Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιανουαρίου 2022

Νίκη με ανατροπή στη επανάληψη (2021)


Σαν σήμερα στις 10/1/2021,  o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ομάδα του Βόλου ΝΠΣ με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11', για την 16η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2020-2021 ...


Ο Γκαρσία παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη, Σοάρες, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα, Εσίτι, Σβαμπ, Ουάρντα, Ζίβκοβιτς, Τζόλη, Σφιντέρσκι. Μια ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με αυτήν που κατέβασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στο ματς στο Περιστέρι...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ νωχελικά στο ματς και το πλήρωσε στο 11ο λεπτό όταν έγινε το 0-1 με το σουτ του Κιάκου να κοντράρει στον Κρέσπο και να καταλήγει στα δίχτυα μας.

Η ομάδα έδειχνε στα επόμενα λεπτά επηρεασμένη από το γκολ που δέχτηκε και στο 16' και 18' ο Πασχαλάκης απέκρουσε τα σουτ του Ρενάτο. Ενδιάμεσα ένα καλό σουτ του Τζόλη το απέκρουσε δύσκολα στη δεξιά του γωνία ο Κλέιμαν.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, ανούσια πάντως, αλλά στο 28' ο Σβαμπ ισοφάρισε ευστοχώντας στο πέναλτι που έδωσε ο Τζήλος σε χέρι του Ριένστρα.

Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου καταγράφηκε στις καθυστερήσεις, όταν μετά από ωραία προσπάθεια του Περέιρα, ο Τζόλης μέσα από τη μεγάλη περιοχή, σούταρε στα σώματα.

Με την έναρξη της επανάληψης, μπήκαν στο παιχνίδι οι Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια στις θέσεις των Εσίτι, Περέιρα και η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά προς το καλύτερο!

Στο 56ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από το γύρισμα του Ζίβκοβιτς, το γυριστό σουτ του Ουάρντα πέρασε άουτ! Δέκα λεπτά αργότερα έγινε το 2-1 από τον Ίνγκασον με κεφαλιά, μετά από πρώτη κεφαλιά του Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε να πιέζει τους φιλοξενούμενους, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Κρμέντσικ στο 90', με τον Τσέχο να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις στο διάστημα που αγωνίστηκε, καθώς ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σοάρες, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα (46' Βιεϊρίνια), Εσίτι (46' Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Ουάρντα (85' Ντόουγκλας), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (78' Μουργκ), Σφιντέρσκι (67' Κρμέντσικ).

Βόλος ΝΠΣ: Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο (86' Ντεντάκης), Μήτογλου, Σάντσες, Ριένστρα, Κιάκος (68' Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63' Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας.

...............................

Ο προπονητής του Δικεφάλου σχολίασε τα όσα έγιναν στο νικηφόρο ματς απέναντι στον Βόλο...

Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

Για το τι είναι σημαντικότερο: η αντίδραση της ομάδας, οι 3 βαθμοί ή η ψυχολογική ανάταση: «Όλο το πακέτο. Γιατί μέχρι τώρα στα παιχνίδια, ακόμα και στα ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ομάδα έπαιξε καλά. Και σήμερα μπορεί να μην παίξαμε τόσο καλά αλλά κερδίσαμε, που είναι πολύ σημαντικό. Σίγουρα στην αρχή του αγώνα είχαμε ένα ψυχολογικό πρόβλημα, γιατί όταν παίζεις καλά και δεν έρχονται τα αποτελέσματα που πρέπει το νιώθεις πολύ βαριά μέσα σου. Γι' αυτό λέω ότι είναι όλο το πακέτο σημαντικό σήμερα, και ότι κερδίσαμε και το γεγονός ότι η ομάδα αντέστρεψε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε, αλλά εμείς ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά και πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για το αν η νίκη αποτελεί ένα αποτέλεσμα πάνω στο οποίο μπορεί η ομάδα να πατήσει ενόψει των επόμενων αγώνων: «Πράγματι, γιατί ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι στο οποίο μείναμε πίσω πολύ νωρίς, το ψυχολογικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Γιατί το σημερινό παιχνίδι παίχτηκε στη νοοτροπία, τον χαρακτήρα και την ψυχολογία των παικτών και καταφέραμε και το κερδίσαμε. Από τέτοια αποτελέσματα είναι που δημιουργείς μια ομάδα με δυνατό χαρακτήρα».

Για το τι δεν του άρεσε από αγωνιστικής άποψης: «Ξέραμε ότι θα μας κόστιζε το σημερινό παιχνίδι. Γιατί όταν παίζεις καλά και δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλεις και αξίζεις, σίγουρα χάνεις λίγο την αυτοπεποίθηση σου. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα μας πίεζε ψηλά, θέλοντας να επενδύσει πάνω στο γεγονός ότι η ψυχολογία μας αυτήν την περίοδο δεν είναι καλή, γι' αυτό και στην αρχή είδαμε ότι η ομάδα δυσκολευόταν να παίξει καλά. Ωστόσο, παρότι η ομάδα δέχτηκε γκολ, δεν περιμέναμε το μοιραίο και προσπαθήσαμε να το γυρίσουμε.

Και παρότι κάποιες φορές δεν μπορείς να παίξεις για διάφορους λόγους έτσι όπως εσύ θέλεις να παίξεις, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, όπως είναι μια δεύτερη μπάλα, το να κυνηγάς κάθε μπαλιά σα να ναι η τελευταία, να κερδίζεις μια μονομαχία, να παλεύεις, γιατί κι αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου και αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι».

