Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2022

Δυνατό πρώτο δεκάλεπτο και ... τρίποντο! (2022)


Σαν σήμερα στις 5/11/2022, για την 10η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα, με 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα ...

Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις και κατάφεραν να απλοποιήσουν το παιχνίδι με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος από πλευράς ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πήρε τη μπάλα στην κατοχή της, επιτέθηκε με ορμή από τη σέντρα και κατάφερε μόλις σε 10 λεπτά να πάρει αέρα δύο τερμάτων.

Στο 8′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ράφα Σοάρες , ο Ίνγκι Ίνγκασον με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Στέφαν Σβαμπ ευστόχησε από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής σε ανατροπή του Νέλσον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή.

Ο Δικέφαλος με την ψυχολογία υπέρ του έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο κι έφτιαξε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα. Στο 23′ ο Ομάρ Ελ Καντουρί βρήκε υπέροχα τον Γιάννη Κωνσταντέλια , ο οποίος πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Αθανασίου.

Στο 28′ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είδε τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του σε σουτ του Ολιβέιρα , όπως και στο 41′ μετά από κεφαλιά του Ίνγκασον , ενώ ένα λεπτό νωρίτερα σταμάτησε ένα πολύ καλό σουτ του Ολιβέιρα , με το 2-0 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Ο ακίνδυνος στο πρώτο μέρος ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έψαξε το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Ο Κοτάρσκι στο 50′ έκανε μία σπουδαία επέμβαση όταν ο Ροσέρο επιχίερησε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε, πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο κίπερ του Δικεφάλου έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ γρήγορα ισορρόπησε και δεν επέτρεψε στους φιλoξενούμενους να απειλήσουν στη συνέχεια, με το υπόλοιπο του αγώνα να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι παίκτες του Λουτσέσκου θωράκισαν την άμυνα, ενώ είχαν και κάποιες καλές στιγμές επιθετικά, χωρίς να βρουν τρίτο γκολ.

Ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες και πλέον έστρεφε την προσοχή του στην αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό στη Νίκαια την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης (64' Νάσμπεργκ), Ίνγκασον, Σάστρε, Σβαμπ, Ντάντας, Ελ Καντουρί (70' Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (79' Μπράντον Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα: Αθανασίου, Σορία, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Λώλης (82' Παμλίδης), Λιάσος (91' Τσίρης), Φοφανά (46' Μορέιρα), Ροσέρο (91' Τσάβος), Μπάλαν (65' Σταματελόπουλος).

.................................................

Για την έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός πως η ομάδα χρειάζεται χρόνο στάθηκε στις δηλώσεις του ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Αρχικά ο Μαροκινός δήλωσε πως: «Είναι μία διαφορετική χρονιά με αλλαγές σε πρόσωπα, έχουμε πολλούς νέους σε ηλικία παίκτες, αυτό χρειάζεται χρόνο για να εμφανιστεί καλή η ομάδα, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ χρόνος στον ΠΑΟΚ, χάσαμε αρκετούς πόντους σε παιχνίδια που έπρεπε να τους πάρουμε, θέλουμε να ξεκινήσουμε από σήμερα και στα δύο παιχνίδια πριν τη διακοπή να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Για τη διακοπή εξαιτίας του Μουντιάλ σημείωσε πως όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν λέγοντας: «Είναι μια μεγάλη διακοπή έξι βδομάδων, θα λειτουργήσει ως μίνι προετοιμασία, ίσως είναι καλή ευκαιρία να καταφέρουμε να κάνουμε το δικό μας comeback, θα μπορέσουν ομάδες με τραυματίες και προβλήματα ώστε να έχουν περισσότερους παίκτες, θέλουμε όλους τους παίκτες υγιείς, να παλέψουμε γιατί δεν έχει τελειώσει ουσιαστικά τίποτα,. Όλα μπορούν να ανατραπούν».

