Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2022

Πλήρωσε ακριβά τα δικά λάθη του! (2021)


Σαν σήμερα στις 24/10/2021, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας με 2-1 από τον Ολυμπιακό ...

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα στην άμυνα να αποτελείται -από δεξιά προς αριστερά- από τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ. Αμυντικοί μέσοι το δίδυμο Εσίτι - Σβαμπ και μπροστά τους ως τρίτο χαφ ο Αουγκούστο. Δεξιός εξτρέμ ο Α. Ζίβκοβιτς, αριστερός ο Μπίσεσβαρ και στην κορυφή ο Άκπομ.

Το σκορ άνοιξε στο 22΄ με τον Αγκιμπού Καμαρά να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και γράφτηκε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα όμως, στο 29' ο Ελ Αραμπί είχε διπλό δοκάρι και στο 31' ο Μασούρας με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Στο 35' ο Μπίσεσβαρ πέρασε τη μπάλα στο Ζίβκοβιτς, αυτός έκανε το γύρισμα αλλά η προβολή του Σβαμπ πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 58', ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο αφύλαχτος Μιχαηλίδης στο δεύτερο δοκάρι έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βάτσλικ!

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 81' όταν ο ΕΛ Καντουρί έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον νεοεισελθόντα Μουργκ, το σουτ του οποίου δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Βατσλίκ. Ο ΠΑΟΚ αναζήτησε την ισοφάριση μέχρι τέλους, αλλά δεν τα κατάφερε ...

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά (70' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού (83' Κουντέ), Μασούρας (83' Βρουσάι), Ροντρίγκες (46' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί (59' Τικίνιο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (59' Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Αν. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (59' Μιτρίτσα, 78' Μουργκ), Άκπομ (59' Σφιντέρσκι).

.....................................

Διαβάστε τις δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.


Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέφερε:

Για την επιθετική ... ατολμία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο: «Νομίζω πως δεν μπήκαμε στο παιχνίδι με την σωστή στάση, δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση που έπρεπε να έχουμε σε αυτό το ματς. Στο πρώτο λάθος που κάναμε δεχθήκαμε ένα γκολ, αυτό επηρέασε την ομάδα και σταματήσαμε να παίζουμε. Ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε, σκόραρε ξανά και είχε και άλλες ευκαιρίες. Θεωρώ ότι η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη και δεν χωράει καμία αμφιβολία για αυτό. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια μάχη για το ποιος θα επικρατήσει, μετά το 60
ό λεπτό ήμασταν καλύτερη στο γήπεδο και παλέψαμε για να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλία, όμως γενικά η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δίκαιη».

Για την μη χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί και του Βιεϊρίνια από την αρχή του αγώνα: «Νομίζω ότι μετά την κατάσταση που βρισκόμασταν μετά το παιχνίδι της Πέμπτης, κάθε απουσία ήταν σημαντική. Όσον αφορά τον Ελ Καντουρί είχε ένα θέμα το οποίο το αντιμετώπισε την Τρίτη, το πλάνο ήταν να ξεκινήσει στο παιχνίδι της Πέμπτης και το να ξεκινήσει σήμερα εμπεριείχε περισσότερο ρίσκο. 

Όσον αφορά τον Βιεϊρίνια αντιμετωπίζει κάποιους πόνους στον αστράγαλό του, το πλάνο ήταν να μείνει στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ο ίδιος πίεσε να παίξει έστω 20 λεπτά με ένεση. Ο Κούρτιτς πάντα είναι μια απουσία για εμάς και πραγματικά μας προκαλεί μια πληγή στο παιχνίδι μας το να λείπει. Οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν σήμερα δεν είχαν την απαραίτητη ενέργεια μετά το παιχνίδι της Πέμπτης. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα δεν θεωρώ ότι σήμερα χάσαμε το παιχνίδι λόγω της απουσίας κάποιων προσώπων».

Για το αν υπήρξε φάουλ πάνω στον Εσίτι στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού: «Δεν θέλω να σχολιάσω τις αποφάσεις του διαιτητή, δεν έχω δει κάτι οπότε δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Όσον αφορά την φάση με τον Ρεαμπιτσιούκ δεν την έχω δει, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα. Οι άνθρωποι από τον πάγκο μου είπαν ότι ήταν καθαρή παράβαση, αυτό που έχω να πω είναι ότι η σεζόν είναι μεγάλη έχουμε ακόμη 20 ματς στο πρωτάθλημα. Είναι μια κατάσταση που δεν είχαμε την απαραίτητη ενέργεια πνευματικά. Δεν είχαμε εμείς την διάθεση ουσιαστικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά το 60
ο λεπτό: «Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ σήμερα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη πνευματική ενέργεια, ξέροντας να περιμένει το λάθος μας».

Για την κατάσταση του Μιτρίτσα: «Βγαίνοντας αλλαγή ανέφερε ότι σε ένα γλίστρημα το πόδι του άνοιξε και είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακόμη σε τι κατάσταση είναι».

........................................

