Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Αυγούστου 2022

Νίκησε τον Αστέρα με το μυαλό στην Μπενφίκα (2018)


Σαν σήμερα στις 25/8/2018, o ΠΑΟΚ κέρδισε δύσκολα στην Τούμπα τον Αστέρας Τρίπολης, με 1-0, την 1η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2018-2019...

O Δικέφαλος πήρε τη νίκη μετά από καλή εμφάνιση κατά διαστήματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ναι μεν έπαιξε κλειστά ως το σημείο που σημειώθηκε το γκολ (58'), αλλά προς το τέλος της αναμέτρησης βγήκε την επίθεση και προσπάθησε να κάνει τη ζημιά, έχοντας μια δυο καλές στιγμές!

Μπροστά σε 20.000 θεατές, ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 8
ο λεπτό, όταν ο Παπαδόπουλος με φοβερή απόκρουση σε σουτ του Ζαμπά, μετά από γύρισμα του Ουάρντα, έσωσε την εστία του από το 1-0. Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις μπροστά στην πολυπρόσωπη άμυνα του Αστέρα.

Πάντως στο 28ο λεπτό, είχαμε νέα φοβερή απόκρουση του Παπαδόπουλου σε κεφαλιά του Σάκχοφ, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει στο πρώτο 45λεπτο τον Κουτσιαύτη που χάρισε την 2η κίτρινη στον Κώτσιρα αφήνοντάς τον στο παιχνίδι... Στην εκπνοή του ημιχρόνου, φάνηκε να γίνεται φράγμα στον Ουάρντα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Κουτσιαύτης δίπλα στη φάση δεν είδει κάτι...

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 58ο λεπτό, με τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από τον Παπαδόπουλο. Μπίσεσβαρ, Βέρνμπλουμ και Ακπόμ ήταν οι αλλαγές του Λουτσέσκου, με την ομάδα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού να δείχνει πως έχει το μυαλό στο μεγάλο ματς της Τετάρτης με την Μπενφίκα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίδης, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (73' Βέρνμπλουμ), Σάκχοφ, Ζαμπά (67' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82' Ακπόμ). Αναπληρωματικοί: Ρέι, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βέρνμπλουμ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ορτέγκα (79' Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας (46' Κυριακόπουλος), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (88' Ρόλε), Μανιάς, Καλτσάς.

Δηλώσεις:

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη νίκη και την απόδοση των παικτών του στην αναμέτρηση... Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Κάθε παιχνίδι και κάθε διοργάνωση, είναι μία διαφορετική ιστορία. Το γεγονός ότι δεν είχαμε ένα πιο εύκολο παιχνίδι, ήταν δικό μας λάθος. Θα έπρεπε να σκοράρουμε νωρίτερα, είχαμε 4-5 μεγάλες ευκαιρίες και ο τερματοφύλακας τους ήταν φοβερός σήμερα. Στα τελευταία 20 λεπτά ήμασταν υπερόπτες. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα και περισσότερα από τους παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ίσως να χρειάζονταν περισσότερο χρόνο, για να αλλάξουν το ρυθμό του παιχνιδιού".

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκαν πολλοί από τους παίκτες που θεωρούνται βασικοί: "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα σύνολο παικτών. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε επαγγελματικά δεδομένα. Και η Μπενφίκα έπαιξε σήμερα με πολλούς βασικούς. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαμε καλά, για 70 λεπτά βλέπαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το πρόβλημα μας, ήταν το τελευταίο 20λεπτο".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του αγώνα:
"Όλα μαζί έπαιξαν ρόλο. Υπήρχε κούραση από το ματς της Τρίτης, ταξιδεύαμε όλο το βράδυ, δεν ήταν ένα εύκολο πρόγραμμα γενικότερα. Υπάρχουν και οι νέοι παίκτες, που πρέπει να καταλάβουν λίγο τη σωστή, πότε πρέπει να κρατήσουν μπάλα, πότε πρέπει να κάνουν κάποιες ενέργειες. Χάσαμε λίγο την ισορροπία μας, για αυτό με βλέπετε να είμαι λίγο νευρικός αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες, είμαι πραγματικά περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει και για όσα έχουμε μπροστά μας. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να είμαι λίγο νευριασμένος, αλλά και περήφανος για αυτούς".

