Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Νοεμβρίου 2023

Αγχωτικό τρίποντο με ανατροπή! (2023)


Σαν σήμερα στις 12/11/2023, για την 11η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Παναιτωλικό ...

Μπροστά σε περίπου 12.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη, Ράδα Σοάρες, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Κωνσταντέλια, Μουργκ, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Σαμάτα.

Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 2', όταν μετά από σέντρα ο Σάστρε, έπιασε την κεφαλιά ο Σαμάτα στέλνοντας την μπάλα εκατοστά άουτ! Στο 14' φάουλ για τον ΠΑΟΚ, το εκτέλεσε ο Οζντόεφ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 20' ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με τον Τορεχόν, με την μπάλα να βρίσκει στον Σάστρε και να αλλάζει πορεία, κάνοντας το έργο του Κοτάρσκι δύσκολο.

Το 0-1 ξύπνησε τους παίκτες μας, έβγαλαν ενέργεια στην επίθεση, με κορυφαίο τον Αλί Σαμάτα και στο 26' ο Σαμάτα με κοντινό πλασέ, μετά από συνεργασία Κωνσταντέλια, Σάστρε, έφερε το ματς στα ίσα.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, ο Παναιτωλικός εκείνο το διάστημα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και στο 36' μετά από σέντρα σουτ του Ζίβκοβιτς με το δεξί η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-1!

Στην επανάληψη, η οποία θα ξεχαστεί πολύ εύκολα, ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να διαχειριστεί το σκορ, η απόδοση της ομάδας έπεσε κατακόρυφα, φάσεις μπροστά στην εστία του Καπίνο δεν βγήκαν, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς πάντως να είναι απειλητικοί! 
 
Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (77' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (64' Ντεσπόντοφ), Αν. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (77' Μπράντον).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής (60' Οικονόμου), Ντουάρτε (83' Μπελεβώνης), Μλάντεν, Λιάβας (46' Μαυρίας), Πέρες, Χατζηθεοδωρίδης (73' Ξενιτίδης), Τορεχόν, Σενγκέλια, Πέδρο (73' Ντίας).

..............................

Ο Γιοάν Σάστρε μίλησε για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και τόνισε ότι στον ΠΑΟΚ, δεν υπάρχει... ταβάνι στους στόχους.

«Δώσαμε πολλά σημαντικά παιχνίδια αυτό το διάστημα, ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά νομίζω το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι και το πιο σημαντικό αυτού του σετ αγώνων και είναι καθοριστικό για την πορεία μας στο πρωτάθλημα και νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που θέλουμε», είπε αρχικά και συνέχισε...

Για τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ: «Είμαστε μια ομάδα που το καλοκαίρι άλλαξε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, εμείς προσπαθήσαμε να κρατήσουμε δεμένη την "οικογένεια" την οποία είχαμε, να βάλουμε και τους νέους παίκτες σε αυτή. Το κύριο γνώρισμα της ομάδας είναι ότι αποτελείται από παίκτες που τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο, παλεύει σε κάθε παιχνίδι, είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας. Είμαστε μια ομάδα που χτίστηκε χωρίς να έχει ταβάνι, δεν έχουμε βάλει κάποιο πήχη, ονειρευόμαστε χωρίς όρια και αυτός θα μας βοηθήσει στη συνέχεια».

Για το ροτέισον από τον Ράζβαν Λουτσέσκου: «Είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τον προπονητή και πως θα διαχειρίζεται τους παίκτες. Εγώ από την πλευρά μου και οι συμπαίκτες μου πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε προπόνηση, μετά στο χέρι του προπονητή να σου δίνει αυτοπεποίθηση να μπεις ώστε να ικανοποιήσεις τόσο τον ίδιο, τους οπαδούς, όσο και το club. Αυτό πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα, να δουλεύουμε σκληρά».

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Όπως σε κάθε παιχνίδι έχουμε προετοιμαστεί και έχουμε διάφορες λύσεις για αυτό που θα συναντήσουμε, ανάλογα με τις συνθήκες και το πώς θα τα παραταχθεί ο αντίπαλος. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως όλα άλλα παιχνίδια, δεν έχει σημασία που βρίσκεται βαθμολογικά η ομάδα, κάθε ομάδας τις δυνατότητές του ώστε να δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι στο παιχνίδι μας, να έχουμε ένταση ώστε να βρούμε κενούς διαδρόμους στην αντίπαλη ομάδα».

...................................

Ο Αλί Σαμάτα δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα:

«Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Τα πάντα μπορεί να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι πάντα συγκεντρωμένος από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Ίσως σε κάποιες στιγμές να χάσαμε τη συγκέντρωση μας, να μη διαβάσαμε καλά την αναμέτρηση και για αυτό ίσως μείναμε πίσω στο σκορ, θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Αντιδράσαμε, παίξαμε το ποδόσφαιρό μας και πήραμε τη νίκη».

