Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Αυγούστου 2023

Πρεμιέρα με τρίποντο και εξαιρετικό Μουργκ (2023)


Σαν σήμερα στις 20/8/2023, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, την 1η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2023-2024...

Μπροστά σε 12.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα, τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες στην άμυνα, Οζντόεφ, Σβαμπ αμυντικά χαφ, μπροστά τους τους Μουργκ, Ζ. Ζίβκοβιτς, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπράντον.

Μια ενδεκάδα με αρκετές απουσίες σε σχέση με το ματς κόντρα στη Χάιντουκ, αυτή με την οποία ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που είχε ρυθμό, αλλά μέχρι το πρώτο cooling brake, δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία. 
 
Σε εκείνο το χρονικό σημείο και συγκεκριμένα στο 22', ο Μουργκ έκανε το 1-0! Προηγήθηκε κλέψιμο του Τάισον, μπαλιά στον Σβαμπ και αυτός ωραία κάθετη στον σκόρερ!

Στο 41', ο Φωτιάς έδωσε πέναλτι για τον Αστέρα, το εκτέλεσε ο Μιριτέλο στο δοκάρι! Στο πέναλτι υπέπεσε ο Εκόγκ με τον Κοτάρσκι πάντως να πέφτει στην πορεία της μπάλας.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ρέφερι έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε πέσιμο του Τάισον, αλλά με τη βοήθεια του VAR το ακύρωσε!

Ο ΠΑΟΚ στη επανάληψη ανέβασε αισθητή την απόδοσή του και στο 54'
 ο Ζίβκοβιτς μετά από μπαλιά του Σβαμπ και πάλι, σημείωσε το 2-0!

Πέντε λεπτά αργότερα (59') έγινε το 3-0 με τον Ζίβκοβιτς! Η φάση ξεκίνησε από τον Μουργκ που βρήκε τον Τάισον, αυτός πλάσαρε αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, όμως ο Ζίβκοβιτς μπήκε στη φάση και σημείωσε το 3-0.

Στη συνέχεια ο Λουτσέσκου, ξεκούρασε παίκτες και έδωσε την ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές που δεν παίρνουν χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια (Τζίμας, Γιαξής).

Ο Δικέφαλος έψαξε ένα ακόμη γκολ και βρέθηκε κοντά σε αυτό, όταν στο 87'
, αλλά ο Σγουρής σταμάτησε το σουτ του Κωνσταντέλια από εξαιρετική θέση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ (64' Νάσμπεργκ), Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Σβαμπ (85' Γιαξής), Μουργκ, Ζ. Ζίβκοβιτς (75' Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (75' Σαμάτα, 85' Τζίμας).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (63' Σγουρής), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα (85' Γκαρσία), Άλβαρες, Μουνάφο, Αλάγκμπε, Ρεγκίς, Σίτο (75' Μπαρτόλο), Καλτσάς, Μιριτέλο (76' Μάντζης).

.........................

Tην άμεση ανάγκη απόκτησης δύο ποδοσφαιριστών υπογράμμισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι:

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στον ρόλο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς και σκοράρει: «Ελπίζω να συνεχίσει να σκοράρει και να συνεχίσει να μας βοηθάει σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στο σκοράρισμα. Δεν είναι μόνο τα γκολ αλλά η γενικότερη του εικόνα στο γήπεδο. Να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση και να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό όπως όλη η ομάδα. Και ο Αντρίγια και όλα τα παιδιά που έχουν πολύ σκληρή δουλειά και στην προετοιμασία και μετά το ματς με την Χάιντουκ. Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας παίκτης που πάντα δίνει τα πάντα και μας βοηθάει σε πολλούς τομείς».

Για το αν έχει γίνει κάποια συζήτηση για να ανανέωση με τον Ζίβκοβιτς, την παρουσία του Μουργκ και την κατάσταση του Σαμάτα:
«Η διοίκηση γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση με τον Ζίβκοβιτς. Πάντα εκτιμώ την προσπάθεια του Τόμας, του έχω εμπιστοσύνη και σεβασμό για το πως δουλεύει. Είναι ένας πολύ έξυπνος παίκτης και είναι στο χέρι του να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο η απόδοση του. Δείχνει αποφασιστικότητα και είναι μια επιβεβαίωση σήμερα η εικόνα του για την δουλειά που κάνει. Το θέμα είναι να έχει ο ίδιος την ίδια αυτοπεποίθηση. Πέρσι δεν την είχε, ελπίζω φέτος να την έχει. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί με τον Σαμάτα. Από μικρές κουβέντες που είχα μετά το ματς, ελπίζω να είναι όλα καλά».