Ο Μαροκινός μίλησε και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια σημειώνοντας πως: «Είναι φανταστικός παίκτης, γύρισε με διαφορετική νοοτροπία από τους 6 μήνες στο Βέλγιο, μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα για να γίνει καλύτερος, αγαπώ το στυλ του παίκτη, είναι εξαιρετικός και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Του ευχόμαστε να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ ο Ελ Καντουρί είπε χαρακτηριστικά:
«Αισθάνομαι φανταστικά εδώ, η οικογένεια μου έχει εγκλιματιστεί πλήρως, τα παιδιά μου μιλάνε άπταιστα ελληνικά, περισσότερο από ιταλικά, μόνο ο Θεός ξέρει».

.....................................................

Ο Στέφαν Σβαμπ επέστρεψε στο αρχικό σχήμα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και στα γκολ καθώς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Δικέφαλος.

Ο Αυστριακός μέσος αρχικά δήλωσε: «Χαίρομαι γιατί είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί για την ομάδα. Είναι πάντα ωραίο να βάζεις γκολ αλλά σημασία έχει η νίκη».

Για την επιστροφή του στην ενδεκάδα και τι νιώθει για αυτό τόνισε ότι: «Τι ωραία που κερδίσαμε θα πω. Ήταν αρκετός ο καιρός που έβλεπα τα παιχνίδια από τον πάγκο, αλλά θα ξαναπώ ότι σημασία έχει η νίκη».

Όσο για το τι πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ανέφερε: «Σήμερα όντως έγινε η αρχή με αυτούς τους βαθμούς. Το ματς με την ΑΕΚ ήταν διαφορετικό. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίζει όπως το πρώτο ημίχρονο. Πάντα πρέπει να έχουμε αυτή την επιθετικότητα αυτόν τον χαρακτήρα κι αυτή την ένταση», κατέληξε ο μέσος του Δικεφάλου.

.......................................................

Στην συνέπεια που απαιτείται να βρει ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σβέριν Ίνγκασον στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, επισημαίνοντας πως είναι χαρούμενος για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Όπως ανέφερε αρχικά: «Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να βγάλουμε αντίδραση μετά από ένα άσχημο σαββατοκύριακο στην Αθήνα κόντρα στην ΑΕΚ. Είμαστε χαρούμενοι με τους τρεις βαθμούς και εστιάζουμε στα υπόλοιπα δύο παιχνίδι μέχρι την διακοπή
».

Για τις εμφανίσεις του ΠΑΟΚ και το κομμάτι που πρέπει να δουλέψει: «Σίγουρα μέσα στη σεζόν έχουμε σκαμπανεβάσματα και δεν μας αρέσει. Αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουμε. Έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια έως την διακοπή. Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρχει συνέπεια. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα νέο γκρουπ, θα υπάρχουν πάνω και κάτω. Πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι της συνέπειας».

Αναφορικά με τον διάλογο που είχε με τον Ομάρ Ελ Καντουρί κατά την αλλαγή του: «Τον είπα συγχαρητήρια για την εμφάνιση του σήμερα, ήταν εκπληκτικός. Είναι ένας φανταστικός παίκτης, που η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Έχει παίξει στο κορυφαίο επίπεδο. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες διαθέσιμους, ειδικά αυτούς που έχουν εμπειρία και ποιότητα. Τους χρειαζόμαστε όλους υγιείς για να παλεύουμε για ένα κοινό στόχο».

Για το αν είχε την επιλογή να σβήσει ένα αποτέλεσμα στο πρώτο μισό της σεζόν, ποιο θα ήταν αυτό: «Είναι πολλά παιχνίδια που δεν πήγαν όπως θέλαμε. Απέναντι στον Αστέρα, τον Λεβαδειακό, τον ΟΦΗ. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να υποφέρεις για να μάθεις μερικές φορές. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει συνέπεια και να πηγαίνει με την ίδια νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια».

Για το γεγονός πως ο Ζεράρ Πικέ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και αν έχει σκεφτεί ο ίδιος να ολοκληρώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Θα ήταν πολύ ωραίο αν κατάφερα να κατακτήσω όλα αυτά που κατέκτησε ο Πικέ με την Μπαρτσελόνα (σ.σ γέλια). Θα ήταν μια ωραία ιστορία να λέω στα παιδιά μου».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4