Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαρτίου 2023

"Καθάρισε" την πρόκριση από το πρώτο ματς (2023)


Σαν σήμερα στις 8/3/2023, ένας απολαυστικός ΠΑΟΚ έβαλε πέντε γκολ στη Λαμία στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2022-2023 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού της Τούμπας ...


Με ένα μήνα καθυστέρηση ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Λαμία, στον πρώτο ημιτελικό του «Αθανάσιος Διάκος» και χρειάστηκε μόλις 13 δευτερόλεπτα για να αποδείξει ότι ήταν έτοιμος κι αποφασισμένος, με στόχο να βάλει από την αρχή της βάσεις για να παίξει σε έναν ακόμα τελικό.  

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκλεψε ψηλά, έδωσε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς κι αυτός με ένα υπέροχο γύρισμα σέρβιρε στον Κάλεντ Νάρεϊ για το 0-1.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήθελε να τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης πρόκρισης από το πρώτο ματς και δεν έκοψε ρυθμό. Στο 13′ διαιτητής και VAR αρνήθηκαν πέναλτι στον ΠΑΟΚ μετά από χέρι που έκανε ο Αντέτζο εντός περιοχής.

Τρία λεπτά μετά ήρθε η μοναδική αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων σε όλο το πρώτο μέρος, με τον Ίνγκασον να σταματάει εντυπωσιακά με το κεφάλι προσπάθεια του Μαρτίνεθ.

Στο 20′ ο Νάρεϊ πήρε τη μπάλα μετά από κεφαλιά-πάσα του Κεντζιόρα , έκανε ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά ο Γκαραβέλης σταμάτησε την προσπάθειά του. Τέσσερα λεπτά μετά όμως, ο τερματοφύλακας της Λαμίας δεν είχε απάντηση.

Ο Σάστρε πήρε τη μπάλα από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και γύρισε εξαιρετικά στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με άψογο πλασέ έκανε το 0-2.

Στο επόμενο δίλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κωνσταντέλιας σούταρε αλλά ο Κορνέζος τον σταμάτησε κι έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε με κομπίνα κι ο Ντόουγκλας αστόχησε από καλή θέση, με το 0-2 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος ήταν ακόμα πιο παραγωγικός. Στο 57′ ο Ίνγκασον με κεφαλιά απείλησε αλλά ο Γκαραβέλης έκανε δύσκολη επέμβαση για να έρθουν επτά ... τρομακτικά λεπτά ποδοσφαίρου.

Στο 62′ ο Ντόουγκλας μιμήθηκε τον Ζίβκοβιτς που κόντρα στον Ιωνικό σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ με λόμπα έξω από την περιοχή και με ένα απίθανο τελείωμα έκανε το 0-3 στο 62′.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μπράντον Τόμας. Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα από τον Τάισον και με σουτ στην κίνηση πέτυχε το τέταρτο γκολ, για να έρθει στο 69′ ο Ζόαν Σάστρε και να βάλει τη σφραγίδα του στο παιχνίδι.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σάστρε βγήκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Γκαραβέλη και με τελείωμα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα των γηπεδούχων έκανε το 0-5.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Λαμία στο 86′ να βρίσκει το γκολ της τιμής με όμορφο τελείωμα του Ρούμπεν.


Οι συνθέσεις:

Λαμία:
Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46' Σιμόν), Αντέτζο, Κορνέζος, Σαραμαντάς, Ασκόσφσκι Σλίβκα, Στάνκο (59' Ντε Βινσέντι), Τζανδάρης (59' Νούνιες), Μαρτίνες, Μανούσος (65' Μεντίνα).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Αουγκούστο (63' Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (75' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (63' Τάισον), Μπράντον (74' Τζίμας)
.

..............................................

Ο σκόρερ του ενός από τα πέντε γκολ του ΠΑΟΚ, Μπράντον Τόμας, μίλησε για την εικόνα του Δικεφάλου, το γκολ που σημείωσε, αλλά και το αν από τώρα σκέφτονται τον τελικό ...


Αναλυτικά όσα είπε:

«Εγώ είμαι χαρούμενος να προσφέρω, είτε με γκολ ή με ασίστ. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και το αποτέλεσμα και για το γεγονός πως βρήκα πάλι γκολ. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι, σε αυτή την έδρα. Είναι μία ομάδα που πιέζει, πρεσάρει τον αντίπαλο. Μπήκαμε με ένταση, με επιθετικότητα. Ελέγξαμε το παιχνίδι και πήραμε μία νίκη που την αξίζαμε απόλυτα».

