Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Νοεμβρίου 2022

Τρίμπαλο στη Λεωφόρο για τον εξαιρετικό ΠΑΟΚ! (2021)


Σαν σήμερα στις 7/11/2021, για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο "Απ. Νικολαΐδης" τον Παναθηναϊκό με 1-3 ...

Με τον Γιάσμιν Κούρτιτς να βρίσκει δύο φορές δίχτυα στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-3 από την έδρα του Παναθηναϊκού για την 9η αγωνιστική της Super Laegue Interwetten 2021-22.

Ήταν ένας κλασσικός αγώνας ΠΑΟΚ φετινής σεζόν. Ο Δικέφαλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, πήρε νωρίς προβάδισμα, σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει το παιχνίδι, δέχθηκε την ισοφάριση σχεδόν από το πουθενά, αλλά αυτή τη φορά είχε την απάντηση στο φινάλε και πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Κοπεγχάγη στην Τούμπα. Ο Βαρέλα πήρε φανέλα βασικού, ο Τέιλορ βρέθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Σβαμπ έμεινε στον πάγκο με τον Εσίτι να ξεκινάει, ενώ και οι Μουργκ και Άκπομ πλαισίωσαν τους Α.Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ στην επίθεση.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλά στην αναμέτρηση και πήρε προβάδισμα μόλις στο 13′. Ο Βιεϊρίνια πίεσε ψηλά, ο Α.Ζίβκοβιτς έκανε μία όμορφη ατομική ενέργεια, σέρβιρε για τον Άκπομ κι αυτός με σουτ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Στο 26′ ο Μπίσεσβαρ είχε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά και οι δύο προσπάθειές του βρήκαν στον Βέλεθ, με τον VAR να ελέγχει τη φάση για χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού, χωρίς να καταλογίζει κάποια παράβαση.

Οι γηπεδούχοι είχαν μία καλή ευκαιρία στο 32′ με κεφαλιά του Παλάσιος, ενώ ο Μπίσεσβαρ έκανε ένα ακόμα σουτ με καλές προϋποθέσεις στο φινάλε του πρώτου μέρους με το 0-1 να μην αλλάζει.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, είδε τον Μπρινιόλι να κάνει σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Μουργκ στο 54′, ενώ ο Αυστριακός αστόχησε ένα λεπτό αργότερα από καλή θέση. Η μπάλα όμως τιμώρησε μία ακόμα φορά τον ΠΑΟΚ.

Ο Μαουρίσιο ένα λεπτό αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο με σουτ έξω από την περιοχή, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Δικέφαλος δεν πτοήθηκε από το γκολ που δέχθηκε και συνέχισε να κυριαρχεί και να παίζει ορθολογικά και με υπομονή, ψάχνοντας το γκολ της νίκης.

Ο Μπρινιόλι νίκησε τον Άκπομ στο 78′ σε τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σταμάτησε και μία προσπάθεια του Α.Ζίβκοβιτς από πλάγια θέση.

Στο 83′ η μπάλα έφτασε στον Μιχαηλίδη μετά από κόρνερ, ο νεαρός αμυντικός του Δικεφάλου έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή κι ο Βιγιαφάνες τον ανέτρεψε. Ο Ντελ Θέρο Γκράντε είδε τη φάση στο VAR κι υπέδειξε το πέναλτι, με τον Κούρτιτς να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 1-2.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν με πολλά στημένα στο φινάλε, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε ένα ακόμα γκολ. Ο Κούρτιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ σφράγισε τη νίκη για τον Δικέφαλο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

O Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε το 5/5 κόντρα στον Παναθηναϊκό ως προπονητής του ΠΑΟΚ κι ο Δικέφαλος διατήρησε την απόσταση των τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού εντός έδρας, ενώ πλησίασε στον πόντο την ΑΕΚ που αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης.α

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (57' Μαουρίσιο), Παλάσιος, Βιτάλ (57' Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Ιωαννίδης (66' Βιγιαφάνες).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (33' Σοάρες), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Τέιλορ, Εσίτι (86' Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μούργκ (70' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς, 'Ακπομ (86' Σφιντέρσκι).

