Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Αυγούστου 2022

Εντυπωσιακό διπλό επί του Πλατανιά (2014)


Σαν σήμερα στις 31/8/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πλατανιά, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2014-2015...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 0-4, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Κλάους, Σαλπιγγίδης, Μακ και Σκόνδρας οι σκόρερς!
 
Μπροστά σε 200 περίπου οπαδούς του που βρέθηκαν στο γήπεδο των Περιβολίων στα Χανιά, ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Μιγκέλ Βίτορ, Τζαβέλλα και Ρατς στην άμυνα, Μαντούρο, Τζιόλη, Κατσε στα χαφ, Σαλπιγγίδη, Μακ στις πτέρυγες και τον Αθανασιάδη στη κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 1' απείλησαν με τον Γουνδουλάκη, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά –μέχρι το τέλος του ημιχρόνου- επιθετικά εξουδετερώθηκαν πλήρως από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος πρεσάροντας ψηλά και κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα, έψαχνε διαδρόμους για να βρεθεί κοντά στην εστία του Περιστερίδη...

Και αυτό έγινε στο δίλεπτο 18' - 19', όταν έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 18' όταν σουτ του Κάτσε πήγε στο δοκάρι,και στη συνέχεια ο Μακ πήρε το ριμπάουντ αλλά από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα...

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (19'), ο Ρατς σέντραρε από τα αριστερά, ο Τζιόλης έστρωσε στον Σαλπιγγίδη που σε άδεια εστία κατάφερε να στείλει την άουτ!

Στο 27' ο Μαντούρο αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Τζανδάρη, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας (55% - 45%) και στο 39' άνοιξε το σκορ. Ο Ρατς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς, αλλά ο Δικέφαλος στο 52' βρήκε και πάλι δίχτυα. Τσανδάρης στον Σκόνδρα, αυτός γύρισε στον Σαλπιγγίδη και με κοντινό σουτ ο τελευταίος έκανε το 0-2.

Ο Δικέφαλος έχοντας καθηλώσει τον Πλατανιά, σημείωσε άλλα δύο γκολ και επανέλαβε εντός των συνόρων το τετράμπαλο με το οποίο είχε φιλοδωρίσει την Ζίμπρου λίγες μέρες νωρίτερα.

Στο 82' έγινε το 0-3 με τον Μακ, το σουτ του οποίου πέρασε τη γραμμή. Προηγήθηκε σέντρα του Ρατς, προσπάθεια του Σαλπιγγίδη που την απέκρουσε ο Περιστεριδης, αλλά στη συνέχεια ήρθε ο Σλοβάκος να σκοράρει.

Λίγο πριν εκπνεύσει το παιχνίδι, στο 89' ο Γιάννης Σκόνδρας, πήρε την μπάλα από τον Μακ και σκόραρε δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας.

Πολλοί οι παίκτες που ξεχώρισαν, στην πρώτη γραμμή περνάνε σίγουρα ο Ρατς, ο Κάτσε και ο Σκόνδρας.

Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς:
Περιστερίδης, Μπανανά, Αγκιλέρα, Νέπλιακ, Ζαραδούκας, Αποστολόπουλος (77' Κουλιμπαλί), Μενδρινός, Μαχαμάτ, Τσουράκης, Γουνδουλάκης (61' Τέτε), Ναζλίδης (58' Τόρες).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ρατς (84' Ποζατζίδης), Μαντούρο (27' Τζανδάρης), Κάτσε, Τζιόλης (76' Κατσικάς), Μακ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4