Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Δεκεμβρίου 2020

Πήρε πολύτιμο "Χ", κράτησε το αήττητο! (2019)

Σαν σήμερα στις 1/12/2019, για την 12η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό ...

Για την 12η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό ... 

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε στο αρχικό σχήμα, τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Γιαννούλη - Κρέσπο - Ίνγκασον - Μάτος, στα χαφ τους Λημνιό - Ντόουγκλας - Μίσιτς - Καντουρί και πιο μπροστά οι Μπίσεσβαρ και Σφιντέρσκι. 

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν φουριόζοι όπως περιμέναμε οι περισσότεροι, αλλά έμοιαζαν περισσότερο φοβισμένοι, παρά αποφασισμένοι, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του μετά το 15' και να φτάνει στο γκολ στο 30'.
Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε από τα αριστερά ο Μίσιτς, ο Ίνγκασον με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σα ανοίγοντας το σκορ, παγώνοντας το γήπεδο! Με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο 0-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του 45λεπτου. 

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ανέβασε κατά πολύ την πίεση και στο 63ο λεπτό, υπέπεσε σε πέναλτι ο Γιαννούλης στον Ποντένσε και ο Βαλμπουενά έκανε το 1-1. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν 2-3 καλές ευκαιρίες, ο Ζίβκοβιτς όποτε χρειάστηκε φώναξε παρόν και έτσι φτάσαμε στο τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. 

Δεν έλειψαν τα γνωστά ευτράπελα τόσο κατά την άφιξη της αποστολής μας στο Καραϊσκάκη (η γνωστή πλέον "παράλυτη πόρτα!"), όσο και στο ημίχρονο της αναμέτρησης, σύμφωνα με τις αναφορές που είχαν γίνει! 
Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλακης (61' Καμαρά), Βαλμπουενά (66' Γκερέρο) Ποντένσε, Μασούρας (41' Σουντανί), Ελ Αραμπί. 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (66' Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Σφιντέρσκι (66' Άκπομ). 

..................................... 

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου μετά το τέλος του αγώνα ...
Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: «Είχαμε ευκαιρίες για να βγάλουμε καλύτερες αντεπιθέσεις το παιχνίδι και να δημιουργήσουμε καλές φάσεις, αλλά το κάναμε μία μόνο φορά με τον Πέλκα. Όπως είπα και πριν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, αλλά κυρίως στη δική μου ομάδα. 

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ομάδα του Ολυμπιακού είναι πολύ δυνατή στις πλαγιοκοπήσεις, με τον Ποντένσε. Για εμάς, η στρατηγική μας, ήταν να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι που κάνει ο Ολυμπιακός από τα πλάγια. Οι αλλαγές έγιναν για τακτικούς λόγους και όχι για τις κάρτες. Στο πρώτο ημίχρονο τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε το γκολ και ήταν φυσιολογικό να ψάξει ο αντίπαλος το γκολ και να πιέσει. 

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα αν είδατε και τις τοποθετήσεις των δύο πλάγιων του Ολυμπιακού, που μετά το γκολ ανέβηκαν πολύ ψηλά. Μέχρι τη φάση του πέναλτι, είχαμε κρατήσει αρκετά μακριά από τα καρέ μας τον Ολυμπιακό. Μετά τη φάση του πέναλτι, ήταν φυσιολογικό να πιέσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός, ήταν θέμα και της ποιότητας του αντιπάλου. Δώσαμε μέτρα στον αντίπαλο, αλλά αμυνθήκαμε καλά γενικά και καταφέραμε και πήραμε τον βαθμό».

Για την διαιτησία του αγώνα: «Οι διαιτητές έκαναν μία πολύ καλή δουλειά. Βλέπω γενικά, ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για πολλά φάουλ. Εμένα μου αρέσει το παιχνίδι να τρέχει. Κατά την άποψη μου, έδειξε προσωπικότητα και έκανε ένα καλό παιχνίδι ο Ολυμπιακός».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: «Κατά πρώτο λόγο, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας προπονητής, τον οποίο θαυμάζω. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Δεν πρόκειται για μία κόντρα Φερέιρα-Μαρτίνς, ήταν ένας αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που τυχαίνει να έχουν δύο Πορτογάλους προπονητές. Δεν υπήρχε καμία έχθρα μεταξύ μας, μιλήσαμε και πριν και μετά από το παιχνίδι».

Για τις επιλογές του: «Αν κοιτάξετε τους παίκτες που είχαμε σήμερα, θα δείτε ότι υπήρχαν στον πάγκο παίκτες που αποτελούσαν βασικά γρανάζια της περσινής ομάδας. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα απόδοση στους αγώνες και στις προπονήσεις. Και ο Ίνγκασον και ο Ζίβκοβιτς έχουν κερδίσει τη θέση τους, αλλά έχουν βοηθηθεί και από αυτούς που είναι τώρα στον πάγκο. Ξέρουν όλοι ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και υπάρχουν παίκτες που είναι έτοιμοι να πάρουν αυτή την ευκαιρία που θέλουν». 

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την ισοπαλία: «Εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε, οπότε ευχαριστημένος δεν είμαι. Βλέποντας το παιχνίδι και το πως εξελίχθηκε, θεωρώ ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Για όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη: «Εγώ τα πάω καλά με όλους τους ανθρώπους και θα σας πω κάτι που ίσως μου κοστίσει. Ο Ολυμπιακός χωρίς τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Ολυμπιακό, μπορεί να μην ήταν ίδιοι. Αν θέλουμε όλοι να βελτιωθούμε και να μεγαλώσουμε κι αν εγώ ήρθα στην Ελλάδα, για να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι, θέλω να σας πω ότι μου άρεσε πολύ η ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο. 

Ο κόσμος πίεσε και ώθησε την ομάδα του, το γήπεδο ήταν καλό. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την άφιξη μας στο γήπεδο. Όταν ήρθαμε εδώ, έγιναν πράγματα που δεν μου άρεσαν. Η Τότεναμ δεν νομίζω ότι χρειάστηκε να βγει από το λεωφορείο της τόσο μακριά για να διανύσει αυτή την απόσταση, μέχρι τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός έχει μία καλή ομάδα και μέσα στο γήπεδο, μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ομάδα, δεν τα χρειάζεται όλα αυτά».

……………………………… 

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μίλησε για την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη και τη συνέχεια στη σεζόν...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης: «Νομίζω ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για να το δει κάποιος, με πολύ πάθος και από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε καλύτερα από το δεύτερο που μας πίεσε ο αντίπαλος. Μείναμε στο 1-1 και κρατάμε το βαθμό». 

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος: «Δεν ξέρω τι άλλαξε, θέλαμε να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και στο δεύτερο. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα μας πιέσει από τα άκρα. Έβαλε και τρίτο επιθετικό. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας αλλά δε μας βγήκε τόσο». 

Για το αν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κρίνουν τον πρωταθλητή: «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος, έχουμε τα play offs, θα ξαναπαίξουμε με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Αυτήν τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής». 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει ως τώρα κάποιο ντέρμπι: «Δε νομίζω ότι με ανησυχεί. Παίξαμε δύο παιχνίδια εκτός έδρας και ένα εντός, που θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Και με την ΑΕΚ ήμασταν πολύ καλοί και ισοφαριστήκαμε στο τέλος. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα ανησυχίας, παίζοντας κόντρα στις κορυφαίες αντιπάλους μας». 

Για τη δική του απόδοση στη σεζόν: «Αν μιλάμε για γκολ και ασίστ, είναι κάπως έτσι. Εξακολουθώ να δίνω πάσες για γκολ, αν δεν έρχονται, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συνεχίζω να προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου. Αν έρθουν τα γκολ και οι ασίστ, όλα αλλάζουν. Αισθάνομαι καλά γιατί βοηθάω την ομάδα και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στη συνέχεια». 
....................................

O Ίνγκι Ίνγκασον, σκόρερ του ΠΑΟΚ στο ματς, μίλησε για τις εντυπώσεις του από το ματς...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για την κατάσταση του μετά το τέλος του αγώνα: «Δέχτηκα μια κλωτσιά στο στομάχι αλλά αυτήν τη στιγμή είμαι καλά». 

Για τις εμπειρίες του αγωνιζόμενος σε ένα τέτοιο ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε ότι γίνεται σε εχθρική ατμόσφαιρα. Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν στην αρχή να βρουν ρυθμό. Εμείς ήμασταν καλύτεροι και είχαμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός μας πίεσε περισσότερο, ήταν λογικό να αντιδράσει στο δικό μας γκολ. Νομίζω ότι το τελικό 1-1 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα». 

Για το γκολ που πέτυχε: «Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να πάρει το βαθμό. Είναι πάντα δύσκολο να αγωνίζεσαι στην έδρα του Ολυμπιακού, κρατάμε το βαθμό και συνεχίζουμε στα επόμενα παιχνίδια για το στόχο μας». 

Για το πόσο σημαντική είναι η ισοπαλία αυτή: «Αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα σημαντικά, ειδικά όταν είσαι στην ίδια θέση. Είναι πολύ σημαντικό αν δε μπορείς να κερδίσεις να μη χάσεις. Συνεχίζουμε μαζί και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πάρει ένα αποτέλεσμα στην έδρα του. Δεν του επιτρέψαμε να φύγει μπροστά με τρεις βαθμούς». 

Για την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου: «Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα βγει ψηλά να μας πιέσει. Χρειαζόμασταν λίγη παραπάνω ποιότητα για να βγάλουμε τις αντεπιθέσεις όπως θέλαμε. Ήμασταν λίγο κουρασμένοι γιατί είχαμε τρέξει πάρα πολύ. Αυτό το παιχνίδι θα μας κάνει καλό, γιατί ορισμένες φορές, πρέπει να... υποφέρεις μέσα στους αγώνες για να πάρεις αυτό που θέλεις». 

………………………………………. 

Ο Άνχελ Κρέσπο στις δηλώσεις του επεσήμανε ...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό: «Αν δούμε τι έγινε στα τελευταία 30 λεπτά θα δούμε ότι η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά αν δούμε τι έγινε στα πρώτα 55, τότε μπορούμε να πούμε ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω». 

Για τη διατήρηση του αήττητου σερί: «Νομίζω ότι είναι σημαντικό και το καταλάβαμε όταν έφτασε η αποστολή με το πούλμαν, ότι ο αντίπαλος μας φοβάται. Αυτό φάνηκε και μέσα. Είναι σημαντικό ότι συνεχίζουμε αήττητοι και κρατάμε το σερί, αλλά το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή. Ελπίζω να μη «σπάσει», αλλά όσο περισσότερο το κρατήσουμε και συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία και αυτοπεποίθηση που είχαμε και σήμερα εδώ, είναι πολύ σημαντικό για εμάς». 

Για την βελτίωση της εικόνας του ΠΑΟΚ σε σχέση με την αρχή της σεζόν: «Βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι και αν συνεχίσουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή, θα γινόμαστε καλύτεροι». 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι χωρίς νίκη στα ντέρμπι ως τότε στη σεζόν: «Έχουμε κάνει τέσσερις ισοπαλίες στα μεγάλα παιχνίδια. Οι δύο ήταν στην Αθήνα, Με την ΑΕΚ θα μπορούσαμε να έχουμε «σκοτώσει» τον αντίπαλο νωρίτερα, το ίδιο μπορούσαμε να κάνουμε και σήμερα. Είναι δύσκολα παιχνίδια κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Συνεχίζουμε για το στόχο μας». 

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είμαστε δυνατοί, έχουμε τη νοοτροπία, δεν ξέρω αν είμαστε το φαβορί, αυτό θα φανεί στο τέλος. Ξαναλέω όμως, ότι φτάνοντας εδώ με την αποστολή, καταλαβαίνεις ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4