Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαρτίου 2021

"Χόρευε" στο Αγρίνιο μες στη βροχή (2016)

Σαν σήμερα στις 12/3/2016, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 0-3, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2015-2016 ...

O Βλάταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με ένα 4-3-3 έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα στην άμυνα, Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους ο Πέλκας, ο Μυστακίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο φουριόζος! Μέχρι να μπει το πρώτο γκολ του Κλάους στο 22' η ομάδα δημιούργησε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες (!) και δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο! Μόλις στο 2ο λεπτό, χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κυριακίδη να αποκρούει δύσκολα σουτ του Μυστακίδη από πολύ καλή θέση!

Στο 10ο λεπτό, είχαμε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν το πλασέ του Πέλκα από εξαιρετική θέση το απέκρουσε και πάλι ο Κυριακίδης. Τέσσερα λεπτά αργότερα απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Στέφανο Αθανασιάδη να δέχεται την εξαιρετική πάσα του Λέοβατς αλλά σε σχεδόν κενή εστία να σουτάρει άουτ!

Στο 17ο λεπτό, και πάλι ο Λέοβατς βρήκε τον Αθανασιάδη που έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια μπλόκαρε ο Κυριακίδη... Ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στο γήπεδο έχοντας κατοχή 67% - 33%!!!

Και φτάσαμε στο 22ο λεπτό, όταν ο Κλάους σημείωσε το 0-1, δεχόμενος την μπάλα από ωραία ενέργεια του Βίτορ και εξαιρετική πάσα στον σκόρερ! Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο χωρίς να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για τον Βελλίδη. Στο 37' ο Κλάους κατέβασε όμορφα την μπάλα και σκόραρε υποδειγματικά μετά από ασίστ του Βίτορ!
Στο ημίχρονο του αγώνα η βροχή δυνάμωσε, είχαμε και χαλαζόπτωση, το γήπεδο έγινε κυριολεκτικά βούρκος και το έργο των παικτών έμοιαζε με βουνό!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ είχε κάποιες καλές στιγμές (Κλάους – Κάτσε - Κοροβέσης), με ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ, ο Παναιτωλικός στο 67ο λεπτό είδε τον Munoz από καλή θέση να σουτάρει στο δοκάρι του Βελλίδη και στο 69ο λεπτό, ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Κοροβέσης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-3!

O Δικέφαλος στον βούρκο του Αγρινίου έδειξε χαρακτήρα, η ομάδα λειτούργησε άψογα παίζοντας με 4-3-3, κόντρα σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο. έδειξε επιτέλους πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων και να διεκδικήσει το καλύτερο εισιτήριο στα play offs!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Λέοβατς, Κίτσιου, Βίτορ (85' Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης, Πέλκας (58' Κοροβέσης), Μυστακίδης (91' Δημητριάδης), Αθανασιάδης.

Παναιτωλικός: Kυριακίδης, Martines (74' Βασιλείου), Μάκος, Κούσας, Μύγας, Warda (80' Ρουμπουλάκου), Paulo, Ferreyra (46' Χαντάκιας), Munoz, Markovski, Clesio.

................................................

Ο αρχηγός του Δικεφάλου, Κλάους Αθανασιάδης, με τα δύο τέρματα του οδήγησε την ομάδα στην εκτός έδρας επιτυχία κόντρα στον Παναιτωλικό, μίλησε για το παιχνίδι, τον Βλάνταν Ίβιτς, την πρωτιά στα play offs αλλά και την Εθνική Ομάδα που είναι πάντα στο μυαλό του.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σίγουρα η χρονιά για μένα δεν ξεκίνησε καλά. Είχα έναν τραυματισμό στο πόδι στην προετοιμασία που με άφησε πίσω, μετά είχα την θλάση αλλά τώρα είμαι έτοιμος να βοηθήσω. Άλλαξε η ψυχολογία στο μικρό χρονικό διάστημα.
.
Δεν άλλαξε πολλά ο Ίβιτς, με τον καιρό θα μας περάσει την νοοτροπία του. Ήταν συμπαίκτης μου για πολλά χρόνια. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Έχει πάρει πολλές εμπειρίες στην Κ20 και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στην συνέχεια. Γνωρίζει τα αποδυτήρια της ομάδας και είχε σαν παίκτης τις αλλαγές προπονητών. Αφού τα ξέρει αυτά θα μπορέσει να μας βοηθήσει να εξελιχτούμε. Σίγουρα η ομάδα είχε τραυματισμούς. Ποτέ δεν ήταν έτοιμοι όλοι ποδοσφαιριστές. Δεν το λέω για δικαιολογία.

