Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιουλίου 2022

Τραγική εμφάνιση με ομάδα Γ' Εθνικής (2010)


Σαν σήμερα στις 17/7/2010, ένας ΠΑΟΚ βγαλμένος από τους χειρότερους μας εφιάλτες, με τον Μάριο Μπερέτα στον πάγκο του,  έχασε 3-1 από τους Κίκερς Όφφενμπαχ, ομάδα -τότε- της Γ' εθνικής ...

Πολλά ήταν τα αρνητικά που εμφάνισε ο Δικέφαλος στον αγωνιστικό χώρο. Είδαμε μια πολύ κακή αμυντική λειτουργία με ολοφάνερο πρόβλημα στα στημένα, κακή κυκλοφορία, και λάθη στη μεσαία γραμμή, παίκτες πολύ κουρασμένους χωρίς διάθεση στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού. Σαν συνέπεια όλων αυτών ήρθε η βαριά ήττα που αν μη τι άλλο έσπειρε τον προβληματισμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.
 
Ο Μάριο Μπερέτα ξεκίνησε με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια , στην άμυνα τους Μπουσαΐντι (δεξιά), Σαβίνι (αριστερά), Μαλεζά και Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Φωτάκης και στα πλάγια οι Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Ο Φιλόμενο σε ρόλο Ίβιτς και μπροστά μόνος ο Μουσλίμοβιτς. Μιλάμε για ένα καθαρό 4-2-3-1

Μέχρι το 60΄, οι παίκτες μας δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και στην άμυνα υπήρχε σε ορισμένες φάσεις εικόνα παιδικής χαράς. 
 
Το αυτογκόλ του Μαλεζά και το δεύετρο γκολ από στημένη φάση (Όσιαν με κεφαλιά στο 35΄), ήρθε να συμπληρώσει τρία λεπτά αργότερα, ο Χαλκιάς που υπέπεσε σε χαζό πέναλτι, ανατρέποντας τον σέντερ φορ των Γερμανών, με αποτέλεσμα στο 38ο λεπτό το σκορ να φτάσει στο 3-0 υπέρ των Γερμανών (το πέναλτι σούταρε ο Μέσιτς).

Παρόμοια εικόνα και στην επανάληψη και αν ο Μπέργκερ ευστοχούσε σε... κενή εστία στο 66΄ το σκορ θα προκαλούσε ...ζάλη! 
 
Η εικόνα της ομάδας στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν αποκαρδιωτική. Πάντως στην πρώτη φορά που ουσιαστικά κυκλοφόρησε η μπάλα και ο Βιεϊρίνια ελίχθηκε από τα αριστερά ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 3-1 στο 75΄με τον Μουσλίμοβιτς, ο οποίος να σημειώσουμε ότι αν μη τι άλλο έδειχνε διάθεση.
 
Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ακόμα δεν μπορεί να βρει τρόπο να αναπτυχθεί από τα άκρα. Ο Σαβίνι για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ενώ ο Μπουσαϊντί δεν μπορεί να κριθεί το ίδιο αυστηρά καθώς βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες στην ομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα ανέβασε στροφές στα τελευταία λεπτά όταν στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν οι Βιτόλο και Σνάουτσνερ που αντικατέστησαν τον Φωτάκη που δεν βοήθησε (καθόλου ανασταλτικά) και Σαβίνι.

Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του ονόματος του ΠΑΟΚ που δεν επιτρέπεται ούτε σε φιλικά να έχει τέτοιες εμφανίσεις ήταν ο φίλαθλος κόσμος του Δικεφάλου που είχε μία απίστευτη για φιλικό παρουσία, καθώς στις εξέδρες του "Μπίμπερερ Μπεργκ" βρέθηκαν πάνω από 2.000 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Στιγμές του αγώνα

16΄ Μακρινό σουτ από τον Βιεϊρίνια, άστοχο.

20΄ Ο Τσιρίλο έχασε τον Όσιαν που τον έβαλε πλάτη και γύρισε αλλά ο Μαλεζάς έδιωξε σε κόρνερ.

21΄ ΓΚΟΛ (0-1) Μετά από σέντρα του Μέσιτς, ο Μαλεζάς πρέπει να είναι αυτός που με απρόσεχτη κεφαλιά προς τα πίσω στην προσπάθεια του να προλάβει τον Όσιαν στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά.

24΄ Ωραία ατομική ενέργεια από τον Μουσλίμοβιτς που μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά υπό πίεση το σουτ του δεν είχε δύναμη, μπλόκαρε ο Βουλνικόφσκι.

35΄ ΓΚΟΛ (0-2) Πάλι από στημένο δέχεται γκολ ο ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά ο Όσιαν νίκησε τον Τσιρίλο και με καρφωτή κεφαλιά από κοντινή απόσταση δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Χαλκιά.
 
37΄ ΓΚΟΛ (0-3) Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το έκανε ο Χαλκιάς στον Όσιαν) του Μέσιτς η Όφενμπαχ παίρνει προβάδισμα τριών τερμάτων.

45΄ Φοβερή ενέργεια από τα αριστερά από τον Βιεϊρίνια που μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά από πολύ πλάγια θέση δοκίμασε το πόδι και η μπάλα έφυγε μακριά άουτ.

63΄ Ακόμα ένα λάθος από τον Χαλκιά, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, όμως, θα μπλοκάρει εύκολα την ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Όσιαν.

66΄ Γλίτωσε το 4-0 ο ΠΑΟΚ, ο Χαλκιάς έσωσε την ομάδα του στο "τετ-α-τετ" με τον Όσιαν, αλλά ο Μπέργκερ σε κενή εστία στέλνει τη μπάλα άουτ!

73΄ Φάουλ για τον ΠΑΟΚ από πολύ μακρινή απόσταση, ο Βιτόλο πατάει στον Τσιρίλο το σουτ του οποίου καταλήγει κόρνερ. Στην ίδια φάση, κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς μετα από κόρνερ του Σορλέν, η μπάλα μόλις άουτ.

75΄ ΓΚΟΛ (1-3) Επιτέλους παιχνίδι από τα πλάγια για τον ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να βγαίνει από τα αριστερά και να βρίσκει με παράλληλη σέντρα τον Μουσλίμοβιτς που δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει

85΄ Ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Μουσλίμοβιτς στον άξονα με τον τελευταίο να σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μόλις άουτ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
(Μάριο Μπερέτα): Χαλκιάς, Μπουσαΐντι, Μαλεζάς (62΄ Ζουέλα), Τσιρίλο, Σαβίνι (62΄ Σνάουτσνερ), Φωτάκης (62΄ Βιτόλο), Γκαρσία (46΄ Σορλέν), Σαλπιγγίδης (69΄ Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Φιλόμενο, Μουσλίμοβιτς (46΄ Παπάζογλου)

ΟΦΕΝΜΠΑΧ (Βόλφγκανγκ Βολφ): Βουλνικόφσκι, Χούμπερ, Τεξέιρα, Κόπιλας, Νταμάχου, Μπέργκερ, Όσιαν, Χας, Φέλντχαν, Μέσιτς, Στάντελ Έπαιξαν επίσης οι: Μελτς, Ράντγκεμπεργκ, Μέχιτς, Χες, Χένριτς
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4