Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Μαρτίου 2021

Το τρένο σταμάτησε στην Τρίπολη! (2018)

 
Σαν σήμερα στις 4/3/2018, o ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας από τον Αστέρα Τρίπολης με 3-2, δεχόμενος το 3ο γκολ στο 98', για την 24η αγωνιστική της Super League, της περιόδου 2017-2018 ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ αμυντικά χαφ, Πέλκα, Κάμπος, Μακ μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά στο ματς είχε πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή, δυσκολευόταν πολύ να κάνει παιχνίδι, ενώ είχε θέμα στην πίεση που ασκούσαν οι γηπεδούχοι...

Στο 14' ο Μανιάς πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ και στο 18' ο Κυριακόπουλος με συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη μας περιοχή άνοιξε το σκορ! 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν υποτονική, οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλη ευκαιρία στο 33' με τον Μανιά που από καλή θέση σούταρε άουτ, για να έρθει στο 37' ο Κάμπος να ισοφαρίσει, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Μακ που του έδωσε έτοιμο γκολ!
Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο δεν ήταν καλή, οι παίκτες του Παντελίδη έβγαιναν στην κόντρα με αξιώσεις και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι! Όλοι περιμέναμε να δούμε στην επανάληψη ένα καλύτερο ΠΑΟΚ, όμως αυτό δεν έγινε. 

Αντίθετα στο 52ο λεπτό οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 2-1 με τον Τόνσο, με κοντινή προβολή! Ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Μπίσεσβαρ - Αζεβέδο - Κουλούρη, ο ΠΑΟΚ μετά το 70' ξύπνησε, είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με ισάριθμες κεφαλιές των Πρίγιοβιτς και Βαρέλα. 
Στο 90' ο Κρέσπο είδε την μπάλα μετά την κεφαλιά του να περνάει άουτ και στο 98' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Πρίγιοβιτς ισοφαρίζοντας! 

Ένα λεπτό αργότερα ο Ιγκλέσιας σκόραρε το γκολ που έδωσε στον Αστέρα τη νίκη και πλέον η υπόθεση τίτλος δυσκολεύει πολύ, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει!

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Μπέρτος (46' Κώτσιρας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67' Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84' Καλτσάς).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69' Αζεβέδο), Πέλκας, Κάμπος (83' Κουλούρης), Μακ (57' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

.....................................................

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε μετά την ήττα στην Τρίπολη μίλησε εκ μέρους των συμπαικτών του και έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια.
Για το τι έφταιξε και ήρθε η ήττα: «Εμείς δεν πήγαμε καλά... Δεν κερδίσαμε λόγω των λαθών που κάναμε. Τώρα πέρασε, σηκώνουμε το κεφάλι και πάμε στα επόμενα παιχνίδια. Ήταν από τις χειρότερες εμφανίσεις του ΠΑΟK αυτήν τη σεζόν, αλλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να παλέψουμε για τα επόμενα έξι παιχνίδια. Ήταν από τις χειρότερες ημέρες στον ΠΑΟΚ, μπορεί και από τις καλύτερες του Αστέρα. Συγχαρητήρια στον Αστέρα και μακάρι να παίζουν με αυτό το πάθος σε όλα τα παιχνίδια».

Για το ρόλο που έπαιξε το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές ο Αστέρας: «Είχαμε απάντηση για τα γκολ που δεχτήκαμε, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα δε μπορέσαμε να κρατήσουμε τουλάχιστο το βαθμό που θέλαμε. Ήταν από τις χειρότερες μέρες μας. Το σημαντικό είναι να σηκώσουμε κεφάλι. Είναι περασμένο το παιχνίδι και πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

Για το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ: «Αν θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος και αν θέλουμε να παλέψουμε για τον τίτλο, πρέπει να καθαρίσουμε το κεφάλι μας, να σκεφτούμε την ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι τώρα δεν είναι στο χέρι μας, το αποτέλεσμα για το τέλος της σεζόν, αλλά μέχρι το τέλος θα τα δώσουμε όλα για να κάνουμε αυτό που πρέπει για το πρωτάθλημα».

Για τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα: «Όπως είπα και πριν, θέλαμε να συνεχίσουμε το σερί. Δε μπορέσαμε σήμερα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Λόγω των λαθών μας δε μπορέσαμε να κερδίσουμε σήμερα το παιχνίδι. Έχουμε ακόμα έξι παιχνίδια, μαθηματικά μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε».

……………………………………………….

Όλα όσα δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα για την 24η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.
Για το τι δεν πήγε καλά και ήρθε αυτή η ήττα: «Ήταν μία κακή μέρα για εμάς. Ίσως έπαιξε ρόλο και η πίεση, δεν το διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι. Δεχθήκαμε το γκολ και μετά ο Αστέρας βρήκε πολλούς χώρους, ενώ βιαζόμασταν στο επιθετικό κομμάτι.Σε ένα κανονικό πρωτάθλημα, παίζοντας κανονικά παιχνίδια, κρίνεται σε αγώνες ο τίτλος. Όμως επειδή αυτό δεν είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα, τα πράγματα είναι αλλιώς. 

