Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Οκτωβρίου 2020

8Χ3=24 με ... μπαλάρα! (2018)

Σαν σήμερα στις 29/10/2018, για την 8η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό και κάνοντας το 8 στα 8 απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής ...

Μπροστά σε περίπου 25.000 θεατές, ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτος – Βαρέλα – Κρέσπο – Βιεϊρίνια στην άμυνα, μπροστά τους οι Βέρνμπλουμ – Κάνιας, μεσοεπιθετικά οι Ζαμπά – Πέλκας – Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. 

Ίδια ενδεκάδα με αυτή που παρέταξε ο Ρουμάνος τενικός στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη... Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, με τη ομάδα μας να απειλεί κυρίως με τα μακρινά σουτ που επιχείρησαν οι Βιεϊρίνια στο 2' και Βέρνμπλουμ στο 21' και 25'. 

Η καλύτερη στιγμή μας επιθετικά, καταγράφηκε στο 30ό λεπτό, όταν ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά και ο Διούδης με τα ακροδάχτυλα έστειλε την μπάλα σε κόρνερ, που πέρασε χωρίς συνέπειες για την αθηναϊκή ομάδα! 

Δεν έλειψαν τα λάθη στις διαιτητικές αποφάσεις του Γενς Μάε, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερη ανοχή στις καθυστερήσεις του Διούδη, ενώ άφησε και ατιμώρητα κάποια μαρκαρίσματα των παικτών του Δώνη. 

Σωστές οι υποδείξεις του βοηθού που ακύρωσε δύο γκολ μας, ένα με τον Βέρνμπλουμ στο 31' και ένα με τον Μάτος στο 42', υποδεικνύοντας σωστά τους παίκτες μας σε θέσεις οφ σάιντ. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να καθαρίσει τον βάζελο, και αφού στο 48΄χάθηκε ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς και ένα λεπτό αργότερα με τον Μπίσεσβαρ, ήρθε στο 51' ο Ζαμπά να περάσει μια καταπληκτική μπαλιά στον Πρίγιοβιτς και αυτός από κοντά να κάνει το 1-0, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες της Τούμπας! 

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 76ο λεπτό με τον Λημνιό, ο οποίος μετά από νέα καταπληκτική μπαλιά του Ζαμπά, πλάσαρε τον Διούδη για το τελικό 2-0! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (75' Λημνιός), Πέλκας (53' Ελ Καντουρί), Ζαμπά (82' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς. 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομάτης, Κολοβέτσιος, Κουλιμπαλί, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Δώνης (78' Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64' Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα, Καμπετσής (78' Μουνιέ). 

.................................................... 

O τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα απέναντι στον Παναθηναικό... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για το πώς ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ την ήττα από την Βίντι: «Οι φίλαθλοι είναι πάντα μαζί μας και δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα σε κάθε παιχνίδι. Έχω εξηγήσει ξανά ότι μπορούμε να έχουμε μια κακή ημέρα. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ακόμη και η Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Σίτι έχουν χάσει φέτος ματς. Σήμερα λειτούργησε η στρατηγική μας και κερδίσαμε». 

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το 30/30 στο πρωτάθλημα: «Προτιμώ να εστιάσω στο ματς με τον Ατρόμητο. Θα πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε να παίρνουμε ρίσκα, τα οποία όμως δεν θα μας κοστίσουν σε βάθος χρόνου. Σε κάθε παιχνίδι που παίξαμε, η ομάδα είχε ένα εξαιρετικό πνεύμα στο γήπεδο. Στο παιχνίδι με την Τσέλσι είχαμε μια στρατηγική και μετά ακολουθούσε το ματς με την ΑΕΚ. 

Θέλοντας να βγούμε με το κεφάλι ψηλά, ακολούθησε το ματς με τον Άρη και μετά αυτό με τον Ολυμπιακό. Για το ματς με την Βίντι, το πρόβλημα ήταν ότι είχαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και για αυτό φταίω εγώ. Δεν μας βοήθησε το γεγονός ότι έχασε η Βίντι από την ΜΠΑΤΕ με 2-0 και κερδίσαμε εμείς άνετα στη Λευκορωσία και δεχθήκαμε τα δύο γκολ χωρίς να αντιδράσουμε. Διώξαμε κάθε κακή σκέψη μετά από αυτό το παιχνίδι, προετοιμαστήκαμε με τον κατάλληλο τρόπο και σήμερα ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι». 

Για το απόλυτο νικών του ΠΑΟΚ με ξένους διαιτητές: «Δεν θα ήθελα να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι είδαμε έναν τέλειο διαιτητή σήμερα. Έχοντας ξένους διαιτητές, απωθεί τους παίκτες από το να αντιδράσουν. Είμαστε κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά πιστεύω ότι οι διαιτητές στην Ελλάδα έχουν δέκα φορές μεγαλύτερη πίεση από εμάς, από όλες τις πλευρές. Προσπαθείτε να με κάνετε να πω πράγματα που δεν έχω πει και να βρεθώ σε επιτροπές στην Αθήνα και ξέρετε πώς μας αγαπούν οι επιτροπές». 

