Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2022

Εύκολο βράδυ στην Τούμπα (2012)


Σαν σήμερα στις 22/12/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αιγινιακό, στο πλαίσιο του επαναληπτικού αγώνα του 3ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2012-2013...

Ο Δικέφαλος, μπροστά σε 2.000 θεατές, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς με 1-3, είχε εύκολο έργο απέναντι στην ομάδα της Πιερίας και πήρε τη νίκη με 2-1, πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς οι παίκτες μας επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ αστοχίας.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, μιας και ήταν πολύ λίγες οι περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να αμυνθεί.

Το σκορ άνοιξε ο Γιάννου στο 35’ καθώς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την παράλληλη μπαλιά του Λόρενς και στο 64’ ο Σταφυλίδης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του με το στήθος έπειτα από σέντρα του Αποστολόπουλου.

Στο 76' και μετά από κακή εκτίμηση του Γιακουμή, δεχτήκαμε το γκολ, όταν έπειτα από σέντρα του Αχαλινόπουλου από τα αριστερά, λάθος εκτίμηση του Γιακουμή, ο οποίος χωρίς πίεση έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και της έδωσε πορεία προς τα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γιακουμής, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Ιντζίδης, Παναγιωτούδης, Κίτσιου (61’ Πόποβιτς), Πέλκας, Ρομπέρ (70’ Γεωργιάδης), Λόρενς, Γιάννου.

Αιγινιακός: Ράπτης, Αχαλινόπουλος, Ζούρκος, Μπαμίχας (69’ Γούτσιος), Καθάριος, Κυρτέγος (63’ Μήτρακας), Τασίδης, Λιόλιος, Κοσμίδης, Πλατάκης 42’ Γιαουτζής), Έξαρχος.

..............................

Για πάρα πολλά θέματα μίλησε ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα στην Τούμπα κάνοντας ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του ΠΑΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά όπως και του προπονητικού κέντρου.

Αρχικά τόνισε για το παιχνίδι:

"Το σημαντικό είναι στα ματς του κυπέλλου να είσαι σοβαρός και ήμασταν και στα δυο ματς. Βάλαμε και νέα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Περιμένουμε πλέον τον αντίπαλο και αν κρατώ κάτι είναι η συμμετοχή των νέων παιδιών γιατί πολλές φορές οι πολλές αλλαγές κινδυνεύεις να χαθείς μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου: "Δε θα τον κάνω με βάση την προσωπική παρουσία. Θα κάνω έναν απολογισμό με βάση τα όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι. Δε θα μιλήσω ούτε για το ρόστερ ούτε για το μπάτζετ. Πρώτα απ' όλα επτά ποδοσφαιριστές δεν έκαναν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δυο ποδοσφαιριστές είναι ανενεργοί από την προετοιμασία (Γκαρσία, Γεωργιάδης) άρα πάμε στους εννιά και μαζί με τον Σαλπιγγίδη που είχε έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για ένα μήνα, γίνονται δέκα στον αριθμό.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τους 25 παίκτες που είναι στην ομάδα οι 16 είναι ηλικίας 17-22 ετών. Το τρίτο κομμάτι είναι το οικονομικό και αναφέρομαι στην ανισορροπία που υπάρχει στο μπάτζετ, αφού σε ένα μπάτζετ έξι εκατομμυρίων, το μισό το καλύπτουν τρεις παίκτες. Με βάση όλα αυτά, πρέπει να πω, πώς λειτουργήσαμε για την ανάγκη του κάθε ματς. Σε κάθε ματς έπρεπε να διαφοροποιήσουμε την ενδεκάδα είτε λόγω τιμωριών είτε τραυματισμών. Για να φτιάξεις αυτό που θέλεις πρέπει να έχεις έναν κορμό και να παίξει οκτώ παιχνίδια τουλάχιστον μαζί. Εμείς την ίδια ενδεκάδα δεν την είχαμε παραπάνω από τρία παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα και σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, άλλες ήταν οι σκέψεις μου για το πως θα ήθελα να χτίσω την ομάδα και άλλες εμφανίστηκαν στην πορεία. Για παράδειγμα ήθελα να εφαρμόσω το 4-4-2 θεωρώντας ότι έχω τους δυο καλύτερους επιθετικούς (Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη) αλλά έδειξε στην πορεία πώς δεν είναι λειτουργικό. Τουλάχιστον τώρα γύρισε ο Λόρενς και μπορούμε να το αλλάξουμε.