Όσον αφορά το αν είναι σημαντικό που σκοράρει:
«Το σημαντικό είναι η ομάδα. Σαν σύνολο θέλουμε να πετύχουμε. Ο καθένας πιέζει τον εαυτό του προς αυτήν την κατεύθυνση. Έτσι θα γινόμαστε καλύτεροι και θα βελτιωνόμαστε. Μαζί παλεύουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε διαθέσιμοι και να βοηθάμε όποτε χρειαστεί».

Για τη φάση του γκολ και αν είναι ένα από τα καλύτερα που έχει πετύχει: «Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αλλά το δουλεύουμε στην προπόνηση, το έχουμε σχεδιάσει. Όλο το build up από την αρχή της φάσης είναι εξαιρετικό. Μας χαροποιεί που την εκτελέσαμε αυτήν τη φάση σε παιχνίδι
».

Σε ερώτηση για το αν το δικό του γκολ ή του Ζίβκοβιτς ήταν το καλύτερο:
«Όλα τα γκολ είναι όμορφα (γέλια...)».

.......................................

Στην σημασία της σημερινής νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό στάθηκε ο Ράφα Σοάρες, τονίζοντας πως η κόπωση έπαιξε τον ρόλο της για την εικόνα του Δικεφάλου στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι: «Προερχόμαστε από μία περίοδο με συνεχόμενα και δύσκολα παιχνίδια. Το σημερινό ήταν επίσης ένα δύσκολο παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα αλλά κάναμε την δουλειά και είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε και πάμε στην διακοπή με το τρίποντο».

Για το που οφείλεται το κακό τελευταίο μισάωρο του Δικεφάλου:
  «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να τα εξηγείς όλα. Θεωρώ πως ήταν ένας συνδυασμός πνευματικής και σωματικής κόπωσης. Δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια στο τελευταίο τριαντάλεπτο. Πάντως, το διαχειριστήκαμε με τον τρόπο μας και καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο, που ήταν και το ζητούμενο του σημερινού παιχνιδιού».

.......................................

Ο Σουαλιxό Μεϊτέ τόνισε στις δηλώσεις του την επιθυμία του να βελτιώσει περαιτέρω την ατομική του απόδοση.

Για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ανέφερε: «Το σημερινό ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια συμπαγής και επιθετική ομάδα. Όλα τα παιχνίδια μας μέχρι σήμερα ήταν δύσκολα. Είμαστε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Ο προπονητής κάνει ροτέισον, ώστε να δέσουμε κάθε παιχνίδι όλο και περισσότερο. Εστιάζουμε στην ενότητα».

Για τη δική του εικόνα:
«Γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, έχω προσαρμοστεί εδώ. Παρόλα αυτά, δεν νιώθω ότι έχω φτάσει ακόμη στο 100%. Θέλω να βελτιωθώ περισσότερο».

Για το αν το διάστημα της διακοπής επηρεάσει την πρόσφατη φόρμα: «Εξαρτάται αν θα επηρεαστεί η ομάδα. Θα φύγουν οι διεθνείς, συνεπώς όσοι παραμείνουν εδώ είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τις τακτικές μας προπονήσεις με τον ίδιο ρυθμό».

.......................................

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού υπογραμμίζοντας πως ο «Δικέφαλος» θα συνεχίσει να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει να βελτιώσει τη λειτουργία του ώστε να μην δέχεται γκολ.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε μετά το παιχνίδι:

Για τη διαφορά στις εντάσεις του ΠΑΟΚ κατά τα δύο ημίχρονα: «Η ένταση στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή στην επίθεση, στο δεύτερο υπήρχε μία λογική διαχείρισης από τους ποδοσφαιριστές. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιες πιθανότητες, είχαμε 2-3 πιθανότητες αλλά δεν βγήκαν οι φάσεις. Ο αντίπαλος δεν είχε κάτι να χάσει, άφησε χώρους αλλά δεν τους εκμεταλλευτήκαμε. Είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση αλλά όχι για τη διαχείριση στα τελευταία 10-15 λεπτά. Μιλώντας για την έλλειψη επιθετικότητας στο δεύτερο ημίχρονο, αφορά στο γεγονός ότι όταν οι αντίπαλοι προσπερνούσαν το πρέσινγκ δεν ήμασταν επιθετικοί, έκαναν κάποιες σέντρες όπως συνέβη στο πρώτο γκολ».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 13 γκολ σε 21 παιχνίδια:  «Δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι παραπάνω. Πρέπει να δουλέψουμε, να έχουμε προσωπικότητα παίζοντας με αυτοπεποίθηση. Το πώς θα λύσουμε κάποιες καταστάσεις είναι θέμα που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ενδεχομένως σε κάποιες καταστάσεις να ερχόταν κάποιες μπάλες στα τελευταία λεπτά και με το σκορ σε αυτό το σημείο, να μην καθαρίζαμε φάσεις διαφορετικά. Πέραν από αυτό το κομμάτι ο αντίπαλος δεν δημιούργησε κάτι σημαντικό οπότε δεν έχουμε κάτι παραπάνω από το να τα συζητήσουμε, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Για την εικόνα του Σαμάτα και τις απαιτήσεις του από τους επιθετικούς: «Είναι αλήθεια ότι ζητάω πολλά,, ζητάω να πιέζει τους αμυντικούς, να είναι συμπαγής με τους υπόλοιπους, να είναι έτοιμος και να διαβάζει καταστάσεις, να κινείται ανάμεσα στις γραμμές και να είναι σωστός μέσα την περιοχή με καλές τοποθετήσεις όταν η μπάλα έρχεται από το κέντρο ή από το πλάι. Ο Σαμάτα είναι ένας παίκτης ποιότητας, ένας μαχητής, όπως το ίδιο είναι και ο Μπράντον, αλλά έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Σαμάτα είναι σημαντικός για την ομάδα, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, είναι φανταστικός εργάτης και κάνει ό,τι ζητάμε από αυτόν στηρίζοντας τους συμπαίκτες του. Είναι θέμα προσαρμογής για αυτόν και βελτίωσης, του έτυχαν κάποιες ατυχίες όταν πρωτοήρθε.

