Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Οκτωβρίου 2022

"Έσωσε" τον βαθμό στο 97'! (2022)


Σαν σήμερα στις 23/10/2022, για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, αν και έχανε ως το 80' με 0-2 ...
 
Σε ένα παιχνίδι που όλα πήγαν στραβά, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος, πάλεψε μέχρι τα τελευταία λεπτά και κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, παρά το γεγονός πως βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ και είδε τρεις παίκτες του να αποχωρούν λόγω τραυματισμού.

Το πρώτο μέρος του αγώνα θα μπορούσε να ήταν ένα σενάριο που έγραψε ο χειρότερος εχθρός της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λέπτου, δυσκολεύτηκε όμως να βρει φάσεις προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Το δυσάρεστα ξεκίνησαν στο 23′ με τον Τσαούση να αποχωρεί δακρυσμένος μετά από πρόβλημα στο δεξί γόνατο. Η ατυχία συνέχισε να χτυπά τον Δικέφαλο με τον Λύρατζη να αποχωρεί κι αυτός με πρόβλημα τραυματισμού και να δίνει τη θέση του στον Α.Ζίβκοβιτς.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο Στάνκο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά στην επαναφορά μετά από δοκάρι του Αστέρα έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.

Η επανάληψη ξεκίνησε όσο άσχημα τελείωσε το πρώτο μέρος. Αρχικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου αναγκάστηκε να κάνει μία ακόμα αλλαγή με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Στο 54′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήγε στη διεκδίκηση με τον Ρεγκίς μέσα στην περιοχή, ο Κουμπαράκης έδειξε στους παίκτες να συνεχίσουν, αλλά ο VAR τον κάλεσε να εξετάσει τη φάση κι άλλαξε την απόφασή του.

Ο Σίτο ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα κι έκανε το 0-2. Κι εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα ο ΠΑΟΚ βρήκε αντίδραση. Έκλεισε τον Αστέρα μέσα στα καρέ του κι άρχισε να τον σφυροκοπά. 
 
Αρχικά οι Νάρεϊ και Ντάντας έχασαν σημαντική διπλή ευκαιρία, ενώ στο 80′ ο ΠΑΟΚ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι με τον Κουμπαράκη μετά από χρήση VAR να δίνει πέναλτι για μαρκάρισμα του Γκαρντάφσκι στον Κωνσταντέλια και τον Κούρτιτς να ευστοχεί για το 1-2.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πήραν ψυχολογία από το γκολ και με τον κόσμο στο πλευρό τους πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στην τελευταία φάση του αγώνα. Κόρνερ Νάρεϊ , κεφαλιά Κούρτιτς, γυριστό Ολιβέιρα και τελικό αποτέλεσμα στην Τούμπα 2-2.
 
Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Κοτάρσκι, Λύρατζης (39' Α.Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32' Σάστρε), Ντάντας (67' Σβαμπ), Κούρτιτς, Ντόουγκλας (67' Κωνσταντέλιας), Νάρεϊ, Ελ Καντουρί (46' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένζα, Τζουκάνοβιτς, Γκαρντάφσκι, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Τιλίκα (89' Κωστέας), Σίτο, Μπαρτόλο (82' Μπενίτο), Κρέσπι (72' Ιγκλέσιας).

.......................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης.

Αναλυτικά o τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε:

Για την διαχείριση του ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Τσαούση και για τις αλλαγές των Σβαμπ και Κωνσταντέλια που έδωσαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα: «Δεν μπορώ να πω ότι η απουσία ενός ποδοσφαιριστή μπορεί να επηρεάσει τόσο πολύ τους υπόλοιπους, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο ο Αστέρας όσο εμείς, μας έλειψε η ένταση στην κυκλοφορία της μπάλας, όπως και της δεύτερης, περισσότερο παίξαμε με τη σιγουριά μιας πάσας πάρα το να φέρουμε τη μπάλα μπροστά και να γίνουμε επικίνδυνοι. Νομίζω πως ακόμη και με τη παρουσία που είχαμε, αν δεν είχαμε κάνει τα λάθη, το πιο «σωστό» αποτέλεσμα θα ήταν το 1-0.

Δεν αντιδράσαμε σωστά στα δύο γκολ που δεχθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε διαφορετικά, αλλά κάναμε ένα λάθος που έφερε το πέναλτι στον αντίπαλο. Ακόμη και σε τέτοιο ματς με πολλά λάθη, δημιουργήσαμε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αντίδραση των παικτών μετά το 0-2 σε αυτό που θέλουμε να χτίσουμε. Μας έδωσαν φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι, ο Σβαμπ περιμένει αυτές τις στιγμές για να αποδείξει αυτό που μπορεί να προσφέρει, ενώ ο Κωνσταντέλιας είναι ένα παιδί με πολύ ποιότητα, παίζει χωρίς άγχος και βγάζει ωραία πράγματα στο γήπεδο, το μόνο που ίσως να μπορεί να διορθώσει είναι η επιπολαιότητα που βγάζει στο γήπεδο μερικές φορές».

