Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Μαΐου 2023

Τα ... πειράματα έφεραν την ήττα (2014)


Σαν σήμερα στις 14/5/2014, για την 5η αγωνιστική των play offs ο ΠΑΟΚ έχασε στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 1-0, "πληρώνοντας" τις επιλογές στην αρχική 11άδα του Γεωργιάδη...
 
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρέταξε την ομάδα με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Σπυρόπουλο, Κατσικά, Κατσουράνη, Σκόνδρα. Στα χαφ Νάτχο, Κάτσε και Λάζαρ και στην επίθεση, Μάρτενς, Στοχ και Κλάους.

Τρεις παίκτες οι οποίοι εδώ και καιρό βολόδερναν μεταξύ κερκίδας και πάγκου (Κατσικάς, Μάρτενς, Σπυρόπουλος) βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα και φυσικά δεν δικαίωσαν σε καμιά περίπτωση την συμμετοχή τους, α π ο γ ο η τ ε ύ ο ν τ α ς ...

Στο παιχνίδι τώρα, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας (47% - 53%), έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν αυτός που απείλησε με μακρινά σουτ –παρά τον κόντρα άνεμο- να ανοίξει το σκορ. Καλύτερο εξ αυτών, το σουτ του Κάτσε στο 35', το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Ερνάντεζ.

Οι παίκτες μας στο πρώτο 40λεπτο είχαν 6 τελικές –έναντι μία των γηπεδούχων- όλες εκδηλώθηκαν έξω από την μεγάλη περιοχή, ενδεικτικό του ότι δυσκολευόταν να μπουν στην περιοχή του Ερνάντεζ.

Στο 43΄ο Αστέρας άνοιξε το σκορ – σε ανύποπτη φάση- με κεφαλιά του Καράσκο μετά από σέντρα του Ντε Μπλάσις, σε μια στιγμή που το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχασε τον επιθετικό των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ σε άσχημο χρονικό σημείο του παιχνιδιού.

Στο επόμενο λεπτό, σε οργανωμένη επίθεση, ο Σκόνδρας από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ, στην καλύτερη στιγμή της ομάδας ως τότε στο Θ. Κολοκοτρώνης...

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σαλπιγγίδης πέρασε στη θέση του εξαφανισμένου Μάρτενς και ο ΠΑΟΚ γύρισε σε 4-4-2 με Αθανασιάδη – Σαλπιγγίδη στην επίθεση και τον αέρα ευνοϊκό αυτή τη φορά για την ομάδα μας.

Στο 59' το σχήμα του ΠΑΟΚ έγινε πιο ορθόδοξο με τον Λίνο να περνάει στη θέση του Σπυρόπουλου, μια επιλογή που δεν δικαίωσε τον Γεωργιάδη, όπως και αυτή του Μάρτενς βέβαια.

Η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη του αγώνα ήρθε στο 64' , όταν ο Αθανασιάδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σκόνδρα, αλλά αστόχησε!

Στο 66' ο Κουλούρης πέρασε στη θέση του Κάτσε με τον Νάτχο να καλύπτει το χώρο που έπαιζε ο Κάτσε και τον ΠΑΟΚ να παίζει 4-4-2 με Σαλπιγγίδη στην πτέρυγα και Κλάους – Κουλούρη επιθετικό δίδυμο.

Οι γηπεδούχοι μετά την έξοδο του Κάτσε πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και έφτασαν εύκολα στη νίκη, χωρίς να πιεστούν. Πλέον η κατάσταση μπερδεύεται ιδιαίτερα καθώς ο Αστέρας ανέβηκε στους 7 βαθμούς (πλεονεκτεί του ΠΑΟΚ στην ισοβαθμία) και πολλά θα κριθούν από το ματς Παναθηναϊκού - Ατρομήτου που ξεκινάει στις 20:30.

Συνολικά η εικόνα της ομάδας σήμερα δεν ήταν καλή, δεν έβγαλαν οι παίκτες ενέργεια σε ένα τόσο σημαντικό ματς και φυσικά τραγικές αποδείχτηκαν για ένα ακόμη παιχνίδι οι επιλογές του Γεωργιάδη, που δεν ξέρουμε τι όνειρο είδε και ξεκίνησε με αυτό το σχήμα, που φυσικά τον απογοήτευσε και αυτόν!

Οι συνθέσεις: 
 
Αστέρας Τρίπολης: Ερνάντεζ, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Σέτι, Ουσέρο, Μουνάφο (87' Κουρμπέλης), Καράσκο (70' Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (79' Χουάνμα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Κατσουράνης, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε (66' Κουλούρης), Λάζαρ, Νάτχο, Μάρτενς (46' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Αθανασιάδης.

.......................

Φειδωλός ήταν στις δηλώσεις του ο Γιώργος Γεωργιάδης στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης...

Διαβάστε τα όσα είπε:

"Πιστεύω πως σήμερα έπαιξε ρόλο η κούραση των παικτών. Ο Αστέρας δεν ήταν καλύτερος από εμάς. Με μία μόνο φάση έβαλε το γκολ και κέρδισε το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε στην επανάληψη, είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη, αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια φέτος. Το σημερινό ήταν το εξηκοστό.

Μετά την αφαίρεση των τριών βαθμών παίζαμε πάντα με το μαχαίρι στην πλάτη ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε ζωντανοί. Αυτό μας στοίχισε σήμερα. Αν δούμε και τα δύο ματς με τον Αστέρα στα πλέι οφ, θα δούμε ότι πήρε πάρα πολλά (4 βαθμούς) χωρίς να κάνει σπουδαία πράγματα. Δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Μας έλειπε επίσης η φρεσκάδα και η ενέργεια. Αρκετοί παίκτες μας, είναι κουρασμένοι... Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς βρισκόμαστε στον Μάιο".


Όσο για την τελευταία αγωνιστική, υπογράμμισε: "Κούραση υπάρχει σε όλες τις ομάδες τώρα. Έχουμε δύο μέρες να ξεκουραστούμε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θα δώσουμε ότι έχουμε για να κλείσουμε τη χρονιά με σωστό τρόπο, με μία νίκη".

..........................

O Eυθύμης Κουλούρης μίλησε για το παιχνίδι με τον Αστέρα, τονίζοντας πως η ομάδα είναι πολύ επιβαρυμένη...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Μπήκαμε πολύ καλά, ήμασταν διαβασμένοι αλλά δεχτήκαμε ένα γκολ από την πρώτη φάση του Αστέρα. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια τη φετινή σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, χωρίς κόσμο και με μείον τρεις βαθμούς νομίζω ότι είμαστε πολύ επιβαρυμένοι. 
 
Προσπαθήσαμε να γίνουμε πιο ουσιαστικοί και μπήκαμε μέσα πιο φρέσκοι παίκτες, προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πλέον κοιτάμε το επόμενο ματς».

..............................

Ο Γιάννης Σκόνδρας, μιλώντας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, στάθηκε στις ευκαιρίες που χάθηκαν, αλλά και στην έλλειψη καθαρού μυαλού...

Διαβάστε τα όσα δήλωσε:

«Ήμασταν καλύτεροι, χάσαμε πολλές ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, είμαστε πολύ κουρασμένοι και φάνηκε και σήμερα γιατί δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ειδικά στο δεύτερο μέρος η ομάδα κουράστηκε πολύ και εμείς έπρεπε να κερδίσουμε βάσει ευκαιριών. Είναι δύσκολα, εμείς θέλαμε τη νίκη, τώρα το μόνο που μένει να νικήσουμε με τον Παναθηναϊκό να δούμε τι θέση θα τερματίσουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4