Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Οκτωβρίου 2020

Λύτρωση με Αντώνα στο 88' (1993)

Σαν σήμερα στις 6/10/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Αλεξανδρούπολη τον τοπικό Εθνικό σε παιχνίδι για τον 5ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994 …

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, σε μια αναμέτρηση η οποία έγινε στο πλαίσιο της 4ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. 

Ο ΠΑΟΚ είχε –πριν το ματς με τον Εθνικό- μια εντός έδρας νίκη με την Προοδευτική, μια ισοπαλία εκτός έδρας με τον ΑΟ Βελισσαρίου και άλλη μια νίκη στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. 

Μετά από ένα ισόπαλο 0-0 πρώτο 45λεπτο, οι γηπεδούχοι που ήταν πολύ μαχητικοί, πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 65’, όταν ο Νικολαΐδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μιχόπουλου, σούταρε από πλάγια αριστερά και η μπάλα αφού βρήκε το δοκάρι μας, κατέληξε στα δίχτυα! 

Στο 70’ ο Αναστασιάδης από εξαιρετική θέση σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων. 

Η λύτρωση για τους παίκτες μας ήρθε στο 88’, όταν ο Γιουκούδης έβγαλε ωραία σέντρα και ο Αντώνας με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πιο απειλητικός στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, αλλά ούτε ο Οικονομίδης στο 12’ (το σουτ του αποκρούστηκε από αμυντικό επί της γραμμής), ούτε ο Λούχοβι στο 21’ κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Μαλαδένη. 

Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, ο μεν Εθνικός στο 22’ σε ανατροπή του Νικολαΐδη ο δε ΠΑΟΚ στο 56’ σε ανατροπή του Μπορμπόκη… 

Αντώνας, Αλεξίου, Γιουκούδης, Βολτέζος (τον υποδέχτηκαν με ανθοδέσμες οι συμπατριώτες του!) οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, ενώ από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Μαλαδένης, Ουσταμπασίδης, Νικολαΐδης. 

Οι συνθέσεις: 

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Μαλαδένης, Ουσταμπασίδης, Παπαδούδης, Κυριακίδης Κ., Τσιότρας, Ασλανίδης, Κυσισίδης (75’ Γεωργίου), Τακματσής, Κυριακίδης Γ., Νικολαΐδης, Ιβάνοβιτς (68’ Στρατούδης). 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Βολτέζος, Καλφαδόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίου, Χάβος (46’ Ζαγοράκης), Αντώνας, Οικονομίδης, Λούχοβι (55’ Μπορμπόκης), Γιουκούδης, Αναστασιάδης. 

Δηλώσεις προπονητών … 

Όλεγκ Μπλαχίν: «Οπωσδήποτε το σκορ έπρεπε να είναι διαφορετικό έτσι όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι. Είχαμε καλές ευκαιρίες, όμως κάναμε λάθος και δεχτήκαμε το γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης για το ισόπαλο 1-1. Πιστεύω ότι ο διαιτητής δεν ήταν μέσα στο παιχνίδι. Είμαι και ευχαριστημένος και όχι από την ομάδα μου. Με αυτήν την ομάδα δουλεύω, αυτούς τους παίκτες έχω και κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Γιώργος Παπαμάλιος: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία για μια ιστορική πρόκριση! Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν στο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα με περγαμηνές. Μέτρησε όμως η απειρία και το ότι το παιχνίδι τελειώνει στο 90’. 

Αυτό είχα πει στους παίκτες μου. Συνεχίζουμε όλοι με ψηλά το κεφάλι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η διαιτησία ήταν καλή, εκτός από τη φάση του α’ ημιχρόνου που δε μας έδωσε το πέναλτι σε ανατροπή του Νικολαΐδη, γεγονός που το ομολόγησε και ο διαιτητής στην ανάπαυλα του ημιχρόνου». 

* Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική, τον ΑΟ Βελισσαρίου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ατρόμητο Αθηνών. Συγκέντρωσε 8 βαθμούς (2 νίκες και 2 ισοπαλίες) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, μαζί με την Προοδευτική, η οποία είχε 2 βαθμούς λιγότερους. 

Στον β’ γύρο απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλά ματς (1-0 στη Τούμπα και 4-4 στη Ριζούπολη), αλλά στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι στο Τούμπα μετά από δύο λευκές ισοπαλίες μέσα – έξω. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4