Για το σκεπτικό στο rotation: «Πρώτα από όλα την Πέμπτη είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο και ξοδέψαμε πολλή ενέργεια. Αυτή η πρόκριση σήμαινε πολλά για εμάς και την καταφέραμε. Το ερώτημα ήταν το πως θα βάλουμε πνευματική ενέργεια, συγκέντρωση στην ομάδα σε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα που είναι μια ομάδα οργανωμένη. Το θέλαμε πολύ το σημερινό παιχνίδι γιατί ο αντίπαλος μπορεί ανά πάσα στιγμή να μας δημιουργήσει προβλήματα. Πολλοί παίκτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια την Πέμπτη και ειδικά οι μεσοεπιθετικοί όπως ο Κωνσταντέλιας, ο Σαμάτα, ακόμα και ο Σβαμπ. Για τον Σβαμπ ήταν λίγο δύσκολο γιατί δεν είχαμε αντικαταστάτη για σήμερα. Ο Μπάμπα είναι εκτός για το επόμενο ματς, οπότε έπρεπε να βάλουμε τον Ράφα για να αποκτήσει ρυθμό και να πάρει ψυχολογία. Για τον Βιεϊρίνια και την συμμετοχή του να σας πω ότι κατά την γνώμη μου ο Βιεϊρίνια είναι ο καλύτερος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα, το θέμα είναι για τον ίδιο να έχει συνέχεια. Ο Αντρέ έχει αυτή την ικανότητα να ηγείται της ομάδας και να κατευθύνει τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας λύσεις στα δύσκολα σε όλους τους τομείς. Λίγο πολύ ήταν από την μια πλευρά έπρεπε να κρατήσουμε την φρεσκάδα μας και ταυτόχρονα να ανανεώσουμε την ομάδα με θέληση μετά από το δύσκολο ματς που είχαμε με την Χάιντουκ. Για τον Κουλιεράκη δεν μπορεί να παίζει ανά τρεις μέρες και σε τόσο απαιτητικά παιχνίδια.

Δεν είναι παράδοξο αυτό που συμβαίνει, είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Στο ποδόσφαιρο δουλεύεις τόσο για το τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις την μπάλα αλλά και όταν δεν την έχεις. Σας το έχω πει ξανά ότι αυτή είναι μια αρχή για εμάς και πρέπει να πηγαίνουμε σε φουλ δύναμη με θέληση σε κάθε μπαλιά, σε κάθε λεπτομέρεια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η ομάδα πρέπει να έχει επίγνωση για το τι κάνει τόσο σε φάση άμυνας όσο και σε φάση επίθεσης. Θα πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσουμε την ψυχολογία και μετά να μιλήσουμε διαφορετικά. Μου αρέσει να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, δεν είναι εύκολο όμως όταν έρχονται ομάδες και κλείνονται γιατί δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις 10 παίκτες να αμύνονται. Είναι σημαντικό να παίζουμε καλά στις μεταβάσεις, το πιο σημαντικό όμως είναι να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίζουμε σε κάθε ματς.

Τεράστια συνεισφορά από τον Μπράντον και τον Μουργκ, με την βοήθεια του Ζίβκοβιτς και του Τάισον, όπως επίσης και από την εξαιρετική δουλειά που έκαναν με την Χάιντουκ ο Σαμάτα με τον Κωνσταντέλια. Είναι ένα καλό κομμάτι για εμάς αυτή την περίοδο το πρέσινγκ και ο τρόπος που το κάνουμε στον αντίπαλο, που μας δίνει την μπάλα και μπορούμε να παίξουμε με τον τρόπο μας για να κάνουμε ευκαιρίες».


Για την Χαρτς και για το αν υπάρχει κάποια δέσμευση από την διοίκηση για έστω μια μεταγραφή: «Δεν μπορώ να συγκρίνω την Χαρτς με την Χάιντουκ, όπως επίσης δεν συνέκρινα την Χάιντουκ με την Μπεϊτάρ. Η Χάιντουκ ήταν μια καλή ομάδα τώρα έχουμε μπροστά μας μια βρετανική ομάδα με πολλά τρεξίματα, με πολύ ένταση, με μεγάλες μπαλιές που θα κυνηγήσουν τις χαμένες δεύτερες μπαλιές οπότε πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε ομάδα που έχουμε απέναντί μας.