Ζητάω πολλά πράγματα από αυτόν γιατί είναι ικανός να τα κάνει, όπως ζητάω και από τον Μπράντον. Είναι ένας άνθρωπος ο Σαμάτα που ενδεχομένως ήταν πιο υποστηρικτικός και χρήσιμος αν δεν ήταν περισσότερο κοντά οι άλλοι σε επίπεδο τοποθέτησης. Κάποιες φορές έχουμε έναν παίκτη στην περιοχή και θέλουμε να έχουμε περισσότερες, αλλά έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών. Άλλα χαρακτηριστικά έχει ο Τάισον, ο Μουργκ, ο Κωνσταντέλιας, αλλά το σημαντικό είναι η δουλειά και βελτίωση για όλους».

Για το αν θα αλλάξει το μότο του πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πηγαίνει παιχνίδι με παιχνίδι:
«Ούτε 1% να συμβεί κάτι τέτοιο, στόχος μας είναι να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, η ομάδα είναι δομημένη να έχει μία οργάνωση πηγαίνοντας με αυτή τη λογική. Να τρέχει και να παλεύει, από το καλοκαίρι έχουμε την υποχρέωση να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Άλλες ομάδες είχαν τη δυνατότητα να χάσουν παιχνίδι και να υπάρχει μέλλον».

Για τα «ασπρόμαυρα» χαφ και τον Μάρκος Αντόνιο: «Δεν είναι ότι διαλέξαμε τα ζευγάρια Τσιγγάρας-Σβαμπ και Μεϊτέ-Οζντόεφ, μας οδήγησαν κάποιες καταστάσεις σε αυτό. Ο Οζντόεφ χρειαζόταν χρόνο ν' ανταπεξέλθει στο στυλ, ν' αφομοιώσει τη φυλοσιοφία. Πήραμε κάποια ρίσκα με αυτούς χρησιμοποιώντας τους σε κάποια παιχνίδια. Ο Μάρκος Αντόνιο χρειάζεται χρόνος, ήταν τρεις μήνες εκτός και χρειάζεται προσοχή όσον αφορά στο φορτίο που θα δεχθεί και το πώς θ' ανταπεξέλθει. Όταν επιστρέψει θα μας δώσει χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι. Μπορεί να είναι έτοιμος αρχές Γενάρη, τέλη Δεκεμβρίου, μπορεί και νωρίτερα, έχουμε κάθε τρεις μέρες παιχνίδι και έχουμε αρκετούς παίκτες ενεργοποιημένους. Αν δούμε τα παιχνίδια που έρχονται, κάθε παίκτης είναι σημαντικός και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί».

Για τη διαιτησία του αγώνα και τη μη αποβολή του Λιάβα:
«Πιστεύω ότι ο διαιτητής ήταν αρκετά αυστηρός, ήταν μία διεκδίκηση 50-50 σε εκείνη τη φάση, δεν είμαι σίγουρος αν ο Λιάβας άξιζε ν' αποβληθεί. Η αναστάτωσή μας έρχεται από το γεγονός ότι αν ήταν ομάδα της Αθήνας, θα έβγαινε σίγουρα η δεύτερη κίτρινη. Το ξέρουμε γιατί έχουμε δει αρκετές τέτοιες φάσεις
».

Για τη διαχείριση των αγώνων μετά την επιστροφή από τις διεθνείς υποχρεώσεις: «Ήταν μία κανονική διαχείριση, είχαμε περισσότερους παίκτες που δεν πήγαν στις εθνικές τους και δουλέψαμε μαζί τους. Κάποιες φορές η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα, κάποιες όχι, κάποιες τα καταφέρνεις, άλλες όχι. Στον αγώνα με τον Παναιτωλικό για παράδειγμα αν μπει το γκολ του Σαμάτα στο 2ο λεπτό θα δούμε ένα άλλο ματς, αλλά στην συνέχεια η ομάδα προσπάθησε να γυρίσει το ματς».

Για το τι θέλει να δει καλύτερο από τον ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια: «Να μην δεχόμαστε γκολ».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4