Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2020

Αν … (1975)

Η βαριά ήττα με 6-1 από την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για την απόλυτα δίκαιη πρόκριση των Καταλανών …

Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές στην αναμέτρηση που αποδείχθηκαν κομβικές για την εξέλιξή της. 

Πρώτα από όλα αν ο Γκουερίνο έδιωχνε την μπάλα πλάγια και δεν αναγκαζόταν στη συνέχεια να κάνει το καθαρό πέναλτι στον Σοτίλ, η ισπανική ομάδα δε θα άνοιγε το σκορ στο 23'.

Αν ο Αναστασιάδης όταν ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι κατάφερνε να βρει δίχτυα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση … 

Αν στο 45’ ο βοηθός καταλόγιζε το οφ σάιντ στον Ρέξαμ, δε θα γινόταν το 2-0 στην εκπνοή του ημιχρόνου … 

Αν με την έναρξη της επανάληψης ο Ασλανίδης δεν έχανε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 … 

… τότε σίγουρα η τύχη του αγώνα θα ήταν διαφορετική! 

Αυτά επεσήμανε μετά τη λήξη του αγώνα ο Λόραντ στους παίκτες του μιλώντας ουγγρικά, γερμανικά και λίγα ελληνικά! Ο μόνος παίκτης που ακούστηκε στα αποδυτήρια, ήταν ο Κερμανίδης και αυτός όχι για να δικαιολογηθεί, αλλά για να μεταφράσει τα λόγια του τεχνικού του ΠΑΟΚ στους συμπαίκτες του. 

Δηλώσεις προπονητών: 

Γκιούλα Λόραντ: «Σήμερα η Μπαρτσελόνα ήταν πάρα πολύ καλή, φανταστική θα μπορούσα να πω. Είναι 4η φορά που την είδα, αλλά μόνο σήμερα με εντυπωσίασε με το σωστό παιχνίδι της. Θέλω και γω να δω την ομάδα μας να κυνηγά έτσι την μπάλα όπως σήμερα, ακόμη και όταν κέρδιζαν με 4-0. 

Έχει στις τάξεις πέντε παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας και πιστεύω ότι οι παίκτες μου διδάχτηκαν πράγματα από το σημερινό ματς. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Να μάθουν να παίζουν όπως έπαιξαν οι αντίπαλοι σήμερα. 

Να έρθουν σε τέτοια κατάσταση, όχι φυσική, αλλά από άποψη μυαλού, ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν την εξέλιξη του παιχνιδιού και να ξέρουν πότε να παίξουν γρήγορα και πότε να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. 

Ο Κρόιφ έδειξε σήμερα ότι δεν υπάρχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο. Ξεκινούσε από δεξί μπακ, πήγαινε εξτρέμ, γυρνούσε φορ και γενικά βρισκόταν σε οποιαδήποτε θέση του γηπέδου. Το πιο διδακτικό θα είναι να κρατήσουμε στο μυαλό τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα. 

Έτρεξε πολύ, δημιούργησε 25 ευκαιρίες και πέτυχε 6 γκολ! Το πρώτο ήταν ένα πέναλτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Το δεύτερο καθαρό οφ σάιντ. Είχαμε ευκαιρίες πριν το σκορ φτάσει σε μεγάλα ύψη. 

Αν ανάμεσα στο 1-0 και στο 2-0 ο Αναστασιάδης έκανε τη μεγάλη ευκαιρία γκολ, τότε το παιχνίδι θα είχε αλλάξει μορφή. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι δεν έχει ακόμη διεθνή πείρα. Νομίζω ότι η νίκη μας στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Θέλουμε τρία χρόνια για να φτάσουμε τους Ισπανούς ή τους Άγγλους. 

Στη Ελλάδα είμαστε οι καλύτεροι αλλά πρέπει να μάθουμε να γίνουμε καλύτεροι και στην Ευρώπη».

Μιχάλης Μπέλλης: «Χάσαμε από μια μεγάλη ομάδα. Η απόδοσή μας δεν ήταν η αναμενόμενη. Δυστυχώς μας έλειπε η δύναμη και γενικά όλα τα στοιχεία που έπρεπε να επιστρατεύσουμε για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια ομάδα».

Χένες Βασβάιλερ: «Χρησιμοποίησα σήμερα τον Φορτες για πρώτη φορά και το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ ευχάριστο. Ελπίζω ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει να παίζει και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος και στις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η ομάδα μας. Είχα σκοπό και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν σωστό να επιταχύνω τον ρυθμό μας με αυτόν τον παίκτη. 

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε υποφερτά και οι παίκτες του ήταν πραγματικοί τζέντλεμαν στον αγωνιστικό χώρο. Δε θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να διακρίνω διαφορές ανάμεσα στην ελληνική ομάδα και σε αυτές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ισπανίας. 

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν παίκτη από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά θα μπορούσα να διευκρινίσω ότι όλες οι γραμμές της λειτούργησαν σωστά. Αν κάποιο σημείο είχε αδυναμία ήταν η τακτική, όχι οι ποδοσφαιριστές. 

Θέλουμε να παρουσιάσουμε τον ίδιο ρυθμό στα υπόλοιπα παιχνίδια που μας απομένουν και ειδικά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ όπου οι ομάδες έχουν κάποια σκληρότητα στο παιχνίδι τους και φυσικά εκεί οι στόχοι μας είναι υψηλοί. 

Θα μπορούσα να ξεχωρίσω από όλον τον αγώνα το δεύτερο γκολ το οποίο θα το χαρακτήριζα εκπληκτικό και ο Ρέξαμ που το πέτυχε αποδεικνύει αγώνα με αγώνα ότι θα είναι από τους πρωταγωνιστές στο ισπανικό πρωτάθλημα».

Δηλώσεις παικτών: 

Κούδας: «Ήταν μια φανταστική Μπαρτσελόνα! Επαγγελματίες 100%, οι παίκτης της, έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο. Το σκορ πάντως είναι βαρύ».

Αποστολίδης: «Η Μπαρτσελόνα ήταν πολύ δυνατή ομάδα. Δεν έπρεπε να δεχτούμε τόσα γκολ».

Σαράφης: «Σαφώς ανώτερη η Μπαρτσελόνα μας έπαιξε πάρα πολύ καλά. Αλλά δεν έπρεπε να φύγουμε από τη Βαρκελώνη με τόσα πολλά γκολ. Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά τα σφάλματά μας».

Φούρτουλα: «Μεγάλη ομάδα η Μπαρτσελόνα. Πάντως το σκορ είναι πάρα πολύ βαρύ. Το πρώτο γκολ που προήλθε από πέναλτι μπορούσε να είχε αποφευχθεί, ενώ στο δεύτερο υπήρχε καθαρό οφ σάιντ που δε δόθηκε. Οι παίκτες της αντιπάλου έπαιξαν με έναν αέρα διαφορετικό μετά το 2-0».

Ιωσηφίδης: «Όπως δείχνει το σκορ η Μπαρτσελόνα ήταν φοβερή ομάδα. Κάναμε τα πάντα για να δείξουμε τι αξίζαμε. Εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν ο κόσμος».

Γκουερίνο: «Δεν παίξαμε καλή μπάλα αλλά τόσα τέρματα δεν έπρεπε να δεχθούμε. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτήν την ήττα μας και να στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα που αρχίζει την Κυριακή».

Αναστασιάδης: «Δε θέλω να πω τίποτε. Δεν μπορώ να πω τίποτε».

Πέλλιος: «Χάσαμε δίκαια από μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Το σκορ όμως είναι βαρύ. Ένα 3-1 θα ήταν πιο λογικό, θα ήταν ένα δίκαιο σκορ με βάση την απόδοση των ομάδων».

Παρίδης: «Σούπερ ομάδα η Μπαρτσελόνα! Ο Φούρτουλα πήγε πάρα πολύ καλά, όπως και εγώ και όλη η άμυνα. Μπορούσαμε να κάνουμε το 1-1 αν προσέχαμε λίγο, οπότε το σκορ θα ήταν διαφορετικό».

Ασλανίδης: «Το σκορ είναι πολύ βαρύ για εμάς. Εξαιρετικό το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, αλλά τόσα πολλά γκολ δεν μπορούσα να τα φανταστώ. Την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας».

Κερμανίδης: «Χάσαμε από μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία παρουσιάστηκε διαφορετική από ότι την είδαμε στη Θεσσαλονίκη. Με λίγη πίστη θα μπορούσαμε να πετύχουμε κει εμείς πάνω από δύο τέρματα».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4