Συζητήσαμε χθες και γνωρίζει πολύ καλά ο ιδιοκτήτης τι χρειαζόμαστε. Δεν μπορώ να σας πω ότι μπορεί να έρθει ένας παίκτης μέχρι την Τετάρτη, το μόνο σίγουρο ότι ο κ. Σαββίδης γνωρίζει. Δουλεύουμε για να φέρουμε παίκτες. Μπορεί να φέρουμε δυο, τρεις ή τέσσερις παίκτες, ανάλογα τι θα προκύψει τον Αύγουστο που είναι μια περίπλοκη περίοδος στις μεταγραφές. Χρειαζόμαστε πάντως μίνιμουμ δυο προσθήκες και από και πέρα να φέρουμε τους τραυματίες γρήγορα κοντά μας για να μας βοηθήσουν».


Για το αν αισθάνεται ότι αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του όσο περνάει ο καιρός παρά την μεταγραφική καθυστέρηση:
«Το έχω πει από την αρχή ότι έχω εμπιστοσύνη στην δουλειά που γίνεται και στην αποφασιστικότητα που δείχνουν οι παίκτες. Έχω πει επίσης ότι για εμάς είναι σημαντικό να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Και τώρα αφήνουμε τον Αστέρα και αφοσιωνόμαστε στη Χαρτς. Καμιά φορά μπορεί να έχεις την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, καμιά φορά μπορεί να έχεις μια ομάδα με διαφορετική ποιότητα, εμείς πρέπει να μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις και να είμαστε ενωμένοι ως ομάδα. Ότι πέρασε, ανήκει στο παρελθόν και για μένα το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τον τρόπο να κερδίζουμε. Αυτό που θέλω να είναι να έχουμε τεράστια αποφασιστικότητα και να εκμεταλλευόμαστε τις στιγμές».

Για το αν είναι σημαντικό για τον ίδιο το ρεκόρ που πέτυχε και το ότι έχει κάνει μια καλή αρχή στην σεζόν η ομάδα:
«Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να χτίσουμε πίστη μέσα στην ομάδα, να πιστεύουμε ότι όλα είναι πιθανά για εμάς. Να πιστέψουμε στην κάθε στιγμή μας στο γήπεδο. Όταν έχεις τέτοιο πνεύμα δύσκολα να χάσεις, είμαστε σε μια τέτοιο περίοδο αλλά το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε αυτό το πνεύμα. Αυτές οι νίκες μπορούν να μας δώσουν την γνώση του πως θα κερδίζουμε σε όλες τις συνθήκες. Είχαμε αυτή την πίστη και με την Χάιντουκ και με τον Αστέρα, οι νίκες μας δεν ήταν εύκολες πάντως και αυτό το γνωρίζουμε.

Για μένα αυτό που μετράει είναι το επόμενο παιχνίδι και το πώς θα κερδίσουμε. Αν μιλήσουμε για τα ρεκόρ πάντως, είμαι ευγνώμων σε όλους στον ΠΑΟΚ για την αγάπη που έχω πάρει. Για την στήριξη του ιδιοκτήτη, στον κόσμο της ομάδας γιατί είμαι ένα μέρος της ιστορίας της ομάδας. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντως είναι το επόμενο ματς με την Χαρτς».


Για την διαφορά σε σχέση με πέρσι στο σκοράρισμα που φαίνεται φέτος να σκοράρει περισσότερο:
«Μια ομάδα που είναι εντελώς αλλαγμένη, με πολλούς νέους παίκτες που δεν ξέρουν τον τρόπο λειτουργίας, οι πρώτες στιγμές δεν φαίνεται να δουλεύει. Όλα δείχνουν να πάνε λάθος. Οι προσπάθειές μας πάνε στο δοκάρι, ο αντίπαλος σκοράρει στην πρώτη του φάση. Βήμα-βήμα με την δουλειά τα βελτιώνουμε όλα, όταν η δουλειά αρχίζει να αφομοιώνεται όλα αλλάζουν. Παρά το γεγονός ότι έχουμε κάποιους νέους παίκτες, γνωρίζουν απόλυτα το τι θέλουμε από αυτούς. Είναι μια πιο ομαλή μετάβαση. Αισθάνομαι ότι αυτός ο τρόπος δουλειάς, της ώθησης να δίνουμε τα πάντα θα ανταμειφθεί. Θυμάμαι ότι την πρώτη χρονιά που γύρισα είχαμε μια φανταστική σεζόν με προημιτελικό στην Ευρώπη, με τελικό κυπέλου, με σπουδαία παιχνίδια. Μπορεί να μην έχει εκτιμηθεί από τον κόσμο αλλά ήταν μεγάλη σεζόν εκείνη. Το πιο σημαντικό είναι να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς».