.............................

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

Εάν σήμερα η ομάδα έδειξε ότι έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και πόσο έλειψε ο Βιεϊρίνια για να βγει η μπάλα σωστά από την περιοχή: "Ο ΠΑΟΚ έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να φτιάξει μία ομάδα που θα παλεύει για τίτλους. Έχουμε ακόμα κάποια θέματα που αφορούν την ψυχολογία και πρέπει να τα διορθώσουμε. Παίζουμε και στην Ευρώπη και αυτό μπορεί να αλλάξει πολλά μέσα στα παιχνίδια. Σήμερα ήμασταν καλύτερο, είχαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και πήραμε ένα τρίποντο που το αξίζαμε. Νομίζω όλοι ξέρουμε την αξία, την ποιότητα και την προσωπικότητα του Βιεϊρίνια και είναι δύσκολο πάντα να τον αντικαταστήσει κάποιος.

Μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις και δεν έχει κανένα άγχος όποτε και αν αγωνίζεται. Ο Ροντρίγκο μας έδωσε σήμερα πολλά στοιχεία. Δεν είναι εύκολο να μπεις και να παίξεις σε μία τέτοια κατάσταση, αλλά σήμερα μας βοήθησε πολύ. Δεν είναι φυσιολογικό να βγάζουμε πάντα με ευκολία την μπάλα από την άμυνα μας. Ο Παναθηναϊκός παίζει με αυτό τον τρόπο και δεν μπορούμε σε 100 ενέργειες που θα κάνουμε να έχουμε 100% επιτυχία. Μόνο η Μπαρτελόνα του Γκουαρντιόλα το κατάφερε αυτό στον τέλειο βαθμό".


Μιλάει συνέχεια για την αυτοπεποίθηση. Αυτή η νίκη δίνει αυτό που θέλει και μετά την Πέμπτη που φοβήθηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να χαθεί: "Μία τέτοια νίκη επί του Παναθηναϊκού δίνει πάντα αυτοπεποίθηση. Ένα παιχνίδι που σήμερα δείξαμε μία σιγουριά και μία διαφορετική προσέγγιση. Είχαμε την κατοχή, εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές όταν ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια. Μία ομάδα χτίζεται με την αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να έχει γερά θεμέλια και αυτά έρχονται από καλές εμφανίσεις και νίκες όπως η σημερινή".

Πώς προετοίμασε την ομάδα μετά την Κοπεγχάγη κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι: "Προετοιμαστήκαμε για το παιχνίδι όπως και άλλες φορές. Δεν υπήρχε και πολύς χρόνος. Την επόμενη μέρα κάναμε προπόνηση με τους παίκτες που δεν έπαιξαν κόντρα στην Κοπεγχάγη. Μία μέρα πριν δουλέψαμε κάποια πράγματα. Όταν υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα πρέπει να γίνονται κουβέντες μεταξύ παικτών και προπονητή. Αυτά τα θεωρώ αναγκαία. Είμαι χαρούμενος για οι παίκτες κατάλαβαν γιατί παίξαμε καλά και δεν αξίζαμε την ήττα. Μετά το 1-0 δεν παίξαμε με τον ίδιο τρόπο και το παιχνίδι άλλαξε μετά από κάποια δικά μας λάθη. Παρόλα ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Έτσι κατάλαβαν ότι εάν αγωνιστούν και αποφύγουν τα εύκολα λάθη τότε θα κερδίσουμε, όπως έγινε και σήμερα".

