Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαρτίου 2023

Η λευκή ισοπαλία έφερε ... πρόκριση (2013)


Σαν σήμερα στις 6/3/2013, για τον επαναληπτικό αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία, εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση στους "4" του θεσμού...

Ήταν ένα παιχνίδι που εύκολα ξεχάστηκε από τον κόσμο που το παρακολούθησε, καθώς ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του, δεν είχε αυτή τη φορά την κατοχή της μπάλας και αρκέστηκε στο να παρακολουθεί την ομάδα του Παράσχου στο φλύαρο παιχνίδι της.

Ελάχιστες οι καλές στιγμές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ πάντως να έχει δύο πολύ καλές στο πρώτο 45λεπτο, αν και εμφανίστηκε στο γήπεδο αφού είχε περάσει το 15λεπτο. Πρώτα στο 19' με τον Κλάους που μπήκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε δυνατά για να αποκρούσει με το ... πρόσωπο σε κόρνερ ο Κυριακίδης και τη δεύτερη στο 40' όταν ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Λεβαδειακού στα αριστερά, έκοψε την μπάλα στον Λάζαρ, το σουτ του Ρουμάνου (δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε) πέρασε άουτ...

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, καθαρή ευκαιρία δε βγήκε από καμία από τις δύο ομάδες και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε μοιραία στο 0-0. Ο Ιτάνζ πάντως σε 1-2 περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να σκοράρουν είτε με μακρινά σουτ είτε με στημένα, ήταν εκεί και δεν τους επέτρεψε να κάνουν όνειρα για κάτι παραπάνω..

Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης οι φίλοι του ΠΑΟΚ που έδωσαν δυναμικό παρόν στο γήπεδο και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα, αλλά έφυγαν μόνο με τη χαρά της πρόκρισης και όχι του διπλού ...

Στις εξέδρες του γηπέδου της Λιβαδειάς βρέθηκε και ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Γκαρσία (70' Φωτάκης), Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (82' Ολίσε), Λόρενς (91' Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης.

Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μεντί, Μουλόπουλςο, Λισγάρα, Ρομέου, Πόι, Ζησόπουλος, Ροτζέριο (82' Καγιεχόν), Γεωργίου, Μπουμάλ (65' Βασιλείου) και Μαχαίρας (78' Μίλιεβιτς).

.............................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του επαναληπτικού στη Λιβαδειά, μίλησε για την κακή εικόνα που είχε το σημερινό παιχνίδι τονίζοντας ότι έπαιξε ρόλο και το γεγονός των συνεχόμενων παιχνιδιών που είχε τις τελευταίες 10 μέρες ο Δικέφαλος σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

"Θεωρώ πως έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, με πολύ λίγες φάσεις. Πιθανόν να επηρέασε και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Εμείς, σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήμασταν αρκετά παθητικοί, δεν είχαμε τη ζωντάνια που έπρεπε ώστε να έχουμε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας και να μπορούμε να δημιουργούμε φάσεις. Νομίζω ότι αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια επηρέασαν και τους ποδοσφαιριστές και περισσότερο θα έλεγα το μυαλό μας, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι που έχουμε περάσει στα ημιτελικά και πλέον θα έλεγα ότι τέλος καλό, όλα καλά".

Για το αν επηρέασε στην ανάπτυξη το γεγονός ότι άλλαξε το σύστημα:
"Φυσικά και επηρέασε την ανάπτυξη μας, γιατί οι παίκτες έχουν συνηθίσει σε έναν τρόπο παιχνιδιού από την προετοιμασία. Πολλές φορές υπάρχουν διαφορετικές, ανάλογα με τα πρόσωπα που θέλω να χρησιμοποιήσω και επειδή είχα αποφασίσει να χρησιμοποιήσω τον Γκαρσία βασικό στο σημερινό παιχνίδι, προτίμησα να έχουμε δύο χαφ δίπλα του που να έχουν περισσότερα τρεξίματα".