Για το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον Ολυμπιακό:
«Κάθε μέρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε λίγο παραπάνω την ομάδα, να βρούμε την καλύτερη λειτουργία γι' αυτήν. Όταν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια, σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχουν κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα. Έχουν έρθει και οι νέοι ποδοσφαιριστές, τους οποίους εμείς πρέπει να βοηθήσουμε να αποκτήσουν μέσα από τις προπονήσεις τον ρυθμό που θέλουν και να δεθούν με την υπόλοιπη ομάδα αρμονικά. Οπότε βελτιώνουμε την ομάδα, συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά, κοιτάζουμε μπροστά γιατί δεν υπάρχουν φάρμακα».

................................

Ο Άνχελ Κρέσπο μίλησε για την επικράτηση επί του Βόλου και το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε με τη σημερινή νίκη: «Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα. Έχω ζήσει περισσότερο καλές στιγμές με την ομάδα, αλλά η εβδομάδα αυτή, ήταν δύσκολη. Έγινε ακόμα πιο δύσκολο όπως ξεκίνησε το παιχνίδι με εμάς πίσω στο σκορ. Χάρηκα πολύ με την αντίδραση που έδειξε η ομάδα, μετά το γκολ που δεχτήκαμε. Δείξαμε χαρακτήρα και προσωπικότητα και κερδίσαμε με εμφατικό τρόπο».

Για τη δική του εξήγηση για τα τελευταία αποτελέσματα: «Είναι δύσκολο να βρω εξήγηση, γιατί η ομάδα δουλεύει καλά στις προπονήσεις, παίζει καλά στους αγώνες, αλλά τα αποτελέσματα δε συνάδουν με την εικόνα της. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά. Θα πρέπει ο καθένας μας να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιστρέψουμε στο μονοπάτι των επιτυχιών, κάτι που έχουμε κάνει στο παρελθόν και πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

Για την αντίδραση της ομάδας: «Το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή. Δε χάνεις όταν χάνεις ένα παιχνίδι ή κάνεις μια κακή εμφάνιση, χάνεις όταν βάζεις το κεφάλι κάτω και παραιτείσαι. Είμαι σίγουρος ότι αυτή ομάδα, θα δείξει ότι ποτέ δεν παραιτείται και θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι τέλους για τους στόχους της».

Για τις σκέψεις του ενόψει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε σήμερα για να ανακτήσουμε λίγη από την αυτοπεποίθηση μας. Τα ντέρμπι είναι πάντα μία διαφορετική ιστορία και αν χρειαστεί, θα δώσουμε ακόμα και τη ζωή μας, για να πάρουμε τη νίκη. Αυτήν τη στιγμή το πιο σημαντικό, είναι να κοιτάξουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το παιχνίδι της Τετάρτης, μα δίνει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε και σκεφτόμαστε μόνο αυτό».

....................................

Ο Στέφαν Σβαμπ μίλησε για την εικόνα της ομάδας στη σημερινή νίκη με ανατροπή επί του Βόλου...

Αναλυτικά ανέφερε:

Για την εικόνα του αγώνα: «Είχαμε μια ομάδα που βρέθηκε νωρίς μπροστά στο σκορ. Μας πίεσε και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση μας. Παλεύαμε και λίγο με τον εαυτό μας στο πρώτο ημίχρονο, με την πίεση και τα άσχημα συναισθήματα. Ήταν σημαντικό να πετύχουμε το 1-1 το δυνατόν γρηγορότερα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, γύρισε μια δύσκολη κατάσταση αγωνιστικά και πνευματικά και πλέον βλέπουμε μπροστά».

Για τα δικά του συναισθήματα τη στιγμή που πήγε να εκτελέσει το πέναλτι της ισοφάρισης: «Δε θα πω ότι ήταν εύκολο, ειδικά όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και καταλαβαίνεις ότι το πέναλτι είναι μια σημαντική στιγμή για να ισοφαρίσεις. Άφησα πίσω άλλα συναισθήματα και συγκεντρώθηκα στο να πετύχω το γκολ. Η ομάδα δεν έχει χάσει στην έδρα της και αυτό που έκανα, ήταν να συγκεντρωθώ στο στόχο μου, δηλαδή να ισοφαρίσω».

Για το πρόσωπο που έχει δείξει η ομάδα ως τώρα στη σεζόν: «Με τη Λάρισα και τον Ατρόμητο, στα πρώτα ημίχρονα ήμασταν πολύ καλοί και θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει νωρίτερα τα αποτελέσματα. Σε αυτούς τους δύο αγώνες, όμως, πήραμε όμως μόνο ένα βαθμό. Σήμερα παίξαμε το χειρότερο μας πρώτο ημίχρονο με πολλά αβίαστα λάθη. Στο δεύτερο, είδαμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, με παίκτες με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί μπροστά και πιο συμπαγείς πίσω. Η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και είμαστε στον κατάλληλο δρόμο για να το κάνουμε».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί:
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας, να μην κοιτάξουμε ούτε τη βαθμολογία ούτε τον αντίπαλο. Γνωρίζουμε ότι είναι μια δυνατή ομάδα, δεν έχει χάσει ακόμα αλλά ούτε κι εμείς έχουμε χάσει στην έδρα μας. Ήταν σημαντική η σημερινή νίκη γιατί ανακτήσαμε κάποια από την αυτοπεποίθηση μας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας και μόνο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4