Τι έγινε και μετά το 1-1 οι παίκτες αντέδρασαν σήμερα και δεν είχαμε την εικόνα άλλων αγώνων όπως με τον Βόλο και τον Ολυμπιακό: "Και με τον Απόλλωνα δεχθήκαμε γκολ, αλλά κερδίσαμε 4-1. Προφανώς καταλάβαμε ότι τα παιχνίδια τελειώνουν στο 90ο λεπτό. Μπήκαμε με αυτή την πλήρη αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Και με τον Απόλλωνα κερδίσαμε και σήμερα. Και ο Απόλλων έδειξε ότι δεν είναι τόσο εύκολη ομάδα για τον κερδίσεις".

Για τις εκτελέσεις του Κούρτιτς και την απόδοση του Εσίτι: "Είναι σημαντικό να έχεις παραπάνω τρόπους να σκοράρεις. Οι εκτελέσεις αυτές μας δίνουν αυτοπεποίθηση. Είμαστε ένα ισχυρό γκρουπ και είμαστε στη φάση που βελτιωνόμαστε. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι ιδιαίτερο για τον Εσίτι. Για αυτό το λόγο βρέθηκε στο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό για εμένα. Και σαν προπονητής είναι δική μου δουλειά να καταλάβω πότε ένας προπονητής δεν αποδίδει και μαζί με αυτόν να το αλλάξουμε".

.........................................
 

Για την συνεργασία του με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αλλά και το σχέδιο που εφαρμόζει ο Ράζβαν Λουτσέσκου, μίλησε ο Τσούμπα Άκπομ μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
"Ο Ζίβκοβιτς είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς στην ομάδα μας, οπότε όταν κάνει κίνηση στην πτέρυγα πάντα κινούμαι παράλληλα γιατί ξέρω ότι θα κάνει το γύρισμα, όπως και έγινε στο γκολ που σημείωσα.

Ξέραμε ότι αν πιέσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό θα έχουμε ευκαιρίες και θα τους οδηγήσουμε σε λάθη. Ο προπονητής έχει σχέδιο, πρέπει να εμπιστεύεσαι αυτή τη διαδικασία, ξέρουμε τι ζητάει ο προπονητής από εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

......................................... 

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς βρήκε δύο φορές δίχτυα και εξέφρασε τη χαρά του για την προσωπική του απόδοση, αλλά και για τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό.


Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν υπάρχει ομοιότητα με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ: "Ήταν παρόμοιο, κρατάω ότι είμαι χαρούμενος για τη νίκη, για το πως υποφέραμε όλοι μαζί, πως παλέψαμε ανταποκριθήκαμε σαν ομάδα, γιατί δεν είναι μια εύκολη ομάδα, και σε ένα τέτοιο γήπεδο με τέτοια ατμόσφαιρα. Χαίρομαι που δείξαμε το χαρακτήρα που θέλαμε και πήραμε τη νίκη".

Για το τι άλλαξε στην ομάδα και ο ΠΑΟΚ είχε διάρκεια: "Όλα ήταν ίδια, το στιλ που έχουμε, ξέραμε πως θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά από την άλλη ξέραμε ότι αν παίξουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι θα κερδίσουμε αν ακολουθούσαμε το πλάνο και δείχναμε την ποιότητα που έχουμε".

Για το αν θα προλάβει να ξεκουραστεί και με τις υποχρεώσεις της Εθνικής του ομάδας: "Στο πρώτο δεν θα παίξω γιατί είμαι τιμωρημένος λόγω καρτών και θα έχω λίγες μέρες για ξεκούραση αλλά θα αγωνιστώ στο δεύτερο".

Για τον πανηγυρισμό του που έκλεισε τα αυτιά του: "Στο στάδιο υπήρχε πολλή φασαρία γι' αυτό έκλεισα τα αυτά, είναι ένας πανηγυρισμός όταν το «αίμα βράζει» και οι παλμοί είναι υψηλοί , δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω τους φιλάθλους, ίσα ίσα θέλω να τους να ευχηθώ να έχουν καλή σεζόν, είναι ένας πανηγυρισμός χωρίς να σημαίνει κάτι".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4