Πρόσθεσε για το αν από τώρα ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τον τελικό: «Δεν τελείωσε κάτι. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Εντάξει είμαστε κοντά στον τελικό, αλλά δεν έχει τελειώσει κάτι από τη στιγμή που υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι, αυτό της Τούμπας. Το σκορ όμως μας επιτρέπει να αισθανόμαστε πως είμαστε κοντά στον τελικό».

..............................................

Για το πρόσωπο που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στην σπουδαία νίκη στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στη Λαμία μίλησε ο Τιάγκο Ντάντας, ενώ παράλληλα στάθηκε στο τέρμα που δεχθήκαμε.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πιστεύω ότι μπήκαμε με ξεκάθαρο στόχο να κερδίσουμε το παιχνίδι, το δείξαμε από το πρώτο λεπτό. Ορίσαμε το παιχνίδι εμείς και όσο σκοράραμε μας άνοιγε η όρεξη. Συνεχίσαμε να πιέζουμε όπως είναι η νοοτροπία μας, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και άλλα τέρματα. Ήταν κρίμα που δεχθήκαμε αυτό το γκολ».

Για το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ και την αντίδρασή του: «Μας πείραξε, στη νοοτροπία μας είναι να κρατάμε ανέπαφη την εστία μας. Στο τέλος της ημέρας όμως ήταν μια σπουδαία νίκη για εμάς».

...........................................

Έξαλλος για μια ακόμα φορά ο Ράζβαν Λουτσέσκου με τη στάση του VAR σε αγώνα του ΠΑΟΚ, καθώς όλοι έκλεισαν τα μάτια στο χέρι του Αντέτζο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τη Λαμία.

 

Για την ένταση στο φινάλε και αν ο κόσμος τον παρεξήγησε ο τεχνικός του Δικεφάλου είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται για την ξεκάθαρη φάση του πέναλτι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με το VAR! Τρίπολη, Γιάννενα, τώρα, σε πολλά άλλα ματς! Πείτε μου τι θα γινόταν σε ματς της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού. Όλο αυτό είναι εναντίον μας! Γιατί δε γυρίζει η φάση πίσω; Δεν είναι κατά τύχη όλο αυτό! Δεν ξέρω ποιος και γιατί κρύβεται εναντίον μας. Είναι προκλητικό όλο αυτό! "Χαιρετηθήκαμε" στο τέλος του αγώνα με τους φίλους της Λαμίας. Ακόμα και ένα χαρτόνι έχει ένταση, όχι μόνο εμείς».

Δέχεται συγχαρητήρια από τώρα για την πρόκριση; «Όχι. Έχουμε ένα πλεονέκτημα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα παιχνίδι και πρέπει να το διαχειριστούμε».

Για τη φόρμα του ΠΑΟΚ και το γρήγορο γκολ: «Αυτή είναι η δουλειά μας. Δε θέλω να σχολιάσω πολλά γι' αυτό. Κάποιες φορές μπορεί να εκπλήξεις τον αντίπαλο, κάποιες όχι. Άλλες φορές μπορεί το παιχνίδι να γίνει πιο δύσκολο επειδή δεν σκοράρεις νωρίς. Είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν που μαθαίνουμε πολλά, κάνουμε λάθη, κοιτάμε όμως να μην τα επαναλάβουμε. Οι παίκτες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Αποκτούμε ένταση στον τρόπο παιχνιδιού μας και έχουμε αυτοπεποίθηση στο πώς κρατάμε τη μπάλα και τη μοιράζουμε».

Για την πολυφωνία στο σκοράρισμα: «Δουλεύουμε γι' αυτό. Έχουμε ένα πλάνο που θέλουμε να βάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Κάποιες φορές το καταφέρνουμε κάποιες όχι. "Κλαίμε" για βαθμούς που χάσαμε με τον Ατρόμητο, με τον Λεβαδειακό, με τον Ολυμπιακό που είναι ένα παιχνίδι που με "τρελαίνει", στην Τρίπολη με τα όσα συνέβησαν».

Όσον αφορά τη διαχείριση στα μπακ: «Ο Σάστρε αγωνίζεται και στα αριστερά της άμυνας και το έχει δείξει. Έχει κάνει καλά παιχνίδια σε αυτή τη θέση. Μπορεί να είναι λύση εκ των έσω για εμάς. Ο Ράφα Σοάρες υπήρχε κίνδυνος γιατί έχει παίξει πολλά παιχνίδια γι' αυτό και αποφασίσαμε να πάμε σε αυτήν την λύση».


.................................................

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Λαμία, έχοντας σημειώσει ένα απίθανο γκολ, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο μίλησε για το μομέντουμ της ομάδας και για πρώτη φορά στάθηκε στον εαυτό του...


Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή...

Εξάρα στον Ιωνικό και πεντάρα στη Λαμία, με τον ίδιο να έχει μία υπέροχη έμπνευση στο 62', γράφοντας το 3-0 του ΠΑΟΚ. Πειστικές εμφανίσεις και γκολ, τι σημαίνουν όλα αυτά; «Είναι κάτι θετικό για μένα το ότι έβαλα γκολ αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη, η ομάδα παίζει καλά και βρίσκεται σε καλό δρόμο και κερδίζει... Αυτό που θέλω και που θέλουν όλα τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια είναι να συνεχίσουν έτσι και σε επίπεδο εμφανίσεων και σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Είναι καλό το ότι σκόραρα αλλά χάρηκα περισσότερο τη νίκη και το ότι κάναμε μια πραγματικά καλή εμφάνιση».

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε ραντεβού σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου, τον έκτο της τελευταίας επταετίας αλλά στο μυαλό του Ντόουγκλας Αουγκούστο υπάρχει ακόμη η ρεβάνς:
«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι έχει τελειώσει κάτι. Υπάρχει και η ρεβάνς της Τούμπας και πρέπει να είμαστε σοβαροί, όπως ήμασταν στον πρώτο αγώνα. Θέλουμε να κάνουμε μια ακόμη καλή εμφάνιση, να σκοράρουμε και άλλα γκολ και μετά να δούμε τι θα συμβεί στον τελικό της διοργάνωσης. Κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα για να πετύχουμε έναν στόχο μας, αλλά υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι μπροστά μας. Οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και να είμαστε καλοί σε απόδοση, όπως ήμασταν και στην Λαμία, για να τελειώσει καλά αυτή η σειρά των αγώνων».

Αν και η σεζόν έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, δείχνει πως είναι μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερή του, της θητείας του στη Θεσσαλονίκη: «Είναι φυσιολογική αυτή η εξέλιξη. Είμαι στον ΠΑΟΚ πλέον τέσσερα χρόνια. Έχω προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα, στην πόλη, σε όλες τις συνθήκες και αυτό φαίνεται εντός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα έχει αρχίσει να παίζει καλά και είναι γι' όλους καλύτερο ότι αισθανόμαστε άνετα μέσα στο γήπεδο ο ένας με τον άλλον. Γνωρίζουμε ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου, έχουμε δεθεί ως ομάδα και αυτό φαίνεται στα παιχνίδια μας φέτος, γνωρίζουμε τι θέλουμε και πως μπορούμε να το πετύχουμε».

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε πως έχει αλλάξει συγκεκριμένα σε εκείνον, ο Βραζιλιάνος επιμένει πως ο χρόνος έχει γίνει σύμμαχός του: «Δεν έχει αλλάξει κάτι ιδιαίτερα, απλά πλέον έχω προσαρμοστεί καλύτερα σε όλα τα ζητήματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά και θέλω να πάνε ακόμη καλύτερα στο μέλλον εδώ στον ΠΑΟΚ και σε ό,τι με αφορά προσωπικά. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και θα κάνω ό,τι μπορώ περισσότερο γι' αυτό».

Παραμένει και εκείνος πιστός στη φιλοσοφία του προπονητή του «παιχνίδι με παιχνίδι»;
«Αρχικά, ο στόχος της ομάδας είναι να γίνει καλύτερη απο προπόνηση σε προπόνηση, από αγώνα σε αγώνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας και να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε επόμενο αγώνα, παίρνοντας νίκες. Και οι δικοί μου στόχοι συμβαδίζουν απόλυτα με τους στόχους της ομάδας. Μέσα από την επιτυχία της ομάδας, έρχεται η επιτυχία και για τον κάθε παίκτη που βρίσκεται μέσα σε αυτή».

Για την ώρα, προέχει το ματς με τον Βόλο και στη συνέχει τα play offs. Κάθε παιχνίδι, σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο, συνιστά... τελικός: «Κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι ένας τελικός για εμάς, όπως έχει πει και ο προπονητής αρκετές φορές. Κάθε αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και έχει την δική του σημασία για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Προσεγγίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα ανεξαρτήτως αντιπάλου και υπάρχει ακόμη μπροστά μας αρκετός δρόμος».