Για τον Βέρνμπλουμ: «Ήμουν και μετά το παιχνίδι με τον Άρη ικανοποιημένος με τον Βέρνμπλουμ. Είναι παίκτης συνόλου και ξεκινάει να βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο. Αυτός για να μην πω κάτι άσχημο, προτιμούσε να έχει περισσότερες διακοπές και τώρα είναι σε μια κατάσταση που πρέπει να πιέσει τον εαυτό του. Ο καθένας πιέζει και δίνει πράγματα και όπως είπα ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι σήμερα». 

Για την συγκομιδή του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι, αλλά για εμάς το να κερδίζουμε αυτά τα ματς μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι περίεργη κατάσταση που παίζουμε κάθε τρεις ημέρες, αλλά γίναμε πιο ώριμοι από αυτό. Γενικότερα η ωριμότητα από αυτό είναι κάτι που μας βοηθά». 

Για τον Μαουρίσιο: «Ο Μαουρίσιο είναι ένας φανταστικός παίκτης. Είναι παίκτης που δίνει ισορροπία στο κέντρο και δίνει ηρεμία σε καταστάσεις που είναι δύσκολες. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε στον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να πούμε ότι έχουμε ένα γκρουπ που ο καθένας υποστηρίζει το σύνολο. Δεν είναι όλοι έτοιμοι, είναι ο χρόνος προσαρμογής. Αν αλλάξετε κάτι στην καθημερινότητά σας τα πράγματα γίνονται δύσκολα». 

…………………………………………… 

Ο Λέο Ζαμπά, εκ των διακριθέντων στο ματς τόνισε...
Για τη νίκη: «Είμαι χαρούμενος που βοήθησα, βεβαία πήρα και εγώ βοήθεια από τους συμπαίκτες μου για να μπορέσουμε στο τέλος να κερδίσουμε». 

Για το πως περνάει στην Ελλάδα: «Νιώθω καλά όλοι με έχουν υποδεχτεί με καλό τρόπο και αυτό με βοηθάει να βγάζω τον καλό μου εαυτό».

Για την δήλωση του Γιώργου Δώνη πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος: «Ήμασταν καλύτεροι, ήταν ένα δύσκολο ματς στο πρώτο ημίχρονο ενώ δημιουργήσαμε ευκαιρίες δεν ήμασταν εύστοχοι. Στην ανάπαυλα ο προπονητής, μας είπε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και το γκολ θα έρθει». 

Για το τι προτιμάει, να δίνει ασίστ η να σκοράρει: «Το πιο σημαντικό είναι οι τρεις πόντοι. Είμαστε μια ομάδα είμαστε μια οικογένεια και το πιο σημαντικό για εμάς είναι η νίκη». 

Για το αν ήταν σήμερα το καλύτερο φετινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό και θέλει διαφορετική προσέγγιση. Σε κάποια παιχνίδια μπορεί να κάνουμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε σε κάποια άλλα όχι». 

Για το ποιος είναι ο καλύτερος φίλος του στην ομάδα: «Είμαστε μια οικογένεια με βοήθησαν περισσότερο οι Βραζιλιάνοι και ο Βιεϊρίνια, έχουμε έμπειρους ποδοσφαιριστές που με βοηθάνε να προσαρμοστώ». 

……………………………………………. 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αναφέρθηκε στην επικράτηση, το 8/8 και το πόσο βοήθησε το κακό αποτέλεσμα με τη Βίντι...
Αναλυτικά ο φορ του Δικεφάλου τόνισε: 

Για τo 8 στα 8 στο πρωτάθλημα: «Όλα πηγαίνουν στην σωστή κατεύθυνση». 

Για την πρώτη ευκαιρία που έκανε για γκολ: «Eίδα την φάση στα αποδυτήρια, έκανα μια καλή κεφάλια ήταν μια πολύ καλή απόκρουση». 

Για το αν θεωρεί ότι σηκώνει την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα: «Παίζουμε καλά σαν ομάδα και κουβαλάμε σαν ομάδα ουσιαστικά την μπάλα. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πλέον αφοσιωνόμαστε στον Ατρόμητο». 

Για τις νίκες στα ντέρμπι: «Παίρνουμε κάθε παιχνίδι πολύ σοβαρά. Δεν σημαίνει κάτι ότι έχουμε κερδίσει σε όλα τα ντέρμπι και δεν επαναπαυόμαστε. Το ότι κερδίσαμε τα ντέρμπι σημαίνει ότι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το άλλο μισό του πρωταθλήματος». 

Για το παιχνίδι με τη Βίντι: «Το παιχνίδι της Πέμπτης ανήκει στο παρελθόν πήραμε το μαθήματα μας κι τα δείξαμε σήμερα». 

Για το αν ο σημερινός ΠΑΟΚ ο καλύτερος μέχρι τώρα: «Είχαμε πολύ δύσκολα παιχνίδια με Σπαρτάκ και Βίντι και δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο ημίχρονο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων, ξέρετε πως νιώθω για την ομάδα και την Ελλάδα. Ευελπιστώ να φέρουμε τίτλους». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4