Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Νοεμβρίου 2020

Συνέχισε την ξέφρενη πορεία του με νίκη επί της Ξάνθης (2018)

Σαν σήμερα στις 24/11/2018, για την 11η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την Ξάνθη με 2-0 ...

Μπροστά σε 16.000 θεατές, ο Λουτσέσκου ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο, Κάνιας, μεσοεπιθετικά τους Πέλκα, Λημνιό, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, απέναντι σε μια καλά διαβασμένη ομάδα που με σφιχτή αμυντική γραμμή έδειξε από την προσθέσεις της, να κρατήσει δηλαδή τους επιθετικούς μας μακριά από την εστία του Ζίβκοβιτς και να προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα. 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 18ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του τελική στο ματς, με τον Πέλκα να εκτελεί άουτ, το φάουλ που κέρδισε η ομάδα σε καλή θέση. 

Οι φιλοξενούμενοι με καλό τρανσίσιον σε κάποιες περιπτώσεις, απείλησαν στο 29ο λεπτό, όταν ο Πασχαλάκης απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ τη σκαστή κεφαλιά του Τζουρίτσκοβιτς. 

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και στο 31' είχαμε απίστευτο χαμένο τετ α τετ ο Πρίγιοβιτς, μετά από συνδυασμό Κίτσιου – Πέλκα, στο 40' καλό σουτ του Μπίσεσβαρ το απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς.
Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών έκλεισε με τον Κίτσιου στο 42ο λεπτό, όταν μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ζϊφκοβιτς! 

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Βιεϊρίνια στη θέση του Κίτσιου και στο 47' ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια άνοιξε το σκορ, βάζοντας τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού. 

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 65ο λεπτό με τον Μαουρίσιο να δέχεται την πάσα του Πέλκα σε εκτέλεση φάουλ και με σουτ στην αριστερή γωνία, να νικάει για 2η φορά τον Ζίβκοβιτς... 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (57' Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46' Βιεϊρίνια), Μαουρίσιο (75' Βέρνμπλουμ), Κάνιας, Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς. 

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κοβάσεβιτς (82' Μελιόπουλος), Καμαρά, Γέντριτσεκ, Καντά (56' Σαρπόνγκ), Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο (69' Μπρίτο). 

...................................... 

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη νίκη επί της Ξάνθης, και για τον Άμρ Ουάρντα...
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για το αν αισθάνεται ήρεμος όταν τα γκολ έρχονται όπως το πρώτο σημερινό: «Αισθάνομαι πιο ήρεμος γιατί κερδίσαμε. Μπορούμε να βάλουμε γκολ από τον τερματοφύλακα απευθείας, μπορούμε από τα 55 μέτρα όπως με τον Μαουρίσιο, ή με τον γλουτό. Είμαι σε κάθε περίπτωση χαρούμενος όταν κερδίζουμε το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και οι πόντοι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε». 

Για τον Βαρέλα και τον Κίτσιου: «Ο Βαρέλα είχε πρόβλημα από το πρώτο μέρος. Τον πιέσαμε να συνεχίσει και πίεσε τον εαυτό του να συνεχίσει στο δεύτερο ημίχρονο. Προσπαθούσε να καθυστερήσει τη δεύτερη αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. 

Όσον αφορά τον Κίτσιου, είχαμε στο πλάνο μας τον Βιειρίνια να του δώσουμε λεπτά μετά τον τραυματισμό του. Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός πως είχε την κάρτα ο Κίτσιου ώστε να τον περάσουμε λίγο πιο νωρίς και μπορώ να πω ότι ήταν μία έμπνευση καθώς από τα δικά του πόδια ήρθε το πρώτο γκολ». 

Για το ότι τα θετικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ συνδυάζονται με αρνητικά των ανταγωνιστών: «Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Συγκεντρωνόμαστε για το κάθε παιχνίδι, ξέρουμε ότι πρέπει να εστιάζουμε σε εμάς, αλλά πρέπει να βλέπουμε την εικόνα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι βρισκόμαστε σε καλή περίοδο. Δεν μπορώ να πω ότι οι παίκτες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού χάρηκαν σήμερα και αυτό είναι το λογικό». 

Για τον Ουάρντα: «Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα που εμπλέκονται και δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Για κάθε απόφαση υπάρχει ένας λόγος. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι έχουμε ρόστερ 21 παικτών με τους τερματοφύλακες και ο καθένας θα πρέπει να είναι προς όφελος της ομάδας και του συνόλου.

