Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Σεπτεμβρίου 2021

Τεράστια ευρωπαϊκή πρόκριση με Μπενφίκα (2020)


Σαν σήμερα στις 15/9/2020, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Μπενφίκα με 2-1, στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, της περιόδου 2020-2021...

Ο ΠΑΟΚ ξόρκισε έναν από τους κακούς του δαίμονες στο γήπεδο της Τούμπας, επικράτησε της πανίσχυρης Μπενφίκα με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τα play offs του UEFA Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ σε διπλές αναμετρήσεις με έπαθλο μία θέση στα... αστέρια.

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τους Πορτογάλους, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, χτύπησε όταν του δόθηκε η ευκαιρία και κατάφερε να πάρει μία ιστορική πρόκριση, κόντρα σε έναν αντίπαλο που στο παρελθόν τον είχε αποκλείσει και τις τρεις φορές που συναντήθηκαν.

Ο Αμπέλ Φερέιρα εμπιστεύτηκε την ίδια 11άδα με την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ, με τον Χοσέ Κρέσπο να παίρνει θέση στα δεξιά αντί του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ .Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Ζεσούς, αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ. 
 
Από το 10′ και μετά οι Πορτογάλοι πήραν τα ηνία του αγώνα, είχαν την κατοχή της μπάλας και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι του Πίζι σε απευθείας φάουλ, με την άμυνα του Δικεφάλoυ και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να στέκονται εξαιρετικά.

Η ομάδα του Φερέιρα αφού άντεξε την πίεση του πρώτου μέρους, στο δεύτερο άρχισε να γίνεται πιο απειλητικοί και να ψάχνει το γκολ. 
 
Ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε τον Έβερτον σε τετ α τετ στο 57′ σε μία από τις πιο κομβικές φάσεις του αγώνα, για να έρθει στο 65′ ο Γιαννούλης , να κάνει εξαιρετική ενέργεια, να δίνει στον Άκπομ , ο Άγγλος να κάνει το γύρισμα και ο Βερτόνγκεν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Δικέφαλος μετά το γκολ δεν άλλαξε το πλάνο του και στο 75′ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς , που πέρασε σαν αλλαγή στο παιχνίδι, πλήγωσε την παλιά του ομάδα, πήρε την ασίστ από τον Γιαννούλη και έκανε το 2-0.

Οι Πορτογάλοι πολιόρκησαν την περιοχή του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, ο Ζίβκοβιτς έκανε δύο ακόμα μεγάλες επεμβάσεις, νικήθηκε μόνο στο 94′ από τον Σίλβα και στο φινάλε ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία ιστορική πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα ακόμα εμπόδιο να ξεπεράσει στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League. Η Κράσνονταρ θα είναι ο αντίπαλος του Δικεφάλου στα play offs της διοργάνωσης, σε διπλές αναμετρήσεις.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Γιαννούλης, Πέλκας (66' Α.Ζίβκοβιτς), Τζόλης, Άκπομ (70' Σφιντέρσκι).

Μπενφίκα (Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Βάιγκλ, Πίζι, Τααράμπτ (78' Ράφα), Εβερτον, Πεντρίνιο (65' Νούνιες), Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους).

.................................

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκ των πρωταγωνιστών στη τεράστια νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ χάρη στο εξαιρετικό γκολ που σημείωσε, τόνισε...

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου και τον κόσμο του ΠΑΟΚ για αυτή τη πρόκριση. Ξέρω ότι είναι σημαντικό για αυτή την ομάδα, αγαπάω αυτή την ομάδα, γιατί έπαιζα στην Παρτιζάν και έχω συναισθήματα και για τον ΠΑΟΚ και είμαι χαρούμενος που σκόραρα».

.................................

O Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε για την μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Μπενφίκα που συνδυάστηκε με εκπληκτική δική του απόδοση...

Αναλυτικά ανέφερε:

«Νομίζω ότι δουλέψαμε πολύ σκληρά. Ξέραμε ότι ο αντίπαλος είναι ανώτερος και για αυτό δώσαμε το κάτι παραπάνω. Για αυτό κερδίσαμε».


Για την δική του απόδοση: «Σήμερα δεν νικήσαμε από τις δικές μου προσωπικές ενέργειες αλλά από την ομαδική προσπάθεια και τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι τα δώσαμε όλα στο γήπεδο».

Γιατο τι σημαίνει η πρόκριση επί της Μπενφίκα: «Σημαίνει πάρα πολλά είναι ακόμα ένα βήμα για το στόχο μας ο οποίος είναι οι όμιλοι του Champions League. Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα βήμα αλλά υπάρχει και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο οπότε πρέπει να συγκεντρωθούμε εκεί».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Η ομάδα είχε μεγάλη αμφισβήτηση φέτος δουλέψαμε καλύτερα και είμαστε συνειδητοποιημένοι για το τι θέλουμε».

...................................

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για τη σπουδαία πρόκριση επί της Μπενφίκα και παράλληλα έδωσε το έναυσμα για τις επικείμενες μεγάλες μάχες του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κράσνονταρ...

Αναλυτικά τόνισε:

«To πιστεύαμε, το πιστεύαμε πολύ. Είχαμε χαμηλό προφίλ δεν μιλούσαμε πολύ προς τα έξω. Ξέραμε πως αν δώσουμε το παραπάνω από το 100% θα κερδίσουμε. Και το κάναμε.

Το ποδόσφαιρο έχει σκαμπανεβάσματα. Η περσινή χρονιά δεν ήταν αυτό που φανταστήκαμε. Φέτος κάναμε κάποιες κουβέντες με τον προπονητή, με τον πρόεδρο, τα βάλαμε κάτω και αποφασίσαμε πως δεν μας αξίζει να υπάρχει τόση αμφισβήτηση.

Ξεκινήσαμε με κάτω το κεφάλι και αγώνα με τον αγώνα. Το είπαμε και χθες σε συνομιλία με τον πρόεδρο. Δεν πετύχαμε κάτι. Είναι ένα επίτευγμα, αλλά έχουμε έναν ακόμα αντίπαλο μπροστά μας. Απαιτείται ακόμα περισσότερη δουλειά για να τα καταφέρουμε. Νερό ακόμα δεν ήπιαμε, έχουμε άλλα δύο ματς. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4