Φανταστείτε να είχαμε παίξει το περασμένο παιχνίδι και να είχαμε κερδίσει. Στο μυαλό μας όλα θα ήταν πιο ξεκάθαρα. Αν είχαμε την δυνατότητα να χάσουμε ένα παιχνίδι, γιατί είναι φυσιολογικό μετά από ένα σερί, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα σήμερα. Και σε αυτές τις καταστάσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντιδράσεις».

Για τη διαιτησία: «Πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας για αυτή την ήττα. Δεν θέλω κανείς να ρίξει την ευθύνη στον διαιτητή, ούτε ακόμη κι οι παίκτες μου, ακόμη κι αν έκανε δύο σοβαρά λάθη. Πρέπει να δούμε το δικό μας φταίξιμο. Μετά από ένα τόσο μεγάλο νικηφόρο σερί, στο κανονικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. 

Στο κανονικό ποδόσφαιρο, ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κι ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Έχετε δίκιο για το 2-2, θα είχαμε ακόμη έναν πόντο, αλλά ήμαστε τρελαμένοι και θέλαμε πολύ το τρίτο γκολ, όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, δεχθήκαμε το γκολ και τρελαθήκαμε. Δεν κάναμε αυτό που κάνουμε συνήθως. Αυτή είναι η πραγματικότητα για το σημερινό παιχνίδι».

Για το αν τον εξέπληξε ο Αστέρας: «Δεν είναι ότι ο Αστέρας έπαιξε σήμερα σαν την Μπαρτσελόνα και μας εξέπληξε. Δεν ήταν έκπληξη. Τα γκολ προήλθαν από δικά μας λάθη, δεν είχαμε υπομονή για να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό παιχνιδιού και κάνοντας αυτά τα λάθη δεν ήμασταν σωστά τοποθετημένοι στο γήπεδο. Δεν ήμασταν κοντά στις γραμμές μας, τόσο στην άμυνα, όσο και στο δικό μας μισό».

………………………………………………..

O Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και την συνέχεια του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ: «Όταν έχεις κάνει ένα τόσο μεγάλο σερί και έχεις αυτοπεποίθηση, θα έρθει και μία στραβή μέρα, δυστυχώς δεν είμαστε ρομπότ να πατάμε το κουμπί και να είναι όλα καλά. Δυστυχώς ήρθε σήμερα, άσχετα που πάλι είχαμε την ευκαιρία να φύγουμε με τον βαθμό. Δεν τα καταφέραμε. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, πρέπει να συνεχίσουμε, να τα βάλουμε κάτω, να δούμε από αύριο τι λάθη κάναμε και να κυνηγήσουμε κάθε πιθανότητα που θα μας δοθεί».

Για το αν αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τον ΠΑΟΚ στη μάχη του τίτλου: «Είμαστε μεγάλη ομάδα και τώρα πρέπει να φανούμε δυνατοί όλοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές, όλοι γενικά σαν ομάδα. Πιστεύω θα το κάνουμε, έχουμε μπροστά μας έξι τελικούς, πρέπει να τους κερδίσουμε και τους έξι και να δούμε από εκεί και πέρα τι θα καταφέρουμε».

Για το αν ανησυχεί περισσότερο για το αγωνιστικό ή το ψυχολογικό κομμάτι: «Επειδή με τον προπονητή τώρα έχουμε ένα πλάνο, έχει περάσει την φιλοσοφία του και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από αύριο κιόλας, δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει ψυχολογικά. Τώρα θα δείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε, από αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βγαίνεις δυνατότερος. Πρέπει από αύριο να συνεχίσουμε με πιο σκληρή δουλειά για να κερδίσουμε και τα έξι επόμενα παιχνίδια και να κυνηγήσουμε ότι πιθανότητα υπάρχει να το γυρίσουμε».

Για το αν θα άλλαζε κάτι στο επίπεδο νοοτροπίας ή ψυχολογίας: «Όχι, όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά και μετά το ματς του Κυπέλλου. Έτυχε μία κακή μέρα, μία καλή στιγμή. Δεν δούλεψε τίποτα, θα γίνει και αυτό, όπως είπα και πριν δεν είμαστε ρομπότ, οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης έχουν κακές μέρες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τίποτε από αυτό το ματς, μας στενοχωρεί αυτό, προχωράμε».

Για το σύνθημα της επόμενης μέρας: «Σκληρή δουλειά πάλι, συνεχίζουμε από εκεί που σταματήσαμε πριν το σημερινό ματς, με την ίδια φιλοσοφία που είχαμε μέχρι τώρα γιατί έτσι κερδίζαμε όλα τα παιχνίδια. Να το αφήσουμε πίσω μας αυτό το ματς, να δώσει ο καθένας ό, τι έχει και δεν έχει τώρα που πλησιάζει το τέλος της σεζόν και θα δούμε τι πιθανότητες έχουμε».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4