Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλο διπλό στην Κοπεγχάγη (2021)


Σαν σήμερα στις 21/10/2021, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας την Κοπεγχάγη με 1-2 ...

Μεγάλη νίκη μέσα στο Πάρκεν Στάντιον, μια νίκη που έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα σπουδαίων αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, μια λίστα που συνεχώς μεγαλώνει. 

Η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι δεν ήταν κάποιο γκολ, αλλά μία αποβολή. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Μιτρίτσα βρέθηκε απέναντι από τον Γκραμπαρά, με τον τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης να σταματάει την προσπάθεια του Ρουμάνου εξτρέμ με το χέρι εκτός περιοχής και να βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα.


Λίγο έλειψε ο Μπίσεσβαρ να δώσει άμεσα προβάδισμα στον Δικέφαλο, αλλά ο Γιόνσον έκανε σπουδαία επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ του παίκτη του ΠΑΟΚ, με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Όλο το πρώτο μέρος ουσιαστικά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, ο οποίος απέδωσε καρπούς σε δύο περιπτώσεις.

Ο Δικέφαλος πήρε το προβάδισμα στο 19′ με κεφαλιά του Σίντκλεϊ μετά από εξαιρετική σέντρα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ ο Σέρβος ήταν αυτός που στο 38΄έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Δικέφαλο, όταν πήρε τη μπάλα από τον Μπίσεσβαρ κι από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή με το δεξί, εκτέλεσε τον Γιόνσον για το 0-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, αλλά δεν έχει καλές επιλογές στην τελική ενέργεια, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες.

Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι έπαιξαν τα... ρέστα τους και κι έκαναν το παιχνίδι «ροντέο», καθώς ο Μπίελ στο 80′ με δυνατό σουτ μείωσε σε 1-2 κι έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Στο 84′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε μία δυνατή κεφαλιά του Λεραγκέρ και κράτησε όρθια της ομάδα μας. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τη συγκέντρωσή του και μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που τον έφερε στην κορυφή του ομίλου, έναν βαθμό πάνω από την Κοπεγχάγη.

Οι συνθέσεις:

Κοπεγχάγη
(Γιες Θόρουπ): Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Κοτσαλάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (74′ Λάερτ), Λεράγκερ, Μπόλντουρσον (46′ Σινγκ, 84′ Χόιλουντ), Μπιέλ, Μπόβινγκ (11′ Γιόνσον), Βιντ.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74′ Βαρέλα), Σίντκλεϊ, Σβαμπ (65′ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Α.Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα (87′ Μουργκ), Σφιντέρσκι (84′ Άκπομ).

..........................................

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Κοπεγχάγη - ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά:

Για το αν θα υπήρχε η ίδια εικόνα στο παιχνίδι εφόσον η Κοπεγχάγη έπαιζε με 11 παίκτες: «Δεν το γνωρίζω αυτό, το αποτέλεσμα του αγώνα ορίζεται από συγκεκριμένες στιγμές, σήμερα η κρίσιμη στιγμή ήταν προφανώς η αποβολή του τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης αλλά εμείς το προκαλέσαμε αυτό, ωθήσαμε τα πράγματα για να γίνει αυτό.

Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, υπήρξαν στιγμές που δεν διαχειριστήκαμε σωστά τη μπάλα αλλά ελέγχαμε τον αγώνα στο μεγαλύτερό του κομμάτι. Διαφωνώ σε πολλά πράγματα που ειπώθηκαν από τους δημοσιογράφους, το σύγχρονο ποδόσφαιρο σημαίνει πίεση ψηλά, καταφέραμε να ξεφύγουμε από την πίεση και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Είμαστε μία ομάδα που θέλουμε να εφαρμόσουμε την επιθετική πίεση, στις στιγμές μας δημιουργήσαμε επικίνδυνες ευκαιρίες.

