Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Οκτωβρίου 2020

Πρόκριση δια πυρός και σιδήρου στην Άρτα (1987)

Σαν σήμερα στις 25/10/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Άρτα την Αναγέννηση, σε παιχνίδι του α’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1987-1988 …

Ο Δικέφαλος με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε 4.500 θεατές, υποτίμησε τον αντίπαλό του και πήρε μια αγχωτική νίκη με 0-1 και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, παίζοντας σε ξερό γήπεδο. 

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για μια φάση που έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Κατσίφας πλάσαρε τον Γκιτσιούδη, αλλά ο Μπανιώτης με το γόνατο την απομάκρυνε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρέφερι … Χαρλαβάνης σφύριξε μετά από δευτερόλεπτα τη λήξη του παιχνιδιού, τη ώρα που παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι των γηπεδούχων ζητούσαν άλλοι πέναλτι και άλλοι γκολ!
Η άποψη αθηναϊκής φυλλάδας για τη φάση αυτή … 

Στο 11’ μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη ο Σίγγας έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα εκατοστά άουτ, ενώ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε στο 20’ ο Αλεξανδρίδης με πλασέ μετά από συνδυασμό Παπαϊωάννου – Μπορμπόκη. 

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισό του παιχνιδιού με την Αναγέννηση να απειλεί με ισοφάριση στην επανάληψη. Πάντως στο 55’ θα μπορούσε να είχε κλειδώσει από νωρίς η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, αν ο Δημητρίου δεν απέκρουε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μπορμπόκη. 

Στο 67’ ο Τσουρέλας τζαρτζαρίστηκε με τον Μπακόλα και ο Χαρλαβάνης έδωσε έμμεσο φάουλ που πέρασε χωρίς συνέπειες για τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι στη φάση αυτή ζήτησαν, έντονα, πέναλτι. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκατρτάδος, Μπανιώτης, Ιορδανίδης, Παπαϊωάννου και από την Αναγέννηση οι Λαδιάς, Παλιάτσος, Γούλας, Σελαλματζίδης. 

Οι συνθέσεις: 

Αναγέννηση: Δημητρίου, Ζυγουβέλης, Γούλας, Αναγνωστάκης, Λαδιάς, Μπουλιέρης, Μπακόλας, Παλιάτσος, Σελαλματζίδης, Ντόβας (30’ Κατσίφας), Νταλάκας (65’ Βλάχος). 

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Τσουρέλας, Μπανιώτης, Σίγγας, Μπορμπόκης (60’ Καρασαββίδης), Αλεξανδρίδης (85’ Μαυρομάτης), Ιορδανίδης, Παπαϊωάννου, Νίκιτς. 

Δηλώσεις: 

Λίμπρεχτς: «Πήραμε την πρόκριση. Πριν το ματς ξέραμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στο ξερό γήπεδο της Άρτας. Είμαστε μαθημένοι να παίζουμε σε χόρτο. Η Άρτα ήταν δύσκολος αντίπαλος αφού στο Κύπελλο Ελλάδας έγραψε τη δική της ιστορία αντιμετωπίζοντας παλιότερα την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Άρη. 

Το Κύπελλο έχει μια δική του ατμόσφαιρα. Είμαι ευχαριστημένος μόνο για το αποτέλεσμα. Στη φάση του 90’ είδα μόνο ένα δοκάρι και μετά έγινε χαμός, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη του ματς». 

Αναστασιάδης: «Έχοντας να αντιμετωπίσουμε τον ΠΑΟΚ, ήξερα τις δυσκολίες που θα είχαμε. Έπαιξα μαν του μαν τους παίκτες κλειδιά του αντιπάλου και προσπαθήσαμε με στημένες μπαλιές να κάνουμε ευκαιρίες για γκολ. Πίστευα ότι το ματς θα είχε παράταση, αλλά τόσο το πέναλτι στο 67΄, το οποίο μετέτρεψε ο διαιτητής σε έμμεσο φάουλ, όσο και η φάση του 90’ που για μένα ήταν γκολ, μας έκαναν να πικραθούμε. Εύχομαι επιτυχίες στον ΠΑΟΚ».

Στην 46η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1987-88 μετείχαν συνολικά 70 ομάδες (16 Α΄ εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Επίσης υπήρξε κι ένας συμπληρωματικός γύρος ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, με μόλις 3 ζευγάρια, ώστε οι ομάδες που θα συνέχιζαν να είναι 32. 

Ήταν μια αρκετά επεισοδιακή χρονιά και σημαδεύτηκε από αρκετά σκληρές αναμετρήσεις στις περιπτώσεις όπου κληρώθηκαν «δυνατά» ζευγάρια. 

Η (σύντομη) πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση … 

25/10/1987: Αναγέννηση Άρτας – ΠΑΟΚ 0-1 

30/12/1987: ΠΑΟΚ – Καστοριά 2-1 

13/01/1988: Καστοριά – ΠΑΟΚ 3-1 

* Για όλα τα παραπάνω παιχνίδια υπάρχουν Ασπρόμαυρες ιστορίες, ανατρέχοντας στις ημερομηνίες που διεξήχθησαν!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4