Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Αυγούστου 2022

Νίκη στο φιλικό με την Queens Park Rangers (2014)

Σαν σήμερα στις 9/8/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο Λονδίνο, την QPR (Queens Park Rangers FC), την οποία νίκησε με 1-0...

Αυτό ήταν το 8ο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ εκείνη την περίοδο και η ομάδα έφτασε στη νίκη παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο...
 
Έχοντας τη συμπαράσταση 100 οπαδών του που βρέθηκαν στο Λόφτους Ρόουντ του Λονδίνου, ο Δικέφαλος πήρε μια φιλική νίκη, σε μια πόλη που του πηγαίνει πολύ, όπως έχει δείξει η ιστορία.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα και Ρατς στην άμυνα, Κάτσε και Μαντούρο αμυντικά χαφ, με τον Γκολάσα, Σαλπιγγίδης, Μακ στη μεσαία γραμμή και ο Αθανασιάδης στην επίθεση.

Στο πρώτο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ πίεσε την ΚΠΡ, έκλεψε μπάλες αλλά δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε σημαντικές ευκαιρίες, καθώς έλειπε από την ομάδα η καλή τελική πάσα που θα δημιουργούσε καταστάσεις στην εστία του Γκριν.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας με τους γηπεδούχους στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου να ανεβαίνουν μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργούν σε μια δυο περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν τον Γλύκο.

Δεν έλειψαν και πάλι για τους παίκτες μας κάποια αβίαστα λάθη, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του τεχνικού του ΠΑΟΚ, καθώς ο περιορισμός τους είναι κάτι στο οποίο ο Αναστασιάδης επέμενε από τα πρώτα ακόμη φιλικά.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Έτσι στο 50' χάθηκε τεράστια ευκαιρία όταν το σουτ του Μακ, το απέκρουσε ο Γκριν, η μπάλα βρέθηκε στον Αθανασιάδη ο οποίος προ κενής εστίας, με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!

Στο 67' σημειώθηκε το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Ο Σαββίδης βρήκε τον Αθανασιάδη, αυτός τον Περέιρα από αριστερά, που έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Χιλ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια όμως ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι καλή αμυντική λειτουργία και ουσιαστικά δεν απειλήθηκε με εξαίρεση τη φάση του 73' όταν κεφαλιά του Όστιν την απομάκρυνε ο Σπυρόπουλος πάνω στη γραμμή .,

Μελανό σημείο στο ματς ο τραυματισμός του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος υπέστη ρήξη του έξω μηνίσκου και χειρουργήθηκε (αρθροσκόπηση) τρεις μέρες αργότερα...

Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε βελτιωμένος σε σχέση με τα περισσότερα φιλικά που έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του και άφησε ελπιδοφόρα μηνύματα για τη συνέχεια.

Το επόμενο και τελευταίο φιλικό του Δικεφάλου ήταν προγραμματισμένο την Πέμπτη 14/8 στην Τούμπα με αντίπαλο την Ίντερ...

Οι συνθέσεις:

QPR (
Queens Park Rangers): Γκριν, Σίμπσον, Κόλκερ, Φέρντιναντ (57' Ονουόχα ), Μπάρτον (57' Χιλ), Όστιν, Ράιτ-Φίλιπς, Μάτς, Φόρλιν, Νταν, Χογιέτ (57' Ζαμόρα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος (71' Γιακουμής), Κίτσιου (46' Κωνσταντινίδης, 58' Τζιόλης), Ρατς (66' Σπυρόπουλος), Βίτορ (46' Σκόνδρας), Τζαβέλλας (46' Κατσικάς), Κάτσε, Μαντούρο (71' Τσανδάρης), Μακ (71' Ποζαντζίδης), Γκολάσα (66' Σαββίδης), Σαλπιγγίδης (66' Περέιρα), Αθανασιάδης (71' Κουλούρης).

...............................

Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το τέλος του φιλικού με την QPR, τονίζοντας ότι η ομάδα μπορεί και πρέπει να παίζει πιο απλά...

Τα όσα είπε:

"Ήταν ένα ματς προπόνησης. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Έπρεπε να παίζουμε πιο απλά. Αρκετές φορές τα παιδιά κάνουν τα δύσκολα απλά και δεν τελειώνουν τις φάσεις. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών όμως έχουμε πολύ δουλειά".

Για το ντεμπούτο του Τζιόλη: "Αυτή είναι η δουλειά μου, να ελέγχω τα παιδιά, όλους τους παίκτες. Έχω βγάλει συμπεράσματα για κάποια παιδιά, δεν τα έχω βγάλει, όμως, ολοκληρωτικά για όλους. Πρέπει να είμαι πολύ προσεχτικός. Πάντα το αποτέλεσμα μετράει για την ψυχολογία των παιδιών. Σε αυτό το γήπεδο δεν μπορείς να κάνεις εύκολα λάθη και εμείς θέλουμε τέτοιον αγωνιστικό χώρο να παίζουμε".

Για τα ματς με την Ζίμπρου στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ: «Δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι στις 21 Αυγούστου. Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουμε πως είναι ο αντίπαλος, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε πως θα είμαστε εμείς. Θα την δούμε την ομάδα, αλλά πρέπει από την πλευρά μας να τρέξουμε και να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει ποδοσφαιριστή στη θέση του αριστερού χαφ:
«Ο Φακούντο δεν είναι αριστεροπόδαρος; Είναι... Και η Μπαρτσελόνα θέλει μεταγραφές, έτσι και εμείς, αλλά ψάχνει έναν καλό παίκτη, κι αν τον βρει θα τον πάρει. Έτσι και εμείς αν τον βρούμε θα τον πάρουμε...»!

Για την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του μέσα στο γήπεδο: «Χαίρομαι που βλέπει ο κόσμος τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην αντιδρούν ακόμη και σε σκόπιμα χτυπήματα. Αυτό το ζητάω και αυτό κάνουμε. Όταν αναγκάζεις τον αντίπαλο να μην παίξει ποδόσφαιρο και να παίξεις αντιαθλητικά σημαίνει ότι έχεις κάνεις πρόοδος».

.......................................

Ο Κυριάκος Σαββίδης μίλησε για το παιχνίδι με την QPR και σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας, σημειώνοντας πως μέρα με τη μέρα υπάρχει βελτίωση.

Πιο συγκεκριμένα:

"Η ομάδα σήμερα είχε την κατοχή, ήμασταν καλύτεροι, στο τέλος ήρθε και το γκολ. Μέρα με την μέρα η ομάδα βελτιώνεται, σίγουρα όταν είσαι σε μία τέτοια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ σε βοηθάει. Για όλα τα παιδιά είναι κάτι σημαντικό. Ο μέσος όρος ηλικίας έχει κατέβει και θεωρώ ότι όλοι θα έχουμε την ευκαιρία. 
 
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να μας κρατήσει ο προπονητής. Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδας, όλες οι ομάδες θέλουν να τον κερδίσουν. Πέρσι η ομάδα δεν πήρε κάποιον τίτλο, το κλίμα φέτος είναι καλύτερο, έχουμε δέσει και όλα θα πάνε καλά".

Για την αψιμαχία με τον Μπάρτον:
"Δεν κατάλαβα γιατί συμπεριφέρεται έτσι σε ένα νέο παιδί. Ο κόουτς δεν θέλει να μιλάμε στους διαιτητές και στους αντιπάλους. Εγώ ήθελα απλώς να τον ρωτήσω γιατί έκανε, αυτό που έκανε".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4