Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Αυγούστου 2020

Πήρε αποτέλεσμα στο Ντα Λουζ, με Ουάρντα (2018)

Σαν σήμερα στις 21/8/2018, ο ΠΑΟΚ πήρε ισοπαλία με 1-1 στο Ντα Λουζ, από την Μπενφίκα, στον πρώτο αγώνα των Play-offs του Champions League,  της περιόδου 2018-2019...

Ο Δικέφαλος μπήκε αποφασισμένος να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κλειστεί στην άμυνα στοχεύοντας στην ισοπαλία, κάτι άλλωστε που δήλωσαν μια μέρα πριν τόσο ο Βαρέλα, όσο και ο Λουτσέσκου. 

Έτσι η ομάδα μας, μέχρι το 20' είχε τον έλεγχο του ρυθμού της αναμέτρησης, αιφνιδιάζοντας τους Πορτογάλους, ενώ σε δύο περιπτώσεις, με τον Πρίγιοβιτς στο 8' και τον Κάνιας στο 14', μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ. 

Οι γηπεδούχοι μετά το 20' ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν πολύ και είχαν ορισμένες εξαιρετικές ευκαιρίες για να προηγηθούν! 

Η ετοιμότητα του Πασχαλάκη και η αστοχία του Πίτσι στις καλές φάσεις των Πορτογάλων (δύο φορές η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι μας), κρατούσαν το 0-0, ως το 45', όταν ο Σέρβος διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι σε βάρος μας. Το εκτέλεσε ο Πϊτσι και έγραψε το 1-0.

Στην επανάληψη η Μπενφίκα πίεσε, χωρίς όμως η πίεση αυτή να φέρει κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τον Λουτσέσκου να περνάει στο 52' τον Ουάρντα στη θέση του Λημνιού. Ο Αιγύπτιος, αφού πρώτα στο 67' από καλή θέση σούταρε απελπιστικά άουτ, δέκα λεπτά αργότερα (77') πέτυχε το 1-1. 

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα, ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της μπάλας, ο Ουάρντα με σουτ ισοφάρισε. 

Η τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ματς, καταγράφηκε στο 86', όταν χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Σεφέροβιτς από εξαιρετική θέση! 

Πλέον ο καθένας μπορούσε να φανταστεί τη σημασία του αγώνα της Τούμπας της επόμενης Τετάρτης, καθώς ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά στην τεράστια πρόκληση που λέγεται "Όμιλοι του Champions League" ... 
Οι συνθέσεις: 

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέισα, Ντίας, Ζίφκοβιτς (64' Σίλβα), Σέρβι (80' Σεφέροβιτς), Φερέιρα, Πίτσι (80' Φέλιξ), Ζαρντέλ, Αλμέιδα, Φερνάντες. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας, Ζαμπά (81' Σάκχοφ), Πέλκας, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (87' Ακπόμ). 

……………………………

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε μεταξύ άλλων, για την φάση που προηγήθηκε η Μπενφίκα στο σκορ με το ανύπαρκτο πέναλτι και τη ρεβάνς της Τούμπας... 
Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε: 

Για την εικόνα του ματς: "Δεν υπάρχει πέναλτι, ας ξεκαθαρίσουμε αυτό. Δεν θα παίξουμε παιχνίδια, δεν υπάρχει πέναλτι. Το πρώτο εμπόδιο που προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε σήμερα, ήταν μία πολύ καλή ομάδα. ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μπενφίκα άσκησε πολύ μεγάλη πίεση και είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. 

Πιθανόν να "υποκύψαμε" από αυτές τις καταστάσεις στο πρώτο μέρος. Αρχίσαμε να χάνουμε εύκολες μπάλες στο δικό μας μισό, γεγονός που έκανε την Μπενφίκα να έρχεται συνεχώς προς την άμυνα μας. Η Μπενφίκα είχε το πέναλτι, 2-3 μεγάλες ευκαιρίες, αλλά όταν προσπερνάς όλα αυτά και δέχεσαι αυτό το γκολ, είναι δύσκολο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε έναν παίκτη που άλλαξε την ροή του αγώνα και στο τέλος μπορούμε να πούμε ότι χάσαμε την νίκη. Η Μπενφίκα ήταν καλή σήμερα, είχε ευκαιρίες αλλά κι εμείς ισοσταθμίσαμε την κατάσταση και στο τέλος είχαμε και την ευκαιρία ενδεχομένως να πάρουμε το ματς". 

Για τον διαιτητή του αγώνα: "O διαιτητής είναι άνθρωπος, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Ήταν σημαντικά τα λάθη που έγιναν σήμερα στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Και στο παιχνίδι με την Σπαρτάκ είδαμε τι λάθη έγιναν εναντίον μας, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει...". 

