Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιουλίου 2022

Ήττα για τους Ερασιτέχνες στον τελικό μπαράζ (1972)


Σαν σήμερα στις 2/7/1972, η ερασιτεχνική ομάδα του ΠΑΟΚ έχασε στον δευτερο τελικό του πρωταθλήματος με 3-0, από τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι που έγινε στον Βόλο...

Έτσι η αθηναϊκή ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία Ερασιτεχνικών ομάδων Α' και Β' Εθνικής. Ο αγώνας ουσιαστικά ήταν ένα μπαράζ, καθώς οι δύο ομάδες είχαν πετύχει από μία νίκη στους τελικούς. Στον πρώτο που έγινε στη Θεσσαλονίκη είχε επικρατήσει με 1-2 ο Παναθηναϊκός και στον δεύτερο που έγινε στην Αθήνα είχε νικήσει με 1-3 ο ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, δε μετρούσε η διαφορά τερμάτων και έτσι ο τίτλος κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ που έγινε σαν σήμερα στον Βόλο!

Τα γκολ τα σημείωσαν ο Καλογεράς στο 10', ο Παπαρήγας στο 34' και ο Ασλάνογλου στο 35'. Στο επόμενο λεπτό, αποβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Ασλάνογλου, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για σχεδόν μία ώρα παιχνιδιού!

Κορυφαίος από τον ΠΑΟΚ ήταν ο Κόπανος, ενώ από τον Παναθηναϊκό διακρίθηκαν οι Λιβαθηνός (τερματοφύλακας), Παπασαρρής και Παπαγεωργίου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός:
Λιβαθηνός, Κολιόπουλος, Δαβιδιάν, Φιλιππουπολίτης, Αντωνίου, Παπαγεωργίου, Πατρινός, Καλογεράς, Ασλάνογλου, Παπασαρρής, Παπαρήγας.

ΠΑΟΚ: Κιουρτσελίδης, Γούγαρης (60' Δημόπουλος), Μαυρίδης, Τσαγκαλίδης, Λαμπρίδης, Καραγεωργίου, Κόπανος, Μποδιτσόπουλος, Ορφανός (35' Καπουσούζης), Δασκαλάκης, Τσοτσόλης.

Διαβάστε τις αναφορές των ομάδων στην αναμέτρηση...

Περιοδικό "Ομάδα", φύλλο 706 στις 4/7/1972:

Εφημερίδα "Μακεδονία", φύλλο 17.887, στις 4/7/1972


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4