Ήρθαν νέοι παίκτες που δέχθηκαν πολύ πίεση από τον κόσμο και δεν είχαμε την πορεία που θέλαμε. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ Καλλονής και θα προσπαθήσουμε να μπούμε όσο καλύτερα γίνεται στα play offs και να πάρουμε την πρώτη θέση. Η ομάδα έχει να δώσει πολλά πιστέψτε με. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές και αν δεν υπάρχουν οι τραυματισμοί θα βγάλουμε κάτι καλό.

Έχουμε πολλούς παίκτες με ταλέντο και θα το αποδείξουμε στο γήπεδο. Σίγουρα ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κληθεί στην εθνική ομάδα, έτσι κι εγώ. Θέλω να βρίσκομαι εκεί και να βοηθήσει την χώρα μας να επιστρέψει στις επιτυχίες. Η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει και θέλω να παίξω καλά και στο επόμενο παιχνίδι και να κληθώ στην εθνική.

Στόχος μας είναι τα play offs και η πρώτη θέση. Μετά πιστεύω θα παρθούν οι καλύτερες αποφάσεις για να χτίσουμε μία εξαιρετική ομάδα για την επόμενη σεζόν. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και όλα θα πάνε καλά».

………………………………………….

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας που συνδυάστηκε με νίκη και με αρκετά καλή εμφάνιση...
Aναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Πολύ σημαντική νίκη. Είχαμε λίγο χρόνο μπροστά μας. Αλλάξαμε πράγματα στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα. Κυρίως στο σύστημα. Ήμασταν πειθαρχημένοι, είχαμε κατοχή, και πολλές ευκαιρίες πριν το πρώτο γκολ. Όλα τα παιδιά έβγαλαν το 100% και δίκαια πήραμε τη νίκη».

Για το εξαιρετικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στον αγώνα: «Υπήρξαν και φέτος παιχνίδια που η ομάδα μπήκε καλά. Η ομάδα ήταν πεσμένη ψυχολογικά μετά την ήττα με τον Πανθρακικό. Είχαμε λίγες ημέρες να δουλέψουμε αλλά ξαναλέω δουλέψαμε πολύ στην ψυχολογία μέσα από τις προπονήσεις και τις ομιλίες που κάναμε με τα παιδιά».

Για το αν περίμενε τόση εύκολη επικράτηση: «Δεν μπορώ να πω πως περίμενα θα κερδίσουμε 3-0. Περίμενα αντίδραση και πως θα έχουμε συγκέντρωση. Σημασία έχει το μηδέν στην άμυνα. Έγινε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο σε ένα πολύ κακό γήπεδο. Ήθελε εξυπνάδα σε ένα τόσο δύσκολο γήπεδο αντιδράσαμε καλά και κάναμε όσα λέγαμε. Δίκαια πήραμε τους τρεις πόντους».

Για το πως έζησε την μετάβαση από τον πάγκο της Κ20 σε αυτόν της πρώτης ομάδας: «Δεν έχει αλλάξει κάτι τόσο πολύ. Έχω δουλέψει και στο παρελθόν με κάποια από τα παιδιά και από εδώ και πέρα ξέρω ότι είναι διαφορετικό, αλλά θα προσπαθήσουμε να προετοιμάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Από τη στιγμή που είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ, πρέπει να καταλαβαίνεις που είσαι και σε τι καρέκλα κάθεσαι. Ξέρω που είμαι, δεν μπορώ να πω ότι υπήρχε πολύ μεγάλη πίεση, αλλά έπρεπε να είμαι πιο συγκεντρωμένος στις οδηγίες που θα δώσω στους παίκτες για να βγάλουν αυτό που θέλουμε».

Για τον Κάτσε: «Ο Κάτσε είναι ένας βασικός παίκτης για εμάς. Ήταν από τους κορυφαίους σήμερα. Έχει σημασία το πώς δουλεύουν στις προπονήσεις. Θα παίζουν όσοι θα δουλεύουν όσοι θέλουμε».