Για τις μεταπτώσεις του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια και για τους τραυματισμούς που προέκυψαν: «Αυτό έχει πολλές όψεις, μία από αυτές είναι το γεγονός ότι πολλές φορές δεν σκοράρουμε εύκολα, ενώ και τα λάθη που κάνουμε μας κοστίζουν. Γίνεται προσπάθεια να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στα παιχνίδια. Για τους τραυματισμούς, ο Αντρίγια έσπασε το νύχι στο πόδι του, ο Τσαούσης θα μείνει για περίπου ένα μήνα. Έχει μία κάκωση σε μία μονομαχία με παίκτη του Αστέρα που προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και δεν έβαλε καλά το πόδι του. Ο Λύρατζης έχει ένα θέμα στον προσαγωγό ενώ ο Ελ Καντουρί βγήκε γιατί αισθάνθηκε «βαρύ» το πόδι του και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την κατάστασή του».

Αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα σταθεροποιηθεί μέσα στη σεζόν και αν η διακοπή για το μουντιάλ θα βοηθήσει την ομάδα του: «Ως προπονητής είναι ότι η σκληρή δουλειά φέρνει αποτελέσματα, αλλά αυτή την ώρα με ενοχλεί ότι χάνουμε βαθμούς ακόμη και μετά από επιτυχημένα αποτελέσματα. Με ενοχλεί που βλέπω άλλες ομάδες να σκοράρουν εύκολα και να μη δέχονται γκολ, την ίδια στιγμή που εμείς έχουμε δεχθεί κάποια τέρματα ουσιαστικά στη τελευταία φάση. Παίζει ρόλο και η πίεση και αυτό περιγράφεται σε αυτό που είπα νωρίτερα, ότι μας λείπει η ένταση. Γίνεται πολύ δουλειά που μπορεί να μας προσφέρει σταθερότητα».

...............................................

Την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίζει σε παιχνίδια με αντιπάλους όπως ο Αστέρας εξέφρασε ο Γιάσμιν Κούρτιτς.

Μιλώντας μετά το ισόπαλο παιχνίδι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, ο Σλοβένος χαφ του «Δικεφάλου» τόνισε πως η ομάδα σήμερα ήταν χαλαρή και πρέπει να έχει διαφορετική νοοτροπία αν θέλει να βρεθεί τρόπος για να πάει ένα επίπεδο πιο μπροστά».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματά του μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν είμαι ικανοποιημένος, έπρεπε να κερδίσουμε, πήραμε απλά μια νίκη με τον Ολυμπιακό, με πιο αδύναμες ομάδες πρέπει να καθαρίζουμε από νωρίς, σήμερα δεν είχαμε σωστή συμπεριφορά, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βρούμε τρόπο να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

Για την απόδοση της ομάδας: «Σίγουρα ήμασταν όλοι πολύ χαλαροί με πρώτο εμένα, έχουμε όλοι τις ίδιες ευθύνες πρέπει να κερδίζουμε από νωρίς αυτά τα παιχνίδια και μόνο έτσι θα πάμε ένα επίπεδο μπροστά σαν ομάδα».

Για το αν αντίδραση του ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια: «Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένο εικοσάλεπτο, δεν έχει νόημα αυτό, πρέπει να βρούμε ρυθμό νίκης και να συνεχίσουμε σε όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως όλες οι ομάδες μπορούν να παίξουν. Αν δεν το αλλάξουμε αυτό δεν μπορούμε να πάμε μακριά, πρέπει να έχουμε την ίδια συμπεριφορά σε όλα τα παιχνίδια».

Για την ανάκληση του πέναλτι στο «Καραϊσκάκης» και το σημερινό: «Δεν σημαίνει κάτι, πρέπει να αποδεχθούμε τις αποφάσεις του διαιτητή. Στο Καραϊσκάκης πήραν πίσω ένα καταφανέστατο πέναλτι, αλλά παίξαμε καλά και πήραμε τους τρεις βαθμούς, δεν είμαι καθόλου χαρούμενος για σήμερα, εγώ είμαι έτοιμος από την πλευρά μου αν ο διαιτητής μας δώσει πέναλτι να αναλάβω την ευθύνη».

...............................................

Απογοητευμένος από τη νίκη που δεν ήρθε τελικά, δήλωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης, επισημαίνοντας πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να προσεγγίσει την αναμέτρηση με το ίδιο πάθος που είχε τα τελευταία λεπτά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την έντονη εναλλαγή συναισθημάτων και τι σκέφτεται ο ίδιος: «Νιώθω απογοητευμένος, θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, μας έλειψε η ένταση και το πάθος. Έπρεπε αυτό που δείξαμε στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα να το δείξουμε σε όλο το παιχνίδι. Μας κατηγορώ όλους, μαζί και εμένα. Έπρεπε να το φτιάξουμε. Στα τελευταία λεπτά ισοφαρίσαμε και αν είχαμε και άλλα πέντε λεπτά θα κερδίζαμε. Υπάρχει απογοήτευση, θυμός, για μία νίκη που έπρεπε να πάρουμε και δεν ήρθε τελικά».

Ενώ συνέχισε: «Σήμερα είχαμε περισσότερη κατοχή απ' ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι λογικό. Παρ' όλα αυτά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» , κυριαρχήσαμε. Σήμερα δεν κάναμε τίποτα σωστά, από την αρχή. Όταν τέτοιες ομάδες τις δίνεις ελπίδες, είναι επικίνδυνο γιατί έχουν ποιότητα. Τα τελευταία λεπτά δημιουργήσαμε φάσεις, κάναμε γεμίσματα, αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Έπρεπε να τα κάνουμε όλα αυτά από την αρχή».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4