Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Σεπτεμβρίου 2020

Παραλειπόμενα από το διπλό επί της Ζαγκλέμπιε (1977)

Σαν σήμερα 29/9/1977, η αποστολή του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από το Σόσνοβιετς, έχοντας στις αποσκευές της την μεγάλη πρόκριση επί της πολωνικής Ζαγκλέμπιε …

Η αποστολή έφτασε στη Θεσσαλονίκη με δύο ώρες καθυστέρηση, με την αργοπορία να είχε να κάνει με την λάθος ενημέρωση των Πολωνών για την ώρα αναχώρησης του αεροσκάφους! 
Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ενημερωθεί αρχικά πως η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, όταν όμως η αποστολή βρέθηκε στο αεροδρόμιο, διαπιστώθηκε πως η πτήση θα ξεκινούσε στις 13:00! 

Στο αεροδρόμιο της Μίκρας υποδέχτηκαν την ομάδα ο αντιπρόεδρος κ. Μαμιδάκης, ο ταμίας κ. Σούπαρης και πολλοί φίλαθλοι. 

Όσον αφορά τον πολωνικό Τύπο στα δημοσιεύματα για την αναμέτρηση μεταξύ των άλλων γράφτηκαν και τα εξής: 

Στάνταρ Μόντερ (σημαία της νεολαίας): «Οι ομάδες της Πολωνίας δεν έχουν τύχη όταν παίζουν με τον ΠΑΟΚ», υπενθυμίζοντας πως τέσσερα χρόνια νωρίτερα, την ίδια τύχη με την Ζαγκλέμπιε είχε και η … Λέγκια! 

Τριμπιούνα Ρομποτνίτζα (το Βήμα των εργατών): «Ο ΠΑΟΚ ήταν δύο κλάσεις πάνω από την Ζαγκλέμπιε, η οποία έτρεφε ψευδαισθήσεις μετά το σκορ του πρώτου αγώνα, ότι μπορούσε να προκριθεί».
Ένας από τους συνοδούς της Ζαγκλέμπιε, είχε δηλώσει στους παράγοντες του ΠΑΟΚ: «Η παρουσία στην πόλη μας τιμά εμάς τους ίδιους αλλά και το ποδόσφαιρο της χώρας σας. Ελπίζουμε ότι μείνατε ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία».

Πράγματι το κλίμα που εισέπραξε ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία ήταν εξαιρετικό, καθώς την ώρα του αγώνα όταν έγινε το 0-2, οι οπαδοί των γηπεδούχων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χειροκρότησαν τον Δικέφαλο, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, 20 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης… 

Ο τότε φροντιστής του ΠΑΟΚ (Σαρίδης) δεν είδε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ που σημειώθηκε στο 46’ αφού καθυστέρησε στα αποδυτήρια. Όταν μπήκε στο γήπεδο και είδε τον Αγριογιάννη πολύ χαρούμενο του είπε: «Τι χαίρεσαι ρε Αρίστο, έχουμε ένα ακόμη ημίχρονο γεμάτο αγωνία», για να πάρει την απάντηση: «Ολόκληρο ταμπλό δεν το βλέπεις! Μήπως χρειάζεσαι οφθαλμίατρο; Κερδίζουμε 0-1».

Σημαίες της Ζαγκλέμπιε πρόσφεραν στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μετά τον αγώνα οι οπαδοί της πολωνικής ομάδας! 

Στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε η αποστολή του ΠΑΟΚ, έφτασε τηλεγράφημα από τη Θύρα 4, μέσω του οποίου οι οπαδοί εύχονταν νίκη – πρόκριση του Δικεφάλου. Ο ίδιος σύνδεσμος κατά την άφιξη της ομάδας στη Θεσσαλονίκη πρόσφερε ανθοδέσμες στον Παντελάκη και στον αρχηγό της ομάδας Κούλη Αποστολίδη. 

Μετά το ματς οι Πολωνοί δεξιώθηκαν την αποστολή του ΠΑΟΚ, με τον Ζελομοσίδη να παίζει τον ρόλο του διπλού διερμηνέα, καθώς μετέφραζε τα ελληνικά του Παντελάκη στα γαλλικά στον διερμηνέα της αποστολής, ο οποίος με τη σειρά του τα μετέφραζε στα πολωνικά στον πρόεδρος της Ζαγκλέμπιε!
Ταυτόχρονα ο Ζελομοσίδης μετάφραζε τα γαλλικά του διερμηνέα στα … αγγλικά, ώστε να καταλαβαίνει και ο Μπίγκαμ το τι λέχτηκε! 

Όταν σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Ιωσηφίδης, ο Μπίγκαμ θέλησε να τον αλλάξει με τον συμπαθή παίκτη να απαντάει: «Με δύο πόντους σκίσιμο στο κεφάλι δε βγαίνω, αν ήταν δέκα το συζητούσαμε!» 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Αποστολίδης πειράζοντας τον Δαμανάκη του είπε με σοβαρότητα: «Ο πρόεδρος μου είπε να ανακοινώσω σε σένα και στον Κερμανίδη, πως θα πάρετε από δέκα χιλιάδες επιπλέον για τα γκολ που σημειώσατε!». Ο Κρητικός μέσος δε μάσησε και απάντησε: «Κούλη μου εγώ αισθάνομαι οκ με τα 50 χιλιάρικα (πριμ πρόκρισης). Το δεκάρικο θα το μοιράσω σε εσάς τους υπόλοιπους σαν δώρο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4