Η Κοπεγχάγη δεν δημιούργησε ευκαιρίες μέχρι το 80′, η δική μας αμαρτία είναι που δεν βάλαμε και άλλα γκολ σήμερα. Είναι φυσιολογικό όταν ο αντίπαλος έχει φουλ μηχανές και καταφέρνει να σκοράρει, να έχει έπειτα ψυχολογικό αβαντάζ σε εκείνο το σημείο αλλά εμείς δεν καταφέραμε να κλειδώσουμε το παιχνίδι. Στα τελευταία δέκα λεπτά έπρεπε να είχαμε την αυτοπεποίθηση για να διαχειριστούμε τη μπάλα λίγο καλύτερα, να βγαίναμε καλύτερα στην επίθεση. Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν και σε κορυφαίες ομάδες γι' αυτό είναι όμορφο το ποδόσφαιρο
».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα: «Είναι σημαντικό που έχουμε ευκαιρίες, δεν γίνεται να σκοράρουμε προφανώς σε όλες, νιώσαμε άγχος προς το τέλος του αγώνα αλλά κάνουμε βήματα μπροστά, το παιχνίδι ήταν όπως αυτά με τον Αστέρα και τον Παναιτωλικό. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να δουλευτούν, δεν είναι μόνο η φυσική κατάσταση ή η τακτική, πρέπει να φτιαχτεί μια γενικότερη κουλτούρα νικητή, έχουμε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κερδίσει κάτι, είναι σημαντικό να φτιάξουμε την κουλτούρα του νικητή στην ομάδα. Ενδεχομένως να θέλουμε και γεμάτο γήπεδο, με γεμάτη Τούμπα μπορούμε να βάζουμε μεγαλύτερη πίεση στον αντίπαλο».

Για την επιλογή της ενδεκάδας και την χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ: «Δεν έχει να κάνει με το ότι ο Μπίσεσβαρ είναι πιο επιθετικογενής από τον Ντόουγκλας. Ο Ντόουγκλας μπορεί να παίξει ως επιτελικός δίνοντας μας διαφορετικά πράγματα από ότι ο «Μπίσε» ή ο Ομάρ (σ.σ Ελ Καντουρί). Μπορεί για το... μάρκετινγκ να είναι αμυντικό χαφ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις. Νομίζω πως η επιλογή των παικτών έγινε με πολλά κριτήρια, την συγκεκριμένη στιγμή πιστεύω πως έπρεπε να γίνει μια διαχείριση σχετικά με τα «φορτία» των παικτών. Μας ενδιαφέρει η πνευματική φρεσκάδα των παικτών, όχι τόσο η σωματική».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την άνοδο στην απόδοση: «Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο, είναι σημαντικό να βελτιώνεται. Μπορεί να μας βοηθήσει στα τρεξίματα, όχι μόνο επιθετικά. Έχουμε και τον Μουργκ που είναι ένας έξυπνος παίκτης και μπορεί να μας δώσει πράγματα στο γήπεδο. Θα υπάρχουν παίκτες που θα παίξουν, παίκτες που θα παίξουν λιγότερο αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι έτοιμοι όλοι να πάρουν τις ευκαιρίες τους».

Για τα τελευταία 20 λεπτά του ματς και το αν οι αλλαγές επηρέασαν την συνοχή της ομάδας: «Θα μπορούσε να ισχύει και αυτό. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να ωριμάσουμε ατομικά και ομαδικά. Είναι φυσιολογικό για έναν παίκτη που θα περάσει ως αλλαγή να μην έχει τον ίδιο ρυθμό με τον παίκτη που αγωνίζεται. Είναι μια κατάσταση που δεν είναι βολική, αν ρωτήσετε τους παίκτες θα σας πουν ότι προτιμούν να παίζουν από την αρχή».

........................................... 

Στην προσωπικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη στάθηκε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στις δηλώσεις του, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Πάρκεν.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι η αντίδραση θεωρώ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις συνθήκες και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη. Δεν έχω καλό οπτικό πεδίο στη φάση του γκολ. Κάναμε τα εύκολα δύσκολα, νομίζω θα μπορούσαμε να το τελειώσουμε πιο εύκολα.

Βγάλαμε προσωπικότητα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τρως ένα γκολ και αρχίζει η πίεση. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, υπάρχουν και κάποια αρνητικά, υπάρχουν και κάποια θετικά και εφόσον υπάρχει πίστωση χρόνου, βελτιώνεις και τα αρνητικά σου.

Υπάρχουν ακόμη πολλά ματς μπροστά μας και πρέπει να παρουσιαζόμαστε σοβαροί σε κάθε ματς. Πρέπει να πηγαίνουμε σε κάθε ματς για τη νίκη, αυτός είναι ο στόχος μας».

...........................................

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σχολίασε την νίκη του ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη...


Αναλυτικά τόνισε:

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο. Είναι σημαντικό που γυρνάμε στο σπίτι με τους τρεις βαθμούς. Έπρεπε να δώσουμε το 200% σε μια δύσκολη έδρα και τα καταφέραμε με τον καλύτερο τρόπο. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι σημαντικό, σε όλα τα ματς πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει τώρα να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για το αν έχει σκοράρει ξανά με το δεξί: «Δεν θυμάμαι αν έχω βάλει ξανά με το δεξί πόδι στον ΠΑΟΚ. Αν δεν είναι το πρώτο, ίσως είναι το δε
ύτερο».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4