Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

13 Νοεμβρίου 2022

Φτερούγιζε από νίκη σε νίκη! (2022)


Σαν σήμερα στις 13/11/2022, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Βόλο ΝΠΣ με 3-0 ...
 
Ο ΠΑΟΚ με μία εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε τον ΝΠΣ Βόλος στην Τούμπα με 3-0, σημείωσε τρίτη σερί νίκη, προσπέρασε την ομάδα της Μαγνησίας στην βαθμολογία, έπιασε τον Ολυμπιακό στην τρίτη θέση και πλέον είχε μπροστά του 1,5 μήνα σκληρής δουλειάς για να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

O Ράζβαν Λουτσέσκου επανέφερε τον Κουλιεράκη στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Ίνγκασον και παρέταξε τριάδα στα χαφ με τους Φιλίπε Σοάρες , Ντόουγκλας και Ελ Καντουρί για πρώτη φορά φέτος, με τους παίκτες του να τον δικαιώνουν από το ξεκίνημα για τις επιλογές του καθώς έκλεισαν αμέσως τους Βολιώτες στα καρέ τους κι άρχισαν να απειλούν.

Ελ Καντουρί και Α.Ζίβκοβιτς απείλησαν στα πρώτα λεπτά, ενώ στο 7′ ο Φιλίπε Σοάρες έκλεψε ψηλά, έκανε ωραία ατομική ενέργεια, σκόραρε αλλά ο διαιτητής μετά από χρήση και του VAR ακύρωσε το τέρμα για επιθετικό φάουλ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 13′ με τον Κοτάρσκι να σταματάει σουτ του Ματίγια, ενώ στο 23′ ο Ολιβέιρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Κότνικ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ «ξεμπλόκαρε» στο 28′. Ο Κωνσταντέλια ς έβγαλε με μία απίθανη μπαλιά τον Ντόουγκλας απέναντι από τον Κότνικ, ο τερματοφύλακας τον φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε και ο Ολιβέιρα από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς . Λίγες ώρες πριν ενσωματωθεί στην αποστολή της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ο Zile αποχαιρέτισε το κοινό της Τούμπας με ένα απίστευτο γκολ, με σουτ έξω από την περιοχή, έχοντας πλάτη, κάνοντας το 2-0 στο 30′.

Ο ΝΠΣ Βόλος σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Μπαριέντος να μην ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ντόουγκλας και Α.Ζίβκοβιτς για το 3-0 στο 49′ και στο 51′ αντίστοιχα. Αρχικά ο Κότνικ απέκρουσε το σουτ του Βραζιλιάνου, ενώ ο Σέρβος είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Ο Ντόουγκλας εν τέλει σκόραρε στο 62′. Ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ματίγια και ο Αουγκούστο ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα για το 3-0.

Το παιχνίδι από εκεί και μετά έγινε τυπική διαδικασία με τον ΠΑΟΚ να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο και να πηγαίνει στην διακοπή με ηρεμία κι αυτοπεποίθηση.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες (74' Σβαμπ), Ντόουγκλας (84' Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84' Κουαλιάτα), Ελ Καντουρί (74' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (74' Μπράντον).

Βόλος ΝΠΣ: Κότνικ, Άλχο, Πίρινεν, Εσκοβάλ, Λούνα (87' Λυμπεράκης), Μεταξάς, Μπαριέντος (66' Μπατόκιο), Ματίγια, Φερνάντες (66' Νοκέρ), Ντέλετιτς (79' Βίκτορ Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (66' Κούτσιας).

..............................................

Στη νοοτροπία που δείχνουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχοντας σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην απόδοσή τους απέδωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα τη νίκη επί του Βόλου.
 
Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Πορτογάλος φορ του «Δικεφάλου» υπογράμμισε πως οι συμπαίκτες του έχουν αρχίσει να επικοινωνούν πλέον καλύτερα βρίσκοντας παράλληλα φόρμα ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο στάτους μετά την επιστροφή σε δράση από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν όλα δείχνουν καλύτερα πλέον στον ΠΑΟΚ:
«Αισθάνομαι καλά, μετά από έναν τραυματισμό είναι δύσκολα όταν επανέρχεσαι, τόσο εγώ όσο και η ομάδα βρίσκουμε τον εαυτό μας. Σκοράραμε 8 γκολ χωρίς να δεχθούμε, είμαστε σε καλό μομέντουμ και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι με ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Έχουμε κάποιες μέρες για ξεκούραση, θέλουμε όταν επιστρέψουμε να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία».

Για το αν φοβάται πως η διακοπή θα επηρεάσει την ομάδα: «Είμαστε εντελώς καινούργια ομάδα, γενικά βρήκαμε τη φόρμα μας, αρχίσαμε να επικοινωνούμε καλύτερα, η ομάδα έδεσε και δεν πρέπει να επηρεαστούμε από τη διακοπή. Να είμαστε με την ίδια νοοτροπία όταν επιστρέψουμε βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα της ομάδας».

Για το προσπέρασμα στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ με καθαρή νίκη απέναντι στον Βόλο: «Έχουμε την ποιότητα και το υλικό για να παλεύουμε για τις πρώτες θέσεις, ξέρουμε ότι είμαστε μακριά από την κορυφή αλλά είναι πολλά τα παιχνίδια και τα ντέρμπι που έχουν όλοι να παίξουν. Είναι εύκολο να χαθούν βαθμοί και δεν έχουμε φτάσει ταβάνι. Είναι όλα ανοιχτά και εμείς θα παλέψουμε σε πρωτάθλημα και κύπελλο».