Για την ατάκα του Μιρτσέα Λουτσέσκου για πρόκριση ΠΑΟΚ και Ντιναμό και να κληρωθούν μαζί στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ: «Σας υπόσχομαι ότι θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση στις 31 Αυγούστου».

.........................

Πεπεισμένος πως μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ για μία καλύτερη σεζόν εμφανίστηκε ο Τόμας Μουργκ μετά την πρεμιέρα... με το δεξί στη Super League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, γυρίσαμε τον διακόπτη, τον τρόπο που πιέζαμε, κερδίζαμε μπάλες ψηλά και από εκεί προήλθε το γκολ μου. Είμαι χαρούμενος που ξεκινήσαμε με νίκη το πρωτάθλημα. Ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ που ήρθε από καλή ομαδική ενέργεια, μας έδωσε αυτοπεποίθηση και ηρεμία για να ελέγξουμε το υπόλοιπο του αγώνα», ανέφερε αρχικά στην κάμερα της Nova μετά το παιχνίδι, ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου».

Για το αν κάνει ο ίδιος ένα νέο ξεκίνημα, ο 28χρονος άσος των «ασπρόμαυρων» ανέφερε: «Είχα δύσκολη σεζόν πέρσι, δεν θέλω να μιλάω γι' αυτήν. Έχουμε ένα νέο ξεκίνημα γενικά για την ομάδα και για μένα προσωπικά. Είμαι υγιής, νιώθω καλά, άξιζα να πάρω μια ευκαιρία σήμερα, νομίζω απέδωσα και καλά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα για να πάμε ακόμη καλύτερα».

Κλείνοντας, σε ερώτηση αναφορικά με την προσεχή μάχη εναντίον της Χαρτς για το Europa Conference League (24/8, 21:45) στο Εδιμβούργο, ο Μουργκ υπογράμμισε:
«Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μία ομάδα δυναμική που θα τρέξει, δεν θα έχουμε ιδιαίτερους χώρους να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να κάνουμε καλή αποθεραπεία και να είμαστε αυτοί που πρέπει. Αν πάμε με επιθετικότητα που διακρίνει την ομάδα, θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να τελειώνουμε την πρόκριση στην Τούμπα».

.........................

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε μετά τη νίκη του Δικεφάλου απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην δική του εμφάνιση αλλά και στο παιχνίδι που έρχεται απέναντι στην Χαρτς στην Σκωτία.

Όσα είπε:

- Ενενηντάλεπτο μετά από αρκετό καιρό, τρέξιμο, άμυνες, επιθέσεις. Ποιο είναι το καύσιμό σου μετά από τόσα χρόνια; «Δεν ξέρω, βενζίνη; Κάποιες φορές diesel, κάποιες φορές βενζίνη... Είναι η θέληση που έχω να βοηθήσω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου, πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Βοήθησα την ομάδα να κερδίσει το παιχνίδι και τα καταφέραμε, με καλό ποδόσφαιρο, άλλες φορές όμως το έργο θα είναι πιο δύσκολο».

- Καλό ποδόσφαιρο, γκολ, ουσία, ένα τρίποντο που μπορεί να μην ήταν πάρα πολύ εύκολο αλλά ήρθε με μεγάλο σκορ. Σας δίνει ψυχολογία αυτό το ματς; «Με την εμφάνιση ναι, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο γιατί είναι αυτό που σου δίνει τους βαθμούς, δεν αλλάζει. Εύκολο δεν ήταν σε καμία περίπτωση, εμείς το κάναμε με την παρουσία μας στο γήπεδο όπου δώσαμε το 100%. Σίγουρα μας δίνει αυτοπεποίθηση αλλά ξεχνάμε άμεσα το ματς με τον Αστέρα και επικεντρωνόμαστε σε αυτό της Σκωτίας».

- Για τους παίκτες που έρχονται από τον ΠΑΟΚ και δίνουν λύσεις: «Ο κάθε παίκτης περιμένει την ευκαιρία του, θέλουμε να έχουμε πολλά ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί σίγουρα θα δοθούν ευκαιρίες, όπως σε εμένα, προσπαθούμε να την αρπάζουμε με τα δύο χέρια για να... δυσκολεύουμε την δουλειά του προπονητή».

- Πρώτες σκέψεις για το ματς της Πέμπτης; «Αρχικά ξεκούραση, στη συνέχεια απόλυτη συγκέντρωση σε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα με δυνατή έδρα. Πρώτες σκέψεις, να κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4