Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Αυγούστου 2022

Νίκη - πρόκριση για τον σοβαρό ΠΑΟΚ! (2021)


Σαν σήμερα στις 12/8/2021, o ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 στην Τούμπα την Μποέμιαν (Bohemian FC), στον επαναληπτικό αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League, της περιόδου 2021-2022...

Μόλις στο 4′ μετά από κόρνερ του Α.Ζίβκοβιτς , η μπάλα κατέληξε στον Μπίσεσβαρ κι αυτός με μία εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Σβαμπ , ο οποίος με το κεφάλι έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ με την ψυχολογία στα ύψη μετά το γρήγορο γκολ πίεσε για να αυξήσει το προβάδισμά του, με τους Ιρλανδούς να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Το 2-0 έκανε ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο 28′. Ο μέσος του Δικεφάλου πήρε την ασίστ από τον Ομάρ Ελ Καντουρί κι από θέση τετ α τετ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα για να πάρει ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα συνολικά στη σειρά.

O Καντουρί ήταν ο πρωταγωνιστής στις δύο σημαντικότερες φάσεις μέχρι την ανάπαυλα. Ο Μαροκινός αρχικά σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, αλλά ο επόπτης και ο διαιτητής δεν το μέτρησαν λανθασμένα καθώς στο replay φάνηκε πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Ο μέσος του Δικεφάλου έχασε μία σημαντική ευκαιρία λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου καθώς αστόχησε μετά από πάσα του Α.Ζίβκοβιτς .

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ έκανε καλή διαχείριση του αποτελέσματος, είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο στιγμές που βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα του Δικεφάλου.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου πέτυχε το στόχο της, έδειξε βελτιωμένη σε σχέση με την αναμέτρηση στο Δουβλίνο και πλέον περίμενε τη Ριέκα στην Τούμπα την επόμενη Πέμπτη για την πρώτη αναμέτρηση των Play Offs του UEFA Europa Conference League.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85' Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (73' Εσίτι), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (85' Μουργκ), Καντουρί, Α.Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73' Σφιντέρσκι).

Μποέμιανς (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λάιονς (86' Φίλι), Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ (62' Γουόρντ), Ντεβόι (85' Μαχόν), Μπαρτ, Τίρνεϊ (78' Λέβινγκστον), Κέλι.

....................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη του ΠΑΟΚ - Μποέμιανς.

Αναλυτικά:

Για το ότι χάθηκαν κάποια γκολ που έκανε αγχωτικό το φινάλε:
«Φυσικά υπήρξε άγχος, αλλά αυτό θα περάσει με το χρόνο, με τις κατάλληλες συνθήκες και την τέλεια κατανόηση μεταξύ μας θα τα διορθώσουμε, δεν θα υπάρξουν παρόμοια προβλήματα. Η πρόκριση είναι όμως σημαντική , είμαι ικανοποιημένος, από την εμφάνιση, ευκαιρίες που ενδεχομένως θα έκανα το παιχνίδι μεγαλύτερο. 

Είχα στιγμές που δεν ήμουν ικανοποιημένος, από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε κάποια διαστήματα, θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, όταν ο αντίπαλος άρχισε να πέφτει στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογίας, αλλά όλα αυτά θα έρθουν με το χρόνο».

Τι άλλαξε στη νοοτροπία του Μπίσεσβαρ και του Ελ Καντουρί: «Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, παίζουν σε μια ομάδα που θέλει να έχει επιτυχίες και η ομάδα η ίδια προσπαθεί να κάνει αυτή την αλλαγή νοοτροπίας στους ποδοσφαιριστές. 

Ξέρω και τους δύο, έχουν ποιότητα, με ταχύτητα σκέψης και αν βρίσκονται στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας μπορούν να κρίνουν καταστάσεις στο παιχνίδι. Αυτή είναι η κατάσταση στην ομάδα, αυτό θέλουμε για όλους τους ποδοσφαιριστές, κρατάμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα και τη νοοτροπία που χτίζουμε».

Για το αν λείπει η ταχύτητα και αυτό είναι συνειδητή απόφαση: «Έχουμε επίσης παίκτες που έχουν ταχύτητα, είναι ισορροπημένη ομάδα. θα πρέπει να γεμίσουμε κάποια στοιχεία του ρόστερ. Η προσωπικότητα είναι σημαντική, αλλά θα πρέπει να χτίσουμε τη νοοτροπία της ομάδας, δουλεύουμε συνεχώς μεταξύ μας. Ήταν δύσκολη κατάσταση για μας, κόντρα σε μια ομάδα που έχει παίξει επίσημα παιχνίδια. 
 