 
Παρόλα αυτά η ομάδα διατήρησε μια σοβαρότητα, μια πειθαρχία και μια νοοτροπία παλεύοντας για το αποτέλεσμα σε κάθε ματς αυτό είναι το πιο σημαντικό για να χτίσεις μια ομάδα. Πιστεύω πώς όταν σταθεροποιηθεί ο κορμός και λυθούν τα προβλήματα θα συνδυάσουμε το καλό αποτέλεσμα με το καλό ποδόσφαιρο. 
 
Μέσα από αυτά τα προβλήματα πιστεύω ότι η πορεία μας ήταν ικανοποιητική. Σαφώς και στεναχωριέμαι γιατί η ομάδα δεν πέρασε στους ομίλους και αν θέλετε ήταν και προσωπικός στόχος γιατί η ομάδα τα κατάφερνε δυο συνεχόμενες χρονιές. Αλλά πιστεύω και τώρα πώς δεν ήταν καλύτερη η ομάδα της Ραπίντ από εμάς. Θεωρώ πώς στο δεύτερο εξάμηνο θα παρουσιαστούμε καλύτεροι και θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Για το αν αυτή η ανισορροπία που είπε έχει να κάνει με τα πολλά νέα παιδιά: "Πρώτα απ' όλα αυτά τα πολλά νέα παιδιά είναι στην ομάδα γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί και όχι από ανάγκη. Με αυτή τη φιλοσοφία δουλεύουμε και δεν γίνεται τίποτε από τύχη. Για παράδειγμα αν εγώ δεν ερχόμουν νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη από την μέρα που άρχισε η προετοιμασία ο Κάτσε θα ήταν ακόμη στην Επανωμή. Είχα έρθει νωρίτερα, είδα τους δανεικούς και επέλεξα τον Κάτσε να έρθει μαζί μας στην προετοιμασία. Αυτοί που αξίζουν θα παραμείνουν κοντά μας".

Για την μεταγραφική ενίσχυση: "Είναι πολλά τα ονόματα και πολλά τα παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει. Για κάποιους απ' αυτούς δεν χρειάζεται να δούμε παιχνίδια γιατί τους γνωρίζουμε. Από εκεί και πέρα είναι μια διαδικασία συνεχών διαπραγματεύσεων και πρέπει να γίνουν γρήγορα. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να πείσεις τους ποδοσφαιριστές, γιατί όταν ακούνε Ελλάδα είναι δύσκολο να έρθουν άσχετα αν στον ΠΑΟΚ πλέον δεν έχουμε προβλήματα".

Για το αν παίζει ρόλο στο τι ψάχνει ο ΠΑΟΚ το σύστημα: "Υπάρχουν δυο τρόποι να χτίσεις μια ομάδα. Για παράδειγμα η Λυών, η Μπάγερν ανεξάρτητα από τον προπονητή που έχει, το σύστημα δεν αλλάζει, δουλεύουν πάνω σε αυτό και είναι αυτοματοποιημένο. Εμείς πλέον πάμε σε ένα ξεκάθαρο μοντέλο το 4-3-3 και πιστεύω ότι και έτσι είναι απαραίτητες δυο μεταγραφές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι".

Για την συνάντηση που είχε με τον Βιεϊρίνια και αν τον θέλει στην ομάδα: "Φυσικά και τον θέλω. Αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει γιατί είναι μια δύσκολη περίπτωση. Η Βόλφσμπουργκ σήμερα άλλαξε προπονητή και κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσει για τον παίκτη".

Για το αν έχει πάψει να ψάχνει κεντρικό αμυντικό με την απόκτηση Κατσουράνη: "Πρώτα απ' όλα είναι πολυτέλεια να έχεις παίκτη που παίζει σε διαφορετικές θέσεις και ένας τέτοιος είναι ο Κατσουράνης. Εγώ εμπιστεύομαι τους παίκτες στην άμυνα και προσπαθούν. Αλλά δεν σημαίνει ότι δεν ψάχνουμε παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο μας".
 
