Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Αυγούστου 2020

Κλείδωσε την πρόκριση με ντόρτι (1991)

Σαν σήμερα στις 28/8/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα το Μεσολόγγι, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.217 τα εισιτήρια) πήρε τη νίκη με 4-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού Βόλου στη Μηχανιώνα, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Απέναντι σε μια ομάδα που ταμπουρώθηκε από την αρχή του ματς προσπαθώντας να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, ο ΠΑΟΚ απέδωσε καλό ποδόσφαιρο και ικανοποίησε με την εμφάνισή του. 

Στο 13’ ο Μήτογλου με ασύλληπτη βολίδα από τα 35 μέτρα, έστειλε την μπάλα στο «Γ» του Ασπρογέρακα ανοίγοντας το σκορ. 

Στο 20’ ο Ζευγίτης απέκρουσε επί της γραμμής την καρφωτή κεφαλιά του Λαγωνίδη και με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Παπαεπαμεινώνδα.
Στο 52’ ο Λαγωνίδης με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 2-0, ενώ στο 61’ Μπορμπόκης – Οικονομίδης συνδυάστηκαν, ο δεύτερος ανατράπηκε από τον Ζευγίτη και ο Σκαρτάδος που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι διαμόρφωσε το 3-0. 

Στο 77’ ο Αλεξίου βρήκε τον Αλεξούλη αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και αυτός από κοντά πέτυχε με χαρακτηριστική ευκολία το 4-0. 

Το Μεσολόγγι μείωσε στο 83’, στη μοναδική αξιόλογη επιθετική του προσπάθεια στο ματς, με αυτογκόλ του Μητσιμπόνα, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Γκάμπριτς. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λεοντιάδης, Μήτογλου, Μαλιούφας, Οικονομίδης και από το Μεσολόγγι οι Ασπρογέρακας, Κυρίτσης, Ζαβογιάννης, Κακογιάννης 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μητσιμπόνας, Μήτογλου (66’ Αλεξίου), Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Οικονομίδης, Μαγκντί (66’ Αλεξούλης), Λεοντιάδης. 

Μεσολόγγι: Ασπρογέρακας, Σίρχνος, Ζευγίτης, Κυρίτσης, Μωρίκης, Ζαβογιάννης, Κακογιάννης, Ασημάκης, Ζήκος, Κερανούδης, Διδασκάλου (66’ Μπινιάρης). 
* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλειου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων! 

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0. 
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1. 
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1. 

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0. 

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. 

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4