Για τον Βέρνμπλουμ: "Πρώτα από όλα, έπαιξε γιατί ο Κάνιας δεν είχε άλλες ανάσες, η ενέργεια του τελείωνε. Ξέρω ότι είναι κόντρα σε αυτό που έχω πει τόσο καιρό, το γεγονός ότι έπαιξε ένας παίκτης που δεν είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά κάτι έπρεπε να κάνουμε σε αυτό το σημείο. Θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε λίγο καλύτερα και κάποιες άλλες καταστάσεις, να μην είμαστε υπερόπτες, γιατί σε κάποιες φάσεις ψάξαμε το σόου. Χάνοντας μπάλες με αυτόν τον τρόπο, δίνεις δύναμη στον αντίπαλο να σε πιέσει κι έτσι μπορείς να ρισκάρεις και τους βαθμούς".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει στο ρόστερ του 4 κεντρικούς μέσους: "Θα ήταν κρίμα για τον Χαρίση να ήταν εδώ και να μην είχε τη δυνατότητα να παίξει. Έχουμε 4 κεντρικούς χαφ και μετά τη διακοπή θα μπούμε και στη διαδικασία του ροτέισον. Είναι πολύ προτιμότερο να πάει να παίξει κάπου βδομάδα με βδομάδα τα παιχνίδια του".

Για το πέναλτι και τις δηλώσεις των ανθρώπων του Αστέρα: "Όταν είσαι μπλεγμένος σε μία κατάσταση, βλέπεις μόνο την μεριά σου. Ένα σημείο κλειδί ήταν στο πρώτο μέρος, όταν ένας παίκτης του Αστέρα έπρεπε να δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ήμουν στον πάγκο, δεν μπορούσα να δω αυτή τη φάση. Για μένα είναι πέναλτι. Κάποιες φορές είναι ισορροπία, δίνεις και παίρνεις".

Για την απόδοση των Σάκχοφ και Ελ Καντουρί:
"Δημιούργησαν ευκαιρίες. Είμαι ικανοποιημένος, πήγαν στο χώρο, πάτησαν στην περιοχή του αντιπάλου και ήταν καλοί. Στο τελευταίο 20λεπτο θα έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα την μπάλα".

Πόντους Βέρνμπλουμ μίλησε για το ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ και την επερχόμενη μάχη κόντρα στην Μπενφίκα...

Για την θερμή υποδοχή από τον κόσμο του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο του στο ματς:
 
"Σημαίνει πολλά. Ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα αυτό το υπέροχο καλωσόρισμα. Το πιο σημαντικό ήταν, ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Τέτοια παιχνίδια, ειδικά στην έδρα σου, πρέπει να τα κερδίζεις. Έπρεπε να πάρω κι εγώ λίγο χρόνο και να αγωνιστώ".

Για τις πρώτες εντυπώσεις του στην νέα του ομάδα:
"Είναι πολλά καινούργια πράγματα εντός και εκτός γηπέδου. Προσπαθώ να τα μάθω όλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι στην ομάδα, οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές, με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που παίζω εδώ".

Για το πότε θα είναι 100% έτοιμος: "Δεν ξέρω ακριβώς. Νιώθω καλύτερα κάθε μέρα και ελπίζω να μην πάρει πολύ καιρό".

Για το ματς με τη Μπενφίκα: "Ελπίζω ότι θα προκριθούμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και πιστεύω ότι θα το κάνουμε. Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά στην έδρα της Μπενφίκα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση".

Ο Άνχελ Κρέσπο τοποθετήθηκε για την νίκη και τη μεγάλη αναμέτρηση που ακολουθεί κόντρα στην Μπενφίκα...

