεγονός ότι δεν μας πίστευε κανένας.

Έτσι φτάσαμε να είμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Θα το χαρούμε, αλλά θα σκεφτούμε πλέον το ματς με τη Λαμία. Σε όλες τις διοργανώσεις θέλουμε να φτάσουμε ψηλά. Ο προπονητής από την πρώτη ημέρα πιστεύει σε μας. Και όταν συμβαίνει αυτό μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, να πορευόμαστε χωρίς να φοβόμαστε.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πας όσο πιο μακριά γίνεται σε τέτοιες διοργανώσεις. Να πιστεύεις στη δουλειά που κάνεις. Ήταν καλή εμφάνιση για εμένα, αλλά επειδή είμαι τελειομανής θέλω πάντα να γίνομαι καλύτερος. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Την τέλεια εμφάνιση ένας τερματοφύλακας την κάνει μια φορά στη ζωή του».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4