Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2023

Μεγάλο διπλό με ντόρτι στον Πειραιά (2023)


Σαν σήμερα στις 5/11/2023, για την 10η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 4-2 εκτός έδρας τον Ολυμπιακό ...

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Μεϊτέ, Οζντόεφ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.


Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πολύ καλά διαβασμένος και παίζοντας κάτι παραπάνω από έξυπνα, πήρε ένα μεγάλο, τόσο σε έκταση όσο και σε σημασία, διπλό, αποδεικνύοντας πως φέτος θα παλέψει για τον τίτλο!

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις πρώτες τελικές στο ματς, με τον Κοτάρσκι να σταματάει τις προσπάθειες του Φορτούνη στο 13' και του Ποτένσε δέκα λεπτά αργότερα, με την ομάδα μας να απειλεί στο 26' με τον Κουλιεράκη που από καλή θέση σούταρε άουτ και την ίδια τύχη είχε το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 30'!


Ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, έπαιζε πλέον τον αντίπαλο στα ίσα. Στο 39' ο Μπάμπα σέντραρε από αριστερά, ο Ζίβκοβιτς σούταρε και η μπάλα πήγε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Πασχαλάκη, που σίγουρα έχει μερίδιο ευθύνης στο γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεση, προώθησε παίκτες, αφήνοντας όμως πίσω μεγάλα κενά, τα οποία δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα! Έτσι στο 54' ο Μπράντον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 0-2.

Ο ίδιος στο 68' το 0-3, παγώνοντας το γήπεδο και κάνοντας τους θεατές να σκέφτονται πως θα ήταν καλύτερα να ήταν το ματς κεκλεισμένων, μιας και η ομάδα του Πειραιά είχε τιμωρηθεί με 2 αγωνιστικές χωρίς κόσμο, όμως περιμένοντας την έφεση είχε εκδώσει εισιτήρια για το μεταξύ μας παιχνίδι!


Στο 78' είχαμε μαζικές αποχωρήσεις από την κερκίδα των γηπεδούχων που πρόλαβαν πάντως να θαυμάσουν την καταπληκτική ενέργεια του Κωνσταντέλια ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Οζντόεφ για το 0-4, αναβιώνοντας μέρες του '76!

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα, έγιναν μαζεμένες αλλαγές και ο Ολυμπιακός βρήκε δύο γκολ από τους Φορτούνη και Μασούρα, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τελικό 2-4.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65' Σολμπάκεν), Έσε (85' Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (72' Γιόβετιτς), Φορτούνης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (89' Σβαμπ), Οζντόεφ (89' Τσιγγάρας), Μουργκ, Αν. Ζίβκοβιτς (89' Τζίμας), Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (84' Ντεσπόντοφ). 

.......................................

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τοποθετήθηκε για όλα στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ:
"Η σεζόν είναι μεγάλη και έχει πολλά ματς. Κρίνεται σε παραπάνω παιχνίδια, έχουμε δώσει 19 ματς κι έχουμε χάσει 2. Είναι λογικό να έχεις ένα λάθος βήμα. Ήμασταν αναγκασμένοι να κάνουμε συνεχόμενες προκρίσεις στην Ευρώπη. Στις κακές ημέρες, πρέπει να ξεπερνάς την αναστάτωση και να κερδίζεις. Έχουμε καλούς και ποιοτικούς αντιπάλους, που έχουν την πλήρη στήριξη του συστήματος".

Για τι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ: "Δε θα απαντήσω σε ερωτήσεις που συγκρίνουν άλλον αγώνα. Ήταν άλλος αγώνας με την ΑΕΚ. Πρέπει να αλλάζουμε διότι έχουμε συνέχεια παιχνίδια. Πρέπει να παίρνουμε αβαντάζ σε κάθε αγώνα. Εκτιμώ όλους τους παίκτες μου. Υπάρχουν και ματς με 9 αλλαγές. Εμείς χρησιμοποιούμε τον πιο μεγάλο αριθμό παικτών".

Για τον Μπράντον: "Ο Μπράντον Τόμας δεν είναι πιο... τρελός. Ο Κουλιεράκης είναι... Ο Μπράντον είναι πιο λογικός. Είναι ωραίο σε μία ομάδα να έχεις τόσους "τρελούς". Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, για το πώς παίξαμε και την ωριμότητα του Μπράντον. Ο Σαμάτα ήταν άρρωστος. Ίσως αύριο είναι στην προπόνηση. Ο Βιεϊρίνια θα δούμε. Θα έχουμε περισσότερα αύριο".

Για τον Κωνσταντέλια: "Όταν είσαι νέος, μπορεί να κάνεις μία... μ@@λακία. Το έκανε ο Κουλιεράκης που έκανε σουτ. Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή, όταν έχεις έπαρση τιμωρείσαι. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά τα δύο παιδιά, γιατί παίζουν με μένα σε πιο υψηλό επίπεδο και είναι δύο πολύ καλά παιδιά".

........................................

Θριαμβευτικό πέρασμα του ΠΑΟΚ από το «Καραϊσκάκης» με 2-4 με τον Τόμας Μουργκ να δηλώνει μετά τη λήξη του αγώνα:


"Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση μετά το το ματς με την ΑΕΚ. Μας είπε ο Λουτσέσκου ότι δε γίνεται να χάνουμε έτσι. Μου είπε σήμερα ότι θα ξεκινήσω και όχι κάτι άλλο. Απλώς να είμαι ο ίδιος που είμαι σε όλα τα παιχνίδια.

Νιώθω πολύ καλά. Η περσινή δεν ήταν καλή σεζόν ούτε για εμένα, ούτε για την ομάδα. Υπήρχαν θέματα. Φέτος αισθάνομαι καλά. Δεν έχω χάσει προπόνηση, είμαι καλά σε φυσική κατάσταση. Πήρα την ευκαιρία μου και απέδειξα πράγματα. Το απολαμβάνω".

.........................................

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς μίλησε για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τονίζοντας μεταξύ άλλων πως με την εμφάνιση που έκαναν διέγραψαν την μουτζούρα από την άσχημη εμφάνιση με την ΑΕΚ.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:

"Ήταν ένα κακό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ και γνωρίσαμε την ήττα. Δεν κοιτάμε στο παρελθόν. Αλλά θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Σβήσαμε τη μουτζούρα της προηγούμενης αγωνιστικής και δείξαμε πως είμαστε εδώ. 

Μιλήσαμε αυτές τις μέρες και θέλαμε να μπούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιθετικότητα. Αυτό κάναμε. Παλέψαμε, είχαμε την αυτοπεποίθηση που έπρεπε και κερδίσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Νιώθω σαν το σπίτι μου, νιώθω την αγάπη του κόσμου. Και θέλω να συνεχίσω κατά τον ίδιο τρόπο και να πετύχουμε κάτι ακόμα καλύτερο".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4