Για τον Κλάους: «Ο Στέφανος είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα. Για να σκοράρει πρέπει και να παίζει. Έβαλα γκολ, έκανε ευκαιρίες, κράτησε μπάλα, έκανε όσα θέλαμε και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Για την επιλογή του να χρησιμοποιήσει τον Βίτορ: «Έπαιξαν αυτοί που δουλέψαμε τις τρεις προπονήσεις που είμαι στην ομάδα. Ο Βίτορ και ο Τζαβέλλας έκαναν καλό παιχνίδι, όπως και ο Στέλιος (σ.σ. Μαλεζάς) όταν μπήκε στο παιχνίδι. Θα πάρει τις ευκαιρίες που δικαιούται ο Στέλιος».

Για το αν τον προβλημάτισε ο Παναιτωλικός: «Δεν με προβλημάτισε κάτι ιδιαίτερα. Ο παίκτης που ήταν πίσω από τον Μαρκόφσκι δεν ήταν κλασσικός επιθετικός και περιμέναμε ότι θα παίξει έτσι, για αυτό και δουλέψαμε έτσι. Νομίζω ότι ο Παναιτωλικός είχε μία ευκαιρία στο 2-0 και δεν νομίζω ότι έγινε κάτι άλλο που πρέπει να μας προβληματίζει. Ξαναλέω τα παιδιά έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για τη συνέχεια της σεζόν: «Πρώτα από όλα περίμενα να γυρίσουν παίκτες. Να είμαστε όσο το δυνατόν γίνετε περισσότεροι. Τώρα αυτό που ζητάω και αυτό που θέλω το ξέρουν οι παίκτες μου».

…………………………………..

O Γιώργος Τζαβέλλας τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα στο Αγρίνιο...
Αναλυτικά τόνισε ο διεθνής ποδοσφαιριστής:

Για τον αγώνα: «Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε στο πρώτο ημίχρονο, που μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, να δείξουμε αυτό που δουλέψαμε. Είμαστε χαρούμενοι που βγήκε αυτό στο γήπεδο και είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί ήρθε μία νίκη που τόσο χρειαζόμασταν».

Για τo αν βοήθησε την ομάδα η αλλαγή προπονητή: «Κοιτάξτε ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Στα τελευταία έντεκα παιχνίδια νομίζω είχαμε μία νίκη. Ήμασταν υποχρεωμένοι με οποιοδήποτε προπονητή να αλλάξουμε την κατάσταση. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, δε θέλω να μιλάω για προπονητές το έχω ξαναπεί. Χαίρομαι που ξεκίνησε έτσι, που η ομάδα αντέδρασε έτσι και ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Χαίρομαι επίσης όπως στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, με τον Κάκκο, ένα νέο παιδί, ο Δημητριάδης κάνει την πρώτη του συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ, είναι δύο παιδιά δικά μας και χαίρομαι ακόμη περισσότερο για αυτά τα δύο παιδιά».

Για την συνέχεια της σεζόν: «Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό. Πρέπει να κάνουμε το απόλυτο στα παιχνίδια που ακολουθούν. Υπάρχει την επόμενη εβδομάδα το παιχνίδι με την Καλλονή, μπορεί να είναι τελευταία, όμως πρέπει να είμαστε σοβαροί για να κερδίσουμε».

………………………………………..

Ο σκόρερ του τρίτου τέρματος του ΠΑΟΚ στην σημερινή αναμέτρηση μίλησε για την βελτιωμένη εικόνα της ομάδας, καθώς και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος...
Αναλυτικά ο Νίκος Κοροβέσης επισήμανε:

«Όσο μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος, πετύχαμε δύο γκολ. Στο δεύτερο μέρος ήταν δύσκολα τα πράγματα λόγω αγωνιστικού χώρου, όμως προσπαθήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, σημειώσαμε κι άλλο γκολ.

Είχαμε πολύ καλή παρουσία, ελπίζω να έχουμε και συνέχεια. Όταν αλλάζει κάτι στην ομάδα, γίνεται μία αλλαγή προπονητή, τότε επηρεάζει. Πήραμε ψυχολογία, έχουμε περισσότερα κίνητρα, πρέπει να δείξουμε από εδώ και πέρα πράγματα. Αυτό ήταν το κλειδί σήμερα.

Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και παίζαμε με την πλάτη τοίχο. Θα δέσουμε κι άλλο, έχουμε παίκτες θα πάμε καλύτερα και με τον νέο προπονητή».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4