Για το αν παλεύεται η μεταγραφή που θα τους κάνει να ανοίξουν σαμπάνιες: "Ναι, υπάρχουν ελπίδες, δε το κρύβω ότι έχουμε κουραστεί να το παλεύουμε αλλά το παλεύουμε..."

Για το τι θα διάλεγε ανάμεσα σε μεταγραφή και προπονητικό κέντρο:
"Θέλω καλύτερο προπονητικό κέντρο. Αυτό που έχουμε έχει αποτύχει. Ακόμη και το μεγάλο έχει αποτύχει. Έχει σκαφτεί το μισό. Θα δυσκολευτούμε να βγάλουμε τη χρονιά. Ευτυχώς που έχουμε την Τούμπα..."

Για το αν ψάχνει παίκτες που να έχουν εμπειρίες από ελληνικό πρωτάθλημα ή αγωνίζονται σε αυτό: "Ναι υπάρχουν περιπτώσεις αλλά αυτές αφορούν αγορά παίκτη είτε τώρα είτε το καλοκαίρι. Αλλά δεν με προβληματίζει να μην έχει εμπειρία γιατί έχω τη δυνατότητα να δουλέψω μαζί του για ένα μήνα και να ενσωματωθεί στην ομάδα".

Για το ποια ομάδα προτιμά στην επόμενη φάση από Άρη ή Καλλιθέα:
"Αύριο θα γνωρίζουμε..."

.....................................

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε με μεγάλη περηφάνια για την τιμή του να φοράει την φανέλα του ΠΑΟΚ με το νούμερο 10 και για την πορεία της ομάδας γενικότερα.

Συγκεκριμένα τόνισε:

Για το πρωτάθλημα: "Είμαστε ευχαριστημένοι από τους βαθμούς που έχουμε συγκεντρώσει. Ποιος δεν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Η διαφορά τον οκτώ βαθμών από τον Ολυμπιακό δεν καλύπτεται εύκολα, αλλά θα κάνουμε υπερπροσπάθεια στο δεύτερο γύρο".

Για τους νεαρούς παίκτες που ήταν στην 11αδα με τον Αιγινιακό: "Πριν από ένα χρόνο όλοι εμείς παίζαμε στην Κ20. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική και είμαστε όλοι αισιόδοξοι για το μέλλον".

Για την φανέλα με το νούμερο 10 που φοράει: "Έχω ξαναπεί ότι για μένα είναι διπλή τιμή, να φορώ τη φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα με το 10, που έχει φορέσει ο Γιώργος Κούδας".

....................................

Ο Κώστας Σταφυλίδης σχολίασε την πιθανότητα να παίξει ο ΠΑΟΚ με τον συμπολίτη στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αρχικά τόνισε για το ενδεχόμενο της κλήρωσης με τον Άρη: "Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει ο Άρης την Καλλιθέα. Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν μπορεί να μας κοντράρει. Πάντως θα έχει γούστο αν βρεθούμε αντίπαλοι".

Για την πρόκριση του ΠΑΟΚ με τον Αιγινιακό: "Είχαμε πάρει ήδη σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Παίξαμε όπως έπρεπε και προχωράμε".

.......................................

Ο Γιώργος Γεωργιάδης παραχώρησε δηλώσεις μετά το παιχνίδι με τον Αιγινιακό στην Τούμπα και μίλησε για το μεγάλο διάστημα από το οποίο απείχε από τις υποχρεώσεις της ομάδας εξαιτίας του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Πιο συγκεκριμένα:

"Είμαι χαρούμενος, γιατί απουσίασα για αρκετό διάστημα από τις από τα παιχνίδια της ομάδας. Ήθελα πολύ να επιστρέψω στη δράση και πιστεύω ότι τα κατάφερα. Σίγουρα αυτό το διάστημα της απουσίας μου με στεναχώρησε, αλλά πλέον, πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο για να φθάσω σε ακόμη καλύτερο επίπεδο. Μακάρι στη συνέχεια να ζήσουμε μόνον ευχάριστες στιγμές".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4