Για το αν αυτό το σύστημα θα το ξαναδούμε και στην συνέχεια:
"Η ομάδα όσο προχωρά, πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αρκετά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε ένα βασικό σχηματισμό, ο οποίος αυτός θα μας πηγαίνει και ειδικά δημιουργικά, αλλά μπορεί σε κάποια παιχνίδια να χρειαστεί να παίξουμε καθαρά και μόνο για το αποτέλεσμα, ή για ένα διάστημα μόνο μέσα στο παιχνίδι. Αυτό το κοιτάμε και στην προπόνηση, έτσι ώστε όταν θα γίνει σε κάποιο παιχνίδι, οι παίκτες να είναι προετοιμασμένοι για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για το ότι ο Λίνο αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο και για τα πλάνα του στο παιχνίδι που έρχεται με τον Πλατανιά στα Χανιά: "Ο Καμαρά θα είναι καλά μέχρι το Σάββατο. Έχουμε τις συγκεκριμένες και γνωστές απουσίες (σ.σ. οι τιμωρημένοι Κατσουράνης, Λόρενς κι ο Γκαρσία που θα ξεκουραστεί). Ειδικά για την περίπτωση του Λίνο, του έκανε καλό που έπαιξε μόνο για 45' με τον Πανιώνιο. Δεν θεωρώ ότι σήμερα κουράστηκε ιδιαίτερα γιατί δεν είχε πολλά τρεξίματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πιστεύω ότι μέχρι το Σάββατο θα έχουμε μια πολύ δυνατή 11άδα, όπως την έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, για ένα σημαντικό παιχνίδι που θέλουμε να το κερδίσουμε για να τερματίσουμε 2οι στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στα play offs".

...............................

Ο Λίνο μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά, αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσία του ΠΑΟΚ, ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο του Δικεφάλου που αναγνωρίζει τη δουλειά του στο γήπεδο!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι είπε: "Στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σήμερα το παιχνίδι δεν ήταν και τόσο καλό. Δεν μπορέσαμε να τρέξουμε τόσο πολύ και αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Ήταν σίγουρα ένα σημαντικό ματς για μας και γνωρίζαμε πως με το μηδέν μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση"...

Και συνέχισε: "Σε κάποια παιχνίδια όπως το σημερινό, πρέπει να παίζεις με εξυπνάδα. Όταν όμως παίζουμε στην έδρα μας πρέπει να κερδίζουμε συνέχεια. Περνάμε μία περίοδο κούρασης, αλλά έχουμε καλή επικοινωνία με τους προπονητής και αυτό λειτουργεί θετικά".

Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι και πάλι το όνομά του έγινε σύνθημα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος επειδή βλέπω ότι αναγνωρίζεται η δουλειά μου από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο γι' αυτούς. Τους ευχαριστώ που φωνάζουν το όνομά μου! Όλοι οι παίκτες το χρειάζονται αυτό, σαν επιβράβευση. Μακάρι στο τέλος να αναγνωριστεί όλη η δουλειά που έχουμε κάνει φέτος".

...............................


O Liam Lawrence μίλησε για τον αγώνα της Λιβαδειάς και την πρόκριση στην επόμενη φάση τονίζοντας πως τον ΠΑΟΚ δεν τον ενδιαφέρει ο αντίπαλος αρκεί η ομάδα να είναι καλά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Δεν κάναμε κανένα φανταστικό ματς, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως ξέραμε τι θέλαμε πριν από την έναρξη του αγώνα και πώς έπρεπε να αγωνιστούμε για να το πετύχουμε.

Σίγουρα δεν ήταν κάτι όμορφο αυτό που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες και αναφέρομαι κυρίως στο κομμάτι του θεάματος, θα επαναλάβω πως δεν κάναμε καμία σούπερ εμφάνιση, αλλά αυτό που μετράει είναι η ουσία και η πρόκριση τους τέσσερις. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κερδίσαμε στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας και από εκεί μπήκαν οι βάσεις για την πρόκριση".


Για το αν επηρεάστηκε η απόδοση του "Δικεφάλου" από τα συνεχόμενα παιχνίδια: "Είναι ένα σερί αγώνων στο οποίο έπρεπε να ανταποκριθούμε. Η ομάδα, σιγά - σιγά βρίσκει ρυθμό. Βλέπω ότι η ομάδα είναι πιο σταθερή και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που κάνουμε".

Για το αν προτιμά τον Πλατανιά ή την Τρίπολη στα ημιτελικά: "Δεν ξέρω. θα δούμε, δεν έχω κάποια προτίμηση. Εμείς να είμαστε καλά".

Για την εικόνα του γηπέδου:
"Είναι ένα πολύ διαφορετικό γήπεδο από αυτά που έχω παίξει, σίγουρα ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4