Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2021

Με λυτρωτή τον Πέλκα στο 94'! (2017)

Σαν σήμερα στις 19/3/2017, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον φιλόδοξο Πανιώνιο με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε στην τελευταία φάση του ματς ο Πέλκας ...

Μπροστά σε περισσότερους από 17.000 θεατές, ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάνιας, στη μεσαία γραμμή και Ενρίκε, Αθανασιάδη, Μπίσεσβαρ στην επίθεση...
Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι σε σχέση με τις τελευταίες εμφανίσεις του και στο 4ο λεπτό, μετά από σέντρα του Λέοβατς, η κεφαλιά του Ενρίκε πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λέοβατς σέντραρε και πάλι αλλά ο Σάκχοφ αμαρκάριστος πήρε την κοντινή κεφαλιά άουτ!

Ο Δικέφαλος με υπομονή στο παιχνίδι του, έψαχνε διαδρόμους για την εστία του Γιαννιώτη, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν κλειστά και να έχουν το νου τους σε κάποια αντεπίθεση...

Ο Πανιώνιος έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά από το 29' ως το 32' όταν στο 29ο λεπτό, ο Μπεν εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση και το απέκρουσε δύσκολα ο Γλύκος σε κόρνερ! Στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Κόρμπος από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε άουτ!
Τρία λεπτά αργότερα, στο 32' είδαμε τον Γλύκο να επεμβαίνει σωτήρια σε τετ α τετ του Yesil, στην πιο επικίνδυνη φάση του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονο!

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε αρχικά στο 34ο λεπτό, με καλή προσπάθεια του Ενρίκε, το σουτ όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη και στο 41ο λεπτό, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ενρίκε να σουτάρει και η μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Γιαννιώτη που δεν μπορούσε να επέμβει...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπίσεσβαρ είδε το τεχνικό σουτ του να βρίσκει το δοκάρι και να περνάει άουτ (48'), στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεζε συνεχώς χωρίς όμως να βρει τον τρόπο να σκοράρει. 

Στο 77΄ο Πανιώνιος έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Οικονόμου με 2η κίτρινη, ενώ στο 90ό λεπτό, είχε δοκάρι ο Σάκχοφ σε κοντινή κεφαλιά!
Και εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε για 0-0, ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας με κοντινό σουτ να δώσει στον ΠΑΟΚ το τρίποντο της νίκης μέσα σε ξέσπασμα του κόσμου! Ο σκόρερ στη συνέχεια είδε απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Στυλιαρά για απρεπή χειρονομία...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας (80' Πέλκας), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (84' Κουλούρης), Αθανασιάδης (75' Μυστακίδης).

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Guihoata, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ (92' Μαχμούτοβιτς), Μασούρας (75' Ταπόκο), Yesil (86' Σαββίδης).

...............................................

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την αγχωτική νίκη επί του Πανιωνίου στις καθυστερήσεις...
Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Κρατάμε τη συνολική παρουσία, η ομάδα προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, που είχε να χάσει δύο μήνες. Ακόμη και σήμερα, ο Πανιώνιος είναι 2ος

Δέχεται λίγα γκολ, έχει γρήγορους παίκτες μπροστά, ξέραμε ότι θα μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ευτυχώς κερδίσαμε στις καθυστερήσεις, οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και θέληση. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είμαστε στους 2 βαθμούς από τον Πανιώνιο, έχουμε άλλα 5 παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για την αποβολή του Πέλκα: «Δυστυχώς στον πανηγυρισμό, αυτό σήμανε, έχουμε χαρακτήρα, είμαστε άντρες, και δεχόμαστε κόκκινη κάρτα. Δεν υπάρχει καμιά λογική. Παίζουμε στην έδρα μας, δεν υπάρχει λογική. Αν είναι κάτι προκλητικό... Δεν είναι εκτός έδρας, να προσβάλει τις άλλες ομάδες. Αν το συνέβαινε αυτό, θα είχε και πρόστιμο. Φάνηκε πως δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν και δυστυχώς το πλήρωσε ακριβά».

Για τα συχνά γυρίσματα της μπάλας στον Γλύκο: «Κάποιες φορές η μπάλα δεν μπορεί να πάει γρήγορα μπροστά. Κάποιες φορές ο Πανιώνιος έπαιζε με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα. Εκεί δε ρισκάρεις. Στα τελευταία παιχνίδια ρισκάραμε και το πληρώσαμε. Όταν είσαι τελευταίος και δεν μπορείς να βγάλεις τη μπάλα μπροστά, υπάρχει πίσω ο τερματοφύλακας, που είναι ελεύθερος».

Για την απουσία του Πρίγιοβιτς: «Στο πρώτο μέρος είχαμε 2-3 καλές φάσεις, όπως και ο Πανιώνιος. Ο Πρίγιοβιτς έπαιξε 10 αγώνες και έβαλε 7 γκολ, αλλά δέχεται κριτική ότι δεν βοηθάει την ομάδα. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εδώ, είναι λίγο περίεργο. Υπάρχουν και οι παίκτες, που περιμένουν την ευκαιρία, όπως ο Κλάους, ο Μυστακίδης ή ο Κουλούρης. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν την ομάδα».

Για τον Κάνιας: «Είναι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα, όπως και όλοι οι άλλοι. Σίγουρα μας έλειψε, αλλά υπήρχαν και παιχνίδια, που ήταν καλά, αλλά δεν έπαιξε από την αρχή. Έχω 3-4 παίκτες σ΄ αυτή τη θέση, που μπορούν να παίξουν».

Για τη διακοπή που ακολουθεί: «Το πιο βασικό είναι ότι κερδίσαμε. Αν δεν κερδίζαμε, αυτές οι μέρες θα ήταν διαφορετικές. Η ομάδα θέλει ξεκούραση, 2-3 μέρες να ξεφύγει από την καθημερινότητα και μετά να μαζευτούμε και να δουλέψουμε, όσοι θα είμαστε εδώ, να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι».