Τα δεδομένα γύρω από την ήττα του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» σχολίασε ο Τόμας Μουργκ, τονίζοντας την σημαντικότητα του πρώτου μέρους για την εξέλιξη της αναμέτρησης, ενώ όπως είπε ο ΠΑΟΚ δεν είχε την επιθετικότητα που απαιτούνταν.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είδα μια ομάδα που είχε ένα καλό πρώτο δεκαπεντάλεπτο, κάναμε ένα λάθος δεχθήκαμε ένα γκολ. Μας κόστισε στην αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα μικρό σοκ για εμάς. Το συζητήσαμε στο ημίχρονο, βάλαμε ένα καλό γκολ αλλά δεν ήταν αρκετό. Χάσαμε το παιχνίδι εξαιτίας ενός κακού πρώτου μέρους».

Όσον αφορά το τι ειπώθηκε στο ημίχρονο: «Αρχικά όταν ο προπονητής μας λέει κάτι στα αποδυτήρια δεν μπορώ να σας το πω. Το πρώτο ημίχρονο δεν μας πήγε, αυτό που θέλουμε στο β' ήταν να κάνουμε αυτό που ξέραμε πως μπορούμε να κάνουμε και το κάναμε. Γι' αυτό άλλαξε και η εικόνα, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Φυσικά μιλάμε, στο τέλος είναι ποδόσφαιρο και λάθη μπορούν να συμβούν. Είναι ένα παιχνίδι λαθών θέλουμε να το διορθώσουμε αλλά συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός για να τα εκμεταλλευτεί. Πολλές φορές με την συζήτηση δεν λύνεται κάτι».

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι στην Κοπεγχάγη, το πρώτο μέρος απέναντι στον Ολυμπιακό και την σταθερότητα που επιδιώκει η ομάδα να αποκτήσει: «Συμφωνώ, τα πράγματα είναι έτσι. Στον Βόλο είχαμε ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος, αντίθετα με το β' ημίχρονο. Με την Κοπεγχάγη ήμασταν καλοί. Σήμερα ήταν από ένα ημίχρονο. Να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την καλή εμφάνιση μας».

Για το έλλειμμα ενέργειας που έκανε λόγο ο Λουτσέσκου: «Έτσι ήταν, δεν είχαμε την δύναμη και την επιθετικότητα που θέλαμε. Το φτιάξαμε στο β' ημίχρονο. Συμφωνώ με την άποψη του προπονητή».

.................................... 

Στα ατομικά λάθη των παικτών του ΠΑΟΚ απέδωσε την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Στέφαν Σβαμπ.


Ακόμη, ο Αυστριακός μέσος του «Δικεφάλου» προχώρησε σε αυτοκριτική για τις τελευταίες του εμφανίσεις υπογραμμίζοντας πως πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του βοηθώντας πιο ουσιαστικά την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τη μεγάλη προσπάθεια έπειτα από μια βδομάδα με τρία παιχνίδια: «Είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις, στην Ευρώπη, η νίκη στην Κοπεγχάγη, μας ικανοποιεί αλλά στο πρωτάθλημα με έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια δεν μπορεί να είσαι ικανοποιημένος».

Για το τι πληγώνει την ομάδα:
«Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε εμείς κάποια λάθη που έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει τις ευκαιρίες για τα γκολ, στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τον χαρακτήρα μας, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας αλλά πληγωθήκαμε από τα ατομικά λάθη».

Για τη λύση αναφορικά με τα λάθη, αν είναι ατομική υπόθεση των παικτών ή αν λύνονται μέσα από τη συνολική προσέγγιση της ομάδας: «Τα λάθη είναι μέρος του αγώνα, προσπαθούμε να παίζουμε με αυτοπεποίθηση, να κρατάμε κάτω τη μπάλα, να μην παίζουμε με ψηλές μπαλιές, σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να σου κλέψει ο αντίπαλος μπαλιές, πρέπει να το διορθώσουμε, να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να αποφεύγουμε τα λάθη σε τέτοια ματς που κοστίζουν πάρα πολύ».

Για το ότι είχε επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά στα τελευταία ματς δεν συμβαίνει αυτό: «Εξαρτάται το παιχνίδι, τις συνθήκες του κάθε αγώνα, σε κάποια ματς πρέπει να μένεις πίσω και να μην ρισκάρεις λαμβάνοντας υπόψιν το στυλ του αντιπάλου, έστω και έτσι σήμερα είχα την ευκαιρία μου, προσπάθησα να βοηθήσω στο επιθετικό κομμάτι, για να είμαι ειλικρινής πρέπει να βελτιώσω τα τελειώματά μου, όταν χάνεις ευκαιρίες δεν μπορεί να είσαι ικανοποιημένος».

Για την άμυνα του ΠΑΟΚ και πως μπορεί να τη βελτιώσει:
«Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Βόλο, καμία ομάδα, με εξαίρεση τον Oλυμπιακό, δεν σκόραρε πάνω από μια φορά, ο Ολυμπιακός περίμενε τα δικά μας λάθη, τους κάναμε δώρο τα γκολ, σε τέτοια ματς πρέπει να είμαστε συνολικά καλύτεροι για να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4