Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιουλίου 2022

Φιλική ήττα με 1-3 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (2010)


Σαν σήμερα 12/7/2010, την ήττα με 3-1 από την πιο έτοιμη ΤΣΣΚΑ Σόφιας γνώρισε ο Δικέφαλος στο δεύτερο φιλικό που έδωσε επί γερμανικού εδάφους, σε γήπεδο της περιοχής του Χόμπεργκ ...

Με φανερά τα σημάδια της κούρασης από τις σκληρές προπονήσεις ο "Δικέφαλος" επιβεβαίωσε σήμερα αυτό που παραδοσιακά ισχύει σε περιόδους προετοιμασίας, ότι δηλαδή σε αυτά τα ματς δοκιμάζονται μόνο σχήματα και παίκτες και δεν πρέπει να κοιτάμε το αποτέλεσμα.

Κάνοντας μια αναφορά στο παιχνίδι είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο να περνάει για τον ΠΑΟΚ χωρίς να δημιουργεί κάποια φάση και με σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη, κυρίως στα πλάγια. 
 
Ο Μπερέτα ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 βάζοντας τον Φιλομένο να αγωνιστεί πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς, σε μια θέση που φάνηκε η απουσία του Ίβιτς. Λίγα πράματα και από τους Κουτσιανικούλη και Βιεϊρίνια οι οποίοι παίζοντας στις πτέρυγες δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα.

Η άμυνα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο λειτούργησε καλά σε γενικές γραμμές αλλά στο 16ο λεπτό μετά από φάουλ ο Βιντάνοφ βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το υπόλοιπο του 45λεπτου κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο με εξαίρεση μια καλή ευκαιρία των Βουλγάρων στο 44'.

Στην επανάληψη ο Μπερέτα πραγματοποίησε με την έναρξη τρεις αλλαγές. Ο Φωτάκης μπήκε στη θέση του Βιτόλο, ο Σορλέν αντί του Γκαρσία και ο Αθανασιάδης στη θέση του Κουτσιανικούλη. Ο Βιεϊρίνια πέρασε αριστερά, ο Αθανασιάδης δεξιά, ενώ ο Φιλομένο παρέμεινε πίσω από τον Μουσλίμοβιτς σε ρόλο Ίβιτς.
 
Αργότερα πέρασαν οι Μίλιεβιτς και Γεωργίου στη θέση των Σαβίνι και Βιεϊρίνια, αλλά η ομάδα έπαιζε με "βαριά πόδια". Έτσι φτάσαμε το 77ο λεπτό όταν ο Μπαλάφας με προβολή, μετά από σέντρα του Τριφόνοφ από τα αριστερά έβαλε λάθος το σώμα του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Κρέσιτς.

Στην επόμενη φάση όμως ο ίδιος παίκτης μείωσε, όταν ο Σορλέν εκτέλεσε το κόρνερ, πό τα αριστερά ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπαλάφας με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Χαβντάροφ. 
 
Το τελικό 3-1 για τους Βούλγαρους έγραψε ο Μάνστεφ με πέναλτι (μάλλον αυστηρό), που του έκανε ο Γλύκος, στο 88'.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς (79΄ Γλύκος), Σνάουτσνερ, Σαβίνι (62΄ Μίλιεβιτς), Ζουέλα Τσιρίλο (66΄ Μπαλάφας), Γκαρσία (46΄ Σορλέν), Βιτόλο (46΄ Φωτάκης), Βιεϊρίνια (62΄ Γεωργίου), Κουτσιανικούλης (46΄ Αθανασιάδης), Φιλομένο (66΄ Παπάζογλου), Μουσλίμοβιτς.

ΤΣΣΚΑ ΣΟΦΙΑΣ: Χαβντάροφ, Μίνεφ, Στογιάνοφ, Βιντάνοφ, Τριφόνοφ, Γκραντέν, Μαρκίνιος, Γιάντσεφ, Τιέρο, Ντέλεφ, Μιγκέλ.

Μικρά μικρά από το Χόμπεργκ.

* Ο Μπερέτα δεν χρησιμοποίησε τους τρεις διεθνείς (Σαλπιγγίδη, Μαλεζά και Χαλκιά) καθώς επίσης και τους τραυματίες Ίβιτς, Λίνο και Κριστιάνο.

* Στην Γερμανία βρέθηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ Ανίς Μπουσαΐντι. Ο διεθνής Τυνήσιος παρακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο του φιλικού αγώνα με τους Βούλγαρους και την Τρίτη 13/7, θα ξεκινούσε προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

* Το επόμενο φιλικό ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη (15/7) και αντίπαλος θα ήταν η γερμανική Ροτ-Βάις Ερφουρτ.


Δηλώσεις Μπερέτα:
"Μπορεί η ήττα να μην αρέσει σε κανέναν αλλά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορούμε και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Είμαστε σε περίοδο προετοιμασίας και στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4