Να δείχνει ότι μπορεί να θυσιάσει τον εαυτό του για το σύνολο και έτσι εγώ θα είμαι αυτός που θα πάρει την απόφαση για τους 16 παίκτες που θα έρθουν μαζί μου συν τους τερματοφύλακες. Και έτσι παίρνω αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε και δεν μπορώ να μιλήσω για αυτά. 

Δεν μπορώ να πω ότι για οποιονδήποτε λόγο μπαίνω σε πόλεμο με κάποιον παίκτη. Αν μπορεί να ανταπεξέλθει τακτικά, παικτικά και χωρίς εγωισμούς σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, τότε θα είναι στη διάθεση του συνόλου». 

Για τη συμβουλή που θα έδινε στον Ράσταβατς: «Δεν μπορώ να δώσω καμιά συμβουλή γιατί δεν είναι δική μου δουλειά. Αυτός ο προπονητής είναι πολύ καλός. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά και με πολύ καλή νοοτροπία και τεράστια δουλειά από πίσω. Πραγματικά εντυπωσιάζομαι από τη δουλειά γιατί είναι ο σωστός τρόπος να γίνονται τα πράγματα». 

………………………………………………. 

Ο Ζοζέ Μαουρίσιο μίλησε για τη νίκη απέναντι στη Ξάνθη και τη κατάσταση της υγείας του...
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το παιχνίδι: «Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα. Όλοι προσπαθούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα για όσα έχουμε καταφέρει και ευελπιστούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». 

Για τον τραυματισμό του: «Δεν είναι ακριβώς τραυματισμός αλλά μικρή ενόχληση. Θα συνεχίσω μέσα από την προπόνηση τη θεραπεία μου και ελπίζω να είμαι 100% έτοιμος για Τσέλσι». 

Για τον πανηγυρισμό του στο γκολ με τον φυσιοθεραπευτή: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο για τις οικογένειες μας, και περνάμε πολύ καιρό με την ομάδα. Πανηγύρισα με το φυσιοθεραπευτή, γιατί οι φυσιοθεραπευτές σημαίνουν πολλά για εμάς και είναι η δεύτερη οικογένειά μας». 

Καταλήγοντας τόνισε πως: «Όλη η ομάδα προσπαθεί, έχουμε εξαιρετικό γκρουπ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα». 

……………………………………………… 

O Aντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για τη νίκη και το επερχόμενο ματς με τη Τσέλσι...
Αναλυτικά τόνισε: 

«Πρώτα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για την σημερινή νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε φάσεις και κατοχή αλλά δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να σκοράρουμε και πήγαν όλα καλά». 

Για το γεγονός ότι ζητούσε από τους συμπαίκτες του να ηρεμήσουν: «Όσο περνάει ο χρόνος αρχίζεις να έχεις άγχος είναι λογικό, εμείς έχουμε πίεση για να κερδίζουμε παντού αλλά αυτό είναι κάτι που μας αρέσει. Για να κερδίσεις όμως χρειάζεται καθαρό μυαλό». 

Για το αν ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βάλει καινούρια στοιχεία στο παιχνίδι του: «Σίγουρα προσπαθούμε θα δούμε διάφορα στοιχεία αναλόγως τον αντίπαλο. Δουλεύουμε κάθε μέρα και για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σε κάθε παιχνίδι θα βλέπουμε κάτι διαφορετικό». 

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: «Σε όλους του παίκτες αρέσει να παίζουν στην Ευρώπη ξέρεις από την αρχή ότι δεν θα έχει πολύ χρόνο για να ξεκουραστείς και να δουλέψεις αλλά για τον ποδοσφαιριστή είναι ότι καλύτερο, έχεις περισσότερα παιχνίδια κάτι που θέλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές». 

Για το ότι η ομάδα δεν παίζει τόσο θεαματικά: «Το αποτέλεσμα και οι τρεις βαθμοί είναι αυτό που μετράει και το έχουμε πετύχει στο 100%. Θέλουμε να δημιουργούμε θέαμα αλλά το σημαντικό είναι να παίρνεις τη νίκη και μετά να δίνει θέαμα». 

Για το παιχνίδι με την Τσέλσι:  «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι θα έχουμε 90 λεπτά κόντρα σε μια φανταστική ομάδα. Περιμένουμε δυσκολίες θέλουμε να πάμε εκεί για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα». 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4