Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2022

Διπλό στην Τρίπολη με Βιεϊρίνια (2021)


Σαν σήμερα στις 19/9/2021, για τη 2η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης με 0-1...

Ο ΠΑΟΚ είχε την ουσία, βρήκε γκολ, έπαιξε καλή άμυνα κι είχε σε εξαιρετική μέρα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν.

Οι Βιεϊρίνια, Βαρέλα και Μιχαηλίδης πήραν θέση στην άμυνα μαζί με τους Σίντκλεϊ και Πασχαλάκη, ο Σβαμπ ξεκίνησε στα χαφ δίπλα στον Κούρτιτς κι ο Σφιντέρσκι αντικατέστησε τον Άκπομ στην κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά κι έψαξε το γρήγορο γκολ, με τους Μιτρίτσα και Μουργκ να χάνουν από μία ευκαιρία στο 2′. Ο Αστέρας μετά το 15′ ισορρόπησε και πήρε μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν δημιούργησε κάτι αξιόλογο, πέρα από μία κεφαλιά του Σίτο, για να έρθει η φάση του 27′, που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι.

Ο Μπίσεσβαρ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Κανελλόπουλο, ο Μανούχος αφού τσέκαρε τη φάση στο VAR υπέδειξε την άσπρη βούλα κι ο αρχηγός Βιεϊρίνια ευστόχησε και γιόρτασε με γκολ την 250
η συμμετοχή του με τον Δικέφαλο.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία καλή επέμβαση του Πασχαλάκη σε απευθείας φάουλ του Άλβαρες κι αρκετό... ξύλο και πολλές διακοπές.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καλά, έκαναν πολλά λάθη κι ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Όσο πλησιάζαμε προς το τέλος της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την πίεση τους προς την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν εκεί.

Αρχικά απέκρουσε κεφαλιά του Μπαράλες, στη συνέχεια σουτ του Βαλιέντε, μετά μπλόκαρε τη μπάλα μετά από δοκάρι του Μπαράλες, ενώ στις καθυστερήσεις είχε απάντηση στα σουτ τον Ρεγκίς και Μπενίτο.

Ο ΠΑΟΚ στην άλλη πλευρά του γηπέδου βρήκε χώρους αλλά δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη.Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ανθρώπους του Δικεφάλου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα.

Οι συνθέσεις:

Aστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος. Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Άλβαρες (Τασουλής 81'), Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (Σανταφέ 66'), Κρέσπι, Σίτο (Γκόμες 66'), Καπίγια ( Μπενίτο 82'), Μπαράλες.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο 52'), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (Εσίτι 71'), Κούρτιτς, Μουργκ (Αουγκούστο 77'), Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα (Α.Ζίβκοβιτς 77'), Σφιντέρσκι (Άκπομ 77').

....................................

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μίλησε μετά από την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό μια ομάδα να κερδίζει ακόμα και όταν δεν είναι στην καλή της μέρα.


Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά είπε: «Να συγχαρώ την ομάδα της Τρίπολης που έπαιξε πολύ καλά. Είναι μια πολύ καλή ομάδα η Τρίπολη, βγάζει υγεία και της εύχομαι τα καλύτερα».

Για την δική του πολύ καλή εμφάνιση: «Δούλεψα μια μέρα παραπάνω γι' αυτό το παιχνίδι γιατί η Τρίπολη είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλά στημένα. Έχω πει ότι είναι σημαντικό ακόμα και στα παιχνίδια που δεν είσαι καλός να κερδίζεις. Σήμερα δεν παίξαμε καλά αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί πρέπει να δουλέψουμε πολύ με τον κόουτς για να μας περάσει όλα αυτά που θέλει».

Για το αν μπορεί να αποτελέσει τη σταθερά του ΠΑΟΚ στο τέρμα: «Εγώ θα μιλήσω για το τι μπορώ να κάνω καλά εγώ. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να βελτιώνεται συνεχώς. Η λέξη - κλειδί είναι η διάρκεια. Να μην υπάρχουν μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοση μου. Ότι και να πω εγώ ο αγωνιστικός χώρος είναι ο καθρέφτης. Θέλω να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, να βοηθάω την ομάδα μου».

....................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, μίλησε μετά από τη νίκη της ομάδας του επί του Αστέρα Τρίπολης, σχολιάζοντας πως είχε συζητήσει με τους παίκτες του ότι πρέπει να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης πάση θυσία.


Αναλυτικά όσα είπε:

Αρχικά σχολίασε: «Μεγάλη νίκη, είχαμε συζητήσει πριν από αυτό το παιχνίδι ότι έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία σε μια δύσκολη έδρα.

Είναι θέμα πνεύματος, ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς γενικότερα, είχαμε ένα ταξίδι στο Γιβραλτάρ, είχαμε το παιχνίδι στα Γιάννενα, έπρεπε να προσαρμοστούν και οι τελευταίες μεταγραφές οπότε ήταν μια περίοδος πίεσης.

«Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε τις τέλειες τοποθετήσεις. Είχαμε τη δυνατότητα στο τρανζίσιον να τελειώσουμε το παιχνίδι, ωστόσο ναι θα μπορούσαμε να πούμε ότι σταθήκαμε και τυχεροί». 

Για τον Καγκάβα: «Θα πρέπει να διαχειριστώ την εναλλαγή των 7 ξένων ποδοσφαιριστών στο ροτέισον οπότε ήταν δική μου απόφαση».

....................................

Ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε η νίκη στην Τρίπολη...


Αναλυτικά ο Φερνάντο Βαρέλα τόνισε:

«Μετά τις νίκες επιτρέπεται να χαμογελάς. Ξέραμε ότι ήρθαμε σε μια δύσκολη έδρα, δεν είχαμε περιθώριο μετά το αποτέλεσμα της πρώτης αγωνιστικής και έπρεπε να πάρουμε τη νίκη. Πετύχαμε το στόχο μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να βελτιωθούμε, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η νίκη».

Όσον αφορά τη νοοτροπία κι αν αυτή η νίκη, μπορεί να βοηθήσει στην αυτοπεποίθηση, είπε: «Μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στα παιχνίδια μας. Είμαστε στην αρχή ακόμα. Έχουμε πετύχει κι έχουμε δουλέψει πολλά με αυτόν τον προπονητή, αλλά έλειπε δύο χρόνια, οπότε είμαστε ξανά στην αρχή. Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία θα γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζητάει».

Για τη συνέχεια, σχολίασε: «Για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση πρέπει να έρχονται οι νίκες. Για να έχουμε τη μόνιμη αυτοπεποίθηση που θέλει ο προπονητής, χρειάζονται πολλές νίκες. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι τη διακοπή, γιατί η νοοτροπία του νικητή, απαιτεί χρόνο. Ακόμα και σε παιχνίδια όπως σήμερα που δεν ήμασταν καλοί, πρέπει να παίρνουμε τις νίκες για α μπορέσουμε να χτίσουμε αυτήν τη νοοτροπία».

Τέλος, για τις διάφορες αναγκαστικές αλλαγές προσώπων στην άμυνα, σημείωσε: «Είναι λογικό ένας παίκτης που δεν αγωνίζεται, να χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει χημεία, ειδικά στην άμυνα. Είμαστε ακόμα στην αρχή και δεν έχουμε συνολική εικόνα για το ποιος θα είναι βασικός. Ο προπονητής δίνει ευκαιρίες σε όλους για να ξέρει που θα επενδύσει. Πρέπει να περάσουν 15-20 παιχνίδια για να έχουμε εικόνα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4