Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτιά στον όμιλο με εξάρα στα Σπάτα! (2018)

Σαν σήμερα στις 20/12/2018, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ διέλυσε εκτός έδρας τον Αήττητο, επικρατώντας με 0-6 ...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κρέσπο, Μαλεζά, Χατσερίδη, Τόσκα, στη μεσαία γραμμή τους Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Λημνιό, Ουάρντα και προωθημένους τους Καρέλη, Ακπόμ. 

Ο Δικέφαλος απέναντι σε μια ομάδα της Football League, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κυριολεκτικά στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού την έπνιξε! 

Με εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής μπάλας (63%-37%), με πολλές τελικές προσπάθειες, δεν άφησε τους γηπεδούχους να πάρουν ανάσα! 
Πιέζοντας ψηλά, δημιουργούσε τη μία φάση μετά την άλλη και στο 16ο λεπτό, μετά από σέντρα του Ουάρντα, ο Καρέλης σημείωσε το 0-1. 

Τρία λεπτά νωρίτερα ο Κρέσπο είχε δοκάρι και στο 26' ο Κάνιας με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Λημνιού, έγραψε το 0-2, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Ευαγγέλου.

Στο διάστημα 16΄- 26', κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ μύριζε γκολ, όμως οι επιθετικοί μας ήταν άστοχοι στα τελειώματα των φάσεων, με σοβαρή πάντως δικαιολογία την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου! 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Πρίγιοβιτς στη θέση του Ακπόμ, με τον Σέρβο επιθετικό -αφού έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες- να κάνει στο 62ο λεπτό το 0-3, όταν μετά από κόρνερ ο Μπίσεσβαρ, ο Πρίγιοβιτς σκόραρε με ωραία κεφαλιά... 

Λίγο αργότερα ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Μπαλογιάννη - Λύρατζη, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και στο 75' ο Καρέλης μετά από κάθετη του Τόσκα σημείωσε με ωραίο τελείωμα το 0-4. 

Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς (84' και 85') και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος ... Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν πρώτος από τον 4ο όμιλο, την ώρα που ο Άρης, έχανε στο Παγκρήτιο από τον Εργοτέλη με 3-2 και αποχαιρετούσε τη διοργάνωση, νωρίς νωρίς! 
Οι συνθέσεις: 

Αήττητος: Κοκκαλάς, Σπυρόπουλος, Κολλαράς (46' Λάμπρου), Ηρακλής, Σταματάκης, Γροντής, Κασνέτσης, Χατζηιωαννίδης, Μάγκας (58' Κατσέρης), Καλογέρης, Βούκοβιτς (62' Κόκκορης). 

ΠΑΟΚ: Ρέι, Κρέσπο (67' Λύρατζης), Μαλεζάς, Χατσερίδης, Τόσκα, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (64' Μπαλογιάννης), Λημνιός, Ουάρντα, Καρέλης, Ακπόμ (46' Πρίγιοβιτς). 

.................................................... 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το εμφατικό 0-6 επί του Αήττητου Σπάτων...
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για το κέρδος από τη νίκη: «Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Η στρατηγική μας είναι πολύ σημαντική. Είναι μια φανταστική σεζόν για εμάς». 

Για τον Πρίγιοβιτς: «Ο Πρίγιοβιτς έχει νοοτροπία νικητή. Του αρέσει πολύ να βρίσκεται στο γήπεδο και να σκοράρει. Αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα των σκόρερ στον κόσμο. Θέλει να βρίσκεται στο γήπεδο και να σκοράρει». 

Για τους Μπαλογιάννη - Λύρατζη: «Είναι ένα κομμάτι της ομάδας μας. Πρώτο μας στόχος ήταν να τερματίσουμε πρώτοι, δεύτερο στόχος μας ήταν να δώσουμε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής». 

……………………………………………….. 

Όλα όσα δήλωσαν οι Καρέλης και Λημνιός μετά την νίκη του Δικεφάλου στην Αθήνα επί του Αήττητου Σπάτων. 

Ο Νίκος Καρέλης πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ με την φανέλα του Δικεφάλου και ανέφερε αναλυτικά: 

«Καταφέραμε να κλείσουμε όμορφα τη φετινή χρονιά, είμαστε χαρούμενοι για την πρόκριση και κοιτάμε μπροστά. Ήταν πολύ σημαντικά για εμένα τα δύο γκολ που πέτυχα, προσωπικά θα ήθελα πολύ και το Κύπελλο εκτός από το πρωτάθλημα». 

Από την μεριά του ο Δημήτρης Λημνιός είπε:
«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν σκεφτόμαστε την διακοπή του πρωταθλήματος, συνέβη ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός. Ελπίζουμε στην πορεία να μην συμβούν ξανά τέτοια περιστατικά. Την πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ κατακτήσαμε το Κύπελλο και εύχομαι το 2019 να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4