Για τη σημασία της νίκης: "Ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Είναι μια καλή περίοδος αλλά και δύσκολη γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια. Το καταφέραμε και πάμε στο επόμενο παιχνίδι".

Για την εικόνα στα τελευταία λεπτά:
"Δε νομίζω ότι σκεφτόμασταν το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε πολύ κουρασμένοι. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα σε αυτήν την περίοδο, ειδικά στο Champions League που το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Χρειάζεται χρόνος για να επανέλθουμε. Όσοι αγωνιστήκαμε και την Τρίτη και σήμερα, ήταν πολύ δύσκολο. Τώρα θα ανακάμψουμε για το παιχνίδι της Τετάρτης".

Για τις αλλαγές στην ενδεκάδα:
"Έχουμε 25 παίκτες στο ρόστερ και ο καθένας, είναι χρήσιμος για την ομάδα. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν. Και σήμερα, μας βοήθησαν πολύ και θεωρώ ότι μέσα στη σεζόν, όλοι θα βοηθούν για να μπορούμε να κερδίζουμε".

Για την προσωπική του απόδοση στα φετινά ματς:
"Πάντα προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Όταν παίζεις κόντρα σε ομάδες όπως η Μπενφίκα, είναι λογικό να έχουν περισσότερη δράση οι αμυντικοί. Ελπίζω στο επόμενο παιχνίδι, να μην είμαι εγώ ο πολυτιμότερος, γιατί αν είναι πάλι πολυτιμότερος αμυντικός ίσως να μην είναι καλό για την ομάδα".

Για το ματς της Τετάρτης με την Μπενφίκα: "Ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο. Ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στην ιστορία του ΠΑΟΚ, Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το πετύχουμε".

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για την αγχωτική επικράτηση του ΠΑΟΚ και το ιστορικό ματς με την Mπενφίκα που ακολουθεί..

"Ήταν δύσκολο το θέμα διαχείρισης. Έπρεπε να παίξουμε έξυπνα, γιατί κάποιοι παίκτες έπρεπε να κρατήσουν δυνάμεις για το επόμενο. Μας δυσκόλεψαν αλλά πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Τελικός το ματς με την Μπενφίκα, θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να περάσουμε στους ομίλους.

Ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση με τους δυο αγώνες. Μας βοήθησε σε αυτό ο προπονητής που μας έβαλε στο κλίμα. Έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Άλλωστε ο στόχος μας είναι διπλός, να βγούμε πρωταθλητές και να περάσουμε στους ομίλους.

Οι ευκαιρίες που μας έκαναν, είναι θέμα συνολικής λειτουργίας, ενώ υπήρχε και ο παράγοντας κούραση με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Οι τερματοφύλακες είχαν δουλειά σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, ακόμα και στον αγώνα της Μάντσεστερ Σιτι σήμερα. Ήταν ευχάριστο που πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Αυτή η νίκη είναι λιθαράκι για να κερδίσουμε το επόμενο. Ξεκινάει ένας Γολγοθάς και θέλουμε να είμαστε αντάξιοι του ονόματος του ΠΑΟΚ.

Όπως δουλεύουμε με τον προπονητή θα δουλέψουμε και τώρα για τη Μπενφίκα. Πρέπει να περάσουμε στους ομίλους!"

Ο MVP της αναμέτρησης Αμρ Ουάρντα μίλησε για την νίκη κόντρα στον Αστέρα και το επερχόμενο ματς με την Μπενφίκα...

"Παίζουμε κάθε τρεις μέρες, έχουμε ταξίδια και η ομάδα είναι κουρασμένη. Τα δέκα λεπτά που χάσαμε τη μπάλα δεν ήταν κάτι τραγικό. Το σημαντικό είναι το παιχνίδι της Τετάρτης, που παίζεται η πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Σκόραρα με τη Μπενφίκα, αλλά βοήθησε και η ομάδα. Δεν παίζω μόνος μου. Προσπαθούμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα δούμε πως θα πάει το παιχνίδι της Τετάρτης. Θέλουμε να φέρουμε την ομάδα πιο κοντά στο όνειρο της".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4