Εμείς είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε με αλλαγές στην προετοιμασία, ήρθαν και έφυγαν ποδοσφαιριστές, είναι διαφορετική κατάσταση, έπαιξαν ρόλο το ότι τα παιχνίδια ήταν κοντά, έπαιξε ρόλο στην απόδοση. Η ένταση είναι ένα κομμάτι που μπορούμε να αποκτήσουμε όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο συνοχής, για την ταχύτητα έχουμε κάποιους που έχουν αυτό το στοιχείο και οι στόχοι που κοιτάμε , θέλουμε να έχουν αυτό το στοιχείο έξτρα».

Για τον Κούρτιτς: «Είμαι ικανοποιημένος για όσο αγωνίστηκε, είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορεί να αγωνιστεί για αυτά τα λεπτά, έδωσε πολλά με την προσωπικότητα του και το πως ερμήνευσε τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι».

Για την Ριέκα και αν θα έχει στη διάθεση του μέχρι τότε κάποιες μεταγραφές: «Με ξέρετε καιρό ή έρχομαι πρώτη φορά; Αν έρθει σήμερα ή αύριο θα αγωνιστεί άμεσα; Με ρίσκο να τον κάψουμε, γιατί δεν είναι μόνο το καινούριο περιβάλλον, αλλά οι ελπίδες που θα έχουν όλοι από αυτόν, ενδεχομένως να τον οδηγήσει σε κακή επίδοση και αργότερα θα υπάρχει κακή κριτική για τον ίδιο. 

Θα είναι σημαντικό αν έρθουν ποδοσφαιριστές τόσο άμεσα, θα είναι σημαντική η βοήθεια μιας και έχουμε τα παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Για τη Ριέκα: «Είναι ένας αντίπαλος για τον οποίο θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη μάχη που ακολουθεί».

Για το τι κρατάει σαν θετικό από αυτά τα δύο παιχνίδια: «Κρατάω τη διαδικασία να προχωράμε μπροστά. Το να μαθαίνουμε να παίζουμε όλοι μαζί, να αποκτούμε αυτοπεποίθηση και το πως δουλέψαμε γι' αυτό. Φανταστείτε να γινόταν στο τέλος η φάση της Μποέμιαν γκολ, αυτή η κατάσταση μας δίνει χρόνο να προετοιμαστούμε και να γίνουμε δυνατοί».

.....................................

Ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη απέναντι στην Μποέμιαν (2-0) και συνέχισε το ευρωπαϊκό του ταξίδι, με τον Στέφαν Σβαμπ που ήταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, να σχολιάζει τις εντυπώσεις του από την γεμάτη Τούμπα, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα των σκέψεων του για τον αντίπαλο της επόμενης φάσης.

Ο Αυστριακός μέσος που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, παρουσία κόσμου παίρνοντας μια γεύση από την «θερμή» ατμόσφαιρα της Τούμπας, στάθηκε στο γεγονός, ενώ παράλληλα μίλησε και για την δυσκολία του αγώνα με την Μποέμιαν.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι σημαντικό να περάσουμε στον επόμενο γύρο και φυσικά ήταν σημαντικό να σκοράρουμε, ήταν πολύ ωραίο να μπαίνεις να παίζει για πρώτη φορά με κόσμο στο γήπεδο, σημαντικό το γκολ που πετύχαμε. Είναι όνειρο να αγωνίζεσαι στη Τούμπα».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να προετοιμαστούν ψυχολογικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα απέναντι στην Μποέμιαν: «Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτά τα παιχνίδια, είναι το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Γνωρίζαμε πως είχαμε έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερα προετοιμασμένος από εμάς και έχει περίπου 20 παιχνίδια στα πόδια του. Ωστόσο συνολικά οι εικόνα και των δύο αγώνων και το αποτέλεσμα πιστεύω πως είναι δίκαιο».

Για το ποια αντίπαλο προτιμάει ανάμεσα σε Χιμπέρνιαν ή Ριέκα: «Δύσκολο να σκεφτώ την αντίπαλο που προτιμώ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ξέρουμε πως η Χιμπέρνιαν, έχει παρόμοιο στυλ με την Μποέμιαν. Δεν χρειάζεται να διαλέξουμε εμείς αντίπαλο, εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4