Για τη συνέχεια: "Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι δύσκολοι οι αντίπαλο και ξέραμε από την αρχή αυτή την κατάσταση. Πέρασαν πέντε παιχνίδια και βγήκαμε σε όλα από το γήπεδο, με το κεφάλι μας ψηλά. 

Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, να εμπιστευτούμε την δουλειά μας και με καλή νοοτροπία να πάμε για την πρόκριση. Εκεί που εστιάζουμε τώρα, είναι το παιχνίδι του Σαββάτου. Μην ξεχνάτε το -2 που ξεκινάμε. Πρέπει να είμαστε τέλειοι και στο πρωτάθλημα και μετά θα σκεφτούμε το ματς με την Μπενφίκα". 

Για το πως αισθάνεται με την ως τώρα πορεία της ομάδας: "Νιώθω πολύ μεγάλη υπευθυνότητα. Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες από όλους. Είναι ένα όνειρο που πρέπει να πραγματοποιήσουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, με απόλυτη ευθύνη". 

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: "Δεν θα μιλήσω για πιθανότητες. Θα πω ότι υπάρχει τεράστια θέληση, σε αυτό θα σταθώ". 

Για τον Ουάρντα: "Έχει βελτιώσει πάρα πολύ το παιχνίδι του και σίγουρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Σήμερα υπήρχε λόγος που μπήκε από τον πάγκο. Η βελτίωση που περιμένουμε, είναι σίγουρη. Μία ομάδα δεν έχει επιτυχίες μόνο με τους 11 παίκτες που ξεκινούν το παιχνίδι. Οι στόχοι επιτυγχάνονται και με τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο". 

Για τους πανηγυρισμούς στο γκολ: "Έχουμε μία πάρα πολύ καλή νοοτροπία. Υπάρχει ένας σεβασμός και μία τεράστια θέληση". 

Για τον Βιεϊρίνια: "Ο Αντρέ είναι ένας φανταστικός παίκτης και άνθρωπος. Φέρνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια, ξέρουμε ότι ό,τι και να συμβεί θα είναι εκεί και σαν παίκτης, δίνει πολλά μέσα στο γήπεδο". 

……………………………

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ήταν σε εξαιρετική βραδιά βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να πάρει την ισοπαλία με τις καίριες επεμβάσεις του... 
Αναλυτικά ο γκολκίπερ του Δικεφάλου τόνισε: 

Για το  αποτέλεσμα: "Σίγουρα ήταν μία δύσκολη έδρα, αλλά το περιμέναμε αυτό. Δεχθήκαμε το γκολ σε μία δύσκολη στιγμή, αλλά δείξαμε μέταλλο και χαρακτήρα και καταφέραμε να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ξεκάθαρος στόχος μας είναι να κρατάμε το μηδέν πίσω. Ήμασταν σοβαροί και πειθαρχημένοι σήμερα. Αν το κάνουμε αυτό και στα άλλα παιχνίδια, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". 

Για τo πέναλτι: "Δεν έχω άποψη. Είδαμε λίγο στο ημίχρονο κάποια πράγματα, αλλά νομίζω δεν υπάρχει πέναλτι. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα και με τέτοιες διαιτησίες". 

Για τη ρεβάνς με την Μπενφίκα και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: "Είναι δύο παιχνίδια μπροστά μας. Πρέπει να γίνει καλή διαχείριση. Όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν και να βοηθήσουν την ομάδα. Πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, είναι πολλά τα παιχνίδια". 

……………………………

Για το πως ένιωσε στο ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα μίλησε ο Τσούμπα Άκπομ... 
Αναλυτικά τόνισε: 

"Εγώ νιώθω έτοιμος. Στο χέρι του προπονητή είναι το πότε θα με βάλει να παίξω. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα και που πήρα μερικά λεπτά σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ο προπονητής μου δείχνει ότι με πιστεύει και είναι σημαντικό για μένα. 

Είδα το πάθος των οπαδών μας που ταξίδεψαν κι εδώ, τόσο μακριά και καταλαβαίνω ότι θέλουν πολύ την πρόκριση. Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία. Είμαι λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά αρχίζω κι εγώ να αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα και όταν μου πει ο προπονητής, να μπω να παίξω θα το κάνω" 
……………………………

Ήταν ο άνθρωπος που σύμφωνα με τον προπονητή του άλλαξε όλη την ροή του αγώνα. 

Ο χρυσός σκόρερ του Δικεφάλου στο Ντα Λουζ, Αμρ Ουάρντα μίλησε στην κάμερα του PAOK TV μετά την λήξη της αναμέτρηση κόντρα στην Μπενφίκα για τα Play Offs του Champions League. 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο με τις δηλώσεις του Αιγύπτιου άσου. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4