Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Οκτωβρίου 2020

Μετά τη Μαλίν φιλική ήττα στη Χαλκηδόνα (1991)

Σαν σήμερα στις 8/10/1991, ημέρα Τρίτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Χαλκηδόνα την Αναγέννηση, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Μαλίν στο Βέλγιο …

Ο Δικέφαλο με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές, γνώρισε μια ανέλπιστη ήττα με 3-1 (!), από την ομάδα του Γρηγόρη Φανάρα, η οποία έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο απέναντι στον υπερόπτη ΠΑΟΚ!
Οι απουσίες αλλά και η ατυχία (3 δοκάρια) κόστισαν στον ΠΑΟΚ, με τον οποίον αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Τζούρτζεβιτς που ήταν όμως ανέτοιμος. 

Το σκορ άνοιξε στο 7’ όταν το σουτ του Τηλέγραφου το σταμάτησε ο Γκιτσιούδης, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Μπαλτατζή που με σουτ σημείωσε το 1-0. 

Στο 18’ το σουτ του Μπασμπανά πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ και τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Σκαρτάδου σταμάτησε στο δοκάρι.
Στο 37’ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων (Τσιουτσιουλίτης), απέκρουσε διαδοχικά το σουτ του Σκαρτάδου και την κεφαλιά του Μπανιώτη και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση, ήρθε στο 40’ ο Κεσίδης να βγάλει μια σέντρα και ο Μπαλτατζής να κάνει το 2-0. 

Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λεοντιάδης επωφελήθηκε λάθους της άμυνας της Χαλκηδόνας και μείωσε προσωρινά σε 2-1. 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ορφανίδη. 

Στο 64’ ο Κεσίδης έκανε το 3-1, μετά από λάθος του νεαρού Μυλωνά, ο οποίος στο 73’ είχε σουτ στο δοκάρι των γηπεδούχων. 

Η Αναγέννηση βρέθηκε σε ένα ακόμη γκολ στο 75’, όταν το σουτ του Αλεξαζή προσέκρουσε στο δοκάρι του Τερζή!

Οι συνθέσεις: 

Αναγέννηση: Τιουτσιουλίτης (46’ Τσιάρας), Παντόπουλος, Πέλκας (46’ Μαζουλουξής), Ασλανίδης (81’ Παπακωνσταντίνου), Ταμουτσίδης (46’ Θυμιανάκης), Τηλέγραφος (58’ Μπαλτατζής ΙΙ), Κεσίδης, Χατζηλάρης (46’ Βοϊτσίδης), Παπαδόπουλος (46’ Γάκης), Παρασχάκης, Μπαλτατζής (81’ Κρητικόπουλος).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης (60’ Τερζής), Αναστασιάδης, Παλάκσας, Αλεξούδης, Πλίτσης, Λαγωνίδης (65’ Στεργίου), Μπασμπανάς, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης, Λεοντιάδης (61’ Μυλωνάς).

Δηλώσεις: 

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: «Ήταν ένα παιχνίδι ανοιχτό με πολλές φάσεις και νομίζω ότι άρεσε στους φιλάθλους. Κέρδισε δίκαια η Χαλκηδόνα. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν καλό γιατί θα μπορέσω να βάλω τους παίκτες μου σε τάξη! Δεν επιτρέπεται επειδή έλειπαν έξι παίκτες να χάσει ο ΠΑΟΚ! 

Όπως περίμενα ο Τζούρτζεβιτς δεν έδειξε αρκετά πράγματα από την ποδοσφαιρική του αξία και για τον φίλαθλο κόσμο ήταν αρνητικός. Εγώ όμως έμεινα ευχαριστημένος και στο διάστημα που ακολουθεί θα δείξει μια διαφορετική εικόνα. Στο επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος θα τον έχω στην αποστολή και θα πάρει χρόνο συμμετοχής. 

Όσον αφορά τον Οικονομίδη, έδειξε ότι είναι πιο έτοιμος και αυτόν θα τον έχω στους 16 του κυριακάτικου αγώνα. 

Σε ερώτηση πώς είδε την Χαλκηδόνα, απάντησε ότι του άρεσε πολύ, είχε πολύ καλή τακτική με γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και έξυπνη κίνηση στον χώρο. Διαθέτει αξιόλογους παίκτες και γενικά ένα πολύ καλό σύνολο».

Γιώργος Κούδας: «Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι για να παίξουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν καιρό να αγωνιστούν. Μου άρεσε η Χαλκηδόνα γιατί έχει καλούς και κινητικούς παίκτες. Ξεχώρισα ορισμένους οι οποίοι μπορούν να παίξουν και σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Γρηγόρης Φανάρας: «Η ομάδα μου κινήθηκε πολύ καλά στο γήπεδο, αν και έπαιξε με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Παίξαμε σύμφωνα με τις εντολές που έδωσα και για αυτό ήρθε η νίκη. Από τους φιλάθλους μας ζητάω να ενθαρρύνουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την ομάδα και να μην την αποθαρρύνουν, γιατί η νίκη μπορεί να έρθει στο 90’».

* Ο τραυματισμός του Λεοντιάδη και η αναγκαστική αντικατάστασή του από τον Μυλωνά, προβλημάτισε τους ανθρώπους της ομάδας ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή που ακολουθούσε. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ο Λεοντιάδης κινδύνευε με πρόστιμο 100.000 δρχ, γιατί μετά το τέλος του αγώνα, έφυγε από το γήπεδο χωρίς να ενημερώσει κανέναν! 

Ο "Τσίρο" θεώρησε την ενέργεια σοβαρή απειθαρχία και ο παίκτης εκτός από το πρόστιμο κινδύνευε και με αποκλεισμό από το ματς με τον Ηρακλή (δε συνέβη τελικά κάτι τέτοιο), στο οποίο ο ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα στην Τούμπα με 0-3! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται άκρως ευδιάθετοι οι Λάιος, Γκάμπριτς, Μπλάζεβιτς πριν την έναρξη της αναμέτρησης ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4