Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Ιουλίου 2022

Μία νίκη, μία ήττα σε φιλικό τουρνουά (2002)


Σαν σήμερα στις 27/7/2002, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε -κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του- σε τουρνουά μαζί με την ιταλική Ουντινέζε και την αυστριακή Σάλτσμπουργκ...

Η διάρκεια των αγώνων ήταν 45 λεπτά ο καθένας και ο Δικέφαλος μέτρησε σε αυτά μία νίκη και μία ήττα. Η ομάδα για να πάρει μέρος στο τουρνουά, μετακινήθηκε από το Γκρατς όπου διέμενε, στο Σάλτσμπουργκ με λεωφορείο, αλλά ο οδηγός ... έχασε τον δρόμο!

Έτσι ένα ταξίδι δύο ωρών, έγινε πέντε ωρών και η αποστολή  έφτασε στο γήπεδο, λίγο πριν τη σέντρα! Η κούραση και η ταλαιπωρία, βγήκε στο δεύτερο παιχνίδι, αυτό με την Ουντινέζε!

Στο πρώτο παιχνίδι, με αντίπαλο τη Σάλτσμπουργκ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Διονύσης Χασιώτης.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Χασιώτης, Νάστος, Σκαρντίνα, Αμπονσά, Κουτσόπουλος, Ζαβαντίας, Καφές, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης, Οκκάς.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ έχασε από την Ουντινέζε με 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Γιανκουλόφσκι και Βάρλεϊ.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος (15 Μάινταν), Αμπονσά, Φοφανά, Κουκιέλκα, Κούτσης, Καραδήμος, Καφές (15' Κισκαμπάνης**), Γεωργιάδης, Οκκάς (15' Βοσκαρίδης), Φρούσος (15' Γκάβριελ*), Σπάσιτς.

Ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ που έπαιξε και στα 90 λεπτά ήταν ο Κόφι Αμπονσά (αρχική εικόνα)!
 
Ο Αναστασιάδης χρησιμοποίησε στα δύο αυτά παιχνίδια, όλους τους παίκτες εκτός από τους Γιασεμάκη και Εγκωμίτη. Ο δεύτερος δεν είχε παίξει ακόμη λεπτό στα φιλικά, οι φήμες έδιναν και έπαιρναν, με τον επίσημο ΠΑΟΚ να κάνει λόγο για "σημάδια κόπωσης".
 
Για την ιστορία, νικήτρια του τουρνουά ανακηρύχτηκε η Ουντινέζε, η οποία επικράτησε στο άλλο παιχνίδι με 3-1 της Σάλτμπουργκ.
 
* Ο Τόμας Γκάμπριελ ήταν ένας 18χρονο ς Ρουμάνος σέντερ μπακ, ο οποίος δοκιμάστηκε εκείνη την περιόδο, χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο. Ο παίκτης θα συνέχιζε όμως να προπονείται με την ομάδα κατά την παραμονή της στο προπονητικό κέντρο. Τελικά ο Γκάμπριελ δεν αποκτήθηκε ποτέ!

** Ο Φώτης Κισκαμπάνης, ήταν ένας (τότε) νεαρός ποδοσφαιριστής, με καταγωγή από το Κιλκίς, γέννημα θρέμμα της θύρας 4, από την οποία έβλεπε όλα τα ματς του ΠΑΟΚ, μέχρι τη στιγμή που μεταγράφηκε το 1998 στον Κιλκισιακό! Το 2002 επέστρεψε στον Δικέφαλο και πλέον δεν έβλεπε την ώρα να αγωνιστεί στην Τούμπα, χωρίς ωστόσο να πετύχει την καθιέρωση στην ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στη συνέχεια:


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4