Η τελευταία ερώτηση θέτει στο κάδρο και τον Τιάγκο Ντάντας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την μέχρι στιγμής παρουσία του Αουγκούστο, με τον Πορτογάλο να αποθεώνει τον συμπαίκτη του: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, προσπαθώ δίπλα του να μάθω πράγματα και όταν παίζουμε μαζί στο κέντρο να βοηθάει ο ένας τον άλλον όσο τον δυνατόν περισσότερο. Όπως το ίδιο προσπαθώ να κάνω και με όλους τους άλλους συμπαίκτες μου στα παιχνίδια της ομάδας. Όποιος μπαίνει για να παίξει, ανεξαρτήτως θέσης, προσφέρει και τα δίνει όλα και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος κάτι που είναι πολύ καλό. Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό γκρουπ και περιμένουμε να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα εντός αγωνιστικού χώρου αυτή την σεζόν».

Ο επίλογος ανήκει στον Αουγκούστο, ο οποίος ανταπέδωσε σε μία πολύ όμορφη στιγμή για τους δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως: «Ο Τιάγκο είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής με πολύ μεγάλη ποιότητα που βγάζει στο γήπεδο. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει και μακάρι στο μέλλον να γίνει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ!»

.........................................

Επιστρατεύθηκε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Απολογισμός; Ένα γκολ και μία ασίστ. Ο Ζοάν Σάστρε μίλησε μετά την πεντάρα του ΠΑΟΚ στη Λαμία.


Τα όσα είπε:

«Νομίζω είναι ξεκάθαρο πως βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση, όχι μόνο από τα γκολ αλλά από την εικόνα μας στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και στα Γιάννενα που δεν κερδίσαμε, πάλι ήμασταν καλοί και είχαμε φάσεις για γκολ. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Προετοιμάζουμε καλά τα παιχνίδια, προπονούμαστε καλά και μας βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε στον αγωνιστικό χώρο, αισθανόμαστε άνετα μέσα στο γήπεδο και αυτό βγαίνει και στην εικόνα μας προς τους οπαδούς μας και προς όλους. Μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο και είναι μια ακόμα πρόκληση αυτό για εμάς».

Πρόκληση πάντως δεν συνιστά η θέση του αριστερού μπακ για τον Ισπανό: «Στο παρελθόν έχω παίξει κάποια παιχνίδια ως αριστερό μπακ, ο προπονητής το γνώριζε αυτό και με έβαλε να παίξω στην απέναντι πλευρά απ' ότι αγωνίζομαι συνήθως. Οπουδήποτε μου ζητήσει να παίξω, οπουδήποτε χρειαστεί να αγωνιστώ, θα μπω και θα τα δώσω όλα για την ομάδα».

Μιλώντας για τη δική του απόδοση και το γκολ που πέτυχε στη Λαμία;
«Αισθάνομαι εξαιρετικά, όχι μόνο για το γκολ αλλά και για τη νίκη. Πάντα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται σε όλους τους τομείς. Όταν πρέπει να κάνουμε άμυνα, θα κάνουμε άμυνα και όταν πρέπει να παίξουμε επιθετικά, θα βγούμε στην επίθεση. Σημασία έχει να υπάρχει στην ομάδα ισορροπία. Πάντα υπάρχει μια παραπάνω ευχαρίστηση όταν πετυχαίνεις γκολ, αλλά η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που είναι πάνω και από το να σκοράρεις, είνα να κερδίζεις».

Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης σύμφωνα με τον Ισπανό, υπογραμμίζοντας πως: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη η πρόκριση στον τελικό. Πήραμε μια σημαντική νίκη, ένα καλό προβάδισμα αλλά υπάρχει και μια ρεβάνς ακόμα μπροστά μας. Πρέπει να προετοιμαστούμε και για εκείνο το παιχνίδι όταν έρθει η ώρα. Όταν περάσουμε και επίσημα στον τελικό τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όπως και να έχει πάντως, πάντα είναι τέλειο να μπορείς να διεκδικείς τρόπαιο και να παίζεις σε τέτοιου είδους παιχνίδια, όπως οι τελικοί. Αλλά ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι, έχουμε ένα ματς ακομη με την Λαμία στην έδρα μας και μετά θα δούμε τι θα γίνει.

Εμείς πάντα προετοιμαζόμαστε 100% για τα παιχνίδια. Πάμε με θετική προσέγγιση στους αγώνες ανεξαρτήτως αντιπάλου και αρχίζουμε πάντα με μεγάλη ένταση. Παντα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα που δεν μας αρέσουν, ο στόχος μας είναι να είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Έχουμε βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, έχουμε αρχίσει να βρισκόμαστε στο γήπεδο και αυτό φαίνεται. Υπάρχουν ακόμα και άλλα περιθώρια βελτίωσης στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν που έχουμε μπροστά μας σημαντικά παιχνίδια».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4