………………………………………….

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το γκολ που έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ, καθώς και για τον πανηγυρισμό του..
Aναλυτικά τόνισε:

Για τον πανηγυρισμό του: «Να μείνουμε καλύτερα στο γκολ. Δεν κατάλαβα κι εγώ τι έγινε στην αποβολή... Χαίρομαι για την πορεία του Πανιωνίου, σέβομαι πολύ τα παιδιά που αγωνίζονται εκεί και αρκετοί από αυτούς είναι φίλοι μου. Δε σήμαινε κάτι ο συγκεκριμένος πανηγυρισμός, δεν πήγαινε σε κάποιον. 

Όταν μπαίνεις αλλαγή, σκοράρεις ένα γκολ στο 95' και δίνεις τη νίκη στην ομάδα σου, τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Δεν έχω να ζητήσω συγνώμη από κανέναν. Δεν πήγαινε πουθενά, ο πανηγυρισμός. Ήθελα να δείξω ότι σαν ομάδα έχουμε τσαγανό και δε μετανιώνω για κάτι. Μου βγαίνει ο αληθινός μου εαυτός μέσα στο γήπεδο. Δε μπορεί να μετανιώνει κανείς όταν είναι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό του».

Για το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται συνέχεια: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη, ωστόσο πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή για να δώσεις λύσεις στην ομάδα σου».

Για την εικόνα του ματς: «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχουν παιδιά στον Πανιώνιο που είναι 2-3 χρόνια μαζί με κάποιες προσθαφαιρέσεις. Είναι μια ομάδα που παίζει σφιχτά στην άμυνα και γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Είμαστε μέσα στο στόχο».

…………………………………………….

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για τη σημασία της νίκης...
Aναλυτικά ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου τόνισε:

Για την εικόνα της αναμέτρησης: «Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, δεν είναι τυχαία δεύτερη. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο γύρισαν λίγο πίσω και με την κόκκινη βρήκαμε περισσότερο χώρο για να σκοράρουμε. Αν ήμασταν λίγο καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να αποδείξουμε κάποια πράγματα σε εμάς κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας, αλλά έτσι κι αλλιώς, είναι μια σημαντική νίκη».

Για το αν ήταν δυσκολότερο το σημερινό παιχνίδι από ότι αυτό απέναντι στην ΑΕΚ: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν εξίσου δύσκολο, γιατί μας πίεσε αρκετά. Η διαφορά ήταν ότι παίζαμε εντός, είχαμε τον κόσμο να μας στηρίζει. Στο τέλος πετύχαμε αυτό το γκολ με τον Πέλκα και είμαστε όλοι χαρούμενοι γιατί πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν βοήθησε η τύχη: «Σίγουρα και ομάδα και εγώ χρειαζόμαστε παραπάνω τύχη. Σήμερα ήμασταν έστω και λίγο καλύτεροι και αξίζαμε τη νίκη. Ο αντίπαλος δέχτηκε το γκολ στο 90' και προφανώς και είναι δυσαρεστημένος αλλά δε μας ενδιαφέρει και πολύ αυτό».

Για την απόδοση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Νομίζω ότι σε όλα τα παιχνίδια δείχνουμε μαχητικό πνεύμα. Κάποιες φορές κάνουμε ευκαιρίες κάποιες άλλες όχι αλλά προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το παιχνίδι μας. Με την ΑΕΚ είχαμε τις ευκαιρίες το πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε δύο γκολ στο τέλος όταν ανοιχτήκαμε. Παλέψαμε, αλλά όταν παίζεις με μία ομάδα παίζει είναι διαφορετικό από μια ομάδα που αμύνεται. Είμαστε μια οικογένεια, παίζουμε σαν οικογένεια και δε μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι δεν προσπαθούμε μέσα στο γήπεδο».

Για το αν η νίκη θα τονώσει τον Δικέφαλο ψυχολογικά: «Από ψυχολογικής άποψης είναι σημαντική νίκη, αλλά θέλω να σταθώ ότι ουσιαστικά εμείς, κάναμε κάποιες ευκαιρίες και για αυτό προπονούμαστε, για να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες σε κάθε ματς. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα, τη δεύτερη του πρωταθλήματος, μια πολύ συμπαγή ομάδα και η νίκη είναι πολύ σημαντική».

………………………………………………

Η ψυχραιμία του ΠΑΟΚ έκανε τη διαφορά κόντρα στον Πανιώνιο, σύμφωνα με όσα είπε ο Εβγέν Σάκχοφ. «Αποδόθηκε δικαιοσύνη» σχολίασε ο Χοσέ Κάνιας.
«Πιέσαμε στο β' και νιώσαμε απίστευτη χαρά όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Μετά την ΑΕΚ δεν είχαμε και την καλύτερη ψυχολογία, υπήρχε πίεση αλλά ήμασταν ψύχραιμοι και τα καταφέραμε. Ήταν πολύ σημαντική νίκη, ξέραμε πως θα ήταν πολύ οργανωμένοι αλλά πήραμε το τρίποντο γιατί το θέλαμε παραπάνω» υπογράμμισε ο Σάκχοφ.

Ο Κάνιας από την πλευρά του τόνισε:
 
«Ήταν δύσκολο ματς απέναντι σε αντίπαλο που τρέχει πολύ. Ήμασταν προετοιμασμένοι, προσπαθήσαμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω με το γκολ αποδόθηκε δικαιοσύνη. Πήρα πολύ μεγάλη χαρά όταν μπήκε το γκολ, είναι πολύ σημαντική νίκη που μας δίνει ψυχολογία».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4