..............................................

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ - ΝΠΣ Βόλος ...

Για το αν πιστεύει πως η διακοπή θα κάνει καλό ή κακό στον ΠΑΟΚ: «Τι να κάνουμε. Το μόνο που μπορούμε είναι να προσαρμοστούμε και να δουλέψουμε. Σίγουρα ήταν δύσκολο διάστημα για εμάς, βρεθήκαμε σε καταστάσεις που δεν θέλαμε. Είχαμε και κάποιες καλές στιγμές. Γνώριζα όμως μέσα μου, πως αυτές είναι οι καταστάσεις σε μια ομάδα που χτίζεται ξανά, έτσι μεγαλώνει το γκρουπ. Αυτές μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα».

Αναφορικά με το γκολ του Ζίβκοβιτς και αν η διακοπή για Μουντιάλ τον επηρέασε θετικά: «Έχω αναφέρει ότι ο Ζίβκοβιτς είναι ένας παίκτης αφοσιωμένος, όπου βρίσκεται. Πέρασε δύσκολα και αυτός τελευταία. Είναι ένας παίκτης που πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε δράση για να είναι και στην κατάσταση που θέλει και αυτός. Είναι ένα παίκτης που θέλουμε, που παλεύει πολύ και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ σήμερα. Του ευχόμαστε το καλύτερο στο παγκόσμιο.

Τα μόνο πράγματα που χρειάζεται στο σκοράρισμα, είναι χρόνος και δουλειά. Όταν υπάρχει καλύτερη σύνδεση μεταξύ των ποδοσφαιριστών αυτό βελτιώνεται, καθώς και όταν αφομοιώνεται η δουλειά. Είμαστε ένα νέο γκρουπ, μέχρι να βρεθεί χημεία και ισορροπία θέλαμε χρόνο.

Μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα, είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Η δουλειά η φετινή θα φανεί την επόμενη σεζόν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πάμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Επίσης θετικό είναι ότι έχουμε ανοίξει το ροτέισον μας. Πολλοί περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν καταλάβει το τι ζητάμε και αυτό μας δίνει περισσότερες επιλογές στο παιχνίδι μας».


Για τη βελτιωμένη εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού του, καθώς και αν οφείλεται στην αλλαγή προσώπων: «Μπορώ να σας πω παιχνίδια που ήμασταν εκεί πιέζαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Οπότε δεν είναι θέμα προσώπων αλλά χρόνου. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ανέλυα για μήνες τι θέλω. Παίζει σημαντικό ρόλο ο χρόνος, δεν μπορούμε να ξεχνάμε το ματς στον Ολυμπιακό, που παίξαμε σοφά.

Μετά τα παιχνίδια με τη Λέφσκι έπρεπε να χτίσουμε ξανά αυτή την αυτοπεποίθηση μας. Αυτό που θέλουμε να κρατήσουμε είναι οι ποδοσφαιριστές που συνέβαλαν στην αλλαγή της εικόνας, να δώσουν συνέχεια σε αυτές τις εμφανίσεις.

Μπορώ να σας μιλήσω και για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ένα ματς που ήταν για 5-0, παρ' όλα αυτά η αυτοπεποίθηση μας ήταν εύθραυστη και ήρθε το γκολ στο φινάλε. Ακόμα το ματς με τον Παναθηναϊκό, ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και μετά ένα λάθος αλλά και κάποια άλλα διαιτητικά και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που έπρεπε.

Αυτή την περίοδο καλύπτουμε το κενό και βρίσκουμε τη νοοτροπία που θέλουμε. Οι διαφορετικές επιλογές προσώπων θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε τα πάνω και τα κάτω, γιατί δεν έρχεται μια εύκολη περίοδος».


Για το κομμάτι των μεταγραφών, τις θέσεις που θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ αλλά και τον αριθμό: «Κοιτάξτε έχουμε ένα γκρουπ, που είναι ακόμα εύθραυστο. Δουλεύουμε την αυτοπεποίθηση μας, οπότε δεν θα ήθελα να μιλήσω δημόσια για μεταγραφές. Σίγουρα ξέρουμε πως θέλουμε έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να σκοράρει γκολ. Έχουμε στην ομάδα παίκτες που μπορεί να διανύουν μια καλή περίοδο, οπότε δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες θέσεις».

Σχετικά με τον Κωσνταντέλια και αν θα πρέπει να υπάρξει ειδική διαχείριση: «Είμαι ένας άνθρωπος, αυθόρμητος που αντιδρώ φυσιολογικά. Ο Κωνσταντέλιας δεν μου δείχνει ότι το μυαλό του είναι στα σύννεφα. Τον περασμένο Ιούλιο ξεκινώντας την προετοιμασία υπήρχε μια "επίθεση" από μεριάς μας για την νοοτροπία του, έπρεπε να καταλάβει πως δεν είναι μόνο το επιθετικό κομμάτι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ταλέντο.

Πιστεύω ότι η εμπειρία του στο Βέλγιο, έξω από τα όρια του τον βοήθησε. Αυτή τη στιγμή μου φάνηκε ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής. Υπάρχει και στιγμές που το γήπεδο θα σφυρίξει και εναντίον του, θα πρέπει να το διαχειριστεί. Το μέλλον είναι στα χέρια του».


Ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας: «Θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Το θετικό μπορεί να είναι ότι σταματάμε με την αυτοπεποίθηση μας σε υψηλό επίπεδο. Κερδίσαμε πολλά την τελευταία περίοδο, όσον αφορά την ενότητα, οπότε είναι σημαντικό να το κρατήσουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4