Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Σεπτεμβρίου 2020

«Προσκύνησε» στου Aleksandar τη χώρα! (2018)

Σαν σήμερα στις 23/9/2018, για την 4η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 2-0 ... 

Χωρίς να εντυπωσιάσει Δικέφαλος του Βορρά, πήρε το καθαρό τρίποντο με δύο γκολάρες του Πρίγιοβιτς, από ένα σε κάθε ημίχρονο και πέρασε στη βαθμολογία την αθηναϊκή ομάδα, παρά το -2 με το οποίο ξεκινήσαμε τη σεζόν! 

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο ματς με πάθος όπως θα περιμέναμε και στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο η αθηναϊκή ομάδα μάλλον αισθανόταν άνετα στην πυρακτωμένη Τούμπα. Ειδικά όσο οι παίκτες της έβλεπαν τον Φινλανδό ρέφερι να χαρίζει την μία κίτρινη μετά την άλλη, συνέχιζαν το ατιμώρητο σκληρό παιχνίδι.
Στο 15ο λεπτό ο Μπάρκας απέκρουσε πολύ δύσκολα την καρφωτή κεφαλιά του Βαρέλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και στο 24΄η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά με τον Λιβάγια να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι μας, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κάνιας!

Πέντε λεπτά αργότερα ο Πρίγιοβιτς με σεντερφορίσιο γκολ εκτέλεσε την ΑΕΚ, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Στο 39ο λεπτό είχαμε επέμβαση Πασχαλάκη σε κεφαλιά του Πόνσε, με τον τερματοφύλακά μας να αποσοβεί το 1-1. 

Στην επανάληψη και στο 59ο λεπτό μετά από σέντρα του Μάτος, ο Πρίγιοβιτς με εκπληκτική εκτέλεση νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπάρκας δίνοντας προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ προσπάθησε να βγει στην επίθεση, είχε ένα σουτ του Μπακασέτα στο δοκάρι και τίποτε άλλο! Το τελευταίο σφύριγμα του Φινλανδού βρήκε τον ΠΑΟΚ να προσθέτει ένα ακόμη τρίποντο στην ως τώρα βαθμολογική του συγκομιδή επί ενός διεκδικητή του τίτλου! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (88' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (80' Ελ Καντουρί), Λημνιός (74' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς. 

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (86' Τσόσιτς), Γαλανόπουλος (64' Κλωναρίδης), Μπακασέτας, Μάνταλος, Λιβάια, Πόνσε (70' Γκάλο). 

................................... 

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για τη σπουδαία αποψινή νίκη απέναντι στην ΑΕΚ... 
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για το τι είπε στον Πρίγιοβιτς: «Μετά το πρώτο γκολ είπαμε κάτι για ένα τακτικό κομμάτι, μετά το δεύτερο, το απολαύσαμε. Ήμασταν χαρούμενοι, αλλά προσπαθήσαμε να περάσουμε την ιδέα ότι το παιχνίδι δεν τελείωσε».

Για το αν φάνηκε η ποιότητα του ΠΑΟΚ: «Στο τέλος, ναι. Νορμάλ. Είναι οι καλύτεροι παίκτες. Βάζουν πολλή ψυχή όλη αυτή την περίοδο, αυτούς τους σχεδόν 14 μήνες, που είμαστε μαζί. Χωρίς την προσπάθεια και την ποιότητά τους τίποτα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί. Ήταν μια μεγάλη περίοδο, που πήραμε πολλές νίκες. Η ποιότητά τους έκανε τη διαφορά». 

Για τις επιλογές με την Τσέλσι: «Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Δεν το αναλύω μ΄ αυτό τον τρόπο. Δεν ακούω τις συζητήσεις γύρω γύρω. Αν τις ακούω, νομίζω θα βρω 100.000 λύσεις. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με καθαρό μυαλό. Για σας είναι απλά ένα παιχνίδι, για μένα είναι μια γενικότερη εικόνα για το τι ακολουθεί. Έχω μεγάλη υπευθυνότητα σα προπονητής, πρέπει να καταλάβω καλά και τους αντιπάλους, το πως παίζουν, τη δύναμή τους. Δεν αποφασίζω ανάλογα με το πως θα ξυπνήσω το πρωί».

Για το αν του άρεσε η ομάδα του: «Ήταν μια τεράστια νίκη σήμερα. Δύο μέρες μετά την Τσέλσι, μια μεγάλη ομάδα. Την Τετάρτη έχουμε ένα άλλο παιχνίδι. Σ΄ αυτή την κατάσταση, πρέπει να έχουμε φρέσκους παίκτες, κυρίως πνευματικά. Έχουμε ένα εντελώς νέο γκρουπ φέτος, έχουμε 8-9 παίκτες καινούριους, ο καθένας έχει την προσωπικότητα και τη νοοτροπία του. 

Είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε ένα νέο γκρουπ. Πρέπει να κάνουμε τον καθένα να καταλάβει ότι είναι σημαντικός για την ομάδα, να προσαρμοστεί στο στυλ και στη νοοτροπία της ομάδας. Προσπαθούμε να γίνουν όλοι ένα κομμάτι αυτής της νοοτροπίας. Ποτέ δεν θα υπάρχει μια τέλεια κατάσταση, στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα μπορεί να συμβεί κάτι, που μπορεί να μας επηρεάσει. 

Σήμερα είχαμε ένα σκληρό παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη και επιθετική και κερδίσαμε 2-0. Είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτό. Ήταν δύσκολο αυτό μετά από ένα παιχνίδι, σαν αυτό της Πέμπτης».

Για τον Ζαμπά: «Έχασε κάποιες μπάλες, αλλά μπήκε πολύ καλά, έχασε μια καλή ευκαιρία, μετά άρχισε να είναι λίγο απογοητευμένος στο παιχνίδι. Είναι παιδί! Είναι 20 χρονών, ήρθε από μακριά, από διαφορετική νοοτροπία. Έχει μεγάλη ποιότητα, καλό χειρισμό της μπάλας, δυνατός, τρέχει στο χώρο και με τη μπάλα, αλλά πρέπει να μεγαλώσει, να μάθει να είναι διαφορετικός και να ωριμάσει. Δεν είμαι απογοητευμένος μαζί του! Αν είχε σκοράρει, ίσως είχε κι άλλες ευκαιρίες».

Για τη συνέχει: «Πριν πάμε στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, έχουμε κι ένα παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη, δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παίξαμε όλα τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τα δύο πρώτα μετά την Μπενφίκα, μετά από μια φανταστική ομάδα, για το δικό μας επίπεδο. Πνευματικά ήταν δύσκολη η κατάσταση, γιατί υπήρχαν παίκτες, που θα ήθελαν να παίζουν αλλά δεν έπαιξαν, παίκτες που δεν είχαν προσαρμοστεί ακόμη, παίκτες όπως ο Πόντους, που δεν ήταν έτοιμος ακόμη και δεν είχε καταλάβει ακόμη τη φιλοσοφία μας, αλλά θα μας δώσει πολλά στο μέλλον. 

Μετά τη Μπενφίκα υπήρχε απογοήτευση, γιατί πιστέψαμε ότι θα πάμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπρεπε να το διαχειριστούμε, συνεχίσαμε να νικάμε, να παλεύουμε στο γήπεδο. Κι όταν είδα το πρώτο παιχνίδι με την Τσέλσι, να είναι πριν την ΑΕΚ, πήγα να τρελαθώ. Δεν το ήθελα έτσι. Αλλά πέρασε κι αυτό. Η ομάδα είναι αυτή, από το ένα παιχνίδι στο άλλο θα αλλάζει, κάποιες φορές θα παίζει φανταστικά, κάποιες θα κάνει διαχείριση, το σημαντικό είναι να κερδίζουμε».

Για το αν ανέφερε στην προετοιμασία του αγώνα τα όσα έγιναν πέρσι: «Πολύ μικρά κομμάτια, αλλά αυτά ήρθαν από μια άλλη ομιλία, όχι τη δική μου. Σ΄ αυτή αναφέρθηκε ότι έγινε πέρσι, είναι στις ψυχές όλων. Αντιπροσωπεύει και τα δικά μας συναισθήματα, είπα, αλλά σήμερα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι, που έπρεπε να το κερδίσουμε. Χωρίς να τίθεται θέμα εκδίκησης. Να καθαρίσουμε το μυαλό; Δεν ξέρω, νομίζω έχουμε καθαρό μυαλό. Αλλά ξέρετε πολύ καλά, δεν είμαι τρελός, δεν κάνει επίθεση σε κανέναν. 

Είπα την πραγματικότητα. Όλοι μας, όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, δεν θα ξεχάσουν, θα ζουν μια ζωή μ' αυτό. Η ομάδα μας κέρδισε τον τίτλο στο γήπεδο, ο οποίος μας κλάπηκε, και μια άλλη ομάδα, που ζει με έναν τίτλο, που δεν κέρδισε, δεν άξιζε. Αυτό έγινε πέρσι. Φέτος, είναι μια νέα κατάσταση, ακόμη κι αν πρέπει να τρέχουμε γι΄ αυτό το -2, που μας βαρύνει από τα περσινά γεγονότα».

Για το που αφιερώνει τη νίκη: «Είναι μια νίκη, που αξίζαμε, και τα εύσημα πρέπει να πάνε στους παίκτες μας. Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτή η νίκη είναι για όλους. Είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί, τίποτα παραπάνω. Είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι ένα παιχνίδι που δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι η σειρά των δύσκολων αγώνων, με σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, που μας δίνει αυτοπεποίθηση, μεγάλες εμπειρίες και γνώση να διαχειριζόμαστε τους αγώνες και να τους κερδίζουμε».

................................... 

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, πρωταγωνιστής της σημερινής αναμέτρησης χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε τόνισε... 
Για το ματς: «Ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι σε μία καυτή ατμόσφαιρα. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, είχα καθαρό μυαλό και σκόραρα. Δεν είχα σκεφτεί ότι δεν είχα σκοράρει ως τώρα κόντρα στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τον τραυματισμό που είχε: «Ξεπέρασα και έναν τραυματισμό που είχα δύο μέρες πριν, αλλά δεν έμαθε κανείς τίποτα γι' αυτό!». 

Για τους στόχους της ομάδας: «Είχαμε στόχο τους ομίλους του Champions League. Δεν τα καταφέραμε. Πάμε για το νταμπλ». 

Για τον ίδιο: «Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου. Μου δίνει έξτρα κίνητρο όλο αυτό, ώστε να ξεπερνάω όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Δεν κοιτάζω ποιος είναι ο αντίπαλος. Θέλω να σκοράρω και με τον Άρη. Αυτή είναι η δουλειά του επιθετικού. Φυσικά τα γκολ έρχονται μετά από ομαδική προσπάθεια. Θέλω συνεχώς να δίνω το 100%, να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει και μετά να κοιτάζω το σκοράρισμα». 

Για το που αφιερώνει τα δύο γκολ: «Σε όλο το σύλλογο, σε όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, μετά τα όσα συνέβησαν πέρσι». 

................................... 

Ο εκ των διακριθέντων του ματς Χοσέ Άνχελ Κρέσπο τόνισε... 
Για το ότι δεν έχουν περάσει δύο μήνες από τη γέννηση της κόρης του και ήταν στο γήπεδο: «Είμαι χαρούμενος. Δεν ξέρω αν είναι το γούρι μου, γιατί η Βαλεντίνα, όσες φορές έχει βρεθεί στην Τούμπα, έχουμε νικήσει. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και, όσο χειμωνιάζει ο καιρός, δεν θα έχει τη δυνατότητα η οικογένειά μου να έρχεται πολλές φορές στο γήπεδο».

Για τον αγώνα: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε καλή, όμως εμείς είχαμε σοβαρότητα, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να τη νικήσουμε. Είναι σημαντικό για εμάς να κερδίζουμε όλους τους αγώνες και να παραμείνουμε στον ίδιο ρυθμό». 

Για το αν η νίκη είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί: «Είναι τρεις βαθμοί, αλλά και η συνέχεια που υπάρχει στους αγώνες μας. Αυτό που μένει είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι και σε αυτόν το ρυθμό». 

Για το κλειδί της αποψινής νίκης: «Σίγουρα, η αποτελεσματικότητα του Πρίγιοβιτς που πέτυχε και δύο γκολ. Επίσης, η καλή λειτουργία στην άμυνά μας, καθώς η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται τα λάθη των αντιπάλων της, αλλά εμείς είχαμε καλή λειτουργία και δεν το επιτρέψαμε»

Για τη σειρά των δύσκολων αγώνων: «Το ξέρουμε και το έχουμε συζητήσει ότι θα παίξουμε δύσκολους αγώνες στη σειρά. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είμαστε ομάδα που έχει πολλούς άξιους παίκτες και πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη σε όλα τα παιχνίδια». 

Τελειώνοντας είπε: «Ξέρουμε ότι ξεκινήσαμε με μείον δύο βαθμούς. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει, έχουμε συνηθίσει σε αυτά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να παίρνουμε τη νίκη και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, προκειμένου να παραμείνουμε στην κορυφή». 

................................... 

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για την νίκη επί της ΑΕΚ αλλά και τον λόγο που παρέμεινε τελικά στον ΠΑΟΚ παρά τις προτάσεις που είχε... 
Αναλυτικά τόνισε:

Για στον Πρίγιοβιτς: «Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε με δύο γκολ. Θα κάνει καλό στη ψυχολογία του». 

Για την εικόνα του ματς: «Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια, αλλά εμείς είχαμε τον έλεγχο. Ήταν ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε γιατί ξεκινήσαμε με -2 βαθμούς, ενώ προερχόμασταν και από την ήττα της Πέμπτης. Δεν υπάρχει καιρός για χαρές, το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι βαρύ, αλλά υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ». 

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ήθελε να κερδίσουμε και μας ντόπαρε στο ξενοδοχείο, μας το ζήτησε. Είναι πάντα δίπλα μας. Μας είπε να κερδίσουμε και το κάναμε». 

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Θέλουμε το νταμπλ και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Δε θέλω όμως να κοιτάζω τόσο μακριά». 

Για τον διαιτητή: «Ήταν καλός, αλλά δε θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο μετά τα όσα έγιναν πέρσι». 

Για τον κόσμο: «Είναι μαζί μας, μας βοηθάνε, είναι πάντα δίπλα μας. Ζουν και αναπνέουν για τον ΠΑΟΚ και χαίρονται όταν κερδίζει η ομάδα και εμείς χαιρόμαστε γι' αυτούς». 

Για ποιο λόγο έμεινε στην ομάδα: «Για να πάρω το πρωτάθλημα. Δεν έχει γίνει ακόμη κάποια συζήτηση για την επέκταση, δε θέλω να σχολιάσω κάτι». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4