Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2022

Εκτός έδρας ήττα από την Κράσνονταρ (2015)


Σαν σήμερα στις 5/11/2015, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, ο ΠΑΟΚ έχασε στη Ρωσία, από την Κράσνονταρ με 2-1...


Ο Δικέφαλος σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμενου και πλέον έχασε σημαντικότατο έδαφος στη μάχη της πρόκρισης στη φάση των "32" της διοργάνωσης, καθώς ελπίζει μόνο σε σειρά ... θαυμάτων!

O Τούντορ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Τζαβέλλα – Κόστα – Μαλεζά - Σκόνδρα στην άμυνα, Γκολάσα – Τζιόλη – Χαρίση – Σάμπο στη μεσαία γραμμή, Μακ - Ροντρίγκες στην επίθεση σε ένα 4-4-2.

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 15λεπτο πίεσε του Ρώσους ψηλά, και έχοντας κοντά τις γραμμές του δεν άφησε του Ρώσους να κάνουν το παιχνίδι τους αναγκάζοντάς τους σε αρκετά λάθη. Η Κράσνονταρ στο διάστημα 15' – 25' ανέβασε στροφές και είχε 1-2 τελικές με τον Γλύκο να σταματάει στο 18' το σουτ του Αρι, στην πιο επικίνδυνη επίθεση των γηπεδούχων ως τότε στο ματς!


Στο 33ο λεπτό, μετά από σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνάς μας και ο Αρί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ... Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ημίχρονο με μία μόλις τελική και με πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του, αφού η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στην επίθεση!

Στο 58
ο λεπτό πέρασε στο ματς ο Πέλκας στη θέση του Σάμπο με τον Τούντορ να γυρίζει το σύστημα σε 4-3-1-2. Μια αλλαγή που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν βοήθησε ιδιαίτερα. 

Στο 66ο λεπτό, σε σουτ του Καμπορέ η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου και στη συνέχεια της φάσης η Κράσνονταρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Καλέσιν από τον Χαρίση. Το εκτέλεσε ο Ζοαζίνιο και 2-0...

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 90' με τον Μακ και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.

Oι συνθέσεις:

Κράσνονταρ:
Ντίκαν, Γκράνκβιστ, Καλέσιν (69' Μαμάεφ), Σίγκουρντσον, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (77' Γκαζίντσκι), Λαμπόρντε (62' Σμόλοφ), Ζοαζίνιο, Καμπορέ, Πετρόφ, Αρί.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας Μαλεζάς, Κόστα, Τζαβέλλας (81' Κίτσιου), Τζιόλης, Γκολάσα (68' Κλάους), Χαρίσης, Σάμπο (58' Πέλκας), Ροντρίγκες, Μακ.

............................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου Ιγκόρ Τούντορ, ανέλυσε τα αίτια της ήττας...


Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για το παιχνίδι: "Χάσαμε και δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος, αλλά δεν έχω να πω κάτι στους παίκτες μου, παρά μόνο συγχαρητήρια γιατί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Θεωρώ ότι προετοιμάσαμε καλά το παιχνίδι, βρήκαμε απέναντί μας μία καλή Κράσνονταρ και χάσαμε το ματς".

Για το αν θα επικεντρωθεί η ομάδα τώρα στο πρωτάθλημα: 
"Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει τρεις βαθμούς, ήταν η πρώτη ήττα μας και θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο μέχρι στιγμής στον όμιλο. Σήμερα η Κράσνονταρ ήταν καλύτερη, άξιζε τη νίκη και τη πήρε. Εμείς δεν θα αλλάξουμε το σκεπτικό μας. Όπως σε όλα τα παιχνίδια θα πηγαίνουμε για τη νίκη".

Για το τι δεν πήγε καλά:
"Δεν συμφωνώ ότι ήταν κάτι συγκεκριμένο που δεν δούλεψε σωστά, προετοιμαστήκαμε καλά για το παιχνίδι, και θεωρώ ότι ήμασταν συμπαγείς και η ιδέα που είχαμε βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρχε κι ένας καλός αντίπαλος. Και σήμερα είχαμε μία πολύ καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Στο δεύτερο σουτ που έκανε η Κράσνονταρ κατάφερε να σκοράρει. Αν δεχόμαστε γκολ όταν έχουμε δέκα παίκτες πίσω από τη μπάλα, γι' αυτό δε φταίει η τακτική αλλά κάτι άλλο".

Για τη νέα τακτική κι αν θα την ξαναεφαρμόσει: 
"Το τι θα γίνει στη σεζόν θα το δούμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν αυτό που τους ζήτησα, ίσως να είχαμε ένα θέμα στην τελική προσπάθεια, αλλά σε γενικές γραμμές ήμασταν καλοί".

Για τον Kλάους και τον Χαρίση: 
"Ο Χαρίσης ήταν ίσως ας ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο σημερινό παιχνίδι. Για τον Κλάους, είμαι χαρούμενος με την απόδοσή του. Οι κινήσεις του ήταν καλές, μου άρεσε το πνεύμα που έδειξε".

Για την σημερινή διαιτησία και τις καιρικές συνθήκες: 
"Ο καιρός δεν επηρέασε κάποια από τις δύο ομάδες. Όσο για τις διαμαρτυρίες, επιλέγω να εμπιστεύομαι το ένστικο των ποδοσφαιριστών κι όταν θεωρούν ότι κάτι δεν πήγε καλά, εγώ τους πιστεύω".

Για το πως οι αντίπαλοι με ελάχιστες φάσεις πετυχαίνουν γκολ στον ΠΑΟΚ: 
"Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 2 πράγματα. Το ένα να δίνεις τα πάντα και το δεύτερο ο αντίπαλος. Αν δίνεις τα πάντα και ο αντίπαλος σκοράρει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά".

Για την αστάθεια που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στην απόδοση του από ματς σε ματς: 
"Στα περισσότερα παιχνίδια οι εμφανίσεις μας ήταν καλές. Επίσης είναι φυσιολογικό όταν παίζεις με ομάδες όπως η Κράσνονταρ, η Ντόρτμουντ και ο Ολυμπιακός οφείλεις να προσαρμοστείς μέχρι ένα σημείο. Ξέρω ότι ακούγεται περίεργο μετά από μία ήττα, τα πράγματα πήγαν καλά σήμερα και δεν θα άλλαζα κάτι".

...................................

Ο Στέλιος Μαλεζάς, μιλώντας μετά το ματς με την Κράσνονταρ, ζήτησε από όλους υπομονή, γιατί όπως τόνισε, στον ΠΑΟΚ χτίζεται κάτι καλό...


Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Αντιμετωπίσαμε μια ποιοτική ομάδα. Δεχτήκαμε ένα «κρύο» γκολ και άλλαξε η ροή του αγώνα. Προσπαθήσαμε με μια κεφαλιά του Τζιόλη στο πρώτο ημίχρονο να ισοφαρίσουμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Είμαστε πολύ πικραμένοι γιατί θέλαμε κάτι παραπάνω από αυτό το παιχνίδι. 'Εχουμε λίγες πιθανότητες αλλά θα πρέπει να τις εξαντλήσουμε. Πρέπει να κερδίσουμε τη Γκαμπάλα και αναλόγως με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε. Σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε τι έχουμε κάνει.

Μπορεί να ήμασταν ακίνδυνοι, αλλά είχαμε 2-3 πιθανότητες με μια καλή πάσα να κάνουμε κάτι καλό. Και οι άλλοι παίζουν ποδόσφαιρο όμως και αμύνθηκαν καλά σε αυτές τις περιπτώσεις. Ξέρω πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι αυτό που πρέπει να έχουμε, είναι υπομονή. Όταν κάτι χτίζεται σε σταθερές βάσεις αξίζει την υπομονή όλων. Την πρώτη χρονιά του Σάντος υπήρχε γκρίνια, έξω και γύρω από την ομάδα αλλά τα επόμενα δύο χρόνια είδατε τι ποδόσφαιρο έπαιξε η ομάδα εκείνη και ακόμα λέμε για αυτή. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή και πολλή δουλειά, που κάνουμε. Χρειάζεται υπομονή και λίγο τύχη που τη στερηθήκαμε σε κάποια παιχνίδια. Επαγγελματίας είμαι.

Προσπαθώ όποτε μπαίνω μέσα να δικαιώνω τον εαυτό μου και τον προπονητή που με επιλέγει. Ας κάνουμε υπομονή για να κάνουμε κάτι καλό για να μπορέσουμε να ελπίζουμε να κάνουμε σε κάτι τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να κοιτάμε όλοι να χτιστεί μια ομάδα. Μας στεναχωρεί που χάσαμε ένα παιχνίδι, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε πως θα χτίσουμε μια ομάδα για το μέλλον η οποία μέσα σε 4-5 χρόνια θα γίνεται καλύτερη. Βλέπω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καινούργια φιλοσοφία και δε μπορούν να βγουν όλα τώρα στο 100%. Ας έχουμε υπομονή γιατί αυτή η προσπάθεια αξίζει".

................................

O εκ των διακριθέντων του σημερινού αγώνα Χάρης Χαρίσης, ανέφερε ...


Για την εικόνα του παιχνιδιού: "Θεωρώ ότι ήρθαμε εδώ να παίξουμε αμυντικά και σε κάποια αντεπίθεση να πετύχουμε κάποιο τέρμα, το καταφέραμε αρκετά καλά αλλά φάγαμε ένα γκολ σε μια φάση ποιότητας του αντιπάλου. Καταφέραμε και με την σειρά μας να πετύχουμε ένα γκολ αλλά ήταν αργά..."

Για το αν θεωρεί τη Κράσνονταρ καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ: "Δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ, είναι ισάξιες ομάδες. Ήμασταν και λίγο άτυχοι αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο".

Για την δήλωση Μαλεζά με την οποία συνέστησε υπομονή: "Δεν ξέρω τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα τώρα ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερο επίπεδο".

Για τις αλλαγές του ΠΑΟΚ στο τρόπο που αγωνίζεται: "Ναι, θεωρώ πως μπορεί ο ΠΑΟΚ να το κάνει, δεν βγήκαν όλα σήμερα, αλλά υπήρχαν διαστήματα που ήμασταν καλοί..."

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4