Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Φεβρουαρίου 2023

Ανατροπή με υπογραφή του Σάστρε (2022)


Σαν σήμερα στις 6/2/2022,  o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό με 2-1, αν και ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 76', για την 22η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2021-2022...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδη, Ίνγκασον, Σάστρε, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Κούρτιτς, μπροστά τους τους Μουργκ, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσόλακ.

Μόλις στο 6
ο λεπτό σημείωσε το 0-1 ο Παλάσιος, με σουτ μέσα από τη μεγάλη μας περιοχή, με τον Πασχαλάκη να μένει άγαλμα δείχνοντας πως αιφνιδιάστηκε. Ήταν η πρώτη τελική της αθηναϊκής ομάδας στο ματς και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 25ο λεπτό, για να δούμε την πρώτη δική μας αξιόλογη τελική, όταν η κοντινή κεφαλιά του πιεζόμενου Τσόλακ σταμάτησε στο δοκάρι του Μπρινιόλι!

Τρία λεπτά αργότερα, χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Σάντσες, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ζήτησαν στη συνέχεια της φάσης πέναλτι, το οποίο φυσικά δεν υπήρχε.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το ανάποδο ψαλίδι του Τσόλακ πέρασε άουτ! Ήταν ένα 45λεπτο στο οποίο ο Δικέφαλος αναλώθηκε να ψάχνει διαδρόμους προς την εστία του Παναθηναϊκού, που με σφιχτή άμυνα και κάποιες μεμονωμένες αντεπιθέσεις προσπαθούσε να γίνει απειλητικός!


Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπίσεσβαρ πέρασε στο ματς, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση, με τον Παναθηναϊκό όσο περνούσε η ώρα να παίζει ταμπούρι.

Στο 76
ο λεπτό ο Ίνγκασον με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-1 και στο 88ο λεπτό ο Σάστρε με ασύλληπτο σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να σκάει μέσα από τη γραμμή, χαρίζοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64' Σίντκλεϊ), Κούρτιτς (82΄Σβαμπ), Τσιγγάρας (64' Μιτρίτσα), Ντόουγκλας, Μουργκ (46' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (64' Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (68' Αγιούμπ), Λούντκβιστ (41' Βιτάλ), Αϊτόρ (80' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (80' Καρλίτος), Ιωαννίδης (68' Γκατσίνοβιτς).

...............................

Ο Ζόαν Σάστρε μίλησε μετά τη μεγάλη ανατροπή του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, σχολιάζοντας τα σημεία που κρίθηκε το αποτέλεσμα ενώ αποκάλυψε τις σκέψεις που μεσολάβησαν από την επίτευξη του γκολ του, έως τον πανηγυρισμό:


«Απλά σούταρα, ήμουν σίγουρος για το γκολ και περίμενα το νεύμα!»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αναφορικά με το πως νιώθει για το γκολ που πέτυχε: «Νιώθω πολύ χαρούμενος, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, ήταν σημαντικό να νικήσουμε το ντέρμπι. Είχαμε αυτοπεποίθηση, πίστη και διάθεση.Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια εύκολη ομάδα και πήραμε μια μεγάλη νίκη σε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί πάμε καλά».

Τις σκέψεις του πριν σουτάρει: «Όταν πήρε την μπάλα ο Στέφαν, το μόνο που σκέφτηκα ήταν να σουτάρω και μπήκε».

Για τα δευτερόλεπτα που πέρασαν μέχρι να πανηγυρίσει: «Περίμενα ο διαιτητής να πει κάτι, αλλά πραγματικά ήμουν σίγουρος πως είναι γκολ. Απλά περίμενα νεύμα για να ξεκινήσω τον πανηγυρισμό».

Αναφορικά με το πως νιώθει στον ΠΑΟΚ: «Οι πρώτες εβδομάδες είναι πολύ σημαντικές για μια μεταγραφή. Αλλά η ομάδα, ο σύλλογος, οι συμπαίκτες μου και η ίδια η πόλη, με υποδέχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο. Το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Να κερδίσουμε και την ΑΕΚ, για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου».

Έχοντας σκοράρει παρόμοιο γκολ με τη φανέλα της Μαγιόρκα, επί της Οβιέδο, κλήθηκε να επιλέξει ποιο είναι το καλύτερο: «Μου αρέσει να σουτάρω από μακρινή απόσταση. Είναι κάτι που το ψάχνω και ας μην καταλήγει πάντα καλά. Το σημερινό φυσικά είναι το καλύτερο από τα δύο, λόγω αποτελέσματος και φινάλε».


Για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ:
«Νομίζω ότι είναι κομβικό παιχνίδι γιατί είναι σαν τελικός. Το περιμένουμε με ανυπομονησία. Είναι ένα από τα παιχνίδια που περιμένεις όλη τη σεζόν. Είναι πολύ σημαντικός ο θεσμός του Κυπέλλου για τον ΠΑΟΚ».

...........................................

Ο Σβέριρ Ίνγκασον τόνισε πως η ομάδα του είχε την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ επισήμανε πως οι «ασπρόμαυροι» απέδειξαν πως έχουν χαρακτήρα, παίζοντας ποδόσφαιρο.


Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν του έκλεψε ο Σάστρε τον τίτλο του MVP:
«Όχι σε καμία περίπτωση, έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι αλλά και το γκολ που πέτυχε φυσικά. Αλλά σήμερα τη νίκη την έδωσε όλη η ομάδα».

Για το όταν σκοράρει η ομάδα κερδίζει: «Ναι είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα και για την εμφάνιση μου αλλά και για τη νίκη. Δεχτήκαμε ένα γκολ από λάθος στην άμυνα, κάτι που μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Αλλά προσπαθήσαμε στην συνέχεια κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, παρότι βρεθήκαμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ. Αλλά μία ομάδα συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Κάθε παιχνίδι θέλουμε να παίρνουμε τους βαθμούς, δεν έχουμε περιθώριο να χάνουμε και άλλους βαθμούς, παρότι χάσαμε από τον Ολυμπιακό. Πρέπει να συνεχίσουμε για την συνέχεια αρχή γενομένης με το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και στο πρωτάθλημα και να μην χάνουμε άλλους βαθμούς».

Για την αμυντική βελτίωση του ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι δουλειά όλης της ομάδας και όχι μόνο των αμυντικών. Όλοι συνεισφέρουν σε αυτό από τον τερματοφύλακα μέχρι και τον επιθετικό. Είμαστε ικανοποιημένοι γι' αυτό, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έχουμε επαναλαμβάνω ένα δύσκολο παιχνίδι για το Κύπελλο και πάμε για να πάρουμε τη πρόκριση».

Για το ποιο θα είναι το κλειδί απέναντι στην ΑΕΚ: «Θα πρέπει να πετύχουμε γκολ. Αυτό είναι το κλειδί ,μας βοηθάει και το γεγονός πως μας κάνει και ισοπαλία με γκολ. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι πρέπει να συνεχίσουμε είμαστε σε μια καλή περίοδο και θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

...............................................  

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4