Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Δεκεμβρίου 2020

Ήττα στο Καραϊσκάκη και αποκλεισμός (1996)

Σαν σήμερα στις 11/12/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό σε επαναληπτικό παιχνίδι του δ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας …

Ο Δικέφαλος με τον Χρήστο Αρχοντίδη στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 2-1 και σε συνδυασμό με το ίδιο σκορ με το οποίο είχε χάσει στην Τούμπα, αποκλείστηκε από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έπαιξε αμυντικά με το μυαλό στις κόντρα επιθέσεις και οι γηπεδούχοι –ανορθόδοξα- προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί, χωρίς αποτέλεσμα. 

Μόνο στη φάση του 23ου λεπτού δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο 1-0, όταν ο Αλεξανδρής με προβολή σημάδεψε το δοκάρι του Νίκου Μιχόπουλου.

Στο τελευταίο όμως πεντάλεπτο του ημιχρόνου το ματς άναψε για τα καλά! Έτσι στο 40’ ο Αλεξανδρής από κοντά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, αλλά η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις ένα λεπτό! 

Στο 41’ ο Τασσιόπουλος έφερε το ματς στα ίσα με σουτ στο αριστερό «Γ» και με το σκορ στο 1-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Βοργιά. 

Στο 51’ ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μια ανάσα από το 1-2, όμως ο Ντιμκόφσκι που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία!
Το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 59’ με καρφωτή κεφαλιά του Αλεξανδρή, ενώ ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνίστηκε με 10, λόγω τραυματισμού του Ντιμκόφσκι σε σύγκρουσή του με τον Ελευθερόπουλο και ενώ ο Αρχοντίδης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.
Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Νταμπίζας, Σαμπανάζοβιτς, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος (61’ Σαμπάνης), Κακλαμάνος (70’ Καραπιάλης), Αλεξανδρής, Γκόνιας (81’ Πασσαλής), Τζώρτζεβιτς 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης (72’ Χατζηζήσης), Καπετανόπουλος (78’ Χάβος), Τασσιόπουλος, Ζαφειρίου, Παναγιωτίδης, Ζαγοράκης, Πις (81’ Κουμαρόπουλος), Ντιμκόφσκι, Τουρσουνίδης, Κατσούρης 

* Στην 55η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1996-97 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Μετά από 8 χρόνια καταργείται η προκριματική φάση των ομίλων, ενώ οι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32). 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4