Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Δεκεμβρίου 2022

"Καθάρισε" την πρόκριση με γκολάρες ο Άκπομ! (2021)


Σαν σήμερα στις 22/12/2021, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΛ με 3-1, στον επαναληπτικό αγώνα της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζ. Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Σβαμπ, Τσιγγάρα, μπροστά τους τους Αν. Ζίβκοβιτς, Ντόουγκλας, Μουργκ και στην κορυφή της επίθεσης τον Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ήταν η ομάδα που απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα προσπαθούσε να χτίσει επιθέσεις και αφού χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες με σουτ των Βιεϊρίνια στο 6' και Ντόουγκλας στο 11', ήρθε στο 24
ο λεπτό ο Γκοτζαμανίδης με αυτογκόλ (κεφαλιά), μετά από σέντρα του Ζϊβκοβιτς να κάνει το 1-0.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία από τον Σβαμπ, όταν ο Σουλούκος τον σταμάτησε στο τετ α τετ! Δέκα λεπτά αργότερα είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Ζίβκοβιτς να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του αλλά στο τέλος από πλάγια θέση δεν κατάφερε να σκοράρει!

Στο 42
ο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη τελική της ΑΕΛ, όταν το σουτ του Γλύνου το μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς με την μπάλα να έχει αλλάξει πορεία καθώς βρήκε στον Ίνγκασον!

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 48', ο Σουλούκος απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ την κεφαλιά του Ίνγκασον, με τους φιλοξενούμενους σταδιακά να ανεβαίνουν μέτρα στο γήπεδο, μη έχοντας να χάσουν κάτι. 

Στο 56ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε τον Όγκμποε στο τετ α τετ, για να γίνει πέντε λεπτά αργότερα το 1-1, όταν ο Όγκμποε κέρδισε την ... κεφαλιά από τον τερματοφύλακά μας ισοφαρίζοντας!

Στο 68
ο λεπτό ο Όγκμποε πήγε να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, με την μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι μας, για να έρθει στο 82' ο Άκπομ με ωραία κεφαλιά ψαράκι να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 91' με ασύλληπτο σουτ πέτυχε το 3-1, κλειδώνοντας την πρόκριση! 

Ο Άκπομ πανηγύρισε βγάζοντας τη φανέλα και δέχτηκε τη 2η κίτρινη κάρτα του Ευαγγέλου αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με "10", σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο είχαν κριθεί τα πάντα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (78' Άκπομ), Σβαμπ (67' Κούρτιτς), Ντόουγκλας, Μουργκ (67' Μπίσεσβαρ), Αν. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Ομάρ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης (86' Ταχάρ), Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς (46' Ακούνια), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γλυνός (86' Μαυριάς), Όγκμποε, Μπαντιμπαγκά (90' Κούστα).

......................................

Για το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε απέναντι στην ΑΕΛ μίλησε ο Τσούμπα Άκπομ, αναφέροντας πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα τον ... σκοτώσει που θα απουσιάσει από το επόμενο ματς του Δικεφάλου, λόγω της απερίσκεπτης αποβολής του.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γκολ που πέτυχε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα από τον πάγκο και βοήθησα την ομάδα. Πάντα θέλω να μπαίνω και να σκοράρω. Το δεύτερο γκολ ήταν το γκολ που... βράζει το αίμα σου και θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα, γι' αυτό αντέδρασα έτσι».

Ενώ συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι ο προπονητής θα με... σκοτώσει, για τον πανηγυρισμό αλλά ήταν ένα γκολ που το ήθελα (σ.σ. γέλια). Λυπάμαι που θα λείψω από τον επόμενο αγώνα αλλά ήταν εκπληκτικό γκολ. Θέλω να είμαι καλύτερος